התלבטות קשה 9 מ"מ בבית מול 022 בנרתיק קרסול

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

התלבטות קשה 9 מ"מ בבית מול 022 בנרתיק קרסול

על ידי emergency » 16 נובמבר 2009, 20:31

במדינה בה אזרח יכול בד"כ לקבל רישיון רק לאקדח אחד יש לי התלבטות קשה, להסתובב ביום יום עם ברטה 022 בנרתיק קרסול מול האופציה של גלוק 17 היושב בכספת ויוצא רק באירועים מיוחדים (טיולים ונסיעות למקומות מסוכנים).
2 האקדחים קיימים ולכן הבחירה שלי צריכה להיות בין שניהם, האופציה כרגע של רכישת אקדח אחר לא כל כך אפשרית, מה לפי דעתכם עדיף?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: התלבטות קשה 9 מ"מ בבית מול 022 בנרתיק קרסול

על ידי spy » 16 נובמבר 2009, 21:09

אני יכול להציע לך אופציה שלישית:
גלוק 17 בנרתיק המתאים לאקדח ולצורת נשיאה מוסלקת (לא על הקרסול, כמובן), לדוגמה tuckable לסוגיו.

ולמרות שכתבת במפורש, אפשר לשאול מדוע לא למכור את הגלוק 17 ולקנות משהו שמתאים לצורך?
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי c425x » 16 נובמבר 2009, 21:23

גם אני חושב שיש אופציה שלישית.
אם תמכור את שני האקדחים הקיימים בהחלט יהיה לך מספיק כסף לסאבקומפקט ב- 9 ארוך מיד שניה במצב מעולה:
1. טאורוס מילניום לסוגיו.
2. CZ RAMI
3. יותר קשה אבל אולי תמצא P99 סאבקומפקט או אפילו גלוק 26 (הבחירה שלי אחרי הרבה שנים עם גלוק 17).
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי emergency » 16 נובמבר 2009, 21:26

לא רוצה למכור, אני אוהב את הגלוק ולא יכול לשאת אותו יום יום (בעיקר בגלל אילוץ עקב מקום העבודה)
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי c425x » 16 נובמבר 2009, 21:53

אהבה לחפץ זה או אחר זה עניין אישי ופה אין מה להתווכח. אני יכול להגיד לך שמאוד אהבתי את הגלוק 17 שלי שהיה האקדח הראשון שלי בבעלות, אבל שכחתי את דבר קיומו אחרי שעתיים של נשיאת גלוק 26 שסוף סוף לא גרם לי לכאבי גב.
בכל זאת ההתלבטות שלך לא מובנת לי.
האם המצב הוא שאתה חייב להשאיר רק אקדח אחד ברישיון נשיאה והשני יהיה אחזקה? או שאתה בכלל חייב להשאיר רק אחד ולמכור את השני?
אם הייתי חייב להשאיר אקדח אחד, הייתי בוחר את האקדח שאותו אני יכול לשאת תמיד. עדיף 0.22 עליך מ- 0.44 מגנום בכספת.
כמי שעובד בכמה מקומות עבודה שבחלק מהם יש קושי לשאת נשק, אני מבטיח לך שיש מגוון פתרונות "ללכת עם ולהיראות בלי". זה לא פשוט (אך אפשרי) עם גלוק 17, אבל אם תתפשר למעבר אפילו ל- 19, אפשר לבנות פתרון יפה.
פתרון אפשרי נוסף זה להחליף את הברטה לכלי קטן ב- 9 קצר. משהו בסנגון של זיג 230. פער המחירים יהיה די זניח ואת מקבל אותה רמת הסלקה של 22 עם הרבה יותר כוח אש.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 16 נובמבר 2009, 22:47

אני התלבטתי בבעיה דומה, והפתרון היה ברטה 85F. זה אקדח בגודל 0.22, קליבר 9 קצר, 8 כדורים ולכן דק יותר. מתאים לנרתיק קרסול. זיג 230 דומה מאד.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 17 נובמבר 2009, 15:08

חברים,

ה "בחור" כותב כי לא יכול להחליף כלים.

צריך לחשוב על פיתרון אחר.

רעיון שקיבלתי פעם ממישהו שנושא נשק (ועובד בחברה שלא אוהבת נשק) הוא לשאתו בחגורת שומר (חגורת הניילון / קורדורה אליה תפור הנרתיק) על הגוף, לעיה החולצה והמכנסיים.

אותו אדם נושא כלי בגודל של G17 באופן מוסלק ושאינו מעורר לטישת מבטים אחריו.

למיטב זכרוני אתה עובד באיזור נתניה - קפוץ לדידי ובקש לראות את חגורת השומר של "אורפז".

לגבי הטוטו - בלית ברירה - טוטו עם מס' מחסניות נוספות בנרתיק קרסול אכן עדיף.

אין ספק כי נשיאת G26 או מקבילו של SW M&P9 הקטן בנרתיק קרסול או פתרון יצירתי אחר עדיפים. אבל .. יש אילוצים.

קיים דגם חדש של SW M&P9 בגודל של G26 וזול ממנו בהרבה. ניתן לקבלו עם ציין לייזר מובנה בקת (של CRIMSON) בתוספת של כ 1000 ש"ח. הדגם עם הציין נמכר במחיר שנמכר G26 חדש.

מחירים - G26 חדש - 5000 ש"ח, כ 5100 SW עם הציין, כ 4000 (למיטב זכרוני - נא לא לתפוס על המאה ש"ח) SW ללא הציין. הכלי זהה במידותיו ל G26, מחסניות של 12 כד'. צינה נירוסטה, אחיזה מעולה.

טרם יצא לי לירות עם הסדרה החדשה של SW, אבל על פניו, ובבחינה יבשה ומעמיקה, לדעתי יש כאן כלי איכותי מאוד.

נועם.

בהצלחה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי lyuv » 17 נובמבר 2009, 16:21

מאחר ואני מאמין לך שאכן אתה צריך לבחור, אני רק יכול לספר שאני באותו מצב ובחרתי בגלוק שיוצא מהבית רק באירועים מיוחדים.

כמובן שיש דעה אחרת (ולגיטימית) שחשוב לשאת נשק כל הזמן. אישית אני חושב שהחשיבות נמוכה. בצירוף חוסר הנוחיות הגעתי למדיניות הנ"ל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 18 נובמבר 2009, 09:37

ידידי אני איתך
אני מתלבט באותה התלבטות ,יש לי FN שאותו אני לא רוצה להחליף וברטה 0.22 שהיא בתבחין מתאמן פעיל וניתנה
באישור חריג ל0.22 בלבד .
אני אישית משתדל לשאת בעיקר את הFN אלה במיקראים יוצאים מהכלל ממש שבהם אני ממש לא יכול לשאת אתו ואז אני
בהחלט נושא את הברטה מהסיבה הפשוטה שזה עדיף מאשר לזרוק אבנים .
מדובר באמת במצבים יוצאים מהכלל שקוראים אחת לחודש לכל היותר (יצוין שאני נושא עלי נשק כל יום רוב היום )
אם התכיפות היתה גדולה יותר ללא ספק היתי מחליף את הFN במשהוא קומפקטי אוו אפילו תת קומפקטי כי סנטימנטים
לחוד והישרדות לחוד .
(פרק הזמן הגדול ביותר שבו נשאתי את הברטה היה שבוע שבו היתי בתהליך של החלפת אקדח )
ואים התקציב לוחץ אפשר להשיג במאות שקלים בודדות אקדח בקוטר 7.65 אוו 380 קומפקטי עד מאד .
נכון -גם זה לא המיטב מבחינת כושר עצירה אבל בהחלט עדיף על הטוב ביותר שיש ל0.22 לתת .
אם בכל זאת החלטתה ללכת על הברטה אז אני יכול להמליץ לך להצטיד בכדורי stinger של CCI שנותנים טיפה
יותר כושר עצירה (ע"פ מראשל וסנאו 38% לעומת 21% בלבד של הכדור הסטנדרטי) אבל עדין רחוק מאד מ7.65
אפילו עם כדורי FMJ .
עוד עצה שאני יכול לתת תנסה להשיג נרתיק כיס שמאפשר לשאת את הכלי בכיס המכנסים במקום בקרסול ככה הכלי
זמין וניגיש יותר .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קראון » 18 נובמבר 2009, 21:12

נועם שלום.

רצ"ב קישור לדיון על SW MP9 לעומת G26.

http://www.glocktalk.com/forums/showthread.php?t=901884

יכול להיות שלאתר יש נטייה לטובת הגלוק, אבל צריך לקחת את הדברים שם בחשבון.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד