כוח דריכה של אקדח חצי אוטומטי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: כוח דריכה של אקדח חצי אוטומטי
אכן נכון מאוד
אלה אקדחי "מרגרינה" ( גם הטאורום פט-92 )!! ה-84 זה סיפור אחר לגמרי......עובד בשיטת ההכבדה, לכן הדריכה הרבה יותר קשה.
צורי.
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
ערכתי היום חיפוש במאגר התקנים של צבא ארה"ב וחפשתי האם יש באיזה מקום תקן לכוח דריכה.
לא מצאתי מסמך כל שהוא שעוסק בנושא, אולם מצאתי מסמכים שקשורים לרכש אקדח הברטה שנעשה על ידי הצבא האמרקאי.
באף מפרט בו הגדרו הדרישות מהאקדח לא נמצאה דרישה לכח הדריכה שבו האקדח נדרש לעמוד.
לא מצאתי מסמך כל שהוא שעוסק בנושא, אולם מצאתי מסמכים שקשורים לרכש אקדח הברטה שנעשה על ידי הצבא האמרקאי.
באף מפרט בו הגדרו הדרישות מהאקדח לא נמצאה דרישה לכח הדריכה שבו האקדח נדרש לעמוד.
- סליקאי זהב

"כח דריכה" נטו מעט מטעה (אלא אם כן רוצים פשוט ל"מדוד" את הערכים).
בשימוש/תפעול ישנה חשיבות (לדעתי) לצורת הצינה ונוחות האחיזה שלה.
אני מוצא כי מאד קל לי לדרוך את דגמי ה-1911 למניהם על פני אקדחים שצינתם בעלי פרופיל נמוך.
ע.מ
בשימוש/תפעול ישנה חשיבות (לדעתי) לצורת הצינה ונוחות האחיזה שלה.
אני מוצא כי מאד קל לי לדרוך את דגמי ה-1911 למניהם על פני אקדחים שצינתם בעלי פרופיל נמוך.
ע.מ
"עם הגיון תגיע מ-A ל-B. עם הדימיון תגיע להיכן שתרצה." - אלברט איינשטיין
"חינוך הוא מה שנותר לך לאחר ששכחת את כל מה שלמדת בבית הספר" - אלברט איינשטיין
"מעולם לא אפשרתי לבית הספר להפריע לי ללמוד" - מארק טווין
"חינוך הוא מה שנותר לך לאחר ששכחת את כל מה שלמדת בבית הספר" - אלברט איינשטיין
"מעולם לא אפשרתי לבית הספר להפריע לי ללמוד" - מארק טווין
נוסע מתמיד כתב:ערכתי היום חיפוש במאגר התקנים של צבא ארה"ב וחפשתי האם יש באיזה מקום תקן לכוח דריכה.
לדעתי יש צורך לקחת את כוח שני הקפיצים המפעילים כוח התנגדות בעת הדריכה - קפיץ מחזיר + קפיץ הפטיש. יש להוסיף את מאסת הצינה והחלקים הפנימיים.
לגבי שיטת החישוב.. קטונתי.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
וכמובן החשוב מכל
הכוח ללחוץ עם האצבעות על המחלק שלא יחליק מהיד אם הדריכה מבוצעת בצורה הרגילה
אפשר לדרוך גם עם משקל הגוף אם הכוונת האחורית תפוסה בגוף חיצוני
הכוח ללחוץ עם האצבעות על המחלק שלא יחליק מהיד אם הדריכה מבוצעת בצורה הרגילה
אפשר לדרוך גם עם משקל הגוף אם הכוונת האחורית תפוסה בגוף חיצוני
מדריך / נשק
- מדריך ירי
צורי כתב:אכן נכון מאודאלה אקדחי "מרגרינה" ( גם הטאורום פט-92 )!! ה-84 זה סיפור אחר לגמרי......עובד בשיטת ההכבדה, לכן הדריכה הרבה יותר קשה.
צורי.
יוקו, צורי, אודה לכם אם תוכלו להרחיב מעט על ההבדל בין שיטת הדריכה של ברטה 92 לעומת 84.
תודה,
ערן
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

יוקו, צורי, אודה לכם אם תוכלו להרחיב מעט על ההבדל בין שיטת הדריכה של ברטה 92 לעומת 84.
תודה,
ערן
אין הבדל בין שיטות הדריכה
יש הבדל בין מנגנוני הנעילה ומכאן הבדל בכוח הנדרש לדריכה
מדריך / נשק
- מדריך ירי
מישהוא יכול להסביר את ההבדל בין שני המנגנונים ?
האים זה גם ההבדל בין CZ75 ל CZ83 ?
למה יש שינוי במנגנון של 9 קצר ל 9 ארוך ?
האים זה גם ההבדל בין CZ75 ל CZ83 ?
למה יש שינוי במנגנון של 9 קצר ל 9 ארוך ?
- סליקאי ארד

מתבונן מרחוק כתב:צורי כתב:אכן נכון מאודאלה אקדחי "מרגרינה" ( גם הטאורום פט-92 )!! ה-84 זה סיפור אחר לגמרי......עובד בשיטת ההכבדה, לכן הדריכה הרבה יותר קשה.
צורי.
תודה,
ערן
ערן!.....הדריכה הינה אותה דריכה ......ההבדל הוא במנגנונים של שני האקדחים ובכוח המופעל לצורך הדריכה. ה-92 היונו נשק ארוך העובד בשיטת BROWNING וה-84 הינו אקדח קטן יותר שעובד בשיטת ההכבדה ( משהו דומה לעבודת תת המקלעים ). אחד יורה תחמושת 9X19 והשני 9X17.
ב-92 ( האקדח הגדול ) הדריכה הינו מן הקלות שאני מכיר בעוד ב-84 ( הקטן יותר ) הריכה הרבה יותר קשה.....ישנם אנשים שלא מצליחים לדרוך ללא דריכת הפטיש עם האגודל.
ב-92 הקנה חופשי וב-84 הקנה קבוע.
הרבה אנשים קונים נשק מבלי להבין את משמעות כל דבר ולא כל המוכרים מסבירים במקרה הטוב. כמו שסבא שלי היה אומר: לא חשוב הגודל עיקר שיהיה גדול.
צורי.
- משתמש חסום
נקצר תהליכים: חשבתי שגם ברטה 92 עובד במנגנון Blowback, לכן חשבתי שאולי קיים הבדל אחר.
סגרנו את הפינה הזו, תודה רבה
סגרנו את הפינה הזו, תודה רבה
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

בשמחה נעזור......הרי בשביל מה אנו פה???
צורי.
צורי.
- משתמש חסום
הברטה 92 עובד בשיטת Delayed blowback, וזה כל ההבדל.
באקדח חצי אוטומטי יש צורך להשהות את הפרדת המחלק מהקנה עד שהלחץ בבית הבליעה ירד, שאם לא כן התרמיל יקרע ברגע שיצא מבית הבליעה (זיכרו שהוא עשוי פליז).
באקדחים שיורים 9X19 זה נעשה בשיטת הנעילה, דהיינו המחלק נעול אל הקנה למשך מספר מילישניות, ורק אז, כשהלחץ יורד, הם מופרדים. שיטות הנעילה וההפרדה שונות- ישנו המנגנון של קולט 1911, ישנו המנגנון של בראונינג (FN), ישנו המנגנון של וולטר P38 (ובעקבותיו הברטה 92) וישנו המנגנון של HK.
ברוב האקדחים שיורים 9X17, ההשהיה בנויה על מסת המחלק וכוח הקפיץ, ללא נעילה. לכן כח הקפיץ כל כך קשה. בעיקרון ניתן לתכנן גם אקדח שיורה 9X19 להשהיה כזו (שנקראת השהיית הכבדה), אלא שאז כוח הקפיץ יהיה בלתי סביר. ראו לדוגמא תמ"ק עוזי, עם הסדן הכבד והקפיץ הקשה.
דרך אגב, השהיית הכבדה נקראת באנגלית Blowback, בעוד שהשהיית נעילה נקראת Delayed Blowback.
הקולט מוסטנג הוא היחידי שאני מכיר שכולל מנגנון נעילה ויורה 9X17, ולכן הדריכה שלו קלה בהרבה (וגם מסת המחלק שלו קטנה) מיתר האקדחים שיורים קליבר זה.
מקווה שההסבר ברור.
באקדח חצי אוטומטי יש צורך להשהות את הפרדת המחלק מהקנה עד שהלחץ בבית הבליעה ירד, שאם לא כן התרמיל יקרע ברגע שיצא מבית הבליעה (זיכרו שהוא עשוי פליז).
באקדחים שיורים 9X19 זה נעשה בשיטת הנעילה, דהיינו המחלק נעול אל הקנה למשך מספר מילישניות, ורק אז, כשהלחץ יורד, הם מופרדים. שיטות הנעילה וההפרדה שונות- ישנו המנגנון של קולט 1911, ישנו המנגנון של בראונינג (FN), ישנו המנגנון של וולטר P38 (ובעקבותיו הברטה 92) וישנו המנגנון של HK.
ברוב האקדחים שיורים 9X17, ההשהיה בנויה על מסת המחלק וכוח הקפיץ, ללא נעילה. לכן כח הקפיץ כל כך קשה. בעיקרון ניתן לתכנן גם אקדח שיורה 9X19 להשהיה כזו (שנקראת השהיית הכבדה), אלא שאז כוח הקפיץ יהיה בלתי סביר. ראו לדוגמא תמ"ק עוזי, עם הסדן הכבד והקפיץ הקשה.
דרך אגב, השהיית הכבדה נקראת באנגלית Blowback, בעוד שהשהיית נעילה נקראת Delayed Blowback.
הקולט מוסטנג הוא היחידי שאני מכיר שכולל מנגנון נעילה ויורה 9X17, ולכן הדריכה שלו קלה בהרבה (וגם מסת המחלק שלו קטנה) מיתר האקדחים שיורים קליבר זה.
מקווה שההסבר ברור.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
ramdishon
תיקון קטן שיטת הנעילה של ה1911 ושל הFN זהה
בשניהם משתמשים בשיטת בראונינג
תיקון קטן שיטת הנעילה של ה1911 ושל הFN זהה
בשניהם משתמשים בשיטת בראונינג
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
ramdishon כתב:הברטה 92 עובד בשיטת Delayed blowback, וזה כל ההבדל.
ברטה 92F, אקדחים מבוססי בראונינג, וולטר וכו' הם אקדחים מבוססי Short Recoil ואינם מבוססי Delayed Blowback.
אקדחים מבוססי Delayed Blowback הינם ה-P7 של HK לדורותיו, Styer GB ומספר אקדחים מבוססי העתקה שלא שרדו בשוק, כמו הוקטור לדוגמה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
מחר אני מחזיר את התעודה שלי..................
צורי.
- משתמש חסום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד