תבחין אחר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: תבחין אחר
נראה לי שהקשקשת חוגגת. הרבה לחיצות על מקשים על לא מאומה (בתקווה...).
תסכימו אתי שהתבחין "לפני 96" אינו לוגי ואינו ברור. זכורני שהרמתי גבה כשראיתי אותו לראשונה ולא הבנתי למה הכוונה.
אני מניח שסוף סוף ירד למישהו האסימון והוא עבר לשפה יותר ברורה, ובמקום להסתבך, כתב פשוט "אחר".
בואו ניתן קרדיט לפקידים שיש כאן כוונה פשוטה ותמימה, והלוואי ולא אתבדה.
חיזוק נוסף לתיאוריה זו: אם המשרד מוכן למחול על פיגור בחידוש רשיון שניתן בגין תבחין זה, מדוע שיתחיל בתרגילים לשלול אותו? בשלב ראשון הייתי מבטל את הגישה הסלחנית הזו לפיגור בחידוש. מאחר וזה לא נעשה, סביר שלא יקרה דבר.
תסכימו אתי שהתבחין "לפני 96" אינו לוגי ואינו ברור. זכורני שהרמתי גבה כשראיתי אותו לראשונה ולא הבנתי למה הכוונה.
אני מניח שסוף סוף ירד למישהו האסימון והוא עבר לשפה יותר ברורה, ובמקום להסתבך, כתב פשוט "אחר".
חיזוק נוסף לתיאוריה זו: אם המשרד מוכן למחול על פיגור בחידוש רשיון שניתן בגין תבחין זה, מדוע שיתחיל בתרגילים לשלול אותו? בשלב ראשון הייתי מבטל את הגישה הסלחנית הזו לפיגור בחידוש. מאחר וזה לא נעשה, סביר שלא יקרה דבר.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
ramdishon כתב:נראה לי שהקשקשת חוגגת. הרבה לחיצות על מקשים על לא מאומה (בתקווה...).
תסלח לי אחי אבל אני לא בדיוק מסכים איתך.
אני מקווה מאד שהצדק איתך ושהקשקשת חוגגת..אבל גם אם אתה פרנואיד זה עדיין לא אומר שלא רודפים אחריך.
החיים והמוות ביד הלשון בכל מה שקשור בהתנהלות רשמית וכל פסיק קובע.
רשיון נשק הוא תעודה רשמית שמונפקת על ידי המדינה, והתבחין שבה מהווה את העילה שבגינה אתה רשאי לשאת את הנשק וקובע את המעמד המשפטי שלך. בדיוק כמו הסטטוס המשפחתי בתעודת הזהות..על אותו משקל אתה יכול להגיד מה זה משנה אם כתוב נשוי/גרוש/אלמן? יש לי חברה וזה מה שמשנה לי..לך לא משנה - למדינה כן!
אותו הדבר כאן.
תבחין מלפני 1996 בא עם הגדרה משפטית מאד מדוייקת עם אילו פריבילגיות הוא נותן:
1. פטור מהצגת עילה בכל חידוש
2. אפשרות להחליף נשק ללא הוכחת עמידה בתבחין מחדש
3. וכל זאת, לכל חייך וכל עוד מדריך הירי והרופא שלך יהיו מוכנים לחתום לך על הרשיון.
תבחין אחר? מה זה בדיוק? מה הוא נותן? מה ההגדרה שלו?
בקיצור ברגע ששינית תבחין - שינית את הסטטוס שלך ממוגדר הייטב למשהו שהוא בכלל בלתי מוגדר.
מה יכול לקרות? אללה יודע. מרגע שעזבת את תבחין 96 כמו שאילן אמר הכל אפשרי בארץ ההגבלות הבלתי אפשריות.
יכול להיות ששום דבר, יכול להיות שיחכו לך בפינה כשתרצה להחליף נשק, יכול להיות שיבטלו את התבחין "אחר" ויבקשו ממך להוכיח עמידה בתבחינים קיימים - כי אין לך כבר יותר את ההגנה שתבחין 96 נתן לך.
אם המדינה באמת ובתמים הייתה רוצה לעשות סדר, היא הייתה צריכה ליצור תבחין של "מעל 10 שנים" שהיה מכיל בתוכו באופו אוטומטי את כל בעלי תבחין 96 + כל אלו שבעלי רשיון מעל ל-10 שנים.
בכל מקרה, אני מקווה שלא נצטרך להגיע לבג"צ אבל אם אדרש לך - לא אהסס.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

רם ידידי
אתה נמצא פה מספיק כדי להבין כבר שבמשרד הפנים הגיון לא חודר שריון .
אין שום קשר בין הגיון למדיניות המשרד .
קח למשל את מתנדבי המשא"ז
זאת אוכלוסיה שמתאמנת לפחות פעם בשנה (מתנדבי מדים לפחות )
נמצאת תחת פיקוח ובקרה תמידים של המשטרה
מתודרכים באופן שוטף בנהלי פתיחה באש עדכנים
למה לבטל תבחין קיים ??
מה לגבי פורשי קבע שמה לעשות פרשו בדרגת רס"ל/סגן ?
האם פתאום הם נהיו יותר מסוכנים מאלו שפרשו בדרגת רס"ר/סרן ?!
איפה ההגיון פה?
ה"הגיון" שמאחורי תבחין "לפני 96 " הוא פשוט מאד
כמה חברים לקחו את משרד הפנים לבית המשפט ובית המשפט קבע שהתבחינים החדשים שהמשרד מפעיל לא יופעלו
רטרואקטיבית על אלו שכבר החזיקו בנשק לפני קביעת התבחין .
וזה סוד מאד קטן שמשרד הפנים מחפש כבר שנים דרך חוקית אוו לפחות חוקית לכאורה (כמו למשל נסיון לקחת את רובי
ה0.22 שלכאורה לא נכללים בפסק הדין הנ"ל ע"י שימוש ב"שיטת מצליח", מתוך הנחה שאף אחד לא יקח את הענין שוב לבית המשפט ) לעקוף את הבג"ץ הנ"ל .
אתה נמצא פה מספיק כדי להבין כבר שבמשרד הפנים הגיון לא חודר שריון .
אין שום קשר בין הגיון למדיניות המשרד .
קח למשל את מתנדבי המשא"ז
זאת אוכלוסיה שמתאמנת לפחות פעם בשנה (מתנדבי מדים לפחות )
נמצאת תחת פיקוח ובקרה תמידים של המשטרה
מתודרכים באופן שוטף בנהלי פתיחה באש עדכנים
למה לבטל תבחין קיים ??
מה לגבי פורשי קבע שמה לעשות פרשו בדרגת רס"ל/סגן ?
האם פתאום הם נהיו יותר מסוכנים מאלו שפרשו בדרגת רס"ר/סרן ?!
איפה ההגיון פה?
ה"הגיון" שמאחורי תבחין "לפני 96 " הוא פשוט מאד
כמה חברים לקחו את משרד הפנים לבית המשפט ובית המשפט קבע שהתבחינים החדשים שהמשרד מפעיל לא יופעלו
וזה סוד מאד קטן שמשרד הפנים מחפש כבר שנים דרך חוקית אוו לפחות חוקית לכאורה (כמו למשל נסיון לקחת את רובי
ה0.22 שלכאורה לא נכללים בפסק הדין הנ"ל ע"י שימוש ב"שיטת מצליח", מתוך הנחה שאף אחד לא יקח את הענין שוב לבית המשפט ) לעקוף את הבג"ץ הנ"ל .
רם,
תרשה לי קודם כל לחלוק על סיגנונך. תן את מעט הקרדיט לאנשים שכותבים כאן שהם לא "מקשקשים ומקישים על המקלדת" לפי הגדרתך, ללא סיבה וללא מחשבה תחילה.
לעצם העניין, כפי שכתבו חברי, תבחין לפני 1996 חשוב ביותר לכל נושאי הנשק גם אם אתה לא נכלל בתבחין זה מהסיבות הבאות:
א) כיוון שבפעם הראשונה הוא יצר מצב לפיו משרד הפנים מחוייב להכיר בוותק כקריטריון לשימור רשיון הנשק ללא צורך בעמידה בקריטריונים שמוחלפים ע"י המשרד חדשות לבקרים. ראה למשל את תבחין היישובים הזכאים. היום ישוב נכלל ברשימה - מחר כבר לא.
ב) גם אם אינך נושא נשק בתבחין לפני 96, עצם קייומו של התבחין יוצר הכרה בוותק של 10 שנות רשיון כקריטריון משמר כך שיש לו השפעה על כל נושאי הנשק ולא רק על אלו שהתבחין מופיע אצלם על הפלסטיק.
אני מסכים איתך שעצם השם "תבחין לפני 1996" הוא חסר משמעות. השם כאן לא חשוב אלא מה שהושג ע"י בג"צ ונמצא תחת ההגדרה של תבחין זה.
תרשה לי קודם כל לחלוק על סיגנונך. תן את מעט הקרדיט לאנשים שכותבים כאן שהם לא "מקשקשים ומקישים על המקלדת" לפי הגדרתך, ללא סיבה וללא מחשבה תחילה.
לעצם העניין, כפי שכתבו חברי, תבחין לפני 1996 חשוב ביותר לכל נושאי הנשק גם אם אתה לא נכלל בתבחין זה מהסיבות הבאות:
א) כיוון שבפעם הראשונה הוא יצר מצב לפיו משרד הפנים מחוייב להכיר בוותק כקריטריון לשימור רשיון הנשק ללא צורך בעמידה בקריטריונים שמוחלפים ע"י המשרד חדשות לבקרים. ראה למשל את תבחין היישובים הזכאים. היום ישוב נכלל ברשימה - מחר כבר לא.
ב) גם אם אינך נושא נשק בתבחין לפני 96, עצם קייומו של התבחין יוצר הכרה בוותק של 10 שנות רשיון כקריטריון משמר כך שיש לו השפעה על כל נושאי הנשק ולא רק על אלו שהתבחין מופיע אצלם על הפלסטיק.
אני מסכים איתך שעצם השם "תבחין לפני 1996" הוא חסר משמעות. השם כאן לא חשוב אלא מה שהושג ע"י בג"צ ונמצא תחת ההגדרה של תבחין זה.
נערך לאחרונה על ידי גמ בתאריך 19 אוקטובר 2009, 12:51, נערך פעם אחת בסך הכל.
- תרמתי למען הסליק

מסתבר שהשם חשוב ואינו סמנטיקה לשמה
יעידו כל המדריכים שלפתע חדלו להיות מדריכים עקב שינוי סמנטי
החלפת תעודת המדריך ברישיון מדריך, ועכשיו אפשר למרר להם את החיים בדרישות וגזרות כיד הדמיון הפקידותי ועוזרים בעלי אינטרסיים
יעידו כל המדריכים שלפתע חדלו להיות מדריכים עקב שינוי סמנטי
החלפת תעודת המדריך ברישיון מדריך, ועכשיו אפשר למרר להם את החיים בדרישות וגזרות כיד הדמיון הפקידותי ועוזרים בעלי אינטרסיים
מדריך / נשק
- מדריך ירי
higt-power כתב:...
האמת, אני לא הכרתי שהנושא יצא בצורת פסיקת בית המשפט. אבל אך כך - אזי הדבר צריך להיות הרבה יותר קל! האם יש מישהו כאן שיש לו את הפס"ד? אם כן, אפשר להאשים את משרד הפנים בכך שלא ממלא אחר הוראת פוסק!
בקיצור, אפשר לקבל קישור לפס"ד?
- סליקאי טיטניום

רובכם לא הבינו אותי.
אינני חולק על חשיבות התבחין המשמר, ועל הזכויות והיתרונות שהוא מקנה. טענתי שההגדרה "לפני 96" איננה מוצלחת מבחינה לשונית. מה קרה בשנת 1996?
לו בידי הדבר, היתי מגדיר את התבחין בשם "משמר" ותו לא. "מעל 10 שנים" הוא בעייתי, מפני שאז זה יחייב להפוך לתבחין משמר כל אחד עם ותק של 10 שניתן בגין תבחין אחר.
נראה לי שבגלל זה נבחר תבחין בשם "אחר". נתפלל כולנו ונחזיק אצבעות שכל העניין יגמר באספקט הסמנטי.
אינני חולק על חשיבות התבחין המשמר, ועל הזכויות והיתרונות שהוא מקנה. טענתי שההגדרה "לפני 96" איננה מוצלחת מבחינה לשונית. מה קרה בשנת 1996?
לו בידי הדבר, היתי מגדיר את התבחין בשם "משמר" ותו לא. "מעל 10 שנים" הוא בעייתי, מפני שאז זה יחייב להפוך לתבחין משמר כל אחד עם ותק של 10 שניתן בגין תבחין אחר.
נראה לי שבגלל זה נבחר תבחין בשם "אחר". נתפלל כולנו ונחזיק אצבעות שכל העניין יגמר באספקט הסמנטי.
רם
טענתי שההגדרה "לפני 96" איננה מוצלחת מבחינה לשונית. מה קרה בשנת 1996?
אפשר לקרוא לו - "תבחין רצח רבין"
לא למען המית, נתון הנשק בידינו אלא כדי לשמור על החיים.
יצחק שדה
יצחק שדה
Harel כתב:טענתי שההגדרה "לפני 96" איננה מוצלחת מבחינה לשונית. מה קרה בשנת 1996?
*** נערך ע"י מנהל האתר - נוגד את כללי הכתיבה באתר ***
רם
- סליקאי זהב

Harel כתב:טענתי שההגדרה "לפני 96" איננה מוצלחת מבחינה לשונית. מה קרה בשנת 1996?
מה שלא יודעים - לא כותבים, אתה טועה ומטעה בגדול.
לתבחין 1996 אין כל קשר לרצח ראש הממשלה רבין ז"ל.
תבחין "לפני 96" הינו תוצאה ישירה הננובעת ממסקנות ועדת כהן (הוועדה הבין משרדית לבירור מדיניות רישוי כלי ירייה 1993 ) שהוקמה כתוצאה מרצח העובדות הסוציאליות.
אנא הקפד להבא לדייק ב"עובדות" אותן אתה מציג.
קישור לדו"ח הועדה
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
ramdishon כתב:...בשלב ראשון הייתי מבטל את הגישה הסלחנית הזו לפיגור בחידוש. מאחר וזה לא נעשה, סביר שלא יקרה דבר.
זאת בדיוק הבעיה: אתה יודע מה קורה למי שמרחם על אכזרים?
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד