שאלה בעניין ניקוי נשק עתיק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: שאלה בעניין ניקוי נשק עתיק

על ידי דויד » 25 אוקטובר 2009, 22:43

ראשית, כמה תיקונים לגבי הנתונים שנמסרו בתגובות קודמות:
חברת מאוזר אכן מייצרת גם היום רובים אבל הם מיועדים לציד בלבד. מדובר ברובה הטוב ביותר מסוגו שנכנס לשירות של צבא הגרמני ב1898 (Mauser Gew. 98 ), הבעיה היא שהחל מ- 1942 ועד הפסקת הייצור בשנת 1944(למיטב זכרוני) החומרים לייצור היו ברמה ירודה .צריך לדייק , כי מדובר בדגם מקוצר "Karabiner 98 kurz ". פרט לחברת מאוזר, את הרובה לפני פרוץ מלחמת עולם השניה על פי הפטנט שנמכר ייצרו גם מדינות הבאות: פולין, צ'כוסלובקיה, יוגוסלביה ואוסטריה בתקופת המלחמת עולם השניה. את צבא אוסטריה עד מלחמת עולם השניה שימש רובה מסוג Steyr Mannlicher M95 .
רובה צ'כי הינו (ZH-29 (Zbroevka - Holek, 1929 שהייצור הופסק בשנת 1939 כאשר הצרכנים העיקרים היו סינים כאשר הקוטר היה זהה למאוזר 7.92х57 .
נשק לא הורג אנשים, האנשים הורגים ולכן אם אני אוהב נשק אין לי בעיה לקנות אקדח לוגר או מאוזר(אין לי רשיון :oops: ). להזכיר לכם שגם לחיל הוויר סופקו ME- 109 .אז הרובים היו באמת מתוצרת צ'כוסלובקיה, והסמל היה עקב שנת הייצור. כידוע לכם צ'כוסלובקיה היתה תחת שלטון גרמני משנת 1939 .
כיום ניתן למצוא רובים M -98 בקוטר 7.62х51мм שזה וינצ'סטר 308. - מדובר ברובים שנפלו שלל לרוסים .
לגבי Winchester 1895 הסיפור הוא נכון פרט להספקתו לבריגדות.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: שאלה בעניין ניקוי נשק עתיק

על ידי Neon Golden » 25 אוקטובר 2009, 23:25

דויד כתב:נשק לא הורג אנשים, האנשים הורגים ולכן אם אני אוהב נשק אין לי בעיה לקנות אקדח לוגר או מאוזר(אין לי רשיון :oops: ).

WTF?!
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד