תקלה? או הקלה?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: תקלה? או הקלה?

על ידי yogev » 05 נובמבר 2009, 18:43

itamar כתב:
נוסע מתמיד כתב:ולמי שאמר שהצינה נשארת במקום עד שהכדור עוזב את הקנה.
מתמטית ופיזיקלית הצינה מתחילה לנוע אחורנית ברגע היריה וזה ניתן להוכחה בחישוב.
מהירות התנועה של המכלול (מחלק + קנה) זניחה לעומת מהירות הלוע של הקליע - אבל עדיין קיימת.

א.

אני גם חושב בערך כמוך, ופיזיקה למדתי לא מעט (כמדומני סך הכל 12 נ"ז). השומר מסך לא עולה אצלי, אבל בכל מקרה אני לא מבין איך אנמציה שמראה את הנעילה נפתחת רק אחרי שהכדור עוזב את הקנה יכולה לשמש כהסבר מניח את הדעת.

אין אפילו מה לחשב, זה החוק השני של ניוטון פרופר, או אם נרצה שימור תנע במערכת מרכז מסה (הקנה הבריח הקליע והתרמיל באותה מערכת).

צביקה - תן הסבר שיחכים אותנו
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yogev » 07 נובמבר 2009, 22:51

zvika כתב:
טעות גדולה!

עד לשיחרור לחץ בקנה לא מתבצעת שום תנועה לאחור, תנועת הקליע בתוך הקנה היא במערכת סגורה ורק לאחר יציאה מתחילה תנועה לאחור.
אחרת לא ניתן היה להחליף קנים קצרים וארוכים :cry:

חשבתי עוד קצת, ורציתי לבדוק אם באמת אפשר להחליף לקנה ארוך באקדחים בעלי מנגנון רתע קצר עם נעילת בראוניג (כמו הסי זד המדובר), החלטתי שאם קיימים קנים כאלו הם בוודאי יהיו זמינים לאקדח הפופלרי גלוק - אבל חיפוש ארוך באינטרנט לא הניב אפילו קנה ארוך אחד.
לעומת זאת מצאתי הרבה קנים ארוכים לדזרט איגל, שלו כידוע יש מנגנון נעילה שונה לגמרי.

הסיכום שלי לכל העניין זה שנעילה לא מתחילה להיפתח רק אחרי שהכדור עוזב את הקנה.
צביקה וברווז - הכדור אצלכם (לא , השומר מסך לא ישכנע ).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי zvika » 08 נובמבר 2009, 00:27

וכרגיל טעות בידך
זה שלא מצאתה מעיד שאינך יודע לחפש ותו לא.
זה לא המקום ללמדך נשקות ופיסיקה היו אמורים ללמדך בבית הספר.
צר לי אך איני רואה סיבה להרחיב בנושא, מבחינתי הוא סגור :mrgreen:
מדריך / נשק
מדריך ירי

על ידי itamar » 08 נובמבר 2009, 00:29

yogev כתב:
zvika כתב:
טעות גדולה!

עד לשיחרור לחץ בקנה לא מתבצעת שום תנועה לאחור, תנועת הקליע בתוך הקנה היא במערכת סגורה ורק לאחר יציאה מתחילה תנועה לאחור.
אחרת לא ניתן היה להחליף קנים קצרים וארוכים :cry:

חשבתי עוד קצת, ורציתי לבדוק אם באמת אפשר להחליף לקנה ארוך באקדחים בעלי מנגנון רתע קצר עם נעילת בראוניג (כמו הסי זד המדובר), החלטתי שאם קיימים קנים כאלו הם בוודאי יהיו זמינים לאקדח הפופלרי גלוק - אבל חיפוש ארוך באינטרנט לא הניב אפילו קנה ארוך אחד.
לעומת זאת מצאתי הרבה קנים ארוכים לדזרט איגל, שלו כידוע יש מנגנון נעילה שונה לגמרי.

הסיכום שלי לכל העניין זה שנעילה לא מתחילה להיפתח רק אחרי שהכדור עוזב את הקנה.
צביקה וברווז - הכדור אצלכם (לא , השומר מסך לא ישכנע ).

טעות בידך.

לגלוק יש מלא קנים באורכים שונים.
כנס לאתר של LONE WOLF ותמצא שם מבחר קנים AFTER MARKET באורכים שונים.
פרט לכך לגלוק יש קנים מקוריים ארוכים עם תבריג לצורך הרכבת משתיק (בפינלנד נמכר גלוק 17T).
וחוץ מזה אתה יכול להרכיב קנה של גלוק 34/17L על גלוק 17 וקנה של גלוק 19 על גלוק 26.

וכל זאת לפני שהתחלנו לדבר על הפלטפורמה של אקדחי 1911 ששם בכלל תוכל להשיג כל מה שתרצה בכל אורך שתרצה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yogev » 08 נובמבר 2009, 00:45

רבותי, כשאני אומר קנים ארוכים אני לא מתכוון לקנים שבולטים 3-4 סנטימטר כמו הקנים בלונלי וולף, זה עדיין יכול להיות בסדר כי הנעילה עדיין יכולה לא להפתח לגמרי עד שהכדור עוזב את הקנה (התוספת לא משמעותית).
כשאני מדבר על קנים ארוכים אני מדבר על דברים כאלה:
http://img.photobucket.com/albums/v405/Rembrandt51/DesertEagle14.jpg

או כאלה
http://www.rirwin.com/images/2blkhandgun.JPG

שבהם התוספת משמעותית.

בקשר לקנים ל 1911 , יש קנים ארוכים אבל אני לא יודע אם בהתקנה שלהם לא עושים איזשהו שינוי בנשק כדי לגרום לפתיחת הנעילה להיות מאוחרת יותר.
צביקה - אם יש לך תשובה נורמלית אז תגיד אותה ואל תתחמק, ואני את הפיזיקה שלי (כנראה בניגוד אליך) לא למדתי בבית ספר אלא באוניברסיטה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי pistokoski » 08 נובמבר 2009, 01:26

רבותיי,
לכל הוויכוח המדעי אני לא אכנס. כשהיה לי את הגלוק 17 וכסף מיותר בכיס קניתי קנה בדיוק כזה http://www.impulsegunbarrels.com/online ... system.htm
יש לו מערכת חורים ושחרור לחץ קרוב לצינה שתפקידו לאפשר ירי בקנה ארוך. אני יריתי עם תחמושת רגילה והנשק תפקד בשלמות. לגבי הדיוק המשופר שהם מבטיחים עם קנה 16", זה משהו אחר!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yogev » 08 נובמבר 2009, 01:39

pistokoski כתב:יש לו מערכת חורים ושחרור לחץ קרוב לצינה שתפקידו לאפשר ירי בקנה ארוך. אני יריתי עם תחמושת רגילה והנשק תפקד בשלמות. לגבי הדיוק המשופר שהם מבטיחים עם קנה 16", זה משהו אחר!

השחרור לחץ קרוב לצינה מחזק את מה שאני אומר, כדי להאריך משמעותית את הקנה בלי לעשות שינוי בנשק צריך לשחרר לחץ אחרת הנעילה תפתח מוקדם מידי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 08 נובמבר 2009, 07:38

yogev כתב:
pistokoski כתב:יש לו מערכת חורים ושחרור לחץ קרוב לצינה שתפקידו לאפשר ירי בקנה ארוך. אני יריתי עם תחמושת רגילה והנשק תפקד בשלמות. לגבי הדיוק המשופר שהם מבטיחים עם קנה 16", זה משהו אחר!

השחרור לחץ קרוב לצינה מחזק את מה שאני אומר, כדי להאריך משמעותית את הקנה בלי לעשות שינוי בנשק צריך לשחרר לחץ אחרת הנעילה תפתח מוקדם מידי

צריך לחשב את זה לפני שקופצים למסקנות.
אינטואיטיבית, נראה לי שגם בקנה 16 אינץ הקליע יעזוב את הקנה לפני שהמכלול יפתח.
לגבי אותה מערכת חורים, ההשערה שלי היא שזהו בוסטר שמסייע בדריכה של הנשק בדיוק כמו שיש במשתיקי קול מתקדמים כדי למנוע בעיות הזנה - אבל זו רק השערה כי מעולם לא ראיתי את המערכת הזו מקרוב.

בתכלס, תוספת המשקל של הקנה/משתיק מפרה את האיזון במשקל בין הקנה לצינה וכתוצאה מכך נוצרים מעצורים בהזנה.
מתקנים את זה או על ידי שימוש בקפיץ מחזיר חלש יותר או על ידי התקן (פיסטון) שמאיץ את תנועת הקנה לאחור.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 08 נובמבר 2009, 08:10

חברים ! אני שמח על דיון פורה ומחכים,אבל אני עדיין נשאר ללא תשובה !
האם זה שאני נועץ את האקדח חזק בגוף רך וגמיש,דבר שגורם לצינה לסגת כ2 מ"מ ,ועדין יש לי נקירה מלאה ,תקין או לא ? האם זה תכנון מכוון? או פועל יוצא של איזו שהיא תקלה?
עדין לא שאלתי את היבואן, אך זה יבוא.
בנתיים בעלי c.z shadow ובכלל ,האם מי מכם בדק מה קורה בכלי שלו? ואנא בידקו בזהירות מפליגה!!!

יום טוב!
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי zvika » 08 נובמבר 2009, 12:43

yogev כתב:
צביקה - אם יש לך תשובה נורמלית אז תגיד אותה ואל תתחמק, ואני את הפיזיקה שלי (כנראה בניגוד אליך) לא למדתי בבית ספר אלא באוניברסיטה.

אני את הנושא מיציתי
לתת לך הסברים זה ללמד כל דיכפין דברים שאיני מעוניין
נסה להפנות שאלות מסוג זו למרצה שלך אולי תקבל תשובה
אם אתה רוצה לרדת לרמה אישית זה בהחלט מגרש שאני מדיר את רגלי ממנו :mrgreen:
מדריך / נשק
מדריך ירי

על ידי קראון » 08 נובמבר 2009, 14:46

אולי הסרטון הבא יוכל לעזור.

http://www.youtube.com/watch?v=Wqll5aPJZHM

דרך אגב, יכול להיות שהתנע האחורי של האקדח עקב תנע הכדור קדימה מתבטא בהדיפת האקדח לאחור והדיפת היד (והיורה עצמו) אחורה, כך שמבחינת חוק שימור תנע יתכן שהמחלק ינוע לאחור רק לאחר שהכדור עזב את הקנה.

השאלה היא מה קורה אם האקדח היה נעול בתוך מלחציים שאינם מאפשרים תנועה אחורה?
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yogev » 08 נובמבר 2009, 16:41

ל p7 יש מנגנון נעילה שונה, ופתיחת הנעילה מבוצעת ע"י גזים כאשר הקליע מגיע לקצה הקנה (בכל מקרה הסרט לא נותן פתרון לשאלה).
כמו שניתן לראות כאן:
http://z.hubpages.com/u/1826599_f520.jpg

קראון - אני גם חשבתי על האפשרות שאתה ציינת , אבל הבנתי שהמשמעות היא שאם האקדח תפוס במלחציים אז הוא יתפוצץ כי הנעילה תפתח לפני הזמן שהיא אמורה (כי לא תהיה את היד שתחזור אחורה), מה שכמובן לא קורא.
כאשר הוא תפוס במלחציים אפשר לתאר את זה כמערכת מרכז מסה של קליע תרמיל מחלק וקנה ולהעיף את היד .

צביקה - צודק , הצלחת לשכנע אותי והדיון סגור גם מבחינתי. אני עכשיו גם חושב שבמנגנון של סי זד רק אחרי שהקליע עזב את הקנה והלחצים בתוכו ירדו למצב שהיה לפני הירי אז מחליט המחלק לנוע אחורה כי הוא מרגיש מוכן לזה (נפשית, פיזית ופיזיקלית).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נוסע מתמיד » 08 נובמבר 2009, 17:52

חבר יוגב הביא את אקדח נשר המדבר כדוגמה לאקדח עם קנה ארוך והשווה אותו לאקדח רגיל.
אין טיפת דמיון בין האקדח הזה לאקדח רגיל, בנשר המדבר קיים בריח שננעל לתוך הקנה והאקדח פועל בדומה לרובה סער.
בכל קנה ארוך נעשת התאמה של קוטר קדח מעבר הגזים מבית הבליעה לתוך מערכת הגזים כך שכל קנה מתואם יחודית לאורך שלו.
לגבי הגלוק עם הקנה הארוך השיטה של העבודה שלו היא בדומה למשתיק קול, ישנו קנה אשר מסביבו ישנו מיכל נוסף, הצתברות הגזים בתוך הקנה גורמת למשיכה שלו קדימה ומניעת פתיחת נעילה מוקדמת.
ואילו באקדח P7 תנועת הצינה לאחור מתחילה עם תנועת הקליע לפנים. אך בשונה מאקדח בעל מערכת נעילה קיים כאן מנגנון שמאיט את פתיחת הנעילה עד לירדת לחץ הגזים למידת לחץ בטוחה שלא תסכן את היורה ולא תפגע באקדח.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 08 נובמבר 2009, 18:06

נוסע מתמיד כתב:ואילו באקדח P7 תנועת הצינה לאחור מתחילה עם תנועת הקליע לפנים. אך בשונה מאקדח בעל מערכת נעילה קיים כאן מנגנון שמאיט את פתיחת הנעילה עד לירדת לחץ הגזים למידת לחץ בטוחה שלא תסכן את היורה ולא תפגע באקדח.

המנגנון מעכב את פתיחת הצינה. הבוכנה מחזיקה אותה במצב קדמי עד לירידת הלחץ בתוך הצילינדר.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yogev » 08 נובמבר 2009, 19:01

נוסע מתמיד כתב:חבר יוגב הביא את אקדח נשר המדבר כדוגמה לאקדח עם קנה ארוך והשווה אותו לאקדח רגיל.

הבאתי אותו בתור דוגמא לאקדח שכן אפשר להאריך לו את הקנה בלי לשחרר גזים כי בשונה מהסי זד\גלוק אין לו נעילה בשיטת רתע קצר, ואצלו הנעילה באמת מתחילה להפתח רק אחרי שהכדור עבר מקום מסויים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד