תחקיר מג"ד גדוד 51
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: תחקיר מג"ד גדוד 51
מתי מישהו יעשה ניסוי ב"עונש קבוצתי" לכל גדוד 51 לפיו כולם יצטרכו לנוע בהכנס 24/7?
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
1. כיוון קנה.
2. אצבע בשמורת הדק.
3. הנחת עבודה שהכלי טעון, דרוך ומוכן לירי.
המפקד \ הרמטכ"ל \ הסמל \ המ"כ \ מש"קית הת"ש צריכים ללמד חייל לספור עד שלוש או לספור בשבילו ?
הוא לחץ על ההדק. הוא אשם. אין מה להוסיף.
2. אצבע בשמורת הדק.
המפקד \ הרמטכ"ל \ הסמל \ המ"כ \ מש"קית הת"ש צריכים ללמד חייל לספור עד שלוש או לספור בשבילו ?
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
הצעדן כתב:1. כיוון קנה.
2. אצבע בשמורת הדק.
אני הייתי משנה את סדר הספירה ומתחיל מ 3 : "הנחת עבודה שהכלי טעון,דרוך ומוכן לירי" !!!
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

למרות שמתודית אתה צודק, כל בעל נשק צריך להקפיד על שלושת הכללים הללו ואף אחד לא יפגע.
אין פה סדר פעולות, יש פה משמעת. זה הכל.
אין פה סדר פעולות, יש פה משמעת. זה הכל.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
הצעדן כתב:המפקד \ הרמטכ"ל \ הסמל \ המ"כ \ מש"קית הת"ש צריכים ללמד חייל לספור עד שלוש או לספור בשבילו ?
למה לדעת לספור כשיש מחשבון?
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
מתוך הכתבה:
אשם מי שנתן לאותו חייל את הנשק, לא פרק לו את הנשק 3 שבועות, לא חינך אותו ולימד אותו תורת הנשק והבטיחות. פליטת הכדור האומללה הזאת הינה נגזרת מזיזול, רמת משמעת נמוכה, הכשרה לקויה ואי התמעת כללי בטיחות בסיסיים. מה שהרג את חייל בפועל הינו הקליע שנורה בשוגג בגבו....אבל מי שהרג אותו באמת היינן הנורמות הפסולות באותו גדוד שמתחילות במ"כ ובשדרת הפיקוד מעליו.
עכשיו יהיו חברים שיבינו מה היתה הכוונה כאשר כתבתי שהחייל "לא אשם"......אבל יהיו גם כאלה שלא יבינו!! זה מה יש ועם זה אומרים לנצח. לצערי הפעם הפסדנו
צורי.
בסך הכל נמנו בתחקיר 11 שגיאות ותקלות. שתיים מהן המכונות "התרשלות", מיוחסות ליורה עצמו: כיוון נשק לעבר חייל, פתיחת נצרה ונקירה וכן המצאות כדור בקנה. היתר מיוחסות לכל סגל הפיקוד - מהמ"כ על האופן בו ערך את המסדר, דרך המ"מ שלא פרק את נשקו של ד' בתום התרגילים בהם נכח ולקה במעקב ראוי אחר פקודיו, וכלה במג"ד עצמו, שלא ערך בקרה על מילוי דו"חות מעקב ולא הקפיד על פקודות הפריקה בחזרה למאהל. זו הוגדרה כתקלה ברמה הגדודית.
אשם מי שנתן לאותו חייל את הנשק, לא פרק לו את הנשק 3 שבועות, לא חינך אותו ולימד אותו תורת הנשק והבטיחות. פליטת הכדור האומללה הזאת הינה נגזרת מזיזול, רמת משמעת נמוכה, הכשרה לקויה ואי התמעת כללי בטיחות בסיסיים. מה שהרג את חייל בפועל הינו הקליע שנורה בשוגג בגבו....אבל מי שהרג אותו באמת היינן הנורמות הפסולות באותו גדוד שמתחילות במ"כ ובשדרת הפיקוד מעליו.
עכשיו יהיו חברים שיבינו מה היתה הכוונה כאשר כתבתי שהחייל "לא אשם"......אבל יהיו גם כאלה שלא יבינו!! זה מה יש ועם זה אומרים לנצח. לצערי הפעם הפסדנו
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
donduck כתב:ramdishon כתב:ומה ששכחתם:
ולאחר כל תרגיל באש חיה, המפקד בודק אישית, בעזרת אצבעו, שכל כלי הנשק פרוקים!
נגיד רק לרגע שאותו מפקד בדק את הנשק והוא אכן היה ללא כדור בבית הבליעה. לכמה זמן תקפה הבדיקה הזו? מה מונע מאותו אויל לטעון שוב את הנשק? הרי הוא לא מודע לפוטנציאל הסכנה הטמון בכלי שהוא מחזיק, ועובדה שהוא כיוון אותו לחבר שלו שחרר את הנצרה ולחץ על ההדק.
תוסיף על זה את הנוהל החדש של פריקה ללא נקירה, והנה לך חייל הרוג, משפחה הרוסה ואות קיין על כל החטיבה הזו.
עכשיו, במקום לפלוט כדורים בזמן פריקה לכיוון חומת מפגע או מקום בטוח, הכדורים יעופו מאותם נשקים "בדוקים ופרוקים" עלק, באוטובוסים, בקניונים ובבית.
לצערי, אם לא ישונה הקונספט הרי שזו רק הסנונית הראשונה.
תנחומים למשפחה
חברים.......דון נתן לכם את התשובה הנכונה לכך שבעצם לא זה שלחץ על ההדק הוא האשם
תודה דון על כך שחסכת לי מילים.......
צורי.
- משתמש חסום
גמ כתב:איתמר,
יפנית שחיה שנים בישראל סיפרה פעם בראיון ברדיו שההבדל הכי בולט בין המנטליות היפנית לישראלית הוא שביפן כשמישהו עושה מעשה שלילי הוא לוקח אחריות. מנקודת מבטה ציינה שבישראל בולט שכאשר מישהו עושה מעשה שלילי הוא לעולם לא יקח אחריות אלא יאשים את כל העולם ואשתו.
להצגת הרעיון ראה שני מקרים מהאקטואליה של הימים האחרונים וסתם תופעה כללית מוכרת:
1) צעיר מנתניה שנכנס שיכור על מזרן ים לכינרת וטבע (מקרה מלפני מספר ימים). כאשר הגיעו כוחות ההצלה למקום הם הותקפו על ידי חבריו בטענה שהיו צריכים להגיע מוקדם יותר. ואיפה היו החברים הטובים כדי למנוע את כניסתו למים מלכתחילה?
2) דודו טופז - עם כל הצער על נפילתו שהסתימה לבסוף התאבדותו הבוקר. אתה שומע היום ברדיו איך ציון אמיר מתראיין בכל ערוץ אפשרי והופך אותו לקדוש. מה הוא בדיוק חשב שיקרה לאחר מה שעשה? שיזמינו את דודו להדליק משואה ביום העמצאות?
3) מטיילים בארץ או בחו"ל שלא מבררים מה נדרש בטיול אליו הם יוצאים ולאחר שמסתבכים מצפים שהמדינה תעשה הכל כדי לטפל במצב אליו נקלעו בשל טיפשותם וחוסר אחריותם.
לשאלתך, כמובן שהייתי נלחם על בני בכל כוחי אבל המלחמה מתחילה בכך שאני מחנך אותו להיות בוגר, אחראי למעשיו, ולדעת שהוא, ובראש וראשונה הוא ישא בתוצאות מעשיו בחייו. לצערי, נראה שלא הרבה ישראלים מחנכים היום את ילדיהם ברוח זו.
אתה צודק ב-100% בכל כולל הכל, אבל זו המציאות שבה אנחנו חיים.
אנשים מגלגלים את האחריות מכתפיהם על כתפיו של מישהו אחר כי זה מאד נח שמישהו אחר ישא באחריות. מי אשם? האמריקאים שהכניסו לחיים שלנו עודף של משפטיזציה. היום אתה לא יכול לזוז מטר בלי עו"ד צמוד והמצב הולך ונהיה רק רע.
על שמורת ההדק של ההקלר שלי היה מוטבע "USE ACCORDING TO USER MANUAL" כי אנשים תובעים חברות על הטימטום שלהם. עירית NY תבעה את S&W שהנשקים שלה משמשים במעשי פשע.
מגדי"ם, מחטי"ם ואלופים לא יכולים לירות כדור מבלי לחשוש שיתבעו להם את הצורה..
לצערי זו המציאות שלנו היום...ואני לא מצפה מאף אחד להיות זה שישכב על הגדר בשביל כל האחרים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

עוד מקרה כזה... שלא נדע.
מתוך YNET
אישה נפצעה מפליטת כדור באוטובוס לנהריה; מצבה בינוני
אישה בת 31 נפצעה באורח בינוני, ככל הנראה מפליטת כדור מנשקו של חייל, באוטובוס שעשה את דרכו מחיפה לנהריה.
מתוך YNET
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
donduck כתב:עכשיו, במקום לפלוט כדורים בזמן פריקה לכיוון חומת מפגע או מקום בטוח, הכדורים יעופו מאותם נשקים "בדוקים ופרוקים" עלק, באוטובוסים, בקניונים ובבית.
לצערי, אם לא ישונה הקונספט הרי שזו רק הסנונית הראשונה.
אפילו שאני לא פולניה, אבל, אמרתי לכם
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
נראה שנסחפים למקומות רחוקים
אולי האשם הוא בנפגעים? אם לא היו שם הכל היה עובר בשלום
מדריך / נשק
- מדריך ירי
zvika כתב:נראה שנסחפים למקומות רחוקים
צביקה אף אחד לא נסחף
נושא הנשק בצה"ל רעה חולה.
מההכשרה - דרך שימור הכושר - והכי גרוע הכסת"ח.
מן הראוי היה להעמיד את כל ההתנהלות למבחן משפטי.
רק מה עורכי הדין של הפוגעים כל מעייניהם היא עסקת טיעון טובה ללקוחות, וכל השאר על ה***. הצעתי לא אחת לבוא לתת עדות מקצועית על חשבוני. הכפפפה הורמה בשלב א' ובשלב ב' כשהוברר שאם עדותי לא תנתן תהיה עסקת טיעון עם עונש מופחת - זה תמיד עבד. (מקרה עפולה, מקרה מגדל העמק, מקרה פליטה של בן משק שלנו, ליל הגלשונים - ואולי גם כעת)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן,
מעניין לדעת כמה ממקרי פליטת תחמושת בצה"ל נגרמים בגלל הכשרה לקויה שגורמת לחוסר מיומנות בהשוואה לכמה מקרים של פליטת תחמושת נגרמים בגלל מרכיב של התנהגות לקויה של חייל X (חוסר משמעת ואי-שמירה על נהלים). מתפרסמים נתונים כאלו?
מעניין לדעת כמה ממקרי פליטת תחמושת בצה"ל נגרמים בגלל הכשרה לקויה שגורמת לחוסר מיומנות בהשוואה לכמה מקרים של פליטת תחמושת נגרמים בגלל מרכיב של התנהגות לקויה של חייל X (חוסר משמעת ואי-שמירה על נהלים). מתפרסמים נתונים כאלו?
- תרמתי למען הסליק

ידידי גמ.....אם חייל לא מבין ת'משמעות של טעון, קנה ואצבע, זו הכשרה לקויה. לבטח כאשר מדובר בגולנצ'ק או כל חייל קרבי אחר.
צורי.
צורי.
- משתמש חסום
צורי כתב:ידידי גמ.....אם חייל לא מבין ת'משמעות של טעון, קנה ואצבע, זו הכשרה לקויה. לבטח כאשר מדובר בגולנצ'ק או כל חייל קרבי אחר.
צורי.
צורי,
אני אנסח את השאלה של גמ בצורה קצת שונה.. ואני אשמח אם מישהו יתייחס.
תראה, אני לא מאמין שיש איזה חייל שלא מבין את המשמעות של נשק על כל המשתמע מכך. הצבא דואג לפמפם את זה חזור ושנן בכל הזדמנות שאפשר.
אני גם לא מאמין שיש איזה חייל שמעוניין במזיד לפלוט כדור שזה כבר פדיחה שיכולה לעלות במשפט או ריתוק, לא כל שכן לפגוע חס ושלום בחברים שלו או במישהו אחר.
למרות כל מה שאמרתי, בכל זאת מדובר בגוף גדול שמונה כמה עשרות אלפי חיילים בסדיר ומילואים, שמתפעל סוגים שונים של נשק באינטנסיביות רבה על בסיס יום יומי בין אם בפעילות מבצעית או אימונים.
כיוון שמדובר באנשים אז דברים כאלו (פליטות כדורים) קורים וכנראה גם יקרו, כל פליטת כדור היא מיותרת בדיוק כמו שכל תאונת דרכים היא מיותרת, אבל כנראה שלא ניתן לבנות מערכת שהיא מושלמת מכל הבחינות
עכשיו אנחנו חשופים למה שהתקשורת מספרת לנו, ולאותם מקרים מצערים שבהם שהיו נפגעים או שקרו במקומות ציבוריים. אנחנו לא חשופים לאותם מקרים שקרו בתוך הצבא בהם לא היו נפגעים או נגמרו בכמעט נפגעים וזו האינפורמציה שמעניינת באמת.
גם פליטת כדור תוך פריקת נשק מול חומת מפגע היא פליטת כדור!!! היום מול חומת מפגע, מחר מול הבטן של החבר שלך.
השאלה שלי היא האם יש בצבא איזו מגמת עליה בפליטות כדורים?
אם יש איזו מגמה כזו זה מדאיג ביותר.
אם אין מגמה כזו, אז במספרים כאלו כמו של הצבא שלנו תמיד ימצא החמור התורן שיפרוק נשק עם מחסנית בפנים, ותמיד יהיה אותו מפגר שיכוון נשק לחבר שלו ולא משנה כמה ישננו ואיזה נוהלים יטמיעו.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר