shotgun pump action

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי fiveseven » 03 אפריל 2003, 19:46

Guyk , אני מסכים עם רוב הטענות שלך ואולי הטענות הללו הכריעו את הכף בסופו של דבר אבל אני טוען שרובה סער "משרת" בצבא לפחות שני עשורים ובתקופה הזו הוא יורה מי יודע כמה עשרות\מאות אלפי כדורים - צבא שבוחר רוס"ר לפי המחיר זה כמו קלע ירי מעשי מקצועי שיורה 8000 כדור בשנה ומתאמן עם אקדח "קארין" כדי לחסוך כסף, אני יכול רק לקוות שמחיר מהווה פחות מחשיבות ההחלטה של צה"ל משנהוג לחשוב.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רפתן » 03 אפריל 2003, 19:46

אני מציע שנעצור לפני פרסום כל הפרוטוקולים של הדיונים על הצטידות בצה"ל
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Guyk » 03 אפריל 2003, 19:56

אכן כך. איני רוצה שניכנס לדיון בנושא מדיניות ההצטיידות בצה"ל, דיון שיהיה ארוך וכנראה שנחשוף בו כמה דברים שלא צריכים להיחשף.

מה שכן, אני אומר שוב שעלות התחמושת שרובה סער יורה במשך 20 שנה מתחלקת על תקציבי הצבא במשך 20 שנה שלא כמו עלות רכישת אי אילו אלפי רובי סער חדשים שייצאו מהתקציב בשנה אחת.
ההקבלה לקלע ירי מעשי שיורה באקדח קארין בכדי לחסוך כסף אינה מתאימה כי קלע ירי מעשי קונה אקדח אחד ואילו צבא קונה אלפי רובים.
גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי מגן1 » 03 אפריל 2003, 20:49

בלמ"ס
מידע פנימי לגבי הצטיידות צהל ב M16 מבלי לגלות סודות.
הצבא קונה היום M16 בדולר סיוע בארה"ב ואין לצבא אפשרות להמיר את הדולר
לשקלים ולקנות ציוד בארץ -כמו רובי גליל.
מבדיקה שנערכה בצבא לפני מספר שנים עולה שהבלאי של ה M16 גדול בכמה מונים מהבלאי של רובי הגליל. ועלות האחזקה שלהם גבוה, אבל משיקולים של ניצול כספי הסיוע, הצבא ממשיך לרכוש M16 בארה"ב ולא גליל.
והנה היום תעשיה צבאית פיתחה רובה חדש אשר עולה באיכותו על ה M16, וכדי להכניס את התבור לצבא תע"ש תעביר את היצור לארה"ב כדי שהצבא יוכל לקנות אותו בכספי סיוע - דולרים.[/u][/b]
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד