שאלה בעניין ניקוי נשק עתיק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה בעניין ניקוי נשק עתיק
יש לי שאלה למומחים מבינינו.
רכשתי לאחרונה רובה WINCHESTER 1895 בקוטר 7.62X54R שלפי המספר הסידורי יוצר בשנת 1916 על הקנה מוטבע NICKEL STEEL BARREL. האם חומרי ניקוי ממיסים "מודרניים" לניקוי שאריות נחושת ואבש"ש יכולים להזיק לציפוי הקנה או לסלילים?
איזה טיפול מונע ניתן לעשות למשטח החיצוני כנגד חלודה?
תודה מראש...
הנה לינק לתמונות עם הכיתוב על הקנה.
http://picasaweb.google.com/chaim.pistokoski/Winchester
רכשתי לאחרונה רובה WINCHESTER 1895 בקוטר 7.62X54R שלפי המספר הסידורי יוצר בשנת 1916 על הקנה מוטבע NICKEL STEEL BARREL. האם חומרי ניקוי ממיסים "מודרניים" לניקוי שאריות נחושת ואבש"ש יכולים להזיק לציפוי הקנה או לסלילים?
איזה טיפול מונע ניתן לעשות למשטח החיצוני כנגד חלודה?
תודה מראש...
הנה לינק לתמונות עם הכיתוב על הקנה.
http://picasaweb.google.com/chaim.pistokoski/Winchester
Re: שאלה בעניין ניקוי נשק עתיק
שנה טובה,
לגבי הניקוי, לצערי לא אוכל לסייע, אבל ...
אתה איש רע. רע מאוד. רע מאוד מאוד.
לא יפה ככה להוציא עיניים לאחרים ...
תהנננננננננננההה !!
לגבי הניקוי, לצערי לא אוכל לסייע, אבל ...
אתה איש רע. רע מאוד. רע מאוד מאוד.
לא יפה ככה להוציא עיניים לאחרים ...
תהנננננננננננההה !!
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
הקנים בעת ההיא פלדה !!!
לא אמורים להיות מצופים.
כל הממיסים יגרמו להחלדה.
השיטה הישנה והטובה
א.שימון הקנה (אם לא לוחץ תן לו לילה )
ב. ייבוש מיטבי (ניתן לחזור על א וב פעמים נוספות אם אין לחץ.)
ג. ירי מספר כדורים (לאחר שבדקת שהקנה אינו נפוח או קורוסיבי עד כדי סכנה.)
ד. סמוך לסיום הירי להעביר עם משפך מיים רותחים בקנה ולייבש עם פלנלית. יש להעביר פלנלית עד שנקיה, ניתן לצקת מיים פעמים נוספות.
ה. לאחר שהקנה יבש ונקי - לשמן היטב.
ברומ"ט אף אנ זה עבד.
אתה בחור טוב - נועם סתם קנאי.
בזכותך זכינו לראות תמונות ולהזכר ברומ"ט של צה"ל. (1954 עד 1974)
לא אמורים להיות מצופים.
כל הממיסים יגרמו להחלדה.
השיטה הישנה והטובה
א.שימון הקנה (אם לא לוחץ תן לו לילה )
ב. ייבוש מיטבי (ניתן לחזור על א וב פעמים נוספות אם אין לחץ.)
ג. ירי מספר כדורים (לאחר שבדקת שהקנה אינו נפוח או קורוסיבי עד כדי סכנה.)
ד. סמוך לסיום הירי להעביר עם משפך מיים רותחים בקנה ולייבש עם פלנלית. יש להעביר פלנלית עד שנקיה, ניתן לצקת מיים פעמים נוספות.
ה. לאחר שהקנה יבש ונקי - לשמן היטב.
ברומ"ט אף אנ זה עבד.
אתה בחור טוב - נועם סתם קנאי.
בזכותך זכינו לראות תמונות ולהזכר ברומ"ט של צה"ל. (1954 עד 1974)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
קנה עשוי מפלדת ניקל ומיועד לתחמושת מודרנית (לא מעשנת)
אינו צריך פינוק מיוחד ואינו מיועד לאבש"ש אלה לאבש"ר
שימון אחרי ממיסים לא גורם נזק
מים רותחים/חמים אחרי ירי או שתקבל בזנ"ט או שצפוי לך לילה ארוך עם צמר פלדה
גימור חיצוני אם אינך בעל ניסיון תמסור החוצה
בטירונות חכם תורן יצק מים חמים לתוך הרובים לכל הפלוגה למחרת כל הרומטים (FN) הוחלפו ע"י הנשקים
גימור חיצוני אם אינך בעל ניסיון תמסור החוצה
סמוך לסיום הירי להעביר עם משפך מיים רותחים בקנה ולייבש עם פלנלית. יש להעביר פלנלית עד שנקיה, ניתן לצקת מיים פעמים נוספות.
בטירונות חכם תורן יצק מים חמים לתוך הרובים לכל הפלוגה למחרת כל הרומטים (FN) הוחלפו ע"י הנשקים
מדריך / נשק
- מדריך ירי
ראשית תודה על התשובות.
מים בקנה לא ממש פרקטי בגלל מנגנון הטעינה שהוא LEVER ACTION אין לי גישה ואני לא יכול להוריד את הבריח ללא פירוק רציני של הגוף. מה גם שלשפוך מים לקנה מקפיץ לי כמה מנורות אזהרה בראש. הקנה הסלילים והנשק במצב מצויין כמעט כמו חדש. אחרי נסיון רע עם קנה שהחליד לי אני נוהג אחרי כל ירי לעשות לקנה ניקוי יסודי הכולל לפי הסדר: BORE SNAKE יבש, קצף MILFOAM ממיס והשהיה של חצי שעה, מברשת נחושת ופלנלית, שמן נשקים סינטטי ופלנלית עד שיוצא נקי, ושכבה דקה של שמן עד המטווח הבא (אני כמובן מנקה את השמן לפני ירי). השאלה שלי היא לגבי ניקוי רגיל של קנה NICKEL STEEL אחרי ירי. מבחינת הפלדה, הקנה מיועד לירי תחמושת מודרנית SMOKLESS POWDER והתחמושת היא NON CORROSIVE.
מים בקנה לא ממש פרקטי בגלל מנגנון הטעינה שהוא LEVER ACTION אין לי גישה ואני לא יכול להוריד את הבריח ללא פירוק רציני של הגוף. מה גם שלשפוך מים לקנה מקפיץ לי כמה מנורות אזהרה בראש. הקנה הסלילים והנשק במצב מצויין כמעט כמו חדש. אחרי נסיון רע עם קנה שהחליד לי אני נוהג אחרי כל ירי לעשות לקנה ניקוי יסודי הכולל לפי הסדר: BORE SNAKE יבש, קצף MILFOAM ממיס והשהיה של חצי שעה, מברשת נחושת ופלנלית, שמן נשקים סינטטי ופלנלית עד שיוצא נקי, ושכבה דקה של שמן עד המטווח הבא (אני כמובן מנקה את השמן לפני ירי). השאלה שלי היא לגבי ניקוי רגיל של קנה NICKEL STEEL אחרי ירי. מבחינת הפלדה, הקנה מיועד לירי תחמושת מודרנית SMOKLESS POWDER והתחמושת היא NON CORROSIVE.
לפי המידע שבידי הצאר הרוסי הזמין 293,816 רובים כאלו לפי מפרט רוסי (קוטר 7.62X54R, אפשרות להשתמש במוליך כדורים כזה וכוונות בסטנדרט רוסי) מווינצסטר האמריקנית לשימוש בחזית המזרחית במלחמת העולם הראשונה. בהמשך הם שימשו את שתי הצדדים במלחמת האזרחים הרוסית ואח"כ ע"י הפינים כנגד הרוסים. רוסיה גם שלחה כמות גדולה של הרובים לספרד בזמן מלחמת האזרחים שם. בגלל המהפכה הרוסית ווינצסטר לא קיבלה את מלוא סכום הכסף שסוכם עבור הרובים. האם הנשקים הללו באמת שימשו את צה"ל? איך ומתי הם הגיעו לארץ?
נשק כמו שלך לא היה בצהל והוא עתיק כל כך שגם לא שימש במחתרות שקדמו לצה"ל (למרות שלא מן הנמנע שנשק כזה הגיע לארץ עם העליות הראשונות מרוסיה). הוא פשוט מזכיר כאן לאנשים נשק מתוצרת FN שנקרא בצה"ל רומ"ט ושימש ביחידות השדה לפני כניסת ה- M16.
- תרמתי למען הסליק

הוא פשוט מזכיר כאן לאנשים נשק מתוצרת FN שנקרא בצה"ל רומ"ט ושימש ביחידות השדה לפני כניסת ה- M16.
הרומ"ט או בשמו הצהלי רובה מיטען הוזכר אך ורק בהקשר לניקוי קנה הוא אינו דומה בשום צורה או אופן לווינצסטר שבידך
מברוק על הכלי המעניין
מדריך / נשק
- מדריך ירי
אהההה! הבנתי.
גמ כתב:נשק כמו שלך לא היה בצהל והוא עתיק כל כך שגם לא שימש במחתרות שקדמו לצה"ל (למרות שלא מן הנמנע שנשק כזה הגיע לארץ עם העליות הראשונות מרוסיה). .
לא מדוייק - זה רובה כמעט מודרני ובמצב נהדר. במחתרות השתמשו בכל נשק שהגיע - רובה כזה יחסית נדיר ופשוט לא הגיע, וזה רק במקרה, כי הגיעו לפה כלים אחרים אקזוטיים יותר. רק לסבר את האוזן, רובה מאוזר 98 ששימש עשרות שנים בצה"ל כשמו כן הוא - שנת מודל 1898. הייצור כמובן היה גם מאוחר יותר, עד עצם היום הזה.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
המאוזר 98 צה"לי היה מתוצרת צ'כיה.
עשיתי איתו טירונות .
עשיתי איתו טירונות .
מדריך ירי
- לְלַמֵּד בְּנֵי יְהוּדָה קָשֶׁת ...
- לְלַמֵּד בְּנֵי יְהוּדָה קָשֶׁת ...
אלכס שץ כתב:המאוזר 98 צה"לי היה מתוצרת צ'כיה.
עשיתי איתו טירונות .
זה מה שסיפרו לך. רק מראה כמה ארוך הזקן של האגדות בצבא ...
המאוזר הינו שלל גרמני, הובא לארץ דרך צ'כיה, לא היה נעים לומר שיש לנו נשק שלל מהנאצים, אז סיפרו שיש נשק צ'כי.
על כל הכלים מוטבע הנשר הגרמני, על חלקם הגדול מאוד מופיע גם צלב הקרס.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
אלכס שץ כתב:המאוזר 98 צה"לי היה מתוצרת צ'כיה.
עשיתי איתו טירונות .
הופס טעות
קראו לו הרובה הצ'כי כיוון שממשם הגיע (מבצע חסידה).
אך הוא רובה גרמני לכל דבר - חלקם אף נשאו את סמלי הצבא הנאצי.
אז איך נוהגת מדינת העם היהודי שזה קמה עם נשק נאצי שזה מכבר שימש להשמדת אחיה
קוראת לו צ'כי.
כמו שלגינג'י בצבא קרא שוורצה.
חבר isia זכור !
zvika כתב:קנה עשוי מפלדת ניקל ומיועד לתחמושת מודרנית (לא מעשנת)
גימור חיצוני אם אינך בעל ניסיון תמסור החוצהסמוך לסיום הירי להעביר עם משפך מיים רותחים בקנה ולייבש עם פלנלית. יש להעביר פלנלית עד שנקיה, ניתן לצקת מיים פעמים נוספות.
קנים עשויים פלדת קנים - ציפוי ניקל הוא חיצוני בלבד.
אם הקנה מודרני ומצופה גם הוא (כרום/ניקל) מבפנים אזי הטיפול המוכר יספיק.
לגבי קנים עשויי פלדה. (מחלידים) מטרת המיים החמים היא המסת הפיח - שכן המימיסים גורמים נזק לקנה כזה. אם בעקבות המיים הרותחים (המסת פיח) לא בא ייבוש ושימון זה רע מאד. אם מייבשים ומשמנים לא נגרם שום נזק.
החכם התורן שלכם כנראה עשה חצי עבודה וקיבל מינוס תוצאה.
כמי שזכה לקבל בשלב מסויים FN עם קנה בלתי חלוד ולשמר אותו מבריק במשך 4 חודשים האמן לי המיים הרותחים עושים עבודה טובה. אח"כ הגיע ה M16 וכל השאר היסטוריה.
חבר isia זכור !
אילן ב כתב:קנים עשויים פלדת קנים - ציפוי ניקל הוא חיצוני בלבד.
השם "פלדת ניקל" מציין שבפלדה זו הניקל מהווה מרכיב עיקרי במסג, לאחר הברזל. זו לא פלדה מצופה ניקל.
בברכה,
גלעד
גלעד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד