יירי הידרו שוק בגלוק??

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי GUNMAN 07 » 22 מרץ 2003, 13:20

אני לא בטוח שהבנתי את הנקודה

אז כל מה שאתה בא להגיד פה זה שהגלוק הוא אקדח עמיד וטוב
את זה כולם יודעים

יש לגלוק טעם של שניצל עכשיו ? :lol:
Be carefull what you are wishing for
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד לנצח

על ידי Guyk » 22 מרץ 2003, 13:41

אני חושב שידידנו Pilot (תקן אותי אם אני טועה) התכוון לומר שגם הגלוק הישן שלו בן 10 שנים ומעלה, שלכאורה לא אמור להיות עמיד לחלודה בחלקים הפנימיים לא החליד זה 13 שנה למרות שהיה נתון ללחצים כבדים (של שניצל :D 8) :D )
גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pilot » 22 מרץ 2003, 14:44

עדיין לא ליקקתי את הגלוק שלי, אבל הכוונה היתה שגם גלוק חביב\ זקן ומכוער כמו שלי, לא מחליד...
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUNMAN 07 » 22 מרץ 2003, 15:23

ומה בקשר לגלוק בן 6 ?
Be carefull what you are wishing for
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד לנצח

על ידי GUSS » 22 מרץ 2003, 15:37

עדין קטין ,,,,
אבל השאלה ג,ד,ו,ל,ה, !
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Guyk » 30 מרץ 2003, 23:53

מכיוון שאימצתי לעצמי מקצוע חדש (מעלה באוב), אני אעלה את האשכול הזה לדיון מחודש.

באחת ההודעות שהיו בעמודים הראשונים, נאמר שירי תחמושת 9 מ"מ מחוזקת מעל התקן (+P+) יש לבצע רק בגלוק בעל גוף מחוזק עם שלושה פינים.
הייתי היום בחנות של מאיר רוט, וההסבר שקיבלתי ממנו (כמו שנאמר כבר באשכול) היה שהגוף בעל שלושת הפינים מיועד בעיקרון לגלוק 0.40 אבל מכיוון שגלוק רצו לאחד פסי יצור הם החליטו לייצר את אותו הגוף לשני הקליברים הללו.

אבל (וכאן מגיע השינוי), לפי דברי מאיר רוט אין בעייה לירות תחמושת מחוזקת מעל התקן בגלוק 9 מ"מ בעל גוף עם שני פינים בלבד. הבעייה תתחיל, לפי דבריו, כשמנסים לירות תחמושת 0.40 מחוזקת בגוף בעל שני פינים בלבד.

מכיוון שקטונתי מלשפוט בין שתי הדעות הנ"ל, הריני מציג את שתי הדעות ומקווה שתוכלו לשפוך קצת אור על הסוגייה.

תודה,
גיא
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי שרקן » 31 מרץ 2003, 00:15

האמת היא שאת האמת לא נדע.

חברות לא אוהבות להודות בטעויות ואם ב"גלוק" יגידו שהגרסה החדשה טובה יותר, תהיה זו הודאה בכך שהגרסה הישנה טובה פחות...

בשורה התחתונה, כמות הכדורים המחוזקים שתיירה על ידי 99.9999 מחברי הסליק (ומלקוחות גלוק בעולם), לא תגרום נזק לכלים שלהם.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי Guyk » 31 מרץ 2003, 00:18

OK

בתכל'ס השאלה הזו באה מסקרנות גרידא, אני בספק אם אי פעם יצא לי לירות תחמושת מחוזקת אז ....
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי nhftk33 » 01 אפריל 2003, 22:48

חברת גלוק מצהירה שהאקדחים שלה עמידים עד כ-50,000 כדור. אחרי כמות כזו של כדורים אני נתקלתי בצינות שנישברו בחלק התחתון של פתח ההפלטה בצינה, ומה הקשר בין כמות הכדורים לשברים בצינה? אפשר לעשות בדיקה לבד ולהבין. מפרקים את האקדח, מרכיבים את הקנה ללא הצינה על בלם הקנה ומדמים את מצב הקנה כשהוא נעצר בבלם ועכשיו מושכים את הקנה כלפי מעלה בכח. במצב זה רואים שיש עיוות קל בבית הבלם וזה מאפשר לקנה לעלות מעט יותר מהמצב שבלם הקנה אמור לעצור אותו. מהלך זה גורם למכה בקדח שבצינה שממנו יוצא הקנה, עדות לכך רואים בשיפשוף שנוצר בחלק העליון של הקנה באקדחים שירו הרבה. עם הזמן המכות האלו שוברות את הצינה בנקודה הכי עדינה, שזה פתח ההפלטה.
כדי להאריך את חייו של הגלוק והסיבה שהזכיר GUYK, הוסיפו פין נוסף לתמיכה בבלם
וכמו שכבר הזכרתי במהלך האשכול הזה, לא יקרה כלום לגלוק אם ירו בו תחמושת מחוזקת, מקסימום זה יקצר את חייו ל-35,000 - 40,000 כדור. אבל מי שיש לו מספיק כסף כדי לירות 40,000 כדור הידרה-שוק, זה כניראה לא ממש יפריע לו...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 02 אפריל 2003, 01:56

זה נשמע קצת ציני, אבל:
איך זה שמיכאל (מקווה שתרגמתי נכון את השם מאנגלית :wink:) גילה כזאת תקלה בגלוק, ומהנדסי החברה, אחרי שפיתחו כ-30 דגמי אקדחים המבוססים על אותו המבנה בדיוק, לא עלו עליה???
אני במקומך הייתי פונה במכתב אישי לגסטון (כי אין לי כל ספק שהוא זה שאחראי על הפאשלה האיומה) ומסביר לו:
"גסטון ידידי,
מפרקים את האקדח, מרכיבים את הקנה ללא הצינה על בלם הקנה ומדמים את מצב הקנה כשהוא נעצר בבלם ועכשיו מושכים את הקנה כלפי מעלה בכח. במצב זה רואים שיש עיוות קל בבית הבלם וזה מאפשר לקנה לעלות מעט יותר מהמצב שבלם הקנה אמור לעצור אותו. מהלך זה גורם למכה בקדח שבצינה שממנו יוצא הקנה, עדות לכך רואים בשיפשוף שנוצר בחלק העליון של הקנה באקדחים שירו הרבה."

אני בטוח שגסטון יטפח קשות בידו על המצח ויגיד: "זהו, שנים שאני מנסה להבין למה אני לא מצליח לייצר אקדח עמיד בזמן שלישראלים החביבים הייתה את התשובה כל הזמן, הבה ונסיר את האמברגו ונמכור לישראל גלוקים במחיר סביר, ממש כמו בכל העולם..."

ועכשיו לעניין:
- אתה באמת חושב שחברה כמו גלוק (ולעניין זה, כל חברת נשק שמייצרת יותר ממאה כלי נשק בשנה) תרשה לעצמה למכור אקדח עם "עיוות קל"? אז בוא ואגלה לך סוד כמוס: לא!
- ה"שיפשוף שנוצר בחלק העליון של הקנה", קיים בכל אקדח המצוייד במנגנון מבוסס בראונינג, ואין מה לעשות בנושא... הרי הקנה חייב ליצור מגע עם המחלק בעת תנועתו של המחלק לאחור, רק שבגלוק, המצוייד בקנה מצופה ושחור, רואים את החיכוך בצורה בולטת, יותר מאשר ברוב האקדחים האחרים, אשר קניהם אינם מושחרים בצורה כלשהי.

בקיצור,
זה שאנחנו אוהבים "לעגל פינות" לא אומר שבשאר העולם נוהגים לעשות את זה וכדאי לחשוב קצת לפני שמחליטים לספר לחברים מהגיגי ליבנו ולהציגם כעובדות מוגמרות.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי donduck » 02 אפריל 2003, 09:14

הסיבה שהוסיפו פין נוסף, כמו שכבר ציינתי בהודעה קודמת, היא הרצון לאחד גופים עם אקדחי 0.40. כך נמסר לי בשיחה עם נציג מפעל גלוק, שאם תבקשו אציין גם את שמו ותפקידו.

חברת גלוק מעולם לא הצהירה שאקדחיה עמידים רק ל50,000 כדורים, שכן, אף סוכנות, משטרה או צבא לא הייה מתקרבת אליהם, ולדעתי גם אף אזרח.
אפילו בארץ יש כלים שירו סביב 300,000 כדור ללא כל בעיה.

המקום הרגיש ביותר בצינה של הגלוק הוא בחלקה הקדמי, הפתח בצורת עיגול שממנו יוצא סרן קפיץ המחזיר.

אם משהו יכול להביא סימוכין לעובדות אחרות יעלה-נא אותם כאן בפורום.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 02 אפריל 2003, 09:40

ברווז ידידי,
כתבת: "המקום הרגיש ביותר בצינה של הגלוק הוא בחלקה הקדמי, הפתח בצורת עיגול שממנו יוצא סרן קפיץ המחזיר."

חבל שלא צילמתי כבר אז (הייתי צעיר ומטומטם, היום אני יותר מבוגר, אך עדיין... :wink:) אבל בדיוק שם ניפצתי את הגלוק 21 שלי... הצינה הוחלפה תוך שבועיים ע"י האוסטרו-גלוקרים.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי nhftk33 » 02 אפריל 2003, 21:30

חברים יקרים
הדברים נכתבו מתוך ניסיון.
חברת גלוק התחייבה בפני הגופים שרכשו את הגלוק שעד 50,000 כדור האקדח יעבוד כמו נמר ובאמת כך היה, וברווז 50,000 כדור זה המון הרבה מעבר למה שאזרח יורה.
וכשנתקלו הרוכשים הנ"ל בבעיות צינה שבורה פנו לנציגים שתפקידם להתעסק עם אותם גופים וזו הייתה תשובתם.
בקשר לאדם שפגשת, אני מאמין שאף סוחר בריא בנפשו לא יסביר לך את מה שהסבירו לאנשים שקונים מהם כמות אקדחים לא קטנה ומעלים את המוניטין שלהם.
WEBART בדרך כלל אני בעד ויכוח מקצועי, זה מעניין ואפשר ללמוד ממנו ואפילו לא מפריע לי שחולקים על דעתי בתנאי שזה נשאר ויכוח מקצועי ומוסבר בהסברים טכנים שלך או של אחרים, אבל אתה מבסס את דבריך בעיקר על היותך נושא גלוק משנת 90 או שלא נראה לך הגיוני שחברת גלוק... אז WEBART ידידי, בוא נשאיר את הדיונים מעניינים ותן לאנשים שאולי יש להם מה לתרום לבטא את עצמם כדי שכולנו נחכים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 02 אפריל 2003, 22:03

ידידנו nhftk33
עדין אין בדבריך שום סימוכן יענו REFERENCE .
מה עוד שירי של 50,000 כדור הוא מכסה של כ 4 שנות ירי לאנשי ירי מעשי, שאקדח זה משמש אותם רבות בהרבה קונפיגורציות בארץ ובחו"ל. החברה אינה יכולה לדעת מי הקונה ואיזה שימוש יעשה באותו כלי. אני מכיר אישית יורי ירי מעשי כאן שירו כמויות העולות על מה שאתה מציין ושום דבר לא קרה. לאף אחד.

ה"אדם שפגשתי" אינו סוחר. הוא סגן מנהל מחלקת המכירות הבין- לאומיות של החברה. (אני מחזיק מולי כרגע את הכרטיס שלו). אני נוטה לקבל את ההסבר שלו לסיבה להוספת הפין השלישי ע"פ ה"עובדות" שאתה מציג כאן. אני גם לא מבין איך הסבר כזה, הניתן בחדרי חדרים לדבריך, יכול להעלות את המוניטין של החברה ומוצריה.

לסיום אומר שלו אני קניין של גוף בטחוני, משטרה או סוכנות ואני קונה אקדח שהיצרן מצהיר שהוא טוב ל 50000 כדור, או שאני מקבל אותו במחיר נמוך ביותר או שאני מועל בתפקידי.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Colonel » 02 אפריל 2003, 22:23

אף אחד לא יתן לעובדות להפריע ל nhftk33
גם לא גסטון בעצמו ובטח לא שלא סגן מנהל זוטר בחברת גלוק
שכל מטרתה זה לגרוף רווחים ולהעלם מהשוק.

ולך nhftk33 כמו שאמרת :
בוא נשאיר את הדיונים מעניינים ותן לאנשים שאולי יש להם מה לתרום לבטא את עצמם כדי שכולנו נחכים.

אודה לך אם תמציא סימוכין למה שאמרת.
(תאורית ה 50000)
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד