הפחד יהרוג אותנו..

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: הפחד יהרוג אותנו..

על ידי צורי » 03 אוגוסט 2009, 21:55

אני מבין רק את שכתבתי :ברגע שהתוקף ברח ולא מהווה יותר סיכון, אין לפתוח באש מה אעשה?? בדיוק מה שעשיתי לפני כמה שנים דקות ספורות אחרי רצח רימה ואיתן קוקוי ליד קיבוץ להב.

עברית כסה ספה??? :shock:

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי trooperglock » 04 אוגוסט 2009, 05:00

צורי כתב:אני מבין רק את שכתבתי :ברגע שהתוקף ברח ולא מהווה יותר סיכון, אין לפתוח באש מה אעשה?? בדיוק מה שעשיתי לפני כמה שנים דקות ספורות אחרי רצח רימה ואיתן קוקוי ליד קיבוץ להב.

צורי.

התחלוק עימנו לטובת אלו שלא מכירים את הסיפור?
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 04 אוגוסט 2009, 06:54

האירוע הזה הוביל לטשטוש הגדרות קצת:

"פיגוע" - לרוב שימוש את העיתונות לתיאור פעולה פלילית לצורך גרימת בהלה המונית למטרה פוליטית ("טרור"), במגמה להפחיד את קהל הקוראים ולהשלים עם פעולות גורפות לאחר המעשה על ידי השלטונות.

"פשע" - אירוע פלילי שהמבצע שלו לא התכוון להשיג מטרה פוליטית של גוף המתנגד לשלטון, ללא קשר להיקף הקורבנות, ומתוך רצון רב יותר בידי מערכת העיתון לעבור לסדר היום.

איננו יודעים מי ביצע את התקיפה או למה, מה נטייתו המינית והאם ייתפס. אך מיהרו לקרוא לזה "פיגוע" כי האירוע לא היה נתון להסבר רציונלי מהיר שהקהל יבין באמצעות מינוח אחר - לדעתי הבלתי קובעת לפחות.

לגבי "ירי על מחבלים לאחר מעשה", הדבר נכון ויזכה בגושפנקא של המשטרה והפרקליטות רק אם התוקף פעל באותו הזמן מטעם ארגון או מניע שהמדינה מאוד לא אוהבת או סימנה כמטרה. אדם היורה באנס או בדורס סדרתי עם לא מעט דם על הידיים עלול יותר להסתבך מאשר אדם שיורה על פלשתיני החמוש בסכין הנמלט מזירת פשע, ללא קשר למניין הקורבנות וללא קשר לחומרת העבירה, רמת מסוכנות או זמינות של אמצעים אחרים.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 04 אוגוסט 2009, 08:12

ליאור45 כתב:האירוע הזה הוביל לטשטוש הגדרות קצת:

"פיגוע" - לרוב שימוש את העיתונות לתיאור פעולה פלילית לצורך גרימת בהלה המונית למטרה פוליטית ("טרור"), במגמה להפחיד את קהל הקוראים ולהשלים עם פעולות גורפות לאחר המעשה על ידי השלטונות.

"פשע" - אירוע פלילי שהמבצע שלו לא התכוון להשיג מטרה פוליטית של גוף המתנגד לשלטון, ללא קשר להיקף הקורבנות, ומתוך רצון רב יותר בידי מערכת העיתון לעבור לסדר היום.

דוקא בכירים במשטרה בוחרים להגדיר אירועים פלילים חמורים כ"פיגוע פלילי" מייד אחרי "עליית מדרגה" שאחריה "עליית מדרגה חמורה" שמגיעה קצת לפני "עליית מדרגה בלתי מתקבלת על הדעת" ועוד מדרגות ברוח הפנטזיה הלבנטינית וסיפורי אלף לילה ולילה...

קישור לפיגועים פליליים

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צורי » 06 אוגוסט 2009, 20:19

trooperglock כתב:
צורי כתב:אני מבין רק את שכתבתי :ברגע שהתוקף ברח ולא מהווה יותר סיכון, אין לפתוח באש מה אעשה?? בדיוק מה שעשיתי לפני כמה שנים דקות ספורות אחרי רצח רימה ואיתן קוקוי ליד קיבוץ להב.

צורי.

חורף קר, ערב שבת, שיפולי דרום הר חברון ואני סביב שולחן השבת עם משפחתי. צעקה במירס......פיגוע ירי בסנסנה :shock:מי הודיע שאלתי?? תושב שעבר במקום והוא כל כך מבוהל שלא הוגיע לגורמים הרלוונטיים!! פחות מעשר דקות חברי ואני במקום......תוך כדי נסיעה שום מידע מאותם גורמים....לא יודעים העצמם תמונת מצב.

הגעה למקום יחד עם צוות רפואי באמבולנס מד"א של סנסנה ש ששמעו את קול הירי. דהיסטסו אפלאוז לבנה בצומת T מחרורת קלעים 5.56, נהג הרכב עם חצי ראש שמוט לעבר קורת חיזוק שמאלית ( חצי האחר לא היה קיים ) ובחורה שעדיין פירפרה מתחת פגוש הקדמי תוך ניסיון לגונן על עצמה. מחוץ לרכב ( צד ימין ) שטיח תרמילים שעליו כמעת שברתי את הראש.

פתיחת דלת אחורית....כסא תינוק ריק עליו בקבוק מטרנה חם. הסרט שעבר בראש????? לא נעים :twisted:

סביב חושך מצריים....חברי מקיא גם את מעי הגס, צוות מג"ב צעיר מגיע ובלי שאלות פותח בסריקות, ואנו פותחים בחיתוכים כלפי הכפר ראמאדין.

לבסוף הגיעו כל הכוחות...צה"ל, מג"ב, משטרה ומד"א. לקח להם כשעה לבודד את שטח האירוע וכמעת הלכו מקות בינהם על לקיחת אחריות על הזירה.

אחד המחזות המביישים בהם הייתי נוכך החיים! :twisted:

צורי.

נ.ב. לבטח תשאל איך פעלתי אז
משתמש חסום

על ידי trooperglock » 07 אוגוסט 2009, 01:04

צורי כתב:
trooperglock כתב:

צורי.

חורף קר, ערב שבת, שיפולי דרום הר חברון ואני סביב שולחן השבת עם משפחתי. צעקה במירס......פיגוע ירי בסנסנה :shock:מי הודיע שאלתי?? תושב שעבר במקום והוא כל כך מבוהל שלא הוגיע לגורמים הרלוונטיים!! פחות מעשר דקות חברי ואני במקום......תוך כדי נסיעה שום מידע מאותם גורמים....לא יודעים העצמם תמונת מצב.

הגעה למקום יחד עם צוות רפואי באמבולנס מד"א של סנסנה ש ששמעו את קול הירי. דהיסטסו אפלאוז לבנה בצומת T מחרורת קלעים 5.56, נהג הרכב עם חצי ראש שמוט לעבר קורת חיזוק שמאלית ( חצי האחר לא היה קיים ) ובחורה שעדיין פירפרה מתחת פגוש הקדמי תוך ניסיון לגונן על עצמה. מחוץ לרכב ( צד ימין ) שטיח תרמילים שעליו כמעת שברתי את הראש.

פתיחת דלת אחורית....כסא תינוק ריק עליו בקבוק מטרנה חם. הסרט שעבר בראש????? לא נעים :twisted:

סביב חושך מצריים....חברי מקיא גם את מעי הגס, צוות מג"ב צעיר מגיע ובלי שאלות פותח בסריקות, ואנו פותחים בחיתוכים כלפי הכפר ראמאדין.

לבסוף הגיעו כל הכוחות...צה"ל, מג"ב, משטרה ומד"א. לקח להם כשעה לבודד את שטח האירוע וכמעת הלכו מקות בינהם על לקיחת אחריות על הזירה.

צורי.

אכן סיפור מאד קשה וכואב אבל אינני רואה את הקשר לדיון הזה.....

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yogev » 07 אוגוסט 2009, 11:39

צורי כתב:
trooperglock כתב:

צורי.

צורי.

אתה יכול להיות סופר מתח, מה עם התינוק? היה בבית\היה באוטו? חי? עף החוצה?
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yogev » 07 אוגוסט 2009, 11:46

טוב , עניתי לעצמי אחרי חיפוש בגוגל. התינוקת הייתה בבית עם הסבתא.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי צורי » 07 אוגוסט 2009, 14:48

אכן סיפור מאד קשה וכואב אבל אינני רואה את הקשר לדיון הזה.....

אירוע טרור ברור, הגעה למקום בסמיכות לאירוע, חושך מוחלט, המחבלים עדיין בשטח חמושים בנשקים ארוכים, סריקות בשטח באמצעות פנסים, אולי נחיתות מספרית מול המחבלים שגילו אכזריות יוצאת דופן.

אז מה עושים? שולפים, דורכים, מתקדמים ויורים לכיוון כל רעש ותח"ש????????????????????????????

אולי לו היה נוהג כך יובל וינשטיין ז"ל לא היו הרוגים באותו אירוע.

צורי.
משתמש חסום

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד