עוד מקום שאינו מארח אותנו - מלון מרינה ת"א
Re: עוד מקום שאינו מארח אותנו - מלון מרינה ת"א
אין כאן עניין של ניצחון, אלא של הגינות בסיסית.
למאבטח יש חובה לבדוק אנשים בכניסה, וחלק מהעניין הוא תשאול (אם זה נכון או לא זה עניין אחר).
לשקר למאבטח זה תמיד רעיון רע, כי הוא עושה את עבודתו. מבחינתו, אגב, אם היה ארוע אמת, ואתה מופיע לפתע עם אקדח והוא יורה בך, הוא צודק: הוא יודע שאין לך נשק, כי אדם שנושא אותו לגיטימית לא צריך לשקר.
כך יוצא שאתה יכול להיות מאוד צודק, ומאוד מת, בו זמנית (ייתכן ותגיד שהסיכוי לארוע אמת הוא קלוש, ואגיד לך שאם ככה, אתה לא ממש צריך את האקדח).
מעבר לכך - אם שיקרת, ונתפסת, הוצאת לכולנו שם רע. זו בדיוק הגישה הישראלית של פתרון בעיות שמשאיר אותנו עם תדמית של תחמנים שלא מעניין אותם כלום חוץ מהאינטרס האישי הצר שלהם באותו רגע, ולעזאזל הכל.
בקיצור, לא פתרון טוב לדעתי.
למאבטח יש חובה לבדוק אנשים בכניסה, וחלק מהעניין הוא תשאול (אם זה נכון או לא זה עניין אחר).
לשקר למאבטח זה תמיד רעיון רע, כי הוא עושה את עבודתו. מבחינתו, אגב, אם היה ארוע אמת, ואתה מופיע לפתע עם אקדח והוא יורה בך, הוא צודק: הוא יודע שאין לך נשק, כי אדם שנושא אותו לגיטימית לא צריך לשקר.
כך יוצא שאתה יכול להיות מאוד צודק, ומאוד מת, בו זמנית (ייתכן ותגיד שהסיכוי לארוע אמת הוא קלוש, ואגיד לך שאם ככה, אתה לא ממש צריך את האקדח).
מעבר לכך - אם שיקרת, ונתפסת, הוצאת לכולנו שם רע. זו בדיוק הגישה הישראלית של פתרון בעיות שמשאיר אותנו עם תדמית של תחמנים שלא מעניין אותם כלום חוץ מהאינטרס האישי הצר שלהם באותו רגע, ולעזאזל הכל.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק
מה קורה פה, בכח מושכים אותי להתנצחות עקרה

נא לקרוא את הפוסט ולהתיחס לניסוח המדוייק, ולא, אין צורך לתרגם אותי אני שולט בשפה העברית

אז שתהיה לכולנו שנה טובה, שנלך להשליך את הזבל חמושים ולעולם לא נאלץ להשתמש בנשק.

מדריך / נשק
- מדריך ירי
תלוי באיזו סמכות, חובה על מאבטח לבדוק.......מי מסמיך אותם לכך?? למאבטח של בנק יש סמכות לדרוש רישיון נשק?? לדרוש ממני להזדהות בפניו?? נניח שכן ( למרות שלא ) מה זה יתן לו??
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
צורי שאל:
אז התשובות, לפי הבנתי (אחרי הכל אני לא עוכר דין), אחת לאחת:
1. באיזו סמכות?
מכח הסמכות המוקנית לו ע"פ חוק המדינה, חוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור, תשס"ה-2005, פורסם ברשומות (לקישור לטקסט המלא: http://www.nevo.co.il/Law_Word/law01/999_469.doc ).
2. מי מסמיך אותם לכך?
השר לבטחון פנים.
3. למאבטח של בנק יש סמכות לדרוש רשיון נשק, או לדרוש הזדהות בפניו?
לדרוש לראות רשיון או לחפש - כן, לפי סעיף 3א' לחוק. להזדהות בפניו - כן, לפי סעיף 4 לחוק. למעשה, יש לו גם סמכות תפיסה, כלומר לקחת נשק שיש לו חשד סביר להאמין שהוא לא ברשיון. בוא ננסה שלא להגיע לזה.
4. נניח שכן, מה זה ייתן לו??
יכולת להבדיל בין הרעים (שינסו להסתיר את הנשק ולא לתת למאבטח לעשות את עבודתו) לטובים, קרי אנחנו, או לפחות חלקנו.
היום אנחנו נעשה חיים קשים למאבטח בכניסה, מחר הוא יזכור את זה, ישאל את עצמו "למה לי כל הזיון שכל הזה, אני פשוט אשאל אנשים. מי שאומר שאין לו נשק, בטח אומר אמת. אחרי הכל, אני יודע שלצביקה וצורי כבר יש רשיון". ואז ייכנס מישהו שיצהיר שאין לו נשק, אבל יש לו, ויפתח באש בפנים.
לכן, אני אעזור למאבטח גם אם אני לא חושב שהוא תמיד צודק - זה באינטרס שלי. אני מעדיף מאבטח שלא מעגל פינות אצלי, אבל יעצור את המפגע הבא.
תלוי באיזו סמכות, חובה על מאבטח לבדוק.......מי מסמיך אותם לכך?? למאבטח של בנק יש סמכות לדרוש רישיון נשק?? לדרוש ממני להזדהות בפניו?? נניח שכן ( למרות שלא ) מה זה יתן לו??
אז התשובות, לפי הבנתי (אחרי הכל אני לא עוכר דין), אחת לאחת:
1. באיזו סמכות?
מכח הסמכות המוקנית לו ע"פ חוק המדינה, חוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור, תשס"ה-2005, פורסם ברשומות (לקישור לטקסט המלא: http://www.nevo.co.il/Law_Word/law01/999_469.doc ).
2. מי מסמיך אותם לכך?
השר לבטחון פנים.
3. למאבטח של בנק יש סמכות לדרוש רשיון נשק, או לדרוש הזדהות בפניו?
לדרוש לראות רשיון או לחפש - כן, לפי סעיף 3א' לחוק. להזדהות בפניו - כן, לפי סעיף 4 לחוק. למעשה, יש לו גם סמכות תפיסה, כלומר לקחת נשק שיש לו חשד סביר להאמין שהוא לא ברשיון. בוא ננסה שלא להגיע לזה.
יכולת להבדיל בין הרעים (שינסו להסתיר את הנשק ולא לתת למאבטח לעשות את עבודתו) לטובים, קרי אנחנו, או לפחות חלקנו.
היום אנחנו נעשה חיים קשים למאבטח בכניסה, מחר הוא יזכור את זה, ישאל את עצמו "למה לי כל הזיון שכל הזה, אני פשוט אשאל אנשים. מי שאומר שאין לו נשק, בטח אומר אמת. אחרי הכל, אני יודע שלצביקה וצורי כבר יש רשיון". ואז ייכנס מישהו שיצהיר שאין לו נשק, אבל יש לו, ויפתח באש בפנים.
לכן, אני אעזור למאבטח גם אם אני לא חושב שהוא תמיד צודק - זה באינטרס שלי. אני מעדיף מאבטח שלא מעגל פינות אצלי, אבל יעצור את המפגע הבא.
- תרמתי למען הסליק
ידידי....אתה טועה ובגדול
רק ציתות קצר:
.
צורי.

רק ציתות קצר:
.
מי שהוסמך לערוך חיפוש לפי חוק זה רשאי, לשם שמירה על ביטחון הציבור –
(1) לדרוש מאדם, שיש לו סמכות חיפוש לגביו, למסור לו את שמו ומענו ולהציג לפניו
צורי.
- משתמש חסום
הצגת רשיון נשק חוקי, זו תעודת ביטוח שלאדם אין כוונות רעות??

צורי.
- משתמש חסום
בנק אינו מקום ציבורי לעניין חוק זה.
רשימת הגופים המונחים לעניין זה מפורסמת בחלקה בסוף החוק.
למאבטח בכניסה לבנק יש סמכות לבקש להזדהות ולהציג תעודה מזהה + רישיון לנשק ע"פ צו רישוי עסקים בלבד.
בכניסה לבנק חייבת להיות הודעה על הנ"ל.
רשימת הגופים המונחים לעניין זה מפורסמת בחלקה בסוף החוק.
למאבטח בכניסה לבנק יש סמכות לבקש להזדהות ולהציג תעודה מזהה + רישיון לנשק ע"פ צו רישוי עסקים בלבד.
בכניסה לבנק חייבת להיות הודעה על הנ"ל.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
צורי, שכנעת אותי.
אפנה לאחראי על העניין במשרד הפנים, איידע אותו שאתה מועד לג'ננות, ואפציר בו לקחת לך את הנשק.
אני מניח שתטען שאתה דווקא בסדר, אבל לפי דבריך רשיון אינו ביטוח, ועדיף למנוע עכשיו מלהצטער אח"כ.
שתי אופציות:
1. אתה מנסה להיתמם כמי שלא מבין את העניין, ואז, נו, לא נעים.
2. אתה באמת לא מבין, ואז, נו, אפילו עוד יותר לא נעים.
המשך בדרכך זו, אל תישמע לבקשות המאבטחים - כי אחרי הכל למה מי הם בכלל, ואין לי ספק שתביא אותך לגדולות ונצורות.
איחלתי לקטין הצלחה בהמשך דרכו.
אפנה לאחראי על העניין במשרד הפנים, איידע אותו שאתה מועד לג'ננות, ואפציר בו לקחת לך את הנשק.
אני מניח שתטען שאתה דווקא בסדר, אבל לפי דבריך רשיון אינו ביטוח, ועדיף למנוע עכשיו מלהצטער אח"כ.
שתי אופציות:
1. אתה מנסה להיתמם כמי שלא מבין את העניין, ואז, נו, לא נעים.
2. אתה באמת לא מבין, ואז, נו, אפילו עוד יותר לא נעים.
המשך בדרכך זו, אל תישמע לבקשות המאבטחים - כי אחרי הכל למה מי הם בכלל, ואין לי ספק שתביא אותך לגדולות ונצורות.
איחלתי לקטין הצלחה בהמשך דרכו.
- תרמתי למען הסליק
רק ניסיתי להסביר לך שלמאבטח בבנק ( כזה שעבר 9 שעות ) אין שום סמכות. יתרה מכך, גם אם היתה לו סמכות הדבר לא היה משנה כלום.
מכיוון שבפורום הזה מבקרות גם עיניים שלא לא בדיוק אוהדות אותנו, אינני רוצה להמשיך לפרט.......אני חושב שאין צורך להמשיך, בדוק מה בדיוק כתוב בחוק ששלחת כאן ואם לא ברור לך משהו, אשמח להסביר לך בפרטי.
שנה טובה......
צורי.
מכיוון שבפורום הזה מבקרות גם עיניים שלא לא בדיוק אוהדות אותנו, אינני רוצה להמשיך לפרט.......אני חושב שאין צורך להמשיך, בדוק מה בדיוק כתוב בחוק ששלחת כאן ואם לא ברור לך משהו, אשמח להסביר לך בפרטי.
שנה טובה......
צורי.
- משתמש חסום
צורי, עורך דין אני בטח לא. להבנתי, החוק מסמיך מאבטחים לעשות את הדברים שציינתי, אם אני טועה - אנא הסבר.
אם משנה או לא - לעניות דעתי כן. לא מעט פיגועים נעצרו אצל המאבטח בדיוק כי שאל וחקר וניסה לחפש והלחיץ את המפגע.
אם אני אתחיל לעשות לו חיים קשים - מעט המוטיבציה שלו תישחק, וחבל.
זה הכל.
לכן אנסה, כמיטב יכולתי, להיות הוגן ולסייע למאבטח היום - ואולי עזרתי בזה במשהו למנוע את הפיגוע הבא, שלא לדבר על להקל את חיו של מישהו שחייו קשים מספיק גם כך.
אם משנה או לא - לעניות דעתי כן. לא מעט פיגועים נעצרו אצל המאבטח בדיוק כי שאל וחקר וניסה לחפש והלחיץ את המפגע.
אם אני אתחיל לעשות לו חיים קשים - מעט המוטיבציה שלו תישחק, וחבל.
זה הכל.
לכן אנסה, כמיטב יכולתי, להיות הוגן ולסייע למאבטח היום - ואולי עזרתי בזה במשהו למנוע את הפיגוע הבא, שלא לדבר על להקל את חיו של מישהו שחייו קשים מספיק גם כך.
- תרמתי למען הסליק
ראה ידידי.......זה aמפקח מטעם חברת השמירה בו עובד הזקיף, אומר לו לחפש ולבדוק, זאת לא אומרת שיש לו סמכות. שאל פעם שומר בסופר, בנק, או קניון לגבי תעודה או אישור בו כתוב שהינו מוסמך לכך. לא תמצא דבר כזה.
מצד שני ישנם מאבטחים ושומרים שיש להם סמכות שניתן להם מתוקף החוק, אבל אלה עברו קורס מסויים מעבר ל-9 שעות, קורס בו עברו הכשרה ע"י משפטן ובסופו נבחנו על מה מותר ומה אסור. מאבטחים אלה נושאים איתם קבוע תעודה שמית המעידה על כך!
למשל נוסך מקובל: בתוקף סמכותי לפי סעיף 1-2 לחוק החזקת תעודת זהות והצגתה, הינני מסמיך בזאת את נושא תעודה זאת, לדרוש הצגת תעודת זהוי בפניו.
אי הצגת תעודת הזיהוי מהווה עבירה פלילית.
הסמכה כזאת יכול לתת רק מי שמתוקף תפקידו יכול לתת או כל גוף מכשיר מאבטחים ומורשה ע"י המדינה להכשיר מאבטחים.......בטח לא מנהל משמרת בקניון או מפקח מטעם חברת השמירה.
כמה דוגמאות?? ביטוח לאומי, בתי משפט, משרדי ממשלה, מאבטחי מוס"ח וכו'ד.
עכשיו אולי אפתיע אותך ידידי.........אני מאלה שמכשיר מאבטחים שיש להם סמכויות, במקרה גם מסביר להם מה הם הסמכויות שלהם, אז לבטח אני לא מאלה שמקשים על חייו ועבודתו של איזה עולה חדש שבקושי מבין עברית ומוצב בפתח סניף בנק! ולא זאת היתה הפואנטה באשכול הזה.
שנה טובה מכל הלב.....
צורי.
מצד שני ישנם מאבטחים ושומרים שיש להם סמכות שניתן להם מתוקף החוק, אבל אלה עברו קורס מסויים מעבר ל-9 שעות, קורס בו עברו הכשרה ע"י משפטן ובסופו נבחנו על מה מותר ומה אסור. מאבטחים אלה נושאים איתם קבוע תעודה שמית המעידה על כך!
למשל נוסך מקובל: בתוקף סמכותי לפי סעיף 1-2 לחוק החזקת תעודת זהות והצגתה, הינני מסמיך בזאת את נושא תעודה זאת, לדרוש הצגת תעודת זהוי בפניו.
אי הצגת תעודת הזיהוי מהווה עבירה פלילית.
הסמכה כזאת יכול לתת רק מי שמתוקף תפקידו יכול לתת או כל גוף מכשיר מאבטחים ומורשה ע"י המדינה להכשיר מאבטחים.......בטח לא מנהל משמרת בקניון או מפקח מטעם חברת השמירה.
כמה דוגמאות?? ביטוח לאומי, בתי משפט, משרדי ממשלה, מאבטחי מוס"ח וכו'ד.
עכשיו אולי אפתיע אותך ידידי.........אני מאלה שמכשיר מאבטחים שיש להם סמכויות, במקרה גם מסביר להם מה הם הסמכויות שלהם, אז לבטח אני לא מאלה שמקשים על חייו ועבודתו של איזה עולה חדש שבקושי מבין עברית ומוצב בפתח סניף בנק! ולא זאת היתה הפואנטה באשכול הזה.
שנה טובה מכל הלב.....
צורי.
- משתמש חסום
מוסיף מקום לרשימה - רוב שטח כיכר רבין, כולל חלק גדול מהרחבה והבריכה שלפני בנין עריית תל אביב מוקף כיום בגדר בטחון ונשמר ע"י חברת שמירה פרטית. למתחם המגודר יש מספר כניסות שכאמור נשמרות ע"י גוף אבטחה פרטי. היום ניסיתי להכנס לשם על מנת לצפות במייצג פרחים שיוצרים ציור ענק על הרחבה ליד הבריכה. הופתעתי לגלות שנושאי נשק לא יכולים להכנס למתחם. לא נעים לגלות שכל עם ישראל נכנס לשם ואנחנו שנושאים נשק עם רשיון מטעם המדינה הפכנו מוקצים.
נ.ב. אני לא תל אביבי ומזדמן לאזור הזה בעיר לעיתים רחוקות. יתכן שכבר הרבה זמן זה המצב שם או שהמתחם גודר לרגל החג (על זה יכולים לענות רק תל אביבים שנמצאים שם לעיתים קרובות)?
נ.ב. אני לא תל אביבי ומזדמן לאזור הזה בעיר לעיתים רחוקות. יתכן שכבר הרבה זמן זה המצב שם או שהמתחם גודר לרגל החג (על זה יכולים לענות רק תל אביבים שנמצאים שם לעיתים קרובות)?
- תרמתי למען הסליק
ראשית, לגבי הצגת שם המלון המדובר וכן לגבי עריכת רשימה של בתי עסק שאינם מכבדים רשיונות נשק: לא, לא ושוב לא.
לאור אופיו של השרשור, ששם מקומות כאלו לבוז וללעג (ואפילו אם הדבר נעשה בצדק), הרי שמדובר בהוצאת לשון הרע. זה לא שמישהו יכנס לאתר הסליק ויתבע, פשוט... אין צורך לרדת לרמה הזו.
אם מישהו מעוניין להגיש תביעה נזיקית בגין הפסדים שנגרמו לו במקרה שכזה, הוא מוזמן לפנות אלי ואעשה מה שביכולתי כדי לעזור.
אם מישהו מעוניין להגיש תביעה ייצוגית בעניין אפליית נושאי נשק ומניעת כניסתם למתחמים ציבוריים - אוכל להפנות אותו למקומות הנכונים.
צריך רק לזכור, שלמשטרה, לשירות הבטחון ולמשמר בתי המשפט יש סמכות לאשר למפעילי מתחם ציבורי כלשהו לאסור כניסת נושאי נשק ברישיון. בנוסף, יש פסיקה בעניין הזה לגבי מועדוני לילה, פאבים ומקומות המועדים לפורענות. השופטים מקבלים את עמדת בעלי המתחמים לפיה הם מתמודדים עם מספיק קטטות של בליינים, והם אינם מוכנים להתיר כניסת נושאי נשק.
לגבי כנסים, בתי מלון וכו' - אפשר (ולדעתי אף רצוי) לתבוע.
לאור אופיו של השרשור, ששם מקומות כאלו לבוז וללעג (ואפילו אם הדבר נעשה בצדק), הרי שמדובר בהוצאת לשון הרע. זה לא שמישהו יכנס לאתר הסליק ויתבע, פשוט... אין צורך לרדת לרמה הזו.
אם מישהו מעוניין להגיש תביעה נזיקית בגין הפסדים שנגרמו לו במקרה שכזה, הוא מוזמן לפנות אלי ואעשה מה שביכולתי כדי לעזור.
אם מישהו מעוניין להגיש תביעה ייצוגית בעניין אפליית נושאי נשק ומניעת כניסתם למתחמים ציבוריים - אוכל להפנות אותו למקומות הנכונים.
צריך רק לזכור, שלמשטרה, לשירות הבטחון ולמשמר בתי המשפט יש סמכות לאשר למפעילי מתחם ציבורי כלשהו לאסור כניסת נושאי נשק ברישיון. בנוסף, יש פסיקה בעניין הזה לגבי מועדוני לילה, פאבים ומקומות המועדים לפורענות. השופטים מקבלים את עמדת בעלי המתחמים לפיה הם מתמודדים עם מספיק קטטות של בליינים, והם אינם מוכנים להתיר כניסת נושאי נשק.
לגבי כנסים, בתי מלון וכו' - אפשר (ולדעתי אף רצוי) לתבוע.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף
צורי צודק בהחלט. הסמכות ישנה רק למי שנושא תעודת מאבטח מוסמך החתומה ע"י קצין משטרה. כל האחרים פשוט מנצלים את בורות הציבור.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
מתבונן מרחוק כתב:ראשית, לגבי הצגת שם המלון המדובר וכן לגבי עריכת רשימה של בתי עסק שאינם מכבדים רשיונות נשק: לא, לא ושוב לא.
מתבונן יקר... אינני חושב שרשימה שכזו מטרתה לקלס ולבוז לעסקים אלו... פשוט טוב לדעת מראש באיזה עסקים מדובר ולהגיע - או לא להגיע - בהתאם.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד