איסור נשיאת סכין ברכב,מישהו מכיר ?

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

Re: איסור נשיאת סכין ברכב,מישהו מכיר ?

על ידי itamar » 04 אוגוסט 2009, 14:01

ori כתב:
itamar כתב:אם מה שאתה אומר היה כל כך פשוט וברור, היית רואה את עו"ד למיניהם מסתובבים ברחובות עם עגלות סופרמרקט כדי ללקט בקבוקים ריקים במקום לנהוג במרצדסים שלהם.

חוק כזה בעל שטחים כל כך אפורים ולא מוגדרים, שמשאיר כל כך הרבה שיקול דעת בידי השוטר, פותח גם פתח מאד רחב לניצול סמכויות לרעה.
ברגע שיש חשש סביר לניצול סמכויות לרעה והטרדה לשם הטרדה - יש גם פתח לתביעת נזיקין וגם סיכוי סביר לזכות.
שופטים מאד לא אוהבים את זה ובהרבה מקרים המשטרה והפרקליטות ננזפים על כך שהתיק הזה הגיע בכלל לבית המשפט.

א.

ואח"כ מתפלאים למה אין שוטרים כשצריך.....

מה זה קשור?

ברגע שהשוטרים יהיו עסוקים באכיפה אמיתית של החוק ובהתמודדות אמיתית עם פשיעה ובמתן שירות טוב לציבור, במקום להטריד אזרחים נורמטיביים ושומרי חוק גם תהיה להם אהדה בציבור, גם יהיה להם סיפוק בעבודה וגם תהיה להם מוטיבציה. שהמשטרה תאשים את עצמה על המצב שהיא הביאה את עצמה במקום להפנות אצבע מאשימה לציבור שמתלונן שהוא מקבל ממנה שירות גרוע!

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צוות מספר 3 » 04 אוגוסט 2009, 14:11

ירוני כתב:
"2) בדר"כ, כששוטר יעכב אדם, אפילו על דבר פעוט, הוא ידביק לו גם הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, מספיק שאמרת לשוטר 'בוקר טוב' שעכב אותך בכמה שניות מלהוציא את ת.הזהות וזוהי הפרעה. השוטרים אוהבים את זה והם עושים זאת כל הזמן. כך שאם שוטר עכב אותך על אולר, אתה גם מפריע לו (בכל מקרה תואשם בזה) והפכת למסוכן לציבור (גם אם החזקת תפוח ביד וקלפת אותו)."

בדר"כ?
השוטרים אוהבים את זה?
הם עושים את זה כל הזמן?

אדוני,כרגע הכפשת ציבור שלם של אנשים שעושים את עבודתם נאמנה ,בתנאים מחפירים וללא שכר ראוי,רובם ככולם אנשי מקצוע מעולים.איש איש בתפקידו ,יהיה אשר יהיה.
הייתי מצפה ממך לסייג את דבריך בעתיד שכן אתה גורם עוול לאלפי אנשים שאינך מכיר ואף טועה ומטעה בהקשר הישיר של עבודתם.
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי trooperglock » 04 אוגוסט 2009, 14:29

צוות מספר 3 כתב:ירוני כתב:
"2) בדר"כ, כששוטר יעכב אדם, אפילו על דבר פעוט, הוא ידביק לו גם הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, מספיק שאמרת לשוטר 'בוקר טוב' שעכב אותך בכמה שניות מלהוציא את ת.הזהות וזוהי הפרעה. השוטרים אוהבים את זה והם עושים זאת כל הזמן. כך שאם שוטר עכב אותך על אולר, אתה גם מפריע לו (בכל מקרה תואשם בזה) והפכת למסוכן לציבור (גם אם החזקת תפוח ביד וקלפת אותו)."

בדר"כ?
השוטרים אוהבים את זה?
הם עושים את זה כל הזמן?

אדוני,כרגע הכפשת ציבור שלם של אנשים שעושים את עבודתם נאמנה ,בתנאים מחפירים וללא שכר ראוי,רובם ככולם אנשי מקצוע מעולים.איש איש בתפקידו ,יהיה אשר יהיה.
הייתי מצפה ממך לסייג את דבריך בעתיד שכן אתה גורם עוול לאלפי אנשים שאינך מכיר ואף טועה ומטעה בהקשר הישיר של עבודתם.

אני מצטרף למחאתו הכל כך מוצדקת של "צוות מס' 3"...ו מודיע לך שאתה טועה ומטעה על חשבונם של אלפי ועשרות אלפי שוטרים שהתגייסו מתוך אידאל, שואפים למקצוענות, מסורים לעבודתם, עובדים בתנאים קשים מאד שנשחקים משנה לשנה, מתקציב לתקציב ומשר ממונה לבא אחריו.

באופן מוחלט אני קובע שמהרבה בחינות המשטרה הפכה בעיניי האוצר לדרך נוספת "לחלוב" את הציבור בקנסות ובמקביל לדלדל את המשטרה מבחינה תקציבית עד אשר לא נותר לה אלא שלד דל שנושא במעמסה מאד כבדה שמעטות המשטרות בעולם שהיו מסוגלות לתפקד בתנאים שכאלו.

עם יחס של אוכלוסיה/שוטר הנמוך בעולם המערבי ומצד שני מטלות בטחוניות שאינן קשורות לפעילות משטרתית גרידא, עם תגמול עלוב, הכשרה דלה פלא שיש את מה שיש עדין.

בנימה אישית - כמתנדב מזה כעשור אני יודע שמצד אחד אילולי המתנדבים המשטרה היתה מתמוטטת אולם מצד שני בגלל שיש מתנדבים המשטרה אינה מתוקצבת כמו שראוי שתהיה.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 04 אוגוסט 2009, 14:39

צוות מספר 3 כתב:בדר"כ?
השוטרים אוהבים את זה?
הם עושים את זה כל הזמן?

איש יקר,

התהליך הוא כזה והאשם הוא בדרך שהמערכת עובדת.
1. ברגע ששוטר עוצר אותך, הוא ינסה להלביש עליך כמה שיותר עברות כדי להעשיר את התיק ולהגדיל את סיכויי ההרשעה.
2. במהלך החקירה שתתנהל, ינסו "להעשיר" את התיק בעוד אישומים
3. אפילו במהלך המשפט תנסה הפרקליטות לפעמים להוסיף עוד אישומים לתיק.

מה הסיבה?
1. חוסר מקצועיות של המערכת. הרבה מאד עבירות נופלות במהלך התהליך המשפטי בגלל איכות הראיות, עניינים פרוצדורליים או חוסר ראיות. לכן נוהגים בשיטת תפסת מרובה לא תפסת. אם יהיה לך רק אישום אחד בתיק, יש סיכוי שתצא זכאי (לא טוב לסטטיסטיקה של המשטרה) אם יהיו לך 10 אולי תורשע ב-2 וזה נראה כבר יותר טוב.

2. שיטת עיסקאות הטיעון (מסחרה בלשון העם). בעסקה כזו הפרקליטות עושה איתך קומבינה ומשא ומתן שבו היא מוחקת לך כמה מהאישומים בתמורה לכך שתודה באחרים. כדי שלפרקליטות יהיה מרחב מו"מ צריך שבתיק יהיה מספיק בשר ואישומים שניתן למחוק. ברוב המקרים אלו יהיו אישומים שהראיות עליהם חלשות מימלא.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 04 אוגוסט 2009, 15:32

חברים, לא הכפשתי ציבור שלם, נקטתי עובדות כיצד המשטרה עובדת.
עובדה נוספת, מוכיחה את דבריי - שימוש בכח. המשטרה, וכך הדבר בכל גוף שיטור בעולם, נוקטת באופן עקרוני בכח מוגזם [=קרי, מעבר לנדרש לאותו רגע ולאו דווקא המון כח מצטבר] על מנת לנטרל אירוע. מדוע?

רבותי, כך עובדים גופי שיטור, כך מחנכים ומאמנים שוטרים לעבוד, זו הדרך.
לא כתבתי את דבריי בנימה אישית ולא הפנתי אצבע מאשימה לאדם כפרט באשר הוא, ובודאי לא למתנדב באשר ליבו לב מתנדב.

מי שטרח להעביר את האשכול ואת דבריי, בהוצאת הקשרם הברור והחד משמעי, לנימה אישית כנראה הבין את הדברים ממבט ראשון ולכן הגיב עליהם באופן אישי ולא מדוייק.

קראו פסקי דין וראו את שיטת עבודת הפרקליטות בהגשת כתבי אישום עפ"י המלצות המשטרה, כפי שכתב איתמר, כתב אישום נעשה בשיטה 'הערמת טיעונים' תיק מתבסס רק ע"י מס' טיעונים, שבהם אחד עקרוני ועל ידו ייבנה טענות לפסק דין וטיעון לעונש, אך בכל זאת קיימים נוספים. איך מושגים כאלו? ע"י עדותו של השוטר, שכאמור, נבנית ע"י הרבה אמירות של השוטר.
השוטרים מאומנים לכך, ומפני כן מתייחסים לזה ברמה נורמטיבית, ועל כן, אכן שוטר "לא מחפש" אלא מבצע עבודתו הטבעית, כביכול.

מי אשר נפגע אישית מדבריי, אני מתנצל, אומנם לא פניתי ברמה האישית וכוונתי לא הייתה להתייחס לשוטרים מתנדבים אשר מבצעים עבודתם נאמנה ברמת הפרט.
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי zvika » 04 אוגוסט 2009, 15:42

אוף כמה שהאמת מרגיזה במיוחד שמה שרואים זו הבבואה שנשקפת מהאספקלריה :wink:
מדריך / נשק
מדריך ירי

על ידי צוות מספר 3 » 04 אוגוסט 2009, 15:45

itamar
כאחד שעמד בסיטואציה שכזו עשרות ומאות פעמים,כשמולי עומד אזרח שנערך עליו חיפוש,ובכליו נמצא סכין,עלי לתהות האם אצלך הדברים נאמרים מנסיון אישי.
שכן,ואני מדבר מנסיוני העשיר בנושא,מילת המפתח כאן היא שיקול דעת.
מי האדם העומד מולי?,מה עברו הפלילי?,מה עוד נמצא בכליו?,האם יש יסוד סביר להניח שיעשה בסכין שנמצאה עבירה או לא ועוד ועוד.
חברי הטובים ליחידה בא אני פועל,וכן עשרות רבים של אנשי חוק אותם אני מכיר ומוקיר משתמשים בשיקול הדעת הזה יום יום ושעה שעה במסגרת עבודתם הקשה.
איני טומן את ראשי בחול וכמו בכל מקום או מערכת גדולה יש כאלה שמשתמשים בכוח שניתן להם שלא לצורך או שלא בצורה הוגנת. אך אלה,באם הם נמצאים בקרבתי או בקרבת הקולגות הרבות שיש לי במערכת אכיפת החוק,או מיישרים קו אם הדרך בה כולנו נוקטים או מוקאים ומוקעים החוצה ממנה,כיאה וכנאה.
אישית אני יכול לספר לך על עשרות מקרים שכאלה,שבכליו של פלוני נמצא אולר\סכין ללא הסבר מה יש לה לעשות בכיסו\תיקו של אותו פלוני ולפי השיקול דעת בשטח הוחלט לתת לו את האולר ולהסתפק באזהרה שלהבא לא יסתובב איתו כדי שלא יצור את הרושם הלא נכון.
ומצד שני גם על מקרים בהם עוכב לחקירה ואף נעצר פלוני בגלל נשיאת אולר\סכין ולפי שיקול דעת של אוכף החוק בשטח.

לצערי,גם אתה נוקט בהכללה ומכפיש ללא צורך ציבור שלם של אנשי מקצוע מעולים,וגם אתה טועה ומטעה.
נכון שהמערכת אינה מושלמת ונכון שיש בה חורים\פגמים וטעויות אך בין זה לבין הכללה של כל אנשי החוק במדינת ישראל תחת כותרת אחת או תחת אותה בעיה ,אין הדבר נכון
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי צוות מספר 3 » 04 אוגוסט 2009, 18:14

ועוד דבר קטן ושאולי ישמע קטנוני כיוון שאני ממשיך ומעלה קיטור.
הועלו פה טענות שונות שלחלקן אין קשר אחת לשניה.

ושוב בהקשר לאנשי השטח שעושים את עבודתם נאמנה,רובם הם בדיוק .אנשי מקצוע,אנשים בעלי אידיאל ומוטיבציה לשנות ולעזור.
ואפילו ויש פה ושם כאלה שלא,אין זה נכון לגבי הכלל.
בכל זמן היותי אוכף חוק אני יכול לתת אין ספור דוגמאות למה שהעליתי כאן.
אין לרוב שימוש בכוח מוגזם אלא אם כן יש צורך בכך,ולרוב הדבר נעשה בשיקול דעת.
נוח מאוד לראות ולמצוא את המקרים שלא כך הסתיימו אך לעומתם אני יכול להציב מאות אלפי מקרים שאותם אף אחד לא שומע ולא ישמע על עבודה נכונה ומקצועית

הועלו כאן טענות על אוזלת יד המערכת,על פשיטת רגל של המערכת המשפטית ועל אוזלת יד של הפרקליטות .
כמי שנמצא בשטח אני נוטה להסכים אם חלק נכבד של הטענות שאין להם קשר לעבודת השוטרים בשטח.
את זה ניתן לשנות במספר דרכים.
השקעה באדם ובלוחם,יהה תפקידו אשר יהה.
תגמול על עבודתו,מכובד וראוי ,שיפרנס כראוי את משפחתו ללא משמרות כפולות או עבודות "נוספות"דרך המשטרה.
העלאת קרנו של אותו אדם,לוחם ,בכך שתשקיע במקצועיות שלו, בציוד שלו,במוסד אליו הוא משתייך.
השקעה בו ובמשפחתו וברווחתו ועתידו.
כל אלה יובילו את המגזר שאנו עוסקים בו ודנים בו וכל כך נוח לרדת עליו להתרומם ולהיות משהו אחר .

שינוי שיטת העבודה של המערכת המשפטית ושל הפרקליטות תהיה אך ורק דרך חקיקת חוקים ברורים יותר והעלאת דרגת הענישה ,בצורה דמוקרטית.
והתהליך הזה,אם בכלל יתרחש(ואני לא אופטימי)הוא תהליך ממושך וארוך.
ובו יש לכולנו את אותה אחריות.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 04 אוגוסט 2009, 18:22

צוות מספר 3 כתב:itamar
כאחד שעמד בסיטואציה שכזו עשרות ומאות פעמים,כשמולי עומד אזרח שנערך עליו חיפוש,ובכליו נמצא סכין,עלי לתהות האם אצלך הדברים נאמרים מנסיון אישי.

שיקול דעת, עלית בדיוק על הבעיה.
ששיקול הדעת הזה נתון לגחמות למצבי הרוח של אותו שוטר באותו רגע וממש לא הייתי רוצה להיות בסיטואציה הזו.
לא מזמן נעשה סקר על רמת האמון שיש לציבור במשטרה - והתוצאות מדברות בעד עצמן.
ידידי היקר.. אם אלו היו מקרים בודדים או כפי שאומרים תפוחים רקובים בערמה, הדימוי של המשטרה בעיני הציבור היה אחר לגמרי.. צר לי, אבל אין עשן בלי אש!

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צוות מספר 3 » 04 אוגוסט 2009, 18:30

איתמר ידידי.
למרות שזה לא נראה כך אנחנו מסכימים על הרבה דברים .
עיין בתגובה שהגבתי מקודם ותבין למה אנחנו נמצאים במצב שאנו נמצאים לטענתך.
השקעה באדם:כלכלית,מקצועית,ודאגה לו ,לעתידו ולמשפחתו תניב תוצאות מהר מהמצופה.
למרבה הפלא ובצורה שאיני יכול להסבירה,המצב יכול להיות הרבה יותר גרוע ואינו כך בגלל החומר ממנו עשויים הרבה מהאנשים אותם הכפישו בצורה כוללת כאן, בגלל הנאמנות שלהם למדינתם ,עבודתם ומקצועם וכן אחד לשני.
ושוב,מסכים אני איתך בהרבה מטענותיך .
איך לשנות?
מבפנים כמוני,וכמו רבים וטובים ממני ושכמותי.קטונתי מלייצג את כולם ואת הטובים שבהם.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי trooperglock » 04 אוגוסט 2009, 18:40

itamar כתב:
צוות מספר 3 כתב:itamar

שיקול דעת, עלית בדיוק על הבעיה.
ששיקול הדעת הזה נתון לגחמות למצבי הרוח של אותו שוטר באותו רגע וממש לא הייתי רוצה להיות בסיטואציה הזו.
לא מזמן נעשה סקר על רמת האמון שיש לציבור במשטרה - והתוצאות מדברות בעד עצמן.
ידידי היקר.. אם אלו היו מקרים בודדים או כפי שאומרים תפוחים רקובים בערמה, הדימוי של המשטרה בעיני הציבור היה אחר לגמרי.. צר לי, אבל אין עשן בלי אש!

א.

תגיד איתמר... ככה באמת בכנות עם יד על הלב.... מעולם לא ויתר לך.... לזוגתך.... לחברך... למישהו שאתה מכיר... מעולם לא ויתר לו שוטר על עבירה שביצע ונתפס מבצע אותה?

אם ויתר.... אז זה טוב כי הופעל שיקול דעת.... אם לא ויתר אז "מנייאק" שלא הפעיל שיקול דעת...

מכיר מקצוע שאין בו תפוחים רקובים? לכאורה מי שאמורים להיות הכי טובים, שעברו מסננת אקדמאית קפדנית וכו', מרויחים נהדר, מקובלים ופופולארים חברתית, השמנא והסלתא של החברה,רופאים, עורכי דין, מהנדסים, שרים וחברי כנסת, צמרת הבנקאות ואולי אפילו נשיאי מדינה רחמנא ליצלן? אז מה לנו להלין על אנשים שעובדים מול הסחי של החברה בשכר רעב, בתנאי העסקה מחפירים, בלי גיבוי של שולחיהם וכו?
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 04 אוגוסט 2009, 21:47

מתי רשאי שוטר לערוך חיפוש על גופו של אדם בכליו או ברכבו ללא צו?
אודה על תשובה שתכלול הפניה לסעיף הרלונטי בחוק.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 04 אוגוסט 2009, 22:44

דון,

חיפוש יכול להתבצע על פי / סמך החוקים הללו :

1. חוק סמכויות לשם שמירה על בטחון הציבור 2005 התשס"ה

http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/ ... 5/2022.pdf

2. פקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], תשכ"ט-1969

http://www.nevo.co.il/Law_Word/law01/055_128.doc

בנוסף, ראוי לקרוא את שכתב עמיתנו עו"ד עומר יעבץ באתר http://www.sakin.co.il

http://www.sakin.co.il/modules.php?name ... int&sid=12

וגם את הפס"ד הזה - בנושא נשיאת סכין.

www.nevo.co.il/Psika_word/shalom/s06001837-374.doc

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 05 אוגוסט 2009, 10:25

על זה יש להוסיף גם חיפוש לפי פקודת הסמים
אוו בקיצור מתי שמתחשק לו פחות אוו יותר .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 05 אוגוסט 2009, 10:43

ואני חשבתי שהחוקים לא מאפשרים שימוש מוגזם באמצעים, אולי טעיתי?

רבותי, חברינו אנשי הביטחון, תגובתכם מקורם בחייכם האישיים, באופן והסיבות שהובילו אתכם לשם, על כן אתם מסרבים להכיר בעובדות המורות על נחיתותו של האזרח אל מול נציג הביטחון - שוטר.
אל תתבלבלו, לא פנינו אליכם אישית, שבהקשר זה כמובן שאנו מעריכים אתכם מעבר להערכה הניתנת להכתב ומעבר לכבוד הניתן להצטצמצם במילים.

המסקנה האמורה, עובדתית, האזרח נחות בעיני החוק, שוטר יכול לעכב/לעצור בשל חשד 'סביר' ואם יתגלה שאין זה כך, יעיד ויטען 'בשטח בעת האירוע החשד היה סביר, לא יכולתי לסכן את חיי ואת חיי הצוות על כן נקטנו באופן שנקטנו'. אנו עדים בשנים האחרונות לשימוש בכח, מוגזם מאוד, של המשטרה אל מול אזרחים, וכעת אין זה משנה אם אלו אזרחים ומוחים על החלטה פוליטית או כל דבר אחר. שוטרים מאומנים להרתיע את האדם אליו הם פונים, בכל מקרה, שוטר שמבקש מאדם ת"ז נשמע כאילו הוא מחסל אותו. מבחינה אישית, השוטר עושה את עבודתו הלגיטימית בתנאים מחפירים, מבחינה אזרחית הומנית אנושית - גרוע מאוד.
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד