10. הצעת חוק כלי היריה הגבלת גיל למתן רשיון כלי ירי ואימון
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10. הצעת חוק כלי היריה הגבלת גיל למתן רשיון כלי ירי ואימון
10. הצעת חוק כלי היריה (תיקון - הגבלת גיל למתן רשיון כלי יריה ולאימון במטווח), התשס"ט-2009
עכשיו (בערך) בשידור בכנסת
http://knesset.gov.il/broadcast/heb/BroadcastScreen.aspx
סדר הנושאים בדיון:
http://knesset.gov.il/plenum_agenda/heb/plenum_agenda.aspx?today=1
עכשיו (בערך) בשידור בכנסת
http://knesset.gov.il/broadcast/heb/BroadcastScreen.aspx
סדר הנושאים בדיון:
http://knesset.gov.il/plenum_agenda/heb/plenum_agenda.aspx?today=1
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
Re: 10. הצעת חוק כלי היריה הגבלת גיל למתן רשיון כלי ירי ואימון
שימו לב ציטוט מהצעת החוק:
"מתן אפשרות לילדים לירות בכלי נשק, גם בהשגחת הורה או מבוגר אחר, מעבירה מסר שהירי בנשק הוא לגיטימי. החוויה של שימוש בכלי נשק יוצרת תחושה של כוח. תחושת כוח זו, ללא מנגנון בקרה ושיפוט ראוי ובוגר, עלולה להיות מנוצלת בצורה מסוכנת ומנווטת לאפיקים שליליים. כך לדוגמא, ילד שייכנס למצב של תסכול עלול לעשות שימוש בכלי 'הלגיטימי' שהוא למד להשתמש בו בצורה לא מבוקרת"
הצעת החוק אומרת בפירוש שעצם החוויה של ירי בנשק היא לא לגיטימית ויוצרת תחושה של כוח. דבר שעלול לעודד את הילד להשתמש בו באופן לא מבוקר...
אני קורא לאלתר לאסור בחוק את כל חוגי הג'ודו והקראטה בבתי הספר ובמתנ"סים. הם מעבירים מסר ששימוש באלימות הוא לגיטימי. שימוש באלימות פיזית יוצר תחושה של כוח. דבר שעלול לעודד את הילד להשתמש בו באופן לא מבוקר...
"מתן אפשרות לילדים לירות בכלי נשק, גם בהשגחת הורה או מבוגר אחר, מעבירה מסר שהירי בנשק הוא לגיטימי. החוויה של שימוש בכלי נשק יוצרת תחושה של כוח. תחושת כוח זו, ללא מנגנון בקרה ושיפוט ראוי ובוגר, עלולה להיות מנוצלת בצורה מסוכנת ומנווטת לאפיקים שליליים. כך לדוגמא, ילד שייכנס למצב של תסכול עלול לעשות שימוש בכלי 'הלגיטימי' שהוא למד להשתמש בו בצורה לא מבוקרת"
הצעת החוק אומרת בפירוש שעצם החוויה של ירי בנשק היא לא לגיטימית ויוצרת תחושה של כוח. דבר שעלול לעודד את הילד להשתמש בו באופן לא מבוקר...
אני קורא לאלתר לאסור בחוק את כל חוגי הג'ודו והקראטה בבתי הספר ובמתנ"סים. הם מעבירים מסר ששימוש באלימות הוא לגיטימי. שימוש באלימות פיזית יוצר תחושה של כוח. דבר שעלול לעודד את הילד להשתמש בו באופן לא מבוקר...
שי
"חבריך נחוצים להישרדותך, הם מספקים לאויב מישהו אחר לירות עליו"
"חבריך נחוצים להישרדותך, הם מספקים לאויב מישהו אחר לירות עליו"
חבל שהתבחינים לחברות בכנסת אינם כה מחמירים...
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
הנה מה שעבר בדיון זה החלטה טרומית
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1121038.html
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1121038.html
- תרמתי למען הסליק

shandsh כתב:אני קורא לאלתר לאסור בחוק את כל חוגי הג'ודו והקראטה בבתי הספר ובמתנ"סים. הם מעבירים מסר ששימוש באלימות הוא לגיטימי. שימוש באלימות פיזית יוצר תחושה של כוח. דבר שעלול לעודד את הילד להשתמש בו באופן לא מבוקר...
תתפלא, אבל ברוסיה של שנות ה- 70 וה- 80 הוראת קראטה ויתר אומנויות הלחימה (מלבד היאבקות ואיגרוף) הייתה עבירה פלילית ואנשים נכנסו בגלל זה לבתי סוהר.
אבל אל דאגה, אנחנו בדרך הבטוחה להרס עצמי.
עוד משהו - אם יחוקק החוק המטומטם הזה, אני אדאג שהילדים שלי יטווחו בכל נסיעה לחו"ל.
c425x כתב:עוד משהו - אם יחוקק החוק המטומטם הזה, אני אדאג שהילדים שלי יטווחו בכל נסיעה לחו"ל.
לא אתפלא אם יוקמו מטווחים בטאבה / ירדן בדיוק למטרה זו.
סליחה, האם לדעתכם המדינה לא צריכה להביע התנגדות לכך שילד בן 15 ילמד לתפעל אקדח?
למה לעשות "דווקא" ולתת לילד לירות כדי להוכיח פואנטה?
עם כל הכבוד, יש ג'ודו במתנ"ס ויש אימוני ירי. ההשוואה שנעשתה כאן ביניהם ביניהם היא לא לעניין.
אם שואלים אותי, צריך לאסור על ילדים עד גיל 21 לגעת בנשק מלבד מה שניתן להם בצבא.
כולנו מעודדים את האזרח הקטן לשאת עליו נשק אבל יש גבול.
למה לעשות "דווקא" ולתת לילד לירות כדי להוכיח פואנטה?
עם כל הכבוד, יש ג'ודו במתנ"ס ויש אימוני ירי. ההשוואה שנעשתה כאן ביניהם ביניהם היא לא לעניין.
אם שואלים אותי, צריך לאסור על ילדים עד גיל 21 לגעת בנשק מלבד מה שניתן להם בצבא.
כולנו מעודדים את האזרח הקטן לשאת עליו נשק אבל יש גבול.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

לא, לדעתנו היא אינה צריכה להביע התנגדות. הבן שלי התחיל לירות בגיל 4 וחצי ולא מסיבות פוליטיות / פוזות / עוונתות / רצון לקטול את חבריו לגן.
ליאור, באיזה גיל תלמד אותו לנהוג ברכב שלך? 6? 10?
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

אינני מבין מדוע מלבד לשם הפופוליזם יש לקבוע חוק שכזה,
אני יריתי לראשונה בגיל צעיר מאוד ולא גיליתי לפחות עד היום שום סימני אלימות וני כבר מעל גיל 30
הכל עניין של חינוך וחקיקת חוקים כאלה הינם בריחה מאחריות ואי היתמודדות עם הבעיה העיקר שיהיה חוק
למה מה שאפשרי בכל מדינות המערב לא נכון כאן?
סתם פופוליטיקה ללא כל מחשבה או תיכנון,אולי במקום זה שהמדינה תתמודד עם בעיות כמו חינוך,שתיה וסמים ועוד דברים קצת יותר מהותיים ובעייתיים
יוחזר הגדנ"ע קליעה לאלתר,יש להקים מועדונים לירי עממי מה לעשות שקליעה למטרה כבר מזמן לא קשורה לכישורי ירי ופשוט משעממת.
אני יריתי לראשונה בגיל צעיר מאוד ולא גיליתי לפחות עד היום שום סימני אלימות וני כבר מעל גיל 30
הכל עניין של חינוך וחקיקת חוקים כאלה הינם בריחה מאחריות ואי היתמודדות עם הבעיה העיקר שיהיה חוק
למה מה שאפשרי בכל מדינות המערב לא נכון כאן?
סתם פופוליטיקה ללא כל מחשבה או תיכנון,אולי במקום זה שהמדינה תתמודד עם בעיות כמו חינוך,שתיה וסמים ועוד דברים קצת יותר מהותיים ובעייתיים
יוחזר הגדנ"ע קליעה לאלתר,יש להקים מועדונים לירי עממי מה לעשות שקליעה למטרה כבר מזמן לא קשורה לכישורי ירי ופשוט משעממת.
- סליקאי כסף

מתבונן יקר,
האם לדעתך נוכל להתחיל להכשיר קלעים אולימפיים החל מגיל 21 ?
גיל שבו ספורטאים בתחום הם כבר בשיא...
מה הקשר בין נהיגה לירי?
הילדים שלי יורים מגיל 8, ועומדים כעת להתחיל באימוני קליעה מסודרים במסגרת מועדון אולימפי,
הם בני 12.
הילדים שלי חונכו, בראש ובראשונה, לזהירות בתפעול ובגישה לכל הקשור לכלי יריה,
הילדים שלי לא מכוונים אקדח צעצוע לאדם אחר. (אין להם אקדח צעצוע- קטן עליהם...)
אין כל קשר בין ידע והכרת התחום ובמיוחד נושא הבטיחות לאלימות, להיפך !
ילדים שיודעים כמה הכלים הללו עשויים להיות מסוכנים , יעבירו מסר נכון גם לחבריהם, גם כשמדובר
בכל דבר מסוכן אחר - סכין , זיקוקים, נפצים וכו'.
האם לדעתך נוכל להתחיל להכשיר קלעים אולימפיים החל מגיל 21 ?
גיל שבו ספורטאים בתחום הם כבר בשיא...
מה הקשר בין נהיגה לירי?
הילדים שלי יורים מגיל 8, ועומדים כעת להתחיל באימוני קליעה מסודרים במסגרת מועדון אולימפי,
הם בני 12.
הילדים שלי חונכו, בראש ובראשונה, לזהירות בתפעול ובגישה לכל הקשור לכלי יריה,
הילדים שלי לא מכוונים אקדח צעצוע לאדם אחר. (אין להם אקדח צעצוע- קטן עליהם...)
אין כל קשר בין ידע והכרת התחום ובמיוחד נושא הבטיחות לאלימות, להיפך !
ילדים שיודעים כמה הכלים הללו עשויים להיות מסוכנים , יעבירו מסר נכון גם לחבריהם, גם כשמדובר
בכל דבר מסוכן אחר - סכין , זיקוקים, נפצים וכו'.
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
מדריך ירי
חברי'ה יקרים אתם מפספסים את העניין העיקרי בגלל שכולנו מתרכזים רק במה שקרוב אלינו ולא מתיחסים לתמונה הגדולה והיא שהמדינה הזו הופכת לאט לאט לפשיזם פקידותי ממסדי שחייב לפקח על כל פעולה, מעשה, יוזמה ומחשבה של אזרחיה.... לדוגמא, חוק הספורט המוטורי.... הם קוראים לזה חקיקה מסודרת כאשר למעשה ישראל היא המדינה היחידה בעולם בה ספורט כל שהוא ממוסגר בחקיקה..... כל העולם מעודד קטנועים ורכב דו גלגלי בכלל ואילו פה פקיד אחד ומסך אקסל אחד יהפכו הכל וימציאו את הגלגל מחדש...
ככלל חקיקה היא בעצם דרך די ישירה לחנוק את הנושא ויהיה אשר יהיה. בישראל יש חקיקה רבה ממרבית מדינות העולם אבל מינימום של אכיפת חוקים שלטובת האזרח אבל מקסימום אכיפה לטובת המדינה אשר כל פקיד קובע שהוא או האג'נדה שלו הם מה שהכי טוב למדינה.
הדרך היחידה להתגונן מפני דברים כאלו היא מרי עממי וכזה לא יהיה פה ולכן בעצם הכל די אבוד.
ככלל חקיקה היא בעצם דרך די ישירה לחנוק את הנושא ויהיה אשר יהיה. בישראל יש חקיקה רבה ממרבית מדינות העולם אבל מינימום של אכיפת חוקים שלטובת האזרח אבל מקסימום אכיפה לטובת המדינה אשר כל פקיד קובע שהוא או האג'נדה שלו הם מה שהכי טוב למדינה.
הדרך היחידה להתגונן מפני דברים כאלו היא מרי עממי וכזה לא יהיה פה ולכן בעצם הכל די אבוד.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
האם זה אומר שירי אולימפי לגיל צעיר ( 12 או 13 ) "גמור"?
הרי זה במטווח מתבצעה- לא ?
הרי זה במטווח מתבצעה- לא ?
- סליקאי זהב

איציק,
אני לא מכיר אותך, אבל אני בטוח שילדיך ישאבו ממך את הערכים הנכונים בכל הנוגע להתייחסות לנשק.
אתה עוסק בתחום, המודעות שלך גבוהה פי כמה מונים משל אזרח ממוצע.
יודע מה - כמעט כל מי שמשתתף כאן ככותב קבוע אם לא כולם, הם אנשים שיכולים ללמד את הילדים שלהם איך להתנהג נכון בסביבת כלי נשק.
אבל, בוא ניקח את "יוסי" הערס הישראלי המצוי בתור דוגמא היפותטית.
הוא נותן לבן שלו, דני, ערס בהתהוות, לטווח בנשק כבר בגיל 7. בגיל 10 דני כבר יורה מקבצים צמודים ראויים לציון.
דני יודע איפה יוסי שם את האקדח שלו - מתחת לכרית.
יום אחד הוא חוטף עצבים על ילד מהכיתה שקרא לו מנייאק, והוא מחליט לקחת את האקדח של אבא יוסי ולדפוק בו כדור.
בגילו הצעיר הוא לא מסוגל לשמר את עצמת הטאבו הכרוכה בשימוש בנשק חם. הוא פועל מתוך להט יצרים. שיקול הדעת שלו לא מתקרב לשיקול דעת של בן 18 שמקבל M16 בצבא.
לא חסרים גם מבוגרים חסרי שיקול דעת אבל אצל ילדים זה עניין בטוח - שיקול הדעת שלהם בקושי מאפשר להם לחצות כביש לבד.
שמע, אני לימדתי בתור מורה מחליף בבתי ספר. בין היתר בבית ספר יסודי בלוד.
יום אחד חזרתי הביתה עם חתך יפה יפה לאורך הירך. ילד בכיתה ג', ממוצא אתיופי, התכסח עם ילד אחר שלא מבין כמה האתיופים רגישים לכבוד זקני המשפחה. הילד הצבר ראה שהאתיופי מאוד נסער למשמע קללות על סבא שלו.
לכן הילד החליט לקחת על עצמו ונדטה ולנקום את כבוד סבא שלו. הוא לקח סכין שאבא שלו מחזיק בתיק לשם הגנה עצמית.
אבא שלו חשב שהוא חי בסרט קונג-פו ואפשר ללמד ילד כבר מגיל 6 איך לגונן על עצמו בעזרת סכין. אני, עם ההכשרה הצבאית שלי, התקשיתי להשתלט עליו בגלל שהמיומנות שהוא צבר בשלוש שנות אימונים הצליחה להפתיע אותי.
תסכים איתי שאילו האבא לא היה מכניס לילד לראש איך משתמשים בסכין, סיכוי גבוה מאוד שהוא לא היה חושב בכלל על להביא סכין מהבית, ולא סתם סכין מטבח אלא סכין קומנדו ראוותנית של אבא שלו.
אולי לא תסכים איתי, אבל לדעתי, אם אבאל'ה היה מלמד את הבן שלו לטווח באקדח במקום להשתמש בסכין, אני מאמין שהילד היה מופיע בבית הספר חמוש באקדח.
סיכומו של דבר: קיימים גם מופרעים שמוציאים רישיון לאקדח ובשלב מסויים משתמשים בו לתקיפה בכוונה תחילה או רואים בו כלי לגיטימי להתגוננות מפני כל סכנה שניתן לפתור גם בדיבורים או בידיים ריקות.
אם כל אזרח יתחיל להכשיר את הילד שלו בשימוש באקדח על דעת עצמו, לפחות רצח אחד שמבוסס על השיטה הזו - יקרה כאן. אולי לא בשנה הקרובה אבל מתישהו זה יגיע. תראה מה קרה עם הילדים שירו על אוטובוס הסעה לבי"ס לפני כמה ימים.
אני לא מכיר אותך, אבל אני בטוח שילדיך ישאבו ממך את הערכים הנכונים בכל הנוגע להתייחסות לנשק.
אתה עוסק בתחום, המודעות שלך גבוהה פי כמה מונים משל אזרח ממוצע.
יודע מה - כמעט כל מי שמשתתף כאן ככותב קבוע אם לא כולם, הם אנשים שיכולים ללמד את הילדים שלהם איך להתנהג נכון בסביבת כלי נשק.
אבל, בוא ניקח את "יוסי" הערס הישראלי המצוי בתור דוגמא היפותטית.
הוא נותן לבן שלו, דני, ערס בהתהוות, לטווח בנשק כבר בגיל 7. בגיל 10 דני כבר יורה מקבצים צמודים ראויים לציון.
דני יודע איפה יוסי שם את האקדח שלו - מתחת לכרית.
יום אחד הוא חוטף עצבים על ילד מהכיתה שקרא לו מנייאק, והוא מחליט לקחת את האקדח של אבא יוסי ולדפוק בו כדור.
בגילו הצעיר הוא לא מסוגל לשמר את עצמת הטאבו הכרוכה בשימוש בנשק חם. הוא פועל מתוך להט יצרים. שיקול הדעת שלו לא מתקרב לשיקול דעת של בן 18 שמקבל M16 בצבא.
לא חסרים גם מבוגרים חסרי שיקול דעת אבל אצל ילדים זה עניין בטוח - שיקול הדעת שלהם בקושי מאפשר להם לחצות כביש לבד.
שמע, אני לימדתי בתור מורה מחליף בבתי ספר. בין היתר בבית ספר יסודי בלוד.
יום אחד חזרתי הביתה עם חתך יפה יפה לאורך הירך. ילד בכיתה ג', ממוצא אתיופי, התכסח עם ילד אחר שלא מבין כמה האתיופים רגישים לכבוד זקני המשפחה. הילד הצבר ראה שהאתיופי מאוד נסער למשמע קללות על סבא שלו.
לכן הילד החליט לקחת על עצמו ונדטה ולנקום את כבוד סבא שלו. הוא לקח סכין שאבא שלו מחזיק בתיק לשם הגנה עצמית.
אבא שלו חשב שהוא חי בסרט קונג-פו ואפשר ללמד ילד כבר מגיל 6 איך לגונן על עצמו בעזרת סכין. אני, עם ההכשרה הצבאית שלי, התקשיתי להשתלט עליו בגלל שהמיומנות שהוא צבר בשלוש שנות אימונים הצליחה להפתיע אותי.
תסכים איתי שאילו האבא לא היה מכניס לילד לראש איך משתמשים בסכין, סיכוי גבוה מאוד שהוא לא היה חושב בכלל על להביא סכין מהבית, ולא סתם סכין מטבח אלא סכין קומנדו ראוותנית של אבא שלו.
אולי לא תסכים איתי, אבל לדעתי, אם אבאל'ה היה מלמד את הבן שלו לטווח באקדח במקום להשתמש בסכין, אני מאמין שהילד היה מופיע בבית הספר חמוש באקדח.
סיכומו של דבר: קיימים גם מופרעים שמוציאים רישיון לאקדח ובשלב מסויים משתמשים בו לתקיפה בכוונה תחילה או רואים בו כלי לגיטימי להתגוננות מפני כל סכנה שניתן לפתור גם בדיבורים או בידיים ריקות.
אם כל אזרח יתחיל להכשיר את הילד שלו בשימוש באקדח על דעת עצמו, לפחות רצח אחד שמבוסס על השיטה הזו - יקרה כאן. אולי לא בשנה הקרובה אבל מתישהו זה יגיע. תראה מה קרה עם הילדים שירו על אוטובוס הסעה לבי"ס לפני כמה ימים.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד