מוצרי גוגל, האח הגדול מאזין ושומר הכל?

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

מוצרי גוגל, האח הגדול מאזין ושומר הכל?

על ידי donduck » 06 ספטמבר 2009, 12:05

לאחרונה רבו הכתבות בדבר המעקב שמבצע גוגל אחרי המשתמשים במוצריו הרבים כמו GMAIL, CROME סרגלים ועוד רבים אחרים. לטענת המחברים, גוגל אוסף מידע על כל משתמש כזה כולל הרגלי גלישה, העדפות וכל דבר אחר ומשתמש בידע לבנות "פרופילים" של משתמשים, כדי לחשוף אותם לפרסומות ועוד להשד יודע מה.
פרנואידים יותר אף טוענים שמאחורי גוגל עומד גוף חזק ביותר, אפילו ממשלת ארה"ב, אשר דואג לספק להמונים את כל החינם של גוגל ובכך לגרור אותם לשימוש מוגבר במוצרי החברה.

מה ידוע לכם, חברים יקרים על הנאמר מעלה? יש דברים בגו?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: מוצרי גוגל, האח הגדול מאזין ושומר הכל?

על ידי אבי ח » 06 ספטמבר 2009, 14:04

לגבי החלק הראשון הוא מהמפורסמים. גם גוגל לא מכחישים שהמוטיבציה שלהם ביצור הכלים החינמים הוא לתת לציבור כלים ליצר מידע שיהווה בסיס ידע לשירותי פרסום (הן כאכסניה לפרסומות והן כלקוחות פוטנציאלים של פרסום) שהוא מקור הכנסותיה העיקרי. גוגל מנסים למצוא עוד מקורות הכנסה (נוסף על פרסום) מהמידע העצום שברשותם והם משחקים בזהירות (בינתיים) באיזון בן השימוש במידע לבן שמירה על פרטיות המידע.

לגבי החלק הגורס שיש גוף אימתני מאחורי גוגל שלו כוונות זדון, נשמע לי כמו תיאוריה קונספירטיבית.
אני אישית מאמין שהמניע של גוגל הוא כלכלי טהור (אני גם לא קונה את המסרים שגוגל מנסים למכור לציבור שהם שם כדי להפוך את העולם למקום טוב יותר...)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 06 ספטמבר 2009, 14:08

פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 06 ספטמבר 2009, 16:02

גוגל אכן אוספים אינפורמציה ואפילו אוספים הרבה גם אם אתם לא משתמשים בשירותים הישירים שלהם כמו GMAIL CHROME וכו.

1. כל אתר שמכבד את עצמו עובד היום עם גוגל בצורה כזו או אחרת כדי לקדם את עצמו במנוע החיפוש שלהם. ברגע שאתם נכנסים לאתר אם בצורה ישירה או אפילו דרך מנוע חיפוש אחר הכלים שלהם שותלים לכם במחשב עוגיה COOKIE שמספר להם כמעט הכל על הרגלי הגלישה שלכם.

2. אם אתם משתמשים בשירותי GMAIL - גוגל סורקים את התוכן של ההודעות שלכם, את פנקס הכתובות, עם מי אתם בקשר ומצליבים את האינפורמציה. זה לא סתם שהם נותנים תיבת דאר בגודל "בלתי מוגבל" ומעודדים אתכם שלא למחוק. השימוש - פרסום ממוקד.

3. אם אתם משתמשים בשירותי המשרד הממוחשב שלכם - אותו כנ"ל. תוכן המסמכים שלכם נסרק על ידי כל מני מנועים שלהם.

4. הם מעודדים עכשיו איזה שירות חדש של שמירת רשומות רפואיות..אז בקרוב יהיה להם מיפוי של הפרופיל הרפואי של הרבה מאד אנשים.

5. מי שמשתמש בשירותי PICASA ומעלה את התמונות לרשת. יש להם איזה גימיק שמזהה פרצופים וגם זה לא סתם. עכשיו הם יודעים גם איך אתם נראים וגם איך החברים שלכם נראים.

וזה רק קצה הקרחון. הייתי מציע לקרוא בעיון רב את תנאי רשיון השימוש שלהם EULA - בתכלס, ברגע שאכסנתם משהו אצלם התוכן של זה בשליטתם הבלעדית.

http://www.seomoz.org/blog/the-evil-sid ... collection

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי zvika » 06 ספטמבר 2009, 18:27

זה שאני פרנואיד לא אומר שלא רודפים אותי :lol:
מדריך / נשק
מדריך ירי

על ידי c425x » 06 ספטמבר 2009, 22:15

ברור שגוגל שומרת מידע, אבל זה לא רק הם.
הרשתות החברתיות למיניהן יודעות עלינו הרבה- מי החברים שלנו בעבר ובהווה, איפה היינו, איך אנחנו נראים וכו'.
חברות האשראי יודעות מה אנחנו קונים.
הקשר בין גוגל לבין ה- NSA בהחלט אפשרי, אבל אני לא מכיר לכך הוכחות.
המדיניות שלי:
1. סיווג המידע, בדיוק כמו בעבודה למידע סודי ביותר, סודי, שמור, מוגבל ובלמ"ס. מידע סודי ביותר לעולם לא קיים בעותק דיגיטלי בשום מחשב. מידע סודי נשמר בתיקיות מוצפנות ולעולם לא נשלח בדוא"ל ולא מועלה לאינטרנט וכו'. כלי אבטחה מסוימים מסוגלים למנוע שליחה בטעות של חומרים כאלה אם הם הוגדרו מראש.
2. הפרדת כתובות דוא"ל - לכל נושא כתובת נפרדת. אפשר גם אצל ספקים שונים.
3. כרטיסים מינימליים ברשתות חברתיות למיניהן. מינימום תמונות, לעולם לא עם הילדים, לעולם לא עם פרטים מזהים כגון מספר רכב, בית וכו'.
4. במידת הצורך שימוש בהצפנה בתכתובת דוא"ל. כלים כמו PGP נותנים פתרונות לא רעים למשתמש הפשוט, אך ברור שזה לא באמת "שקוף למשתמש", לכן אני לא רואה את עצמי משתמש בהם תמיד, אלא רק על-פי צורך.
זה על קצה המזלג. היתר לא עבר את אישור הצנזורה :lol:
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גמ » 07 ספטמבר 2009, 08:10

http://www.computerworld.com/s/article/ ... _About_You

רק גוגל?
א) מה עם קוקיס שכל אתר בו אתה מבקר שותל אצלך במחשב. מי שיודע איך, שיעשה נסיון לחסום לחלוטין כניסת עוגיות כאלו למחשב שלו. מאותו רגע מרבית האתרים לא יעלו אצלכם במחשב. קוקיס כאלו למי שלא יודע מעבירים מידע למי שיצר אותן לגבי הרגלי הגלישה שלנו.
ב) מרבית התוכנות המותקנות במחשב עושות מה שנקרא בעגת אנשי מחשבים "ET phone home" שפרושה שהתוכנה מתקשרת אל יוצריה ומעבירה נתונים בין המחשב שלנו לשרת החברה שיצרה אותה. אנחנו מניחים שכיוון שמדובר בתוכנות חוקיות הן יעבירו ליוצריהן רק מידע שקשור בפעולת התוכנה עצמה ולא יעבירו מידע מאזורים אחרים במחשב, כמו למשל מסמכים וכו'. האם בכל המקרים זה נכון?

מסד נתונים כמו שמחזיקה גוגל יכול להיות גם דבר חיובי, למשל לעזור בפיענוח פשעים, איתור פעילות טרוריסטית, איתור רשתות פדופילים וכו'. זה בערך כמו פיענוח הגנום האנושי או פיצוח סודות האטום. הידע קיים, עכשיו השאלה למי יש גישה אליו, מה עושים איתו ולאיזה כיוונים לוקחים את זה. אנחנו חיים בתקופת התאגידים הגדולים והחזקים (מייקרוסופט, גוגל, ולחילופין טבע, וכו'). מטבע הדברים לגופים כאלו יש עצמה רבה ויכולת להשפיע על חיינו. ראה איך חברת אפל הצליחה לכופף את מרבית חברות הסלולר כך שהן ימכרו אייפון ויפסידו מכך. אפשר להצטרף לאלו שמוחים נגד הגלובליזציה או סתם להתעלם ולנסות לחיות חיים בריאים ככל שניתן בפינה הקטנה שלנו.

בנושא פרטיות הצרכן, לדעתי המלחמה אבודה. למרות שיש כל מיני טריקים להסוות את המחשב שלך, מהרגע שמתחברים לעולם הדיגיטלי צריך להניח שכל פעילות שתעשה תהיה ידועה למישהו, בין אם אלו חברות מסחריות דוגמת גוגל ובין אם אלו ארגוני ביון (ראה האשמת לבנון את ישראל שהצליחה לגרום לכך שכל תעבורת האינטרנט של לבנון תעבור דרך שרתים בחיפה).
רצינו מחשב לכל פועל, זה מה יש.
יצא לי פוסט פילוסופי משהו?
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 07 ספטמבר 2009, 08:47

גדעון,

יש הבדל של שמים וארץ בין חברות שאוספות מידע על אופן השימוש במוצרים שלהן כדי לשפר את רמת השירות והשימושיות של המוצרים או כדי להגן על זכויות היוצרים שלהן לבין חברה כמו גוגל שכל המודל העסקי שלה מבוסס על איסוף מידע.

קח לדוגמא את מיקרוסופט - חברה שכולם אוהבים לשנוא, הם מתקינים לך חופשי חופשי ובלי להתבייש רוגלה במחשב שנקראת "GENUINE ADVANTAGE" אבל:
1. הם עושים את זה בצורה הכי גלויה שיכולה להיות ומבלי להסתתר מאחורי כל מיני ישומיים חינמיים ונחמדים שמאחורי גבך מנטרים כל מה שקורה לך במחשב.

2. הם עושים את זה כדי להגן על זכויות היוצרים שלהם וכדי למנוע שימוש פיראטי ביישומים שהם משקיעים בהם אלפי שנות אדם בפיתוח.

לגבי גוגל עצמם.
לי אישית אין מה להסתיר, אבל בהחלט יש לי בעיה עם ההתנהלות של החברה הזו.

1. עניין ריכוזיות המידע והאפשרות שלהם להצליב עליך אינפורמציה מכל מני כיוונים. כל רשות ממשלתית במדינה נורמלית הייתה נצלבת על זה!! בכל המדינות המתוקנות יש רגולציה חמורה בנושא של הפרדת מאגרי מידע.

2. חוסר פיקוח ורגולציה בנושא הזה. בעוד שעל גופים ממשלתיים יש פיקוח, לגוגל אין אלוהים.

3. בנוסף לכך גוגל חברה מאד מאד סגורה וחשאית. אתה לא יודע מה הם עושים עם המידע, החברה הזו היא לא חברה פתוחה וכל פניה של התקשרות/עיתונות אליה לגבי השימוש שהחברה הזו עושה במידע שהיא אוספת נתקל בתגובות סתומות.

4. מה גוגל עושה עם המידע. הכסף מפירסום זה כסף קטן. הכסף הגדול בא ממסחר ברשימות ומאגרי מידע ממוקדים ויש לי חדשות בשבילך. כל החברות, כולל הבנקים, חברות הביטוח, אשראי, קונצרנים גדולים סוחרים במאגרי מידע. אם תשאל אותם הם יכחישו ויגידו לך מה פתאום, אבל הדברים האלו נעשים. וגם אני בזמנו קניתי מאגר נתונים אחד או שניים בחברות שעבדתי בהן. עכשיו לך תדע איפה כל הפרטים שלך מסתובבים...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גמ » 07 ספטמבר 2009, 09:19

איתמר ידידי,
זה בדיוק מה שכתבתי - מרגע שהתחברת לעולם הדיגיטלי נכנסת (בין אם בחרת בכך או לא) למשחק. חברות כמו גוגל מחתימות אותך בזמן הצטרפות לשרותים שלהן על הסכמה שלך לתנאי השרות. קראת והסכמת, אתה בפנים! לא רוצה לשחק, אל תתחבר או יותר טוב... http://www.youtube.com/watch?v=kKT_09pARN4
אגב, לגבי מיקרוסופט אני מסכים לגבי הפתיחה שלך שהחברה היא חברה טובה שכולם אוהבים לשנוא. אבל בנושא איסוף ושמירת מידע עליך כצרכן הם לא טלית שכולה תכלת. מנוע החיפוש החדש שלהם, Bing עושה בדיוק מה שעושה גוגל. בנוסף, בידיעתך או שלא בידיעתך, המחשב שלך משדר למיקרוסופט נתונים כל הזמן. אתה בטוח שאתה יודע אילו נתונים הוא מעביר?

כמו שכתבתי וגם אתה (אנחנו בהסכמה) כולם עושים את זה לצורך מניעים עסקיים ואחרים, אגב לא רק במחשב. הנה דוגמה בסלולר:
http://www.pcworld.com/article/170537/y ... u_are.html

זאת המציאות בעידן בו אנחנו חיים. טכנולוגיה היא ידע גולמי. אתיקה היא הקובעת מה בני האנוש יעשו עם הגולם.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי afss » 07 ספטמבר 2009, 20:17

זה לא רק מוצרי תוכנה!
אחד התחומים הרווחיים ביותר, בקרב חברות מסחריות, הוא מכירה של בסיסי נתונים.
שימו לב כמה פעמים נכנסתם לאתר והשארתם שם את כל הפרטים המזהים שלכם, אפילו אם אין בחלקם צורך.
ונסו לפנות לחברת ביטוח (נאמר ביטוח רכב) ולקבל הצעת מחיר לביטוח רכב מבלי שתיתנו ת"ז ותאריך לידה למשל. כל מה שהם צריכים זה פרטי הרכב, גילכם ומינכם, כל שאר הפרטים אינם רלוונטיים. אבל הם יתעקשו לקבל את כל הפרטים כי כך הם בונים בסיס נתונים שהם יכולים למכור לחברות אחרות.
אז אל תתפלאו על גוגל, הם פשוט עלו מדרגה.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נוסע מתמיד » 07 ספטמבר 2009, 21:32

חברים, למה אתם מתרגשים מהריגול הזה אחרינו של התוכנות במחשב או בטלפון ? הרי היום הטלפון הסוללרי מדווח על המיקום של הנושא אותו ויש אנשים שלא קשורים לחברות הסוללר שיש להם ציוד ויכולת עיקוב אחרי מכשירים אלה.
והנה העולם בדרך של הספר 1984 של ג'ורג' ארוול, ארגונים ומסדות עוקבים אחרי אנשים בשם ההגנה על בטחון הציבור
הממשלה שלנו מקימה מאגר של מידע ביומטרי של כלל התושבים במדינה וכך האזרח לאט לאט נעשה שקוף שצעדיו ידועים לכל מיני גורמים - היום ממשלתיים וחוקיים ומחר פליליים.
בלונדון כבר פרוסות אלפי מצלמות שיודעות לעקוב אחרי אנשים וישנן תוכנות שיודעות לאתר פנים ולהתמקד באדם מסויים ולעקוב אחרי מעשיו לאורך תנועתו ברחובתיה של העיר. מצלמות אלו עם התוכנות האלה מותקנות בעוד מקומות.
וכך החרות של האדם הולכת ואובדת לה בשם ההגנה על הציבור.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Neon Golden » 07 ספטמבר 2009, 22:15

נוסע,

לבחור בארה"ב שכלא את הילדה שחטף במשך שנים היה צמיד GPS, הכי אורוול שיש. ועדיין - לא גילו אותו ואת המעשים שלו. המדינה אוספת כמויות אדירות של מידע, אבל יודעת לנתח רק רטרואקטיבית כאשר מנסים למצוא מידע על אירוע ממוקד שקרה.

לא הייתי שוקע יותר מדי בפאראנויה הזו. אתה אזרח שומר חוק? אתה שייך לקבוצה של מיליוני אנשים כמוך - המידע שיאספו ויבדקו לגביך שואף לאפס. עברת עבירה קלה, אתה שייך לקבוצה יותר מצומצמת עם מעקב בפרופיל קצת יותר גבוה. בגדת במדינה, ברוך הבא לליגה של וענונו ועמיר, מעקב צמוד 24 שעותת ביממה.

בד"כ החשש (שלי) הוא שהמדינה תשתמש במידע בטעות ויגרם לך נזק. אבל ראינו שגם בלי כל ההיי טק הזה משרד הפנים יכול (בטכנולוגיה של לפני 60 שנה) להוסיף ילדה לספח של אזרח תמים.

לי נראה שגוגל שייך ל NSA ובא בגישה של במקום שאני אשקיע מאמץ לעקוב אחרי דוא"ל חשוד אצל אחרים אני אספק שירות דומה אבל יותר טוב ויוכל לעקוב יותר בקלות. גוגל ארת' מבחינתי היא להפוך את כל מאות מילוני המשתמשים לתצפיתנים של ה NSA - ראיתם כמה אתרים קמו שמדווחים על מטוס חשוד מעל סיביר או צוללת סינית שחונה בדרום אמריקה?

גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גמ » 21 ספטמבר 2009, 20:40

מי שרוצה להשתעשע קצת עם הנושא שיכנס לכאן http://www.whattheinternetknowsaboutyou.com ויוכל לראות מה הדפדפן שלו חושף החוצה. ניתן לבדוק דרך הרשימה בצד כל מיני קטגוריות כמו לאיזה אתר בנק אנחנו נכנסים ולהבדיל לאיזה אתר סקס גלשו מהמחשב שלכם (ברור שלא אתם). ד"א, זה סתם אתר שאינו מתיימר להיות מקצועי בנושא אבטחת המחשב אלא לשקף למשתמש את מה שגלישתו באינטרנט חושפת החוצה. את מה שהאתר הזה משקף לגבי הרגלי והסטורית הגלישה שלנו קל יחסית לחסום כך שלא תועבר מהדפדפן שלנו למרחבי הרשת. צריך אבל לזכור שגם אם מוחקים מקומית בדפדפן את הסטורית הגלישה, קוקיס וכו' כך שאצלנו במחשב הם כבר לא מופיעים עדיין בזמן שהגלישה עצמה התבצעה גורם חיצוני יכול היה לעקוב באמצעים פשוטים אחרי המקומות אליהם גלשנו בזמן אמת (ולהיות מודעים לכך שהרבה גורמים עם אינטרסים שונים מבצעים מעקב כזה).
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 22 ספטמבר 2009, 10:01

גמ כתב:מי שרוצה להשתעשע קצת עם הנושא שיכנס לכאן http://www.whattheinternetknowsaboutyou.com ויוכל לראות מה הדפדפן שלו חושף החוצה. ניתן לבדוק דרך הרשימה בצד כל מיני קטגוריות כמו לאיזה אתר בנק אנחנו נכנסים ולהבדיל לאיזה אתר סקס גלשו מהמחשב שלכם (ברור שלא אתם). ד"א, זה סתם אתר שאינו מתיימר להיות מקצועי בנושא אבטחת המחשב אלא לשקף למשתמש את מה שגלישתו באינטרנט חושפת החוצה. את מה שהאתר הזה משקף לגבי הרגלי והסטורית הגלישה שלנו קל יחסית לחסום כך שלא תועבר מהדפדפן שלנו למרחבי הרשת. צריך אבל לזכור שגם אם מוחקים מקומית בדפדפן את הסטורית הגלישה, קוקיס וכו' כך שאצלנו במחשב הם כבר לא מופיעים עדיין בזמן שהגלישה עצמה התבצעה גורם חיצוני יכול היה לעקוב באמצעים פשוטים אחרי המקומות אליהם גלשנו בזמן אמת (ולהיות מודעים לכך שהרבה גורמים עם אינטרסים שונים מבצעים מעקב כזה).

קל מאד להתגבר על הבעיה הזו במאמץ מאד קטן.
פשוט לא לאפשר קוקיז באפשרויות האבטחה של הדפדפן שלך ולדלג אך אתרים שמכריחים אותך לעבוד איתם.
קצת מעצבן אבל עובד.
בנוסף אפשר לעבוד דרך שרתי PROXY אנונימיים שמסתירים את הזהות שלך ואת כתובת ה-IP שלך.ומעל לכל אתה יכול להשתמש בתוכנות ANONYMIZER שמגרילות לך באופן אקראי שרתי פרוסי אנוניימיים בשעה שאתה גולש.

http://www.anonymizer.com/

לגבי גוגל, זה כבר משהו אחר.
בזה שאתה משתמש בשירותים שלהם, אתה נותן להם רשות בכתב להכנס לך לתוך הנשמה. זה כבר תלוי בכל אחד ואחד באופן אישי עד כמה הוא מוכן למכור את נשמתו לשטן בשביל שירותים ותוכנות בחינם.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אליהו שטרן » 12 אוקטובר 2009, 23:24

הכי פשוט לעיין כאן:

http://www.google.com/intl/iw/privacypo ... nformation

ולתת לנערה לדבר בעצמה..
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד