כרוניקה ידועה מראש
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: כרוניקה ידועה מראש
יוגב כתב:
אמנם יש כמה וכמה מדינות שבהן הספר הקדוש הוא האורים והתומים מבחינה משפטית, אבל (ואני מוסיף שלשימחתי) בארץ המצב אינו כזה.
אחרי הכל, לפי אותו סימוכין משפטי ניתן גם להצדיק סקילה בעוון הוצאת מילה מסויימת מהפה...
אם כבר, עדיף להיתלות באילן האמריקאי, שם לפורץ אין זכויות הגנה עצמית ומותר לירות בפולשים ON SIGHT. אם תעשה זאת בארץ, תיתלה על אילן...
רבותי המשפטנים המלומדים, אפנה אותכם לתנ"ך. הוא נותן פתרון מצויין לנושא
אמנם יש כמה וכמה מדינות שבהן הספר הקדוש הוא האורים והתומים מבחינה משפטית, אבל (ואני מוסיף שלשימחתי) בארץ המצב אינו כזה.
אחרי הכל, לפי אותו סימוכין משפטי ניתן גם להצדיק סקילה בעוון הוצאת מילה מסויימת מהפה...
אם כבר, עדיף להיתלות באילן האמריקאי, שם לפורץ אין זכויות הגנה עצמית ומותר לירות בפולשים ON SIGHT. אם תעשה זאת בארץ, תיתלה על אילן...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

לגבי שחר מזרחי: לטעמי הבעיה העיקרית שלו היתה בעורך הדין.
אתה לא יכול להגיד במח"ש ובעדות מיד לאחר הירי שירית כי ניסו לדרוס אותך, ואז לטעון בבית המשפט שזו היתה פליטת כדור. זה פוגע קשות באמינות שלך.
אתה לא יכול להגיד במח"ש ובעדות מיד לאחר הירי שירית כי ניסו לדרוס אותך, ואז לטעון בבית המשפט שזו היתה פליטת כדור. זה פוגע קשות באמינות שלך.
I think, therefore I am. I think
zvika כתב:חברים נכבדים, בפורץ יורים על מנת לעצור.
מעולם לא ראיתי פורץ ממשיך לרוץ עם כדור בראשו![]()
ואני לא צלף מקצועי שיכל להבטיח פגיעה ברגל בזמן התרגשות מפורץ שנילכד
צביקה- עם גישה כזו כדאי שיהיה לך עורך דין תותח
יוגב- יש המון הגיון בתנ"ך, הרבה פחות אצל המחוקק ועוד פחות אצל עורכי דין ושופטים.
אגב, שאלה של הגיון..... שופט אמור להיות ניטראלי לחלוטין וחסר פניות.... אבל אם התובע במשפט הפלילי (מ"י) הוא גם מעסיקו, הממונה על קידומו ומשלם שכרו של השופט האם אפשר לומר שהוא אכן ניטראלי וחסר פניות?
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
trooperglock כתב:
אגב, שאלה של הגיון..... שופט אמור להיות ניטראלי לחלוטין וחסר פניות.... אבל אם התובע במשפט הפלילי (מ"י) הוא גם מעסיקו, הממונה על קידומו ומשלם שכרו של השופט האם אפשר לומר שהוא אכן ניטראלי וחסר פניות?
טרופר,
דמוקרטיה מושתת על הפרדת רשויות.
מ"י היא המעסיקה אבל השופטים אינם חייבים לה דין וחשבון, להיפך. היא חייבת לבית המשפט דין וחשבון.
ישנה ועדה לבחירת שופטים. הרכב הועדה נבדק בכל שנה על ידי מבקר המדינה ואילו היה שם טעם לפגם, אתה כבר היית ידוע על זה מזמן.
בית המשפט נתון ללחצים פוליטיים כל הזמן אבל בעיקר לכאלו של קבוצות מיעוט וארגוני זכויות אדם בעיקר מסיבות תקשורתיות.
עם זאת אל תשכח את המאבק הבלתי שפוי של בייניש בחיים רמון נגד ההצעה שלו לקצוב עונשי מינימום, וכן את קרב הטיטאנים שהיה לה עם פרידמן בזמנו - שני שרי משפטים שאמורים כביכול להיות אחאיים על מערכת בתי המשפט.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

מתבונן מרחוק כתב:trooperglock כתב:
טרופר,
דמוקרטיה מושתת על הפרדת רשויות.
מ"י היא המעסיקה אבל השופטים אינם חייבים לה דין וחשבון, להיפך. היא חייבת לבית המשפט דין וחשבון.
ישנה ועדה לבחירת שופטים. הרכב הועדה נבדק בכל שנה על ידי מבקר המדינה ואילו היה שם טעם לפגם, אתה כבר היית ידוע על זה מזמן.
בית המשפט נתון ללחצים פוליטיים כל הזמן אבל בעיקר לכאלו של קבוצות מיעוט וארגוני זכויות אדם בעיקר מסיבות תקשורתיות.
עם זאת אל תשכח את המאבק הבלתי שפוי של בייניש בחיים רמון נגד ההצעה שלו לקצוב עונשי מינימום, וכן את קרב הטיטאנים שהיה לה עם פרידמן בזמנו - שני שרי משפטים שאמורים כביכול להיות אחאיים על מערכת בתי המשפט.
הכל טוב ויפה מתבונן, אבל עם יד על הלב אתה באמת יכול לשכנע את עצמך שאכן כך הדברים? ששופט מתחיל לא נושא עינייו למערכת שאמונה על קידומו? ששופטים בדרגי ביניים לא מבצעים החלטות ע"פ סיכויי הקידום שלהם? ששופטים לא מקדמים אג'נדות פוליטיות וחברתיות בהם הם מאמינים?
האם השופט כהן שבדרכו חזרה מדרום אמריקה הוא תפוח רקוב בודד בסל?
צורי כתב:בדיוקמכיוון שהמחוקק לוקח בחשבון שאדם חמוש "סובל" מעודף ביטחון בעת נשיאת הנשק, ביטחון שעלול לדחופו למצבים שלא היה נכנס אליהם ללא היה חמוש. לכן עימותים אזרחיים, חובת ההוכחה על המשתמש הנשק...הכוונה לכלי יריה!
צורי.
צורי, לצערי אני חושב שאתה נותן למחוקק (חברי כנסת ) קרדיט שאני ממש לא מאמין שהוא ראוי לו, ע"פ ההתנהלות בכנסת הרושם הוא שחברי הכנסת בורים במרבית הצעות החוק עליהם הם מצביעים, הוועדות ריקות, המליאה ריקה ומרבית החוקים עוברים במחטף.
טרופר, אני חושב שאתה לא עושה את ההפרדה הנכונה בין מערכת בתי המשפט לבין הגוף חסר ההגדרה שאתה מכנה "המדינה".
חברי הכנסת על שלל תפקידיהם אינם אחראיים על קידום שופטים.
כן, שופטים מחזיקים בדיעות פוליטיות אבל זה לא אומר שבית המשפט זו הצגת מריונטות.
אני מאמין שקיימת הפרדה בין הכנסת והממשלה לבין בתי המשפט ושאין תלות בין השניים.
אם כבר, שופטים צריכים לתת דין וחשבון בפני שופטים בכירים מהם. לכל בית משפט יש שיקולי מדיניות שמוכתבים על ידי נשיא בית המשפט. בנושאים חשובים, שיקולי המדיניות שמכתיבים כל נשיאי בתי משפט שלום במחוז מסויים, מוכתבים על ידי נשיא בית המשפט המחוזי הרלוונטי. בשיקולים חשובים עוד יותר מעורבים כמה גורמים מבית המשפט העליון.
לגבי מערכות יחסים בינאישיות, תככים, בגידות ומזימות פוליטיות - זה לא כמו שהעיתון מנסה להציג את זה
ערן
חברי הכנסת על שלל תפקידיהם אינם אחראיים על קידום שופטים.
כן, שופטים מחזיקים בדיעות פוליטיות אבל זה לא אומר שבית המשפט זו הצגת מריונטות.
אני מאמין שקיימת הפרדה בין הכנסת והממשלה לבין בתי המשפט ושאין תלות בין השניים.
אם כבר, שופטים צריכים לתת דין וחשבון בפני שופטים בכירים מהם. לכל בית משפט יש שיקולי מדיניות שמוכתבים על ידי נשיא בית המשפט. בנושאים חשובים, שיקולי המדיניות שמכתיבים כל נשיאי בתי משפט שלום במחוז מסויים, מוכתבים על ידי נשיא בית המשפט המחוזי הרלוונטי. בשיקולים חשובים עוד יותר מעורבים כמה גורמים מבית המשפט העליון.
לגבי מערכות יחסים בינאישיות, תככים, בגידות ומזימות פוליטיות - זה לא כמו שהעיתון מנסה להציג את זה
ערן
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

טרופר,
אפשר לא להאמין לשום דבר (תזכירו לי את החוקים לגבי שלילה כפולה?), לחזור על המנטרה האינסופית שכולם מושחתים, הכל נסגר בחדרי חדרים שמאחורי כל דבר תמים יש עשרות תיאוריות קונספירציה ושלפחות חצי מהן נכונות. זה עוזר לך לישון בלילה? יש לך מה לעשות בנידון?
מזל שפעם בכמה זמן יוצא טור כזה ותרשה לי לצטט:
לא מחמם לך את הלב כשמי שחתום על זה הוא מייסד ה HRW?
נ.ב. למי שמפריע עיתון המקור - מוזמן לכאן
אפשר לא להאמין לשום דבר (תזכירו לי את החוקים לגבי שלילה כפולה?), לחזור על המנטרה האינסופית שכולם מושחתים, הכל נסגר בחדרי חדרים שמאחורי כל דבר תמים יש עשרות תיאוריות קונספירציה ושלפחות חצי מהן נכונות. זה עוזר לך לישון בלילה? יש לך מה לעשות בנידון?
מזל שפעם בכמה זמן יוצא טור כזה ותרשה לי לצטט:
בישראל, שאוכלוסייתה מונה 7.4 מיליון בני אדם, פועלים לפחות 80 ארגוני זכויות אדם, יש לה עיתונות תוססת, ממשלה הנבחרת בהליך דמוקרטי, מערכת משפט שפוסקת לעתים קרובות נגד הממשלה, אקדמיה שהינה פעילה פוליטית, מספר רב של מפלגות פוליטיות, ואם לשפוט לפי היקף הסיקור התקשורתי, קרוב לוודאי יש בה יותר עיתונאים לנפש מבכל מדינה אחרת בעולם.
לא מחמם לך את הלב כשמי שחתום על זה הוא מייסד ה HRW?
נ.ב. למי שמפריע עיתון המקור - מוזמן לכאן
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
מתבונן.. לצערנו חברי הכנסת חתומים על שלל חוקים מבלי לדעת כלל את תוכנם או ההשפעה שלהם על הציבור, ועל כן אמרתי שאני מסופק אם יש בחקיקה
ובאשר לנקיון כפיה של מערכת המשפט, שופטים מכל הערכאות, תובעים ועורכי דין יש לי יותר מרק ספק שרב הנסתר על הגלוי ושהמערכת כולה נגועה בשחיתות, נפוטיזם, הון-שילטון וחוסר נקיון כפיים.
למרות מה שאיש גדול אומר - וצודק - דוקא המקרה של שחר מזרחי הוא דוגמא מובהקת לשפיטה גרועה. מדוע? כי לדעתי בית משפט בבואו לתת גזר דין ועונש חייב לראות לנגד עינייו את טובת הציבור לפני כל דבר אחר. לדעתי לשלוח לכלא שוטר שירה בגנב רכב עם עבר פלילי עשיר בסיטואציה שאף אחד מאיתנו - כולל השופטים - לא מכיר ולא חווה, יוצרת נזק אדיר למשטרה ולציבור ומהווה רוח גבית לעבריינים. אין שום תועלת לציבור בכך ששחר מזרחי ישב בכלא ולו יום אחד. אבל אם כל המשפט נועד רק כדי "להרגיע" את הציבור הערבי הוא פגום מלחתחילה.
שהמחוקק לוקח בחשבון שאדם חמוש "סובל" מעודף ביטחון בעת נשיאת הנשק, ביטחון שעלול לדחופו למצבים שלא היה נכנס אליהם ללא היה חמוש. לכן עימותים אזרחיים, חובת ההוכחה על המשתמש הנשק...הכוונה לכלי יריה!
ובאשר לנקיון כפיה של מערכת המשפט, שופטים מכל הערכאות, תובעים ועורכי דין יש לי יותר מרק ספק שרב הנסתר על הגלוי ושהמערכת כולה נגועה בשחיתות, נפוטיזם, הון-שילטון וחוסר נקיון כפיים.
למרות מה שאיש גדול אומר - וצודק - דוקא המקרה של שחר מזרחי הוא דוגמא מובהקת לשפיטה גרועה. מדוע? כי לדעתי בית משפט בבואו לתת גזר דין ועונש חייב לראות לנגד עינייו את טובת הציבור לפני כל דבר אחר. לדעתי לשלוח לכלא שוטר שירה בגנב רכב עם עבר פלילי עשיר בסיטואציה שאף אחד מאיתנו - כולל השופטים - לא מכיר ולא חווה, יוצרת נזק אדיר למשטרה ולציבור ומהווה רוח גבית לעבריינים. אין שום תועלת לציבור בכך ששחר מזרחי ישב בכלא ולו יום אחד. אבל אם כל המשפט נועד רק כדי "להרגיע" את הציבור הערבי הוא פגום מלחתחילה.
ההחלטה היתה גרועה. פסק הדין - מזוויע. פירגון לקבוצות מיעוט בתור אג'נדה שמכתיבה שיקולי מדיניות זו טעות פטאלית.
בכל זאת זה לא קשור לשחיתות ובטח שלא להון-שלטון.
אין בית משפט חסר פניות לחלוטין בכל העולם, מהסיבה הפשוטה שזה בלתי אפשרי, אלא אם אתה מעויין להשפט על ידי מחשב.
אגב, היה שופט (שלי טימן אם אינני טועה) שניסה לכתוב תוכנה כזו, שתדע לקבל ראיות ולתת להן משקל ולפיכך לקבלת החלטה בעניין העונש. זה לא הלך
בכל זאת זה לא קשור לשחיתות ובטח שלא להון-שלטון.
אין בית משפט חסר פניות לחלוטין בכל העולם, מהסיבה הפשוטה שזה בלתי אפשרי, אלא אם אתה מעויין להשפט על ידי מחשב.
אגב, היה שופט (שלי טימן אם אינני טועה) שניסה לכתוב תוכנה כזו, שתדע לקבל ראיות ולתת להן משקל ולפיכך לקבלת החלטה בעניין העונש. זה לא הלך
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

מתבונן- המצב היום הוא שבהרבה משפטים מתוקשרים שבהם מעורבים מיעוטים, השופטים נוהגים איפה ואיפה.
דוגמא אקטואלית - האם המרעיבה. ידידה עובדת סוציאלית שלי, אמרה שבמקרה כזה מוצאים את הילדים למשפחה אומנת לפני שהיא הייתה מספיקה להגיד ג'ק ניקולסון בלי להתלבט בכלל (מוציאים על דברים הרבה פחות גרועים), אבל במקרה של האם, למרבה ההפתעה לא רק שהילדים נשארים בבית אלא היא נשארת איתם. אחרי כזה דבר אף אחד לא יכול להגיד שהשופטים נטולי פניות.
המיעוטים עלו על השיטה - מיד עם הישמע גזר הדין של מזרחי טענו בני המשפחה שהעונש קל רק בגלל שההרוג ערבי.
זה לא נגמר בבית המשפט - כשרצו להפקיע מקרוב משפחה שלי שטח לסלילת כביש , זה הלך טיק-טק (הוא עדיין מחכה לאיזשהו פיצוי, בערך 3 שנים) . עכשיו כשצריך לקחת אדמה לדרוזים לסלילת צינור גז לצפון, הפרוייקט תקוע כבר שנתיים (!).
איך כל זה מתקשר לנשק? היום אם אתה תושב ערבי אתה יכול להחזיק בקלצ' וגם לירות בו בחתונות באין מפריע, אבל אם אתה אזרח שומר חוק ולא התמזל מזלך להיות חלק ממיעוט אתה יכול לשכוח ממשהו יותר קטלני מגז מדמיע.
דוגמא אקטואלית - האם המרעיבה. ידידה עובדת סוציאלית שלי, אמרה שבמקרה כזה מוצאים את הילדים למשפחה אומנת לפני שהיא הייתה מספיקה להגיד ג'ק ניקולסון בלי להתלבט בכלל (מוציאים על דברים הרבה פחות גרועים), אבל במקרה של האם, למרבה ההפתעה לא רק שהילדים נשארים בבית אלא היא נשארת איתם. אחרי כזה דבר אף אחד לא יכול להגיד שהשופטים נטולי פניות.
המיעוטים עלו על השיטה - מיד עם הישמע גזר הדין של מזרחי טענו בני המשפחה שהעונש קל רק בגלל שההרוג ערבי.
זה לא נגמר בבית המשפט - כשרצו להפקיע מקרוב משפחה שלי שטח לסלילת כביש , זה הלך טיק-טק (הוא עדיין מחכה לאיזשהו פיצוי, בערך 3 שנים) . עכשיו כשצריך לקחת אדמה לדרוזים לסלילת צינור גז לצפון, הפרוייקט תקוע כבר שנתיים (!).
איך כל זה מתקשר לנשק? היום אם אתה תושב ערבי אתה יכול להחזיק בקלצ' וגם לירות בו בחתונות באין מפריע, אבל אם אתה אזרח שומר חוק ולא התמזל מזלך להיות חלק ממיעוט אתה יכול לשכוח ממשהו יותר קטלני מגז מדמיע.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
מתבונן מרחוק כתב:אגב, היה שופט (שלי טימן אם אינני טועה) שניסה לכתוב תוכנה כזו, שתדע לקבל ראיות ולתת להן משקל ולפיכך לקבלת החלטה בעניין העונש. זה לא הלך
בטח.... ונוותר מרצוננו החופשי על משכורות עתק, "כבוד", חסינות כמעט מוחלטת, שררה, פנסיה תקציבית, שרותי בריאות שרובנו יכולים רק לחלום עליהם, החופש לעבוד ע"פ אג'נדה ללא ביקורת ועוד ועוד...
בסניף בנק בתל אביב נתפס אדם מנסה לפדות שיק שנגנב באותו הלילה.
אף שהגנב התיצב בסניף בדיוק ב 8:30, בעל השיק הספיק לבטלו.
פקידי הסניף נעלו את דלתות הסניף ו"כלאו" את הגנב עד בוא המשטרה.
כשהשוטרים הגיעו, אחרי שלקחו את הגנב לתחנה, לקחו את סגן מנהל הסניף לחקירה, במהלכה פתחו מיוזמתם נגדו תלונה על מעצר שוא.
לאחר מכן סימנו את התלונה "מוקפאת" ואמרו לו שאם הגנב יתלונן על כך שכלאו אותו בסניף, תיפתח שוב החקירה.
יכול להיות שאחרי ששיחררו אותו ממעצר יצא התכשיט למסע נוסף, הפעם עם אקדח, כל זה בסיוע של רוח גבית של שוטרנו האמיצים.
כשהשוטרים הגיעו, אחרי שלקחו את הגנב לתחנה, לקחו את סגן מנהל הסניף לחקירה, במהלכה פתחו מיוזמתם נגדו תלונה על מעצר שוא.
לאחר מכן סימנו את התלונה "מוקפאת" ואמרו לו שאם הגנב יתלונן על כך שכלאו אותו בסניף, תיפתח שוב החקירה.
יכול להיות שאחרי ששיחררו אותו ממעצר יצא התכשיט למסע נוסף, הפעם עם אקדח, כל זה בסיוע של רוח גבית של שוטרנו האמיצים.
- סליקאי זהב

hk765 כתב:בסניף בנק בתל אביב נתפס אדם מנסה לפדות שיק שנגנב באותו הלילה.
למה אין אייקון של " נד ראשו בתסכול ותדהמה "?
yogev כתב: איך כל זה מתקשר לנשק? היום אם אתה תושב ערבי אתה יכול להחזיק בקלצ' וגם לירות בו בחתונות באין מפריע,
ידידי.....אתה לא במודה.....את הלאו הראשון ירו כבר מזמן במרר, בחגיגה מסוג אחר!! באחד משבטי ה"בדואים" עומד להיפתח מוזיאון אמל"ח מהחדישים ביותר בעולם. משהו משהו...............................................
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד