מישהו ראה אתמול בשומר מסך (ערוץ 10) את הכתבה על הציידים?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: מישהו ראה אתמול בשומר מסך (ערוץ 10) את הכתבה על הציידים?

על ידי נועם » 01 אוקטובר 2009, 13:19

כל הנושא של אישורים ורישוי לדילול מזיקים לחקלאות, הינו תחת אחריות וסמכות (ע"פ חוק) רשות הטבע והגנים.

ביצוע דילול מזיקים לחקלאות (מגוון נרחב של חיות שבאמת מזיקות, למי שלא מכיר) כגון חזירי בר, עורבים שחורים, דררות, דרורים, יונים ועוד, מחייב רישיון צייד תקף + אישור מיוחד לביצוע הדילול.

לעניין

דילול/ציד/חיסול אוכלוסיות בע"ח יעשה כל הזמן, כי אחרי שהפרת את האיזון בטבע ומפני שרוב השטחים הפתוחיים והפוריים במדינה הקטנה שלנו מנוצלים לחקלאות - למרבה הצער זה מחוייב המציאות וימשיך להעשות גם אם תאסור את זה לציבור הרחב.

עכשיו אחרי שיסכמנו שהפעולה הזו תמשיך להעשות בין כך ובין כך (בצורה חוקית), השאלה היא אם להשאיר את "הפריבילגיה" (אם אתה יכול לקרוא להרג של חיה פריבילגיה), הזו ליחידי סגולה ומקורבים לצלחת - או שתאפשר לכל מי שרוצה לעסוק בזה מתוך כלל עם ישראל לעשות את זה גם.

הדילול עולה כסף למזמין הדילול. הפרבילגיה ("ההטבה למחזיק כרטיס חבר מועדון") הינה ליחידים בלבד. אישורים אלו ניתנו וניתנים במשורה לארגוני יישובים המאוגדים תחת "מפעל ראוי נזקי חקלאות" ולבעלי רישיון צייד ספורים אשר קיבלו אישור מהרשות לבצע הדילול.

כל פעולה שכזו, מתבצעת לאחר קבלת אישור מהפקח האיזורי של הרשות, בכתב. אין כניסה יזומה לשטח וביצוע ירי לכל עבר על מנת לכסח חיות, אם השתמע למישהו שזה ככה.

הפקח מגדיר את סוג החיה המזיקה, את סוג הנשק המותר לשימוש (רובה כדוריות, זעיר / אויר) את המועדים המדוייקים ותוחם אותם בשעות ותאריכים. לאחר הביצוע על המדלל להעביר דו"ח מסודר. הפיקוח על המדללים הדוק הרבה יותר מאשר על הציידים, שחלקם אנשים שומרי חוק ופועלים לפיו, חלקם משתוללים ופוגעים בכל מה שזז, כולל פקחים של הרשות ואחרים.

ישנם ציידים הפועלים ללא רישיון צייד - מחזיקים בנשק עם רישיון "החזקה" כי לא חידשו את היתר הצידה והביטוח ואלו אף לא יתאמו את כניסתם לשטח עם הגורמים המתבקשים (רב"ש/רבש"ץ יישוב, בעל הקרקע וכו')

לעניין הנזקים : חזירים לדוגמה, אוהבים מאוד לגרום נזק לצנרת פלסטיק, לאכול בוטנים, להרוס שטחי תירס ותפוחי אדמה ועוד .. משפחת חזירים שנכנסת לשטח, יכולה לגרום להרס של חלקה שלמה. לעיתים מדובר על עשרות ומאות דונמים של חלקות - לא תמיד חלקה היא כמו של מושבניק - כמה עשרות דונם, לקיבוצים וארגוני גידול יש מאות ואלפי דונמים של קרקע מעובדת...
להקת עורבים / דררות ודרורים יכולה לגרום לנשק לא קטן לגידולים, חמניות, אכילת זרעים מייד לאחר הזריעה / טרם הנביטה, אכילת קילוגרמים של תערובת ברפתות ועוד, נזק לחממות ומנהרות גידול (תשאלו את החקלאים בערבה שמתחננים שמישהו יבוא לחסל את העורבים - יש אישור מהרשות אבל אין מי שיגיע לבצע) ועוד ...

יש סדר ובלאגן בו זמנית, כמו בכל דבר במדינה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Neon Golden » 01 אוקטובר 2009, 14:05

נועם,

תודה על המידע שהוספת - קיבלתי תמונה ברורה יותר של המצב.

נראה לי שזהו עוד אחד מהמקרים שבהם יש חוק מצוין - פשוט לא אוכפים אותו.
(נראה לי לעיתים שחה"כ כ"כ ששים אלי קרב שהם מחוקקים חוקים על ימין ועל שמאל מבלי לבדוק את המצב הקיים, וכך במקום לאכוף חוק קיים מוסיפים עוד חוק שלא נאכף).

גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי צורי » 01 אוקטובר 2009, 19:50

נועם כתב:

לעניין הנזקים : חזירים לדוגמה, אוהבים מאוד לגרום נזק לצנרת פלסטיק, לאכול בוטנים, להרוס שטחי תירס ותפוחי אדמה ועוד .. משפחת חזירים שנכנסת לשטח, יכולה לגרום להרס של חלקה שלמה. לעיתים מדובר על עשרות ומאות דונמים של חלקות - לא תמיד חלקה היא כמו של מושבניק - כמה עשרות דונם, לקיבוצים וארגוני גידול יש מאות ואלפי דונמים של קרקע מעובדת...
להקת עורבים / דררות ודרורים יכולה לגרום לנשק לא קטן לגידולים, חמניות, אכילת זרעים מייד לאחר הזריעה / טרם הנביטה, אכילת קילוגרמים של תערובת ברפתות ועוד, נזק לחממות ומנהרות גידול (תשאלו את החקלאים בערבה שמתחננים שמישהו יבוא לחסל את העורבים - יש אישור מהרשות אבל אין מי שיגיע לבצע) ועוד ...

יש סדר ובלאגן בו זמנית, כמו בכל דבר במדינה.

נועמיקו.בערבות הנגב מתפתח ענף צייד חדש...צייד תנינים :shock: וזה לא רחוק מהבית שלך :mrgreen: אני אישית תפסתי קיימן קטן באחד הסטריפים של בלי"ש ועכשיו מסתובב לו אחד כזה אבל גדול יותר, חופשי חופשי באחת מהבריכות בסביבה.

צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי tacticalshadow » 01 אוקטובר 2009, 20:35

שלום לכולם !
glockbuster כל מילה במקום מעולה !!! תודה !
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי zvika » 01 אוקטובר 2009, 21:08

ממש "קרוקודיל דנדי" או סליחה, קיימן צורי :lol:
אפשר להזמין מגפיים?
מדריך / נשק
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 03 אוקטובר 2009, 06:12

Neon Golden כתב:נועם,

תודה על המידע שהוספת - קיבלתי תמונה ברורה יותר של המצב.

נראה לי שזהו עוד אחד מהמקרים שבהם יש חוק מצוין - פשוט לא אוכפים אותו.
(נראה לי לעיתים שחה"כ כ"כ ששים אלי קרב שהם מחוקקים חוקים על ימין ועל שמאל מבלי לבדוק את המצב הקיים, וכך במקום לאכוף חוק קיים מוסיפים עוד חוק שלא נאכף).

גיא.

סוף סוף הבנת גיא.
בכנסת יש 120 חברים שחלקם משועממים או חושבים על הפריימריס הבא. ומחוקקים מכל הבא ליד.
תדרשנה לפחות 8 כנסות כדי למחוק את כל החוקים המיותרים - לאחד חוקים ולפשט אותם.
לכן לא ניתן לאדם סביר / שוטר סביר שיאכוף את כל החוקים, פשוט כי גם אם במהלך עבודתו ילמד את כל החוקים הרי שייצא לפנסיה לפני שישלים את הלימוד ועוד לא דיברנו על עבודת שטח.

הכל מתחיל בכוונות טובות ונגמר בגהינום.
(בגימטריא חוק= גהינום = 114)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Neon Golden » 03 אוקטובר 2009, 12:01

אילן,

מה שהיה חשוב לי להבין מדבריו של נועם הוא שיש חקיקה מודרנית בתחום שמתאימה לישראל של 2009. זה לא טריוויאלי לאור כמות החוקים מהשלטונות הקודמים. (על "קשיי ההבנה" שלי נוכל לדבר על הקפה :lol:)

אכיפה לא חייבת להתבצע ע"י שוטרים אלא גם (ובעיקר) ע"י פקחים של המשרדים המתאימים. הבעיה כמו שאני רואה אותה היא שלמשרדי הממשלה אין מוטיבציה לאכיפה כי היא לא מתבטאת בתקציב השנתי של המשרד. אם אחוז מסוים מקנס (על עבירות מסוימות) יחזור ישר ליחידת האכיפה כבונוס (מבלי שיגולח בתקציב השנתי הבא), תהיה יותר מוטיבציה לאכיפה, יהיה יותר כסף להעסקת עוד פקחים ורכישת ציוד טוב יותר, כלומר שנה אחרי זה יהיו עוד יותר קנסות. משנה לשנה אפשר לשנות את העבירות שיזכו לבונוס.

אם הם כ"כ משועממים, וחושבים על הפריימריס הבאים, אל תצביע עבורם. שאלה פרובוקטיבית אילן: נניח שאתה מצביע למפלגה בקצה אחד של המפה הפוליטית (בלי שמות...) ופתאום, ח"כ ממפלגת הקצה השני מציעה לשפר דרמטית את זכויות נושאי הנשק. אתה לא מסכים איתו לגבי הסוגיות המדיניות לחלוטין אבל ברור לך שההשפעה שלו בנושא זניחה. מה אתה אומר? מוחל על כבודך ומצביע בשבילו?
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 03 אוקטובר 2009, 15:55

מצבך טוב משלי
אתה מדבר על קשיי הבנה - אני לא מבין בכלל.

לגבי הדבר הזה שאסור לדבר עליו בסליק
אני תמיד שם את האות ז' (בד"כ זו מפלגה שלא עוברת את % החסימה או לא קיימת.)
וזאת מסיבה פשוטה. כי זה הדבר היחיד שאני מקבל חזרה אחרי הבחירות.
:lol:
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Neon Golden » 03 אוקטובר 2009, 16:41

אילן ב כתב:מצבך טוב משלי
אתה מדבר על קשיי הבנה - אני לא מבין בכלל.

לגבי הדבר הזה שאסור לדבר עליו בסליק
אני תמיד שם את האות ז' (בד"כ זו מפלגה שלא עוברת את % החסימה או לא קיימת.)
וזאת מסיבה פשוטה. כי זה הדבר היחיד שאני מקבל חזרה אחרי הבחירות.
:lol:

בכל אופו נראה לי שאתה מבין יותר ממני :lol:
בבחירות הבאות אני מנסה את השיטה שלך - כמו במחשבים S**t in - S**t out ...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי צורי » 07 אוקטובר 2009, 19:34

zvika כתב:ממש "קרוקודיל דנדי" או סליחה, קיימן צורי :lol:
אפשר להזמין מגפיים?

היום בידיעות אחרונות נכתב על "הקורקודיל" שדברתי מעלה....הוא נתפס.!!

כמו כן, מוזכר קורקודיל דנדי שחבר בסליק :lol: . צביקה, אני שוקל לפתוח עסק ללכידת תנינים בנוסף ללכידת נחשים :shock: לחברי הסליק הנחות מיוחדות ולך ידידי צביקה אעניק מינוי לכידה ל-3 שנים בחינם :lol:

צורי.

גם ברדיו: http://www.103.fm/include/updateview.as ... pni0710092
When you have to shoot, shoot, don't talk
משתמש חסום

על ידי zvika » 07 אוקטובר 2009, 23:44

תייקתי את ההצעה שלך בבוא הזמן אאלץ אותך לקיים :lol:

לפני הרבה שנים נאלצתי ללכוד צפעים כי זוגתי חשקה בחגורת נחש :shock:
מדריך / נשק
מדריך ירי

על ידי guyweisz » 08 אוקטובר 2009, 09:55

אני מציע תבחין חדש - רשיון דילול ציידים בלתי חוקיים. ישנם מספר זנים: בני דודים, תאילנדים וסתם משתוללים. הפקח יוכל לתת קווטות לדילול כל אחד מהמינים המסוכנים האלה לפי הצורך בשטח. את רשיון הציד אפשר יהיה להוציא ברשות שמורות הזבל ואתו ללכת למשרד הפנים ולבקש רשיון לנשק דילול מיוחד לזנים אלה: M16 ותבור.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 08 אוקטובר 2009, 22:55

guyweisz כתב:אני מציע תבחין חדש - רשיון דילול ציידים בלתי חוקיים. ישנם מספר זנים: בני דודים, תאילנדים וסתם משתוללים. הפקח יוכל לתת קווטות לדילול כל אחד מהמינים המסוכנים האלה לפי הצורך בשטח. את רשיון הציד אפשר יהיה להוציא ברשות שמורות הזבל ואתו ללכת למשרד הפנים ולבקש רשיון לנשק דילול מיוחד לזנים אלה: M16 ותבור.

אני חושב שרצוי שתגדיר לעצמך את גבולות הגיזרה חדש.

(מימין על הסוללה חבית על חבית אדום לבן, משאמל כנ"ל. לגבי הכתיבה, כנ"ל)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי guyweisz » 09 אוקטובר 2009, 20:22

לגבי הכתיבה, כנ"ל
כשמדובר בציד בלתי חוקי, גבולות הגזרה שלי די מטושטשים (אני מוכרח להודות שמבחינתי זה עצם הענין שחיות מתות סתם, ללא צורך בדילול אוכלוסיות וללא מצפון, אבל מצד שני גם החבר'ה שצדים חוקית צריכים להזדהות עם דברים אלה שכן הם הראשונים להפגע מהפרקטיקה הזאת).
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 09 אוקטובר 2009, 22:25

guyweisz כתב:אני מציע תבחין חדש - רשיון דילול ציידים בלתי חוקיים. ישנם מספר זנים: בני דודים, תאילנדים וסתם משתוללים. הפקח יוכל לתת קווטות לדילול כל אחד מהמינים המסוכנים האלה לפי הצורך בשטח. את רשיון הציד אפשר יהיה להוציא ברשות שמורות הזבל ואתו ללכת למשרד הפנים ולבקש רשיון לנשק דילול מיוחד לזנים אלה: M16 ותבור.

צחוק צחוק אבל למשל ברומניה זה בדיוק מה שקורא .
אוכלוסית הצידים מאוגדת היטב עוד מהתקופה הקומוניסטית ומתנהלת בסדר מופתי ע"י האגודה הנבחרת.
שם הם הבינו מהר מאד שיש להם ולרשויות ענין משותף לשמר את אוכלוסית החיות לדורות הבאים ובד בבד למנוע
גידול פראי של אוכלוסית החיות המסוכנות כמו דובים למשל שפוגעים פיזית וכלכלית בישבוי הספר .
(בתקופה הקומונסטית המשטרה נדרשה לטפל בדובים מכיוון שאחזקת נשק חרוק קנה אוו כדורי רובה כדוריות מסוגים שמתאימים למשימה נאסרה כליל וזה הכביד מאד עליה אז מישהוא בה עם רעיון גאוני לחלק כדורים כאלו במסורה
לחבורת צייד שהיו מאורגנות דרך האגודה ע"פ הצורך והצידים נדרשו להחזיר את התחמושת אוו תרמילים ירויים בסוף
הציד ,וככה זה פחות אוו יותר עובד עד היום )
צייד שסרח וצד יותר מהמכסה מטופל כן פלילית וכן משמעתית ע"י ארגון הצידים ורשיון הציד שלו נשלל והנשק נחלט .
צידים לא חוקים בכלל ?
ציד חוקי לגמרי(פשוטו כמשמעו ,ירי על מנת לנטרל /להרוג) ע"י צידים חוקים ,שומרי היערות והטבע (שנעים חמושים ברובה כדוריות דו קני עד היום) ,משטרה .
איך יודעים מי צייד חוקי ומי לא ??
כל צייד מחויב לצוד במדים ראשמים של האגודה (שנמכרים רק בהצגת רשיון כמובן,היום יותר מבתקופה הקומוניסטית )
לענוד סימנים בטיחות כמו אפודה כתומה בחלק מהמקראים ע"פ החיה הניצודה ,לקיים קשר עם הרשות במקום בו הוא מתכוון לצוד .......
מי שלא פועל לפי הנ"ל הוא ציד לא חוקי .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד