המלצה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
דניאל1 כתב:אני התכוונתי ש...נכון יש לנו (לצערנו) נסיון וידע רב יותר ואולי הרב בעולם,
אז אם היה לאמריקאים האלה קצת שכל לא הרבה ואגו קצת יותר קטן, או פחות נפוח, היו פונים לצה"ל לבקש ללמוד משהו שהם עוד לא למדו ובצה"ל כבר שכחו, וככה היו פחות נפגעים ויותר מועילים בכל תנועה, ולא היו משתוללים על עיתונאים שלא רק שהם לא חמושים, הם גם נושאים תעודות של עיתונאים ועוד ישראלים.
ו....ראובן, יש הרבה בדבריך, וגם בדבריך חברי הטייס.
אוי........מה שאגו יכול לעשות
דניאל יקירי!
בל נשכח פדיחות של צה"ל אשר קשורות לאגו מנופח ולחוסר שכל...
עושה הרושם שאני ועוצם ידי הזה עוד יעלה לנו ביוקר.
אני מאוד מעריך כל חייל צה"ל באשר הוא אבל כיום החיילים הללו הם כבר לא עולים חדשים מאירופה אשר עלו לארץ לאחר רדיפות הנאצים חדורי מוטיבציה ואמונה במדינה יהודית אשר לה צבא משלה ובנגוד למצבם באירופה הם מסוגלים להחזיק נשק ולהגן על עצמם
כיום חיילי צה"ל ואני ואתה בניהם הם חיילים של שוקולד שחושבים רק איך להתחמק ולדאוג לעצמם... אמנם כאשר יש צורך הם הופכים ללוחמי על אך יש לזכור שהמצב עימו אנו מתמודדים כעת הוא שונה במהותו מהמצב של הצבא האמריקאי מלחמות ישראל הסתיימו ללא הכרעה כוללת שלנו ונמשכו מספר ימים מועט שכן לנו אין את היכולת למשוך מלחמה לזמן ממושך בנגוד לאמריקאים שלהם יש יכולת מימונית בילתי מוגבלת בעליל. אני לא חושב שצה"ל יכול היה להתמודד בעיראק כי הצבא העיראקי הוא צבא גדול אשר יכול להחזיק מעמד מול מכונת מלחמה אמריקאית לזמן ממושך וישראל נמנעה מלהסתבך במלחמות ארוכות כי אין כסף לזה.
דבר נוסף ומשמעותי [u]שתי מלחמות עולם שנמשכו שנים הוכרעו על ידי האמריקאים[/u] איך זה בשביל צבא חסר שכל
הכל באהבה
לדוד |ברוך ה'| צורי המלמד ידי לקרב אצבעותי למלחמה:
(תהילים מזמור קמד פס' א')
זה המזמור חבר דוד, כאשר נצח בכל המלחמות, ונתן שבח לקב"ה שעזר לו עד כה, וראה ישראל יושבים לבטח.
זה המזמור חבר דוד, כאשר נצח בכל המלחמות, ונתן שבח לקב"ה שעזר לו עד כה, וראה ישראל יושבים לבטח.
baraks78 כתב:חברה , עם כל הכבוד לאירגון, לוגיסטיקה, אמל"ח ומנות קרב משובחות ( ידעתם שיש להם בקבוקי טבסקו קטנים במנות קרב ???? ), בינתיים הם גורמים לעצמם יותר נזק ממה שהעירקים עושים .
אם לסדאם היה שכל הוא היה מושיב את הצבא שלו בצד ומחכה שהאמריקאים והבריטים יהרגו את עצמם לבד בכל מיני תאונות ודו"צים מטומטמים שמתאימים למחלקת טירונים בשבוע השני של הטירונות.
טנה יורה על משאית אספקה, אפצ'י יורה על הטנק, פטריוט אמריקאי מוריד מטוס בריטי, מטוס אמריקאי מפציץ סוללת פטריוט אמריקאית שננעלה עליו ועמדה לשגר עליו טיל והיד עוד נטויה.
נו באמת עם כל הכבוד צבא זה לא רק ציוד וארגון, קודם צריך לדעת על מי יורים ועל מי לא.
לא נעים להזכיר גדוד בצנחנים במלחמת לבנון אשר אבק כיסה באפור את הסימון הטקטי על גגות הרכבים ורביעיית סקייהוקים אשר סברו שמדובר בכוח סורי ירד על החברה האלה בכול כוחם!!!!!!
לא נעים להזכיר מצבים בהם חיילים של נח"ל וגבעתי ירו אחד על השנים והצליחו להשיג אבדות בשני הצדדים!!!!!!!!
עצוב להזכיר על כוח דובדבן באסירה אישמעליה!!!!!
אז בבקשה מכם ידידם יקרים אל לנו למתוח ביקורת על איש מלבד על עצמנו ועל זה נאמר "הגמל אינו רואה את דבשתו והוא צוחק על דבשתם של שאר הגמלים" או משהו דומה.
חוץ מזה ג'ורג' הבן הגיע לביקור על משחתת אמריקאית לפני יציאתה לאפגניסטן וכאשר הגיע לחדר האוכל של הספינה הבחין בשלט עליו כתוב באותיות מאירות עיניים "השבח והתהילה לאמריקה ולאל" מיד הורה להוריד את השלט ולהחליפו בשלט "השבח לאל ולאמריקה" אם הנשיא האמריקאי אשר מנהיג את המדינה אותה אנו מנסים לחקות בכל דבר מאמין שה' הוא הוא הכוח האמיתי של אמריקה והצבא הוא רק השתדלות לניצחון מי אנחנו שנחשוב שהצבא שלנו מנצח ומביא הגנה אהההההההה
יהודים להתעורר :!:
הכל באהבה
המלצה
HUSH
ראויים דבריך להימחק מעל מופע האתר ! ויפה שניה אחת קודם
חיילי שוקולד? אם אתה כזה .. תחזור מהר לפי הטבעת של הפרה מעלית
ואל תעז לסחוף אחרים לקטגוריה שלך
איך אתה יכול לקרוא לחיילי צה"ל "חיילי שוקולד" הדואגים רק לעצמם?
איך אתה מעז לבוז ליהודים מעלית המזרח . גזען טיפש
איך אתה יכול לחתום במילים "רק מאהבה"
בקישקושיך על הטעות בלבנון אין מילה אחת של קשר לאשר קרה שם (ואני הייתי שם באותה השניה)
תגאל אותנו מהיסורים לראות את דבריך באתר הזה. אתה מחבל ביד גסה בכל אושיות מוסר הכתיבה וההתבטאות. חדל ומיד !
בקישקושיך על הטעות בלבנון אין מילה אחת של קשר לאשר קרה שם (ואני הייתי שם באותה השניה)
תגאל אותנו מהיסורים לראות את דבריך באתר הזה. אתה מחבל ביד גסה בכל אושיות מוסר הכתיבה וההתבטאות. חדל ומיד !
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
Re: המלצה
[מיכאל מס כתב:HUSH
מיכאל שב ותן נשימה עמוקה. עליך להרגע לא בריא לך להתרגז בצורה כזאת לא אופינית!
אני לא יודע על איזה צד של החיים קמת הבוקר או שאתה זקוק לקורס אינטנסיבי בהבנת הנקרא.
בכל מקרה אני לא מבין את הקטע של לחזור לפי הטבעת מעליה אני בטוח שלא רצית להעליב אותי כמו שאני לא מעוניין לפגוע בך או באיש!
דבר ראשון תסכים או לא (זה לא משנה אלא רק לשם ויכוח) החיילים של היום הרבה אבל הרבה יותר, סליחה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה רהרבה יותר מפונקים מדורות קודמים של חיילים ואם אתה רוצה גם אני יותר מפונק אם אני יושב בפאתי שכם בתור חייל מילואים אני חולם על ביתי ועל אישתי ועל הכלב שלי ועל סתם נוף מוכר וכך אני הופך להיות חייל מפונק שרק מחכה ליום המיוחל כמוני גם חיילי הסדיר הצעירים שביום ראשון בשבוע מגיעים אחרי שבילו את הלילה באיזה מועדון אורבני ומתים ליום היציאה הבאה שלהם... יש להם יותר להפסיד במקרה של הגרוע מכל בניגוד לסבות שלי (שאחד מהם עלה מעיראק ואחד ממרוקו בנוגע להאשמות שלך בקשר להיותי גזען וטיפש) הגיעו חדורי מוטיבציה כמו אחיהם האשכנזים להגן ולהחיות (מלשון חיים- כדי לסייע בהבנת הנקרא הקלוקלת שלך. אני לא רוצה שתבין משהו עקום גם בזה ואז אני אחטוף עוד על הראש ללא חקירה יסודית) אני אגיד לך את האמת אני לא מאשים את החברה הצעירים הללו שחיים את חייהם ולא מעונינם לההרג או להרוג.
בקשר לעניין ההוא בלבנון: אין לי מושג איפה היית באותו רגע אבל לי בטוח שלא היית במקרה הזה!!! ולראיה כאשר ראיתי את התגובה החריפה שירית הרמתי טלפון לסבי (שהוא עלה ממרוקו שוב בנוגע להאשמות שלך בקשר להיותי גזען וטיפש) והוא הקריא לי כתבה מספר של ידיעות אחרונות בו מתעדים כותרות וכתבות מאז הקמת העיתון ועד 1999 הוא הקריא לי כתבה משנת 85 והכותרת שלה הינה: "הותר לפרסום מטוסים של חיל האוויר תקפו בטעות שיירה של כח צנחנים באזור בקעת הלבנון במהלך מבצע שלום הגליל"
עוד צוין שנהרגו 3 צנחנים באותו יום לא מאמין לך חפש בעצמך!!!
מיכאל איש יקר מפז שכמוך:
יש לי הזכות, הרצון והיכולת לכתוב מה שבא לי איך שבא לי איפה שאני רוצה מתי איך כמה שאני רוצה ואם הדעה שלי היא כזאת למרות שאתה עיותת כל תכלית וכוון בה ואני בטוח שלא עשית זאת בכוונה אלא מתוך בורות וחסר התחשבות לדעתו של אחר ואם בכתיבתי על גבורות העולים היקרים בהקמת המדינה אתה מרשה לעצמך לקרוא לי גזען וטיפש אז כשאתה כותב שצריך להוציא את הדעות שלי מהפורום אתה דיקטטור אנטי דמוקרטיה אולי תבוא אלי ותרוקן שלוש כדורי הולופוינט לגבי תוך כדי צעקות סרק, סרק?
אני תרמתי ואני ממשיך לתרום את חלקי למדינה בצורה הטובה ביותר שאני יכול לספק וזכותי לרשום שאני והמון כמוני מרגישים קצת פינוק ורחמים עצמיים כשאני נקרא לדגל אבל לעולם לא אפסיק לנשום כמו שאנשים כמוך רוצים מאנשים כמוני.
אני אוהב אותך אחי מיכאל
תגיד לי האש
איזה חומר לקחת הבוקר?!
מצטער לאמר לך ששגיאות היו ויהיו.
אבל להגיד שאבדה רוח הלחימה?
הייתי קצת נזהר לא מזמן חזרתי ממילואים וראיתי יופי של רוח לחימה.
נכון רובם היו חובשי כיפות, אבל חברה אחד אחד.
ואשר לרמת החיילים של היום הם פשוט יותר טובים נקודה.
גם ציוד וגם השכלה.
וכן גם בהתשה היו חיילים שאמרו אנחנו לא הפריירים של גולדה.
אז מה?
אז פרקו את הצבא? אז לא נלחמו יותר? לא היו צלשי"ם יותר?
משתמטים לא קבעו את הנורמה לשמחתי את הנורמה קבעו אלו שצעקו אחרי ולפעמים גם לא חזרו משם.
ולסיום אני רוצה להפנות אותך לחז"ל
הפוסל במומו הוא פוסל
מיכאל קח רגיעון
הבחור הזה כנראה לא שווה שתחטוף התקף לב בשבילו.
תאמין לי יש לנו נוער נפלא!!!! (אבל אתה בטח מכיר אותם לא פחות טוב ממני מהביקורים בלטרון)
איזה חומר לקחת הבוקר?!
מצטער לאמר לך ששגיאות היו ויהיו.
אבל להגיד שאבדה רוח הלחימה?
הייתי קצת נזהר לא מזמן חזרתי ממילואים וראיתי יופי של רוח לחימה.
נכון רובם היו חובשי כיפות, אבל חברה אחד אחד.
ואשר לרמת החיילים של היום הם פשוט יותר טובים נקודה.
גם ציוד וגם השכלה.
וכן גם בהתשה היו חיילים שאמרו אנחנו לא הפריירים של גולדה.
אז מה?
אז פרקו את הצבא? אז לא נלחמו יותר? לא היו צלשי"ם יותר?
משתמטים לא קבעו את הנורמה לשמחתי את הנורמה קבעו אלו שצעקו אחרי ולפעמים גם לא חזרו משם.
ולסיום אני רוצה להפנות אותך לחז"ל
הפוסל במומו הוא פוסל
מיכאל קח רגיעון
הבחור הזה כנראה לא שווה שתחטוף התקף לב בשבילו.
תאמין לי יש לנו נוער נפלא!!!! (אבל אתה בטח מכיר אותם לא פחות טוב ממני מהביקורים בלטרון)
למה כולם כועסים עלי לעזאזל
אין לי ולא היתה לי שום כוונה רעה הכל סערה בכוס תה
אני באמת אוהב את כולם, מיכאל אני מאוד מעריך את הידע שלך ואין לי שום כוונה לפגוע לעומת זאת אתה כן אמרת דברים לא ראויים. כפי שעדיין מצוין בעיתונים של היום אנו חיים
בדומקרטיה
:arrowרפתן ידידי אם אני לא שווה אז אני לא שווה אבל לפחות אני משתדל להיות אדם טוב לעומת זאת ישנם אנשים אשר סבורים שהם מעל הרמה הממוצעת שיבושם להם. אף אני חזרתי לא מזמן מהשטחים ואני חוזר בתשובה חובש כיפה...
רפתן כתב: "נכון כולם היו חובשי כיפות אבל חברה אחד אחד"
רפתן יקר עליך להזהר בלשונך אני אמנם הבנתי שלא התכוונת לומר חס ושלום שחובשי הכיפות הם לא חיילים או שהם עשב שוטה של הצבא אך עלול מישהו להתפרץ כנגדך ולצאת בסדרת משפטים לא מתורבתים כמו שעשו כנגדי. מר מיכאל היקר אם תעיין בעניין שכתבתי ברצינות ועד סופו ולא בנקודות כמו שוודאי עשית תוכל להבחין שאני לא כותב לרעת החיילים אלא לטובת הויכוח הטוב.
אני פונה להנהלת הסליק לא לאפשר למצב שבן נשללת הזכות לאדם לומר את דבריו ללא לקבל סדרת כינויי גנאי ללא סיבה אני מבקש שאחד ממנהלי הפורום יקרא את התגובות ואם כתבתי דבר אחד שלא ראוי היה לי לומר אני אקח את דברי בחזרה ואתנצל בפומבי. אם דברי היו הולמים אנא נסה להסביר לאריות הלז את דברי שיבינו את כוונתי
שלום בנינו קודם
אין לי ולא היתה לי שום כוונה רעה הכל סערה בכוס תה
אני באמת אוהב את כולם, מיכאל אני מאוד מעריך את הידע שלך ואין לי שום כוונה לפגוע לעומת זאת אתה כן אמרת דברים לא ראויים. כפי שעדיין מצוין בעיתונים של היום אנו חיים
בדומקרטיה
רפתן כתב: "נכון כולם היו חובשי כיפות אבל חברה אחד אחד"
רפתן יקר עליך להזהר בלשונך אני אמנם הבנתי שלא התכוונת לומר חס ושלום שחובשי הכיפות הם לא חיילים או שהם עשב שוטה של הצבא אך עלול מישהו להתפרץ כנגדך ולצאת בסדרת משפטים לא מתורבתים כמו שעשו כנגדי. מר מיכאל היקר אם תעיין בעניין שכתבתי ברצינות ועד סופו ולא בנקודות כמו שוודאי עשית תוכל להבחין שאני לא כותב לרעת החיילים אלא לטובת הויכוח הטוב.
אני פונה להנהלת הסליק לא לאפשר למצב שבן נשללת הזכות לאדם לומר את דבריו ללא לקבל סדרת כינויי גנאי ללא סיבה אני מבקש שאחד ממנהלי הפורום יקרא את התגובות ואם כתבתי דבר אחד שלא ראוי היה לי לומר אני אקח את דברי בחזרה ואתנצל בפומבי. אם דברי היו הולמים אנא נסה להסביר לאריות הלז את דברי שיבינו את כוונתי
הזכות לאמר את אשר על ליבו של מישהו לא תשלל בפורום (כל עוד ישמרו כללי הכתיבה הנאותים).
למען האמת, ויכוח המעמיק לרבדים שכאלה, לוהט ועז יצרים, לא היה כאן מזמן, כבר לפני שני עמודים שקלנו האם יהיה נכון הדבר לעצור את הטמפרטורה שעלתה וטפסה כאן, אך החלטנו לתת לדיון לנהל את עצמו.
אני מניח שחלק מהדיון הסוער נובע מקריאה לא מעמיקה או צורך בקריאה חוזרת של הדברים שאמרו החברים, אך כעת קצת קשה לכבות את המדורה (עד-כדי כך שחלק מהמשתתפים בדיון פנו אלי בטלפון כדי לשאול לעצתי), הייתי מציע להניח למקלדת לשעה קלה, לחזור לדיון מתחילתו ולנסות להבין מתי התחיל ה"קרב", אולי אז מישהו יוכל לקחת "רוורס" ולהגיד: "מצטער, טעיתי, דברי נוסחו בצורה לא בהירה וגרמתי למי מהחברים לכעס..."
אין ספק שהדיון המתקיים כאן הוא אינטיליגנטי, רהוט ושנון, לעיתים עד כדי רמזים המסתתרים בעומקם של משפטים, אשר גם אני הייתי זקוק לקריאתם החוזרת כדי להבינם (כמו לדוגמא: פרת השוקולד של עלית - והקשר שלה לחיילי השוקולד האמריקאים, או הישראלים).
מהכרות עם חלק נכבד מהמתדיינים, אני מבין את הכאב העולה מהערותיהם ומכתיבתם, ככאלה האמונים על בטחון מדינת ישראל במשך שנים רבות, כמחנכים וכמכשירי דורות של לוחמים (ומי שישתתף במפגש הבא עלינו לטובה יוכל להכירם אף יותר לעומק).
אנא מכם חברים, בואו נעצור, נשקול שוב את צעדינו ואת הגורם להם ואז נגיב (או לא...).
תודה לכולכם.
למען האמת, ויכוח המעמיק לרבדים שכאלה, לוהט ועז יצרים, לא היה כאן מזמן, כבר לפני שני עמודים שקלנו האם יהיה נכון הדבר לעצור את הטמפרטורה שעלתה וטפסה כאן, אך החלטנו לתת לדיון לנהל את עצמו.
אני מניח שחלק מהדיון הסוער נובע מקריאה לא מעמיקה או צורך בקריאה חוזרת של הדברים שאמרו החברים, אך כעת קצת קשה לכבות את המדורה (עד-כדי כך שחלק מהמשתתפים בדיון פנו אלי בטלפון כדי לשאול לעצתי), הייתי מציע להניח למקלדת לשעה קלה, לחזור לדיון מתחילתו ולנסות להבין מתי התחיל ה"קרב", אולי אז מישהו יוכל לקחת "רוורס" ולהגיד: "מצטער, טעיתי, דברי נוסחו בצורה לא בהירה וגרמתי למי מהחברים לכעס..."
אין ספק שהדיון המתקיים כאן הוא אינטיליגנטי, רהוט ושנון, לעיתים עד כדי רמזים המסתתרים בעומקם של משפטים, אשר גם אני הייתי זקוק לקריאתם החוזרת כדי להבינם (כמו לדוגמא: פרת השוקולד של עלית - והקשר שלה לחיילי השוקולד האמריקאים, או הישראלים).
מהכרות עם חלק נכבד מהמתדיינים, אני מבין את הכאב העולה מהערותיהם ומכתיבתם, ככאלה האמונים על בטחון מדינת ישראל במשך שנים רבות, כמחנכים וכמכשירי דורות של לוחמים (ומי שישתתף במפגש הבא עלינו לטובה יוכל להכירם אף יותר לעומק).
אנא מכם חברים, בואו נעצור, נשקול שוב את צעדינו ואת הגורם להם ואז נגיב (או לא...).
תודה לכולכם.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
מה יהיה?יש תרבות או לא?
כי אם אי אפשר לנהל ויכוח תרבותי אז לא צריך!
שוב סליחה ומחילה אם פגעתי ברגשות של אנשים לא זאת היתה הכוונה
לעומת זאת אם אין אפשרות ליצור עניין בצורה מנומסת ללא התנגשויות בפסים אישיים אז תמשיכו בדיון מרובע אני הבנתי את הלקח הקטן בעניין מזג הישראלים
בא לי על שוקולד
כי אם אי אפשר לנהל ויכוח תרבותי אז לא צריך!
שוב סליחה ומחילה אם פגעתי ברגשות של אנשים לא זאת היתה הכוונה
לעומת זאת אם אין אפשרות ליצור עניין בצורה מנומסת ללא התנגשויות בפסים אישיים אז תמשיכו בדיון מרובע אני הבנתי את הלקח הקטן בעניין מזג הישראלים
בא לי על שוקולד
הי חברה, אני מקווה שאוכל לשפוך קצת מים על האש ולקרר את הדיון, עם קצת דעות מכאן ומשם...
אני גם אמריקאי וגם ישראלי. גדלתי גם שם וגם כאן, אמנם צבא רק בארץ (לפעמים אני מצטער שלא בחרתי גם שרות קצר גם שם, עדיפות לחילות הים האוויר או משמר החופים), אבל מכיר היטב את המערך הצבאי האמריקאי ובמיוחד את חילות האוויר והים.
רק לשם הדיון, אין ספק שיש להם מערכת לוגיסטית ששמה את כל מה שיש לנו בצל, כולל הכל וזה אומר גם כולל בירוקרטיה. ארגון גדול ככלל צריך מסגרת ועל אחת כמה ארגון לוחם.
צריך להבין שיש להם כמה חזיתות שהקשה בהם היא הפוליטית. לא היה ניתן לארגן הכל מראש כי תמיד היה צריך לתת מראית עין של נסיונות לטפל בנושא ברמה הפוליטית.
יש להם בעיה של הובלת כוחות וציוד לאור התנגדות טורקיה ועוד מדינות באזורים שונים. יש להם צורך להערך במקביל ללוחמה במדבר, בחורף, בקיץ ואב"כ.
מעל לכל יש להם בעיה אמיתית לנהל לוחמה ראויה לכותרות חיוביות ב CNN כי לצערם וכפי שאנו למדנו) לחימה אפקטיבית כנגד כוחות המשתמשים באזרחים כבמגן (ולמען האמת, בכל מלחמה אזרחים שימשו כמגן וכבשר תותחים, עוד מימי קדם, זו לא המצאה עירקית) לרוב תביא לתוצאות כפי שנראו בימים האחרונים. וכפי שאמר איזה מצביא דגול בעבר, עוד ניצחון כזה ואבדנו.
אין ספק שתאונות וסתם חוסר מוכנות גבו קורבנות סתם. אבל לאור תאונת המסוקים שלנו מלפני כמה שנים צריך להבין את הסיכון האדיר שבתנועה לילית של מסוקים בגובה 0 ותחת אש.
הריצה קדימה להגיע לבגדד כדי לא להתקע בבוץ של החובה להלחם בסביבה עירונית שבה כל ילד הוא ילד RPG גובים גם מחיר אבל יש בזה הגיון טקטי ואסטרטגי מסויים שהרי הפלת השילטון עשוייה גם להפיל את ההתנגדות העירונית.
עכשיו אלינו, גם לנו היו הצלחות וגם כישלונות. הצנחה של כמה נורדים במתלה לא בדיוק פתרה לנו את המצב אבל מצד שני הצנחה של אלפים בצפון עירק נתנה לכוחות שם שליטה על השטח.
מבצע אנטבה היה מבוסס על תנועה בשטחים עויינים אבל ללא היכולת האמיתית לפגוע במטוסים (רפובליקות בננות אפרקאיות) וממילא תוך מסווה הטעייה של הבאת המחבלים המשוחררים. הלוגיסטיקה לא הייתה כה מסובכת כי המצב שיחק לטובה שלנו. לו היו להם סטינגרים אז הם היו מורידים את כל המטוסים עוד מהמגורים, ללא צורך להגיע לשדה לרדוף אחרי הכוחות על הקרקע.
מבצעים אחרים של צהל בעורף האוייב תמיד היו של בודדים ברמת לוחמה זעירה וגם שם היו לנו בעיות (ה 6 באלכסנדריה מקביל לאנדי מקנאב). כל מבצע שלנו היה בתוך ואקום של שקט יחסי (ה 101, תקופת המרדפים, החדירות לנמלי סוריה, מצרים ולבנון) ולא בתוך הסתערות רבתי של מאות אלפי חיילים. שקט יחסי זה אומר לגבי הגזרה או הרגע הנתון. ה 101 היו גדולים כי פעלו ברמת הפלוגה. תנסו את זה ברמת הארמיה וזה לא זה !!!
הלוחמה בעידן המודרני מושפעת מהמדיה והפוליטיקה מאז ויאטנם ועד לבנון... והיום. מה שנראה נהדר על לוח התכנון של המטכ"ל נהרס ברגע שאיזה צלם של אל ג'זירה מבקר במקום. מי שחושב שמלחמה זה ניתוח סטרילי אז שיתעורר. במלחמת העולם השנייה הושמדו ערים שלמות על ידי... מפציצים בריטיים ואמריקאים, בדיוק לשם השמדתם, לא בהפצצה טועה !!! אז פצצה חכמה אחת לא מגיעה למקום ופתאום איזה גנרל חייב לגמגם כמו תלמיד כיתה?
מה שקורה שם עכשיו זה לא מלחמה אלא לוחמה מוגבלת במספר חזיתות. ממש כמו השנים האחרונות שלנו בלבנון, ואפילו בשנים האחרונות בארץ. אפשר להשוות בין אובדן של 4 טנקים מהמשוכללים בעולם לדודי שמש מלאים בחרא של גמלים לאובדן של אפאצ'י על ידי פלאח זורק אבנים במדבר העירקי. בעקרון יש פה רצף של השוואות שמראות כי בעצם למרות הכל המצב שלנו ושלהם די דומה, באופן יחסי כמובן.
כל מה שאני כותב פה אמור לאזן את הרצון שלנו להלל את עצמנו מצד אחד מול התסכול שבראיית המצב שם כיום. מצד שני, גם הילול האמריקאים על חשבוננו צריך להתאזן על ידי התבוננות בצרכים, בפרופורציות ובמצב הקיים בכל רגע נתון
אני גם אמריקאי וגם ישראלי. גדלתי גם שם וגם כאן, אמנם צבא רק בארץ (לפעמים אני מצטער שלא בחרתי גם שרות קצר גם שם, עדיפות לחילות הים האוויר או משמר החופים), אבל מכיר היטב את המערך הצבאי האמריקאי ובמיוחד את חילות האוויר והים.
רק לשם הדיון, אין ספק שיש להם מערכת לוגיסטית ששמה את כל מה שיש לנו בצל, כולל הכל וזה אומר גם כולל בירוקרטיה. ארגון גדול ככלל צריך מסגרת ועל אחת כמה ארגון לוחם.
צריך להבין שיש להם כמה חזיתות שהקשה בהם היא הפוליטית. לא היה ניתן לארגן הכל מראש כי תמיד היה צריך לתת מראית עין של נסיונות לטפל בנושא ברמה הפוליטית.
יש להם בעיה של הובלת כוחות וציוד לאור התנגדות טורקיה ועוד מדינות באזורים שונים. יש להם צורך להערך במקביל ללוחמה במדבר, בחורף, בקיץ ואב"כ.
מעל לכל יש להם בעיה אמיתית לנהל לוחמה ראויה לכותרות חיוביות ב CNN כי לצערם וכפי שאנו למדנו) לחימה אפקטיבית כנגד כוחות המשתמשים באזרחים כבמגן (ולמען האמת, בכל מלחמה אזרחים שימשו כמגן וכבשר תותחים, עוד מימי קדם, זו לא המצאה עירקית) לרוב תביא לתוצאות כפי שנראו בימים האחרונים. וכפי שאמר איזה מצביא דגול בעבר, עוד ניצחון כזה ואבדנו.
אין ספק שתאונות וסתם חוסר מוכנות גבו קורבנות סתם. אבל לאור תאונת המסוקים שלנו מלפני כמה שנים צריך להבין את הסיכון האדיר שבתנועה לילית של מסוקים בגובה 0 ותחת אש.
הריצה קדימה להגיע לבגדד כדי לא להתקע בבוץ של החובה להלחם בסביבה עירונית שבה כל ילד הוא ילד RPG גובים גם מחיר אבל יש בזה הגיון טקטי ואסטרטגי מסויים שהרי הפלת השילטון עשוייה גם להפיל את ההתנגדות העירונית.
עכשיו אלינו, גם לנו היו הצלחות וגם כישלונות. הצנחה של כמה נורדים במתלה לא בדיוק פתרה לנו את המצב אבל מצד שני הצנחה של אלפים בצפון עירק נתנה לכוחות שם שליטה על השטח.
מבצע אנטבה היה מבוסס על תנועה בשטחים עויינים אבל ללא היכולת האמיתית לפגוע במטוסים (רפובליקות בננות אפרקאיות) וממילא תוך מסווה הטעייה של הבאת המחבלים המשוחררים. הלוגיסטיקה לא הייתה כה מסובכת כי המצב שיחק לטובה שלנו. לו היו להם סטינגרים אז הם היו מורידים את כל המטוסים עוד מהמגורים, ללא צורך להגיע לשדה לרדוף אחרי הכוחות על הקרקע.
מבצעים אחרים של צהל בעורף האוייב תמיד היו של בודדים ברמת לוחמה זעירה וגם שם היו לנו בעיות (ה 6 באלכסנדריה מקביל לאנדי מקנאב). כל מבצע שלנו היה בתוך ואקום של שקט יחסי (ה 101, תקופת המרדפים, החדירות לנמלי סוריה, מצרים ולבנון) ולא בתוך הסתערות רבתי של מאות אלפי חיילים. שקט יחסי זה אומר לגבי הגזרה או הרגע הנתון. ה 101 היו גדולים כי פעלו ברמת הפלוגה. תנסו את זה ברמת הארמיה וזה לא זה !!!
הלוחמה בעידן המודרני מושפעת מהמדיה והפוליטיקה מאז ויאטנם ועד לבנון... והיום. מה שנראה נהדר על לוח התכנון של המטכ"ל נהרס ברגע שאיזה צלם של אל ג'זירה מבקר במקום. מי שחושב שמלחמה זה ניתוח סטרילי אז שיתעורר. במלחמת העולם השנייה הושמדו ערים שלמות על ידי... מפציצים בריטיים ואמריקאים, בדיוק לשם השמדתם, לא בהפצצה טועה !!! אז פצצה חכמה אחת לא מגיעה למקום ופתאום איזה גנרל חייב לגמגם כמו תלמיד כיתה?
מה שקורה שם עכשיו זה לא מלחמה אלא לוחמה מוגבלת במספר חזיתות. ממש כמו השנים האחרונות שלנו בלבנון, ואפילו בשנים האחרונות בארץ. אפשר להשוות בין אובדן של 4 טנקים מהמשוכללים בעולם לדודי שמש מלאים בחרא של גמלים לאובדן של אפאצ'י על ידי פלאח זורק אבנים במדבר העירקי. בעקרון יש פה רצף של השוואות שמראות כי בעצם למרות הכל המצב שלנו ושלהם די דומה, באופן יחסי כמובן.
כל מה שאני כותב פה אמור לאזן את הרצון שלנו להלל את עצמנו מצד אחד מול התסכול שבראיית המצב שם כיום. מצד שני, גם הילול האמריקאים על חשבוננו צריך להתאזן על ידי התבוננות בצרכים, בפרופורציות ובמצב הקיים בכל רגע נתון
בתור אחד שאמון שנים רבות על חיים של שחור ולבן, אני נאלץ
לחרוג ממנהגי ולהכניס את הצבע האפור ...
לא כל החיילים הם לוחמים חדורי מוטיבציה ולא כל החיילים הם חיילי שוקולד.
יש מאלה ויש מאלה, אך הרוב המכריע הוא איפשהו באמצע וגם הם לא במקום קבוע
יש ימים/שבועות שאתה 'מורעל' ויש ימים/שבועות שאין לך כוח וכל מה שאתה רוצה
זה לישון או את הרגילה הקרובה.
יש לצה"ל מבצעים רבים יפים, מוצלחים ונסתרים מעיני הציבור הרחב, יש פאשלות
שנסתרות מהציבור הרחב ויש את אלו, ההצלחות והכשלונות שנפרסים על עמודי אמצע
בצבעים עזים וגליונות שמשנים את כיוונם ב 90 מעלות על מנת לאפשר עמוד ראשי
גדול, זועק וצבעוני...
לרוב יש לנו, לציבור הרחב, זיכרון לכמה ארועים גדולים, הצלחות וכשלונות, מבצעים נועזים
וכשלונות צורבים ויש עוד עשרות מקרים שיעברו לידנו ולא נזכור אותם...
מי מכם זוכר כל מבוקש שנלכד/מצא את מותו בדרך לא טבעית ?
מי זוכר את אלו שנהרגו מפליטת כדור ?
מטעות ביהוי ?
כשל כלי רכב/טיס ?
מישהו זוכר מיהו סא"ל קורקין ז"ל ? סא"ל מיקי ז"ל ? רס"ן בלחסן ז"ל ?
אבל כולם זוכרים את סא"ל יוני נתניהו ז"ל .
הנקודה ברורה ?
מי זוכר ? מישהו זוכר שמות ? תאריכים ?
רובנו לא ...
כולם זוכרים את קארין איי, אוגנדה, אסון המסוקים אץ הדברים הגדולים,
חיי היומיום הם לא גדולים, הם לרוב שוחקים.
החיילים של היום (לדעתי) לא שונים בהרבה מהחיילים של פעם
מה ששונה הוא הביטוי הנרחב לתחושות החיילים בציבור הרחב, תקשורת ופלאפונים
דברים שפעם נשארו בחדרי חדרים.
אני לא התמחתי בלימודי אסטרטגיה, בניין הכוח, לוגיסטיקה ופסיכולוגיה
וכל האמור לעיל הוא מרחשי ליבי ותו לא.
בשורה התחתונה, האש תעיף את כובע הגרב שאתה לובש מעל האזניים שלך
ותוריד את הכפפות הגדולות שמפריעות לך לירות. לא כולם מפונקים וגם ה'מפונקים' לא כל הזמן 'מתפנקים'
ומיכאל ידידי פתח את המדף ותסתכל סביב ב live בלי הפריסקופ ...
לצערי, ואני בטוח שגם לצערך דברים משתנים גם לטובה אך גם לרעה ...
בקיצור ...
להחזיר את האקדחים לנרתיקים.
לחרוג ממנהגי ולהכניס את הצבע האפור ...
לא כל החיילים הם לוחמים חדורי מוטיבציה ולא כל החיילים הם חיילי שוקולד.
יש מאלה ויש מאלה, אך הרוב המכריע הוא איפשהו באמצע וגם הם לא במקום קבוע
יש ימים/שבועות שאתה 'מורעל' ויש ימים/שבועות שאין לך כוח וכל מה שאתה רוצה
זה לישון או את הרגילה הקרובה.
יש לצה"ל מבצעים רבים יפים, מוצלחים ונסתרים מעיני הציבור הרחב, יש פאשלות
שנסתרות מהציבור הרחב ויש את אלו, ההצלחות והכשלונות שנפרסים על עמודי אמצע
בצבעים עזים וגליונות שמשנים את כיוונם ב 90 מעלות על מנת לאפשר עמוד ראשי
גדול, זועק וצבעוני...
לרוב יש לנו, לציבור הרחב, זיכרון לכמה ארועים גדולים, הצלחות וכשלונות, מבצעים נועזים
וכשלונות צורבים ויש עוד עשרות מקרים שיעברו לידנו ולא נזכור אותם...
מי מכם זוכר כל מבוקש שנלכד/מצא את מותו בדרך לא טבעית ?
מי זוכר את אלו שנהרגו מפליטת כדור ?
מטעות ביהוי ?
כשל כלי רכב/טיס ?
מישהו זוכר מיהו סא"ל קורקין ז"ל ? סא"ל מיקי ז"ל ? רס"ן בלחסן ז"ל ?
אבל כולם זוכרים את סא"ל יוני נתניהו ז"ל .
הנקודה ברורה ?
מי זוכר ? מישהו זוכר שמות ? תאריכים ?
רובנו לא ...
כולם זוכרים את קארין איי, אוגנדה, אסון המסוקים אץ הדברים הגדולים,
חיי היומיום הם לא גדולים, הם לרוב שוחקים.
החיילים של היום (לדעתי) לא שונים בהרבה מהחיילים של פעם
מה ששונה הוא הביטוי הנרחב לתחושות החיילים בציבור הרחב, תקשורת ופלאפונים
דברים שפעם נשארו בחדרי חדרים.
אני לא התמחתי בלימודי אסטרטגיה, בניין הכוח, לוגיסטיקה ופסיכולוגיה
וכל האמור לעיל הוא מרחשי ליבי ותו לא.
בשורה התחתונה, האש תעיף את כובע הגרב שאתה לובש מעל האזניים שלך
ותוריד את הכפפות הגדולות שמפריעות לך לירות. לא כולם מפונקים וגם ה'מפונקים' לא כל הזמן 'מתפנקים'
ומיכאל ידידי פתח את המדף ותסתכל סביב ב live בלי הפריסקופ ...
לצערי, ואני בטוח שגם לצערך דברים משתנים גם לטובה אך גם לרעה ...
בקיצור ...
להחזיר את האקדחים לנרתיקים.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד