שאלה לגבי תבחין 10 שנות החזקת נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה לגבי תבחין 10 שנות החזקת נשק

על ידי מתבונן מרחוק » 18 ספטמבר 2009, 14:04

שלום,
נכון לעכשיו אני נושא את האקדח כאזרח משך 5 שנים בעילת "תושב יישוב זכאי". אגב, מסתבר שממש זכיתי ברישיון ברגע האחרון... ביטלו את הזכאות של תושבי מכבים-רעות לאור האיחוד עם העיר מודיעין. אני ביקרתי אצל פקיד הרישוי קצת לפני שהסירו את היישוב מהרשימה. עכשיו הם לא מבטלים (ואף ממשיכים לחדש) רישיונות קיימים, אבל לא מנפיקים רישיונות חדשים לתושבי האיזור.

נניח שאני משנה את הכתובת בתעודת הזהות שלי בעוד 5 שנים, לישוב לא זכאי. האם תעמוד עילת "מחזיקי רישיון בתוקף 10 שנים ויותר ללא עבירות רישוי"?

ואגב, היום הגיע בדואר הרישיון המחודש. נראה כמו רשימת מכולת על כרטיס פלסטיק סגול :)
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: שאלה לגבי תבחין 10 שנות החזקת נשק

על ידי צורי » 18 ספטמבר 2009, 14:13

בהחלט כן!

שנה טובה מתבונן שלנו.....

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי donduck » 18 ספטמבר 2009, 16:42

לגבי משרד הפנים והחלטותיו קשה מאד להתנבא, במיוחד על העתיד...
אף אחד לא יודע מה יעשו בעוד 5 שנים ומה יהיו הדרישות אז.
חג שמח :P
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 18 ספטמבר 2009, 17:24

מתבונן מרחוק כתב:שלום,
נכון לעכשיו אני נושא את האקדח כאזרח משך 5 שנים בעילת "תושב יישוב זכאי". אגב, מסתבר שממש זכיתי ברישיון ברגע האחרון... ביטלו את הזכאות של תושבי מכבים-רעות לאור האיחוד עם העיר מודיעין. אני ביקרתי אצל פקיד הרישוי קצת לפני שהסירו את היישוב מהרשימה. עכשיו הם לא מבטלים (ואף ממשיכים לחדש) רישיונות קיימים, אבל לא מנפיקים רישיונות חדשים לתושבי האיזור.

נניח שאני משנה את הכתובת בתעודת הזהות שלי בעוד 5 שנים, לישוב לא זכאי. האם תעמוד עילת "מחזיקי רישיון בתוקף 10 שנים ויותר ללא עבירות רישוי"?

ואגב, היום הגיע בדואר הרישיון המחודש. נראה כמו רשימת מכולת על כרטיס פלסטיק סגול :)

כן.... אני יודע, אין הגיון מאחורי החלטות משרד הפנים אבל בכל זאת אני מנסה להבין כיצד "איחוד רשויות" שהוא צעד בירוקרטי במהותו משנה את העילה בגינה ניתן הרשיון קרי - מיקום גאוגרפי ודרכי גישה -
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 19 ספטמבר 2009, 04:38

trooperglock כתב:
מתבונן מרחוק כתב:שלום,

כן.... אני יודע, אין הגיון מאחורי החלטות משרד הפנים אבל בכל זאת אני מנסה להבין כיצד "איחוד רשויות" שהוא צעד בירוקרטי במהותו משנה את העילה בגינה ניתן הרשיון קרי - מיקום גאוגרפי ודרכי גישה -

יש הגיון מאחורי משרד הפנים !
הוא לא ההגיון שלך - אבל הוא ישנו.

המדיניות המצטמטמת - גורסת לקחת נשק מכל מי שאפשר (לפעמים גם כשזה לא חוקי בשיטת מצליח)
המטרה להשאיר את עם ישראל לקראת האינתיפאדה הרביעית ללא הגנה.

אז שתהא לך שנת תש"ע - שנה 10.

חלם זה כאן
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מתבונן מרחוק » 19 ספטמבר 2009, 09:47

אני דווקא חושב שתחת המדיניות הנוכחית, ההחלטה הגיונית מאוד.

הרעיון הוא למנוע מאזרחים מלשאת נשק. למה ? זה כבר דיון אחר, אבל זו בכל אופן נקודת המוצא.
עכשיו עשו איחוד רשויות.
מודיעין עתידה להיות העיר הרביעית בגודלה בישראל.
בא יוסי ואומר - אני גר במכבים, מהגינה שלי אני מנופף לשלום לסאא'ד מבית סירא כשהוא בדרכו אל המסגד, וכבר זרקו אלי הביתה בקת"ב שהצית את הפרגולה. אני זכאי לרישיון נשק מפאת מקום מגורי.

עכשיו באים שאר תושבי מודיעין וצועקים - למה שוב דואגים לעשירים המסריחים האלו ממכבים-רעות? למה להם מגיעות פריבילגיות ולנו לא? מה, הם לא חלק מהעיר?! העשירים האלו... העששששירים האלו...
גם אנחנו רוצים אקדחים!

ועכשיו פתאום צצה לה עיר שאמורה למנות 250,000 במהלך השנים הקרובות, שנכנסת לרשימת היישובים הזכאים.
ומכאן כמובן קצרה הדרך עד שראש עיריית לוד ישמע על זה שהשכנה שלו מתחמשת, וראש עיריית רמלה יספר על זה לראש עיריית רחובות...

איך מונעים את זה?
מבטלים את הזכאות להוציא רישיונות חדשים (אז לתושבי מודיעין אין מה לומר) אבל מחדשים את הקיימים (כך שאת תושבי מכבים-רעות זה לא מעניין).

למה מונעים את זה?
קטנתי.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ~Hunter~ » 21 ספטמבר 2009, 09:24

מתבונן מרחוק כתב:נניח שאני משנה את הכתובת בתעודת הזהות שלי בעוד 5 שנים, לישוב לא זכאי. האם תעמוד עילת "מחזיקי רישיון בתוקף 10 שנים ויותר ללא עבירות רישוי"?

אלא שממה ששמעתי ממישהו שקיבל חידוש לפי "מחזיקי רישיון בתוקף 10 שנים ויותר ללא עבירות רישוי" מקבלים "אחזקה, ולא נשיאה, וע"מ להחזיר "נשיאה" צריך לשכנע את פקיד הרישוי כך שזה מאוד תלוי במצב הרוח שלו באותו הבוקר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 21 ספטמבר 2009, 11:10

קיימות דרכים להמיר אחזקה/החזקה לנשיאה ללא שום קשר למצב רוחו של הפקיד/ה ומיקומם לפי יישוב.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מתבונן מרחוק » 21 ספטמבר 2009, 11:36

Cybrosh כתב:קיימות דרכים להמיר אחזקה/החזקה לנשיאה ללא שום קשר למצב רוחו של הפקיד/ה ומיקומם לפי יישוב.

כל הרעיון הוא לדעת איפה אני עומד במידה ואני עובר לגור מגורי קבע ביישוב שאינו זכאי... נראה לי שלא הבנתי למה התכוונת.

אגב, לפני חצי שנה עברתי לגור בדירה בתוך מודיעין, אבל היא דירה שכורה ולא יכולה להחשב עדיין למגורי קבע. עכשיו לך תדע אם אני לא נחשב לעבריין מבחינת רישוי הנשק.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ~Hunter~ » 22 ספטמבר 2009, 11:03

Cybrosh כתב:קיימות דרכים להמיר אחזקה/החזקה לנשיאה ללא שום קשר למצב רוחו של הפקיד/ה ומיקומם לפי יישוב.

כיצד?
כי אותו הידיד שלי (ירושלמי שגר בצמוד לשכונה מאוד לא ידידותית) נאלץ לרוץ ללשכת הרישוי מספר פעמים ולהביא להם כל מיני מכתבים מיחידת המתמיד שלו ועוד כל מיני מקומות, עד שנפל על פקיד "נחמד".
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 22 ספטמבר 2009, 16:36

מתבונן,

תשובתי התייחסה למה שהצייד כתב ולא ספציפית לנושא שלך.

לגבייך, באופן כללי, אם אתה עובר לאיזור שאינו זכאי, אז"י אינך עומד בתבחין יותר.

לגבי 10 שנים, אכן תבחין משמר כגון תבחין 96.

לגבי מה יקרה עוד 5 שנים, כבר נאמר פה למעלה - איננו יודעים מה יהיו הגזירות מחר, אז עוד 5 שנים???? :)

לגבי המרה של החזקה/אחזקה לנשיאה :

ניתן ללכת באופן סדיר למטווח : לעשות כ-X ביקורים/אימונים ולקבל מכתב המלצה מן המטווח שאותו אדם התאמן באופן סדיר. דובר על זה פה בעבר, זה היה תהליך סטנדרטי עם טופס מתאים, שעולה לצערנו לא מעט כסף. עוד דרכים הם מכתב ממפקד יחידה אחד או אחר כהמלצה, הוכחה מראש מועדון שאתה ספורטאי פעיל והופעה בספר קלעים, וכו'. כל אחד מתייחס לתחום אחר.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ~Hunter~ » 22 ספטמבר 2009, 19:18

"עולה לא מעט כסף" - כמה מפתיע.

אכן אותו הבחור לקח מכתב ממפקד יחידת המתמי"ד שלו (שבעצמו מתנדב - וכן, אף קצין משטרה בקבע לא היה מוכן לתת המלצה כזאת).

... המדינה מתכוננת לאינטיפאדה הבאה, המכנסיים כבר בגובה הברכיים...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 23 ספטמבר 2009, 06:32

המדיניות המצטמטמת - גורסת לקחת נשק מכל מי שאפשר (לפעמים גם כשזה לא חוקי בשיטת מצליח)
המטרה להשאיר את עם ישראל לקראת האינתיפאדה הרביעית ללא הגנה.

בחיאת אילן,
אני האחרון שיגן על המדיניות המטופשת של הממשלה הזו ובכל זאת מה הקשר בין נשק פרטי בידי אנשים לאינתיפדה?
בתכל'ס המצב הוא כזה:
1. ישובים ספר למיניהם מקבלים מה שהם צריכים. גם התושבים יכולים לקנות נשק אישי וגם באיזורי עימות למיניהם המדינה מספקת נשק. זה לפחות היה הרושם שלי בביקור האחרון אצל נועם. (תקן אותי אם אני טועה).

2. כל מי שיש לו עילה ועומד בתבחין יכול לרכוש לעצמו נשק.

3. מי שנשאר זה כל אלו שרוצים נשק אבל המדינה לא נותנת להם. ושוב, אני בעד שהמדינה תתן נשק לכל אזרח שרק רוצה ולא משנה איפה הוא גר, אבל זה לא קשור לשום אינתיפדה או מצב בטחוני.

אם המצב יתדרדר עד כדי כך שתהיה פה אינתיפדה רביעית:
א. לא הנשק האישי הוא זה שיעצור אותה. לא הנשק האישי הוא זה שגרם למחבלים מתאבדים להפסיק להתפוצץ באוטובוסים של תל אביב, ולהפסקת הירי בכביש חוצה שומרון.
ב. אם המצב יהיה עד כדי כך גרוע שמערכת הביטחון שלנו תקרוס וכל אחד יהיה אחראי להגן על החיים שלו אזי:
- אבוי לנו! הלך על המדינה
- המדינה תגמיש את הקריטריונים ותאפשר לאנשים להתחמש
- אם לא, אנשים ימצאו פתרונות כאלו ואחרים וישיגו נשק גם אם לא חוקי. אני לא מאמין בואקום - אם יש צורך אמיתי, אז ימצא מי שיספק.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 23 ספטמבר 2009, 13:25

איתמר
היעד באינתיפאדה היה ישובי ספר.........?
או תל אביב, חיפה ירושליים - רבתי ?
יש כדורים לשיפור הזיכרון - תקרא עובדות.
83% מהפיגועים היו........... בערים הגדולות !!!
תפנים - אני מקבל נשק + הגנה מצה"ל ע"ח המיסים שאתה משלם, ואתה לא מוגן כלל.

הבטחון האזרחי מזמן פשט כאן את הרגל !!!
סוף המדינה אתה אמרת לא אני.

ואחרון חביב אחת לשנתיים באים פוליטיקקים ומבקשים את אמונך !
ב1974 הוקם המשא"ז (לפי דגם נאשיונאל גארד) כדי לסייע לכוחות הבטחון.
היה אמון באדם ואמון באזרח הישר.

היום אלו שמבקשים ממך אמון !!!
לא מאמינים בך! הם נוקטים מדיניות המונעת ממך האדם הישר ואו זה ששרת בצבא ועושה מילואים לסייע לכוחותינו המזויינים.
ואתה נותן להם את הפתק שלך ....

אתה טוב למות בשטחים או על הגבול אבל להגן על עצמך מפני פושעים (שאולי ממנים פוליטקקים ) זה לא !!!

תהיה בריא איתמר
המדינה על שפת תהום ועומדת לצעוד צעד גדול קדימה ! לפי דבריך
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מתבונן מרחוק » 23 ספטמבר 2009, 13:30

לא אינתפאדה מפחידה אותי.
המטרה הראשונה של הנשק שלי היא לא להתמודד עם מחבלים...

עד היום האקדח הציל אותי פעמיים: פעם אחת כששלושה נערים (נראים בני 17-19) ניסו לשדוד אותי ליד כספומט בראשל"צ, ופעם שניה בקריית אתא, כששני רוכבי טרקטורון חסמו את הכביש, וראו בבקשתי המנומסת שיפנו נתיב אחד כדי שאוכל להתקדם - חוצפה, שבגינה צריך לשלוף סכין פרפרית ולבוא ללמד אותי לקח.

בשני המקרים מדובר בישראלים יהודים, והם אלו שמפחידים אותי.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד