שפעת החזירים!
Re: שפעת החזירים!
חיסונים בנויים על "חיידקים מומתים"
הגוף מזהה ומפתח נוגדנים בכל מקרה.
לא תמיד חנן גם מחיידקים מוחלשים כמו חיסון שפעת

מדריך / נשק
- מדריך ירי
zvika כתב:קולות של שטיח הולך יד ביד עם היותך נמר בבית (הולך על ארבע ובשקט)
חיסון שפעת הוא חיידק מוחלש שגורם לשפעת קלה יותר.
במקרה של שפעת חזירים החיסון גורם לשפעת קלה או למוות (לא נבדק כראוי וחברות התרופות קיבלו הגנה מלאה נגד תביעות)
למען הדיוק שפעת נגרמת על ידי נגיף (וירוס) ולא חיידק (מיקרוב). שני יצורים שונים, שלגבי הראשון יש עדיין ויכוח בקהיליה המדעית אם להכניס אותו תחת ההגדרה של יצור חי או לא.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
- מדריך ירי
zvika כתב:לא תמיד חנן גם מחיידקים מוחלשים כמו חיסון שפעת
לחזק ולבאר:
בעולם החיסונים קיימים שני סוגי חיסונים:
1. חיסון פעיל - חיסון בו מוזרק הפתוגן (גורם המחלה) לגוף בצורה מוחלשת או מנוטרלת (כגון חיידק מת). הגוף מזהה את הפתוגן ומפתח נוגדנים עבורו.
2. חיסון סביל - חיסון בו מוזרק הנוגדן ישירות ומסייע לגוף להתגבר על הפתוגן בין אם הגוף לא יודע/מסוגל לייצר נוגדנים בעצמו (מצב של חולי איידס למשל) ובין אם הגוף עסוק במלחמה בפתוגנים אחרים (מה שנקרא בתקשורת "מחלות רקע").
לגבי עניין הוירוסים (=נגיפים) בניגוד לחיידקים הם אינם נחשבים לאורגניזם חי היות ובניגוד לחיידקים (ובני אדם ושאר מיני חיים) אין להם DNA אלא יש להם RNA (ולא ארחיב בנושא - מספיק קשקשתי פה במושגי ביולוגיה) אבל כמו בכל דבר הויכוח נמשך בנושא.
מילים כתרמילים...
הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
- סליקאי כסף
sagy_g כתב: לגבי עניין הוירוסים (=נגיפים) בניגוד לחיידקים הם אינם נחשבים לאורגניזם חי היות ובניגוד לחיידקים (ובני אדם ושאר מיני חיים) אין להם DNA אלא יש להם RNA (ולא ארחיב בנושא - מספיק קשקשתי פה במושגי ביולוגיה) אבל כמו בכל דבר הויכוח נמשך בנושא.
לא נכון! וירוסים מסוג רטרווירוס, (retrovirus) (כגון הווירוס הגורם לאיידס) אכן מכילים RNA, ונקראים רטרו כיוון שכדי להדביק את התא המאחסן הם משתמשים באנזימים יחודיים כגון reverse transcriptase על מנת לצור DNA מה-RNA על מנת שיוכלו לשלבו ב DNA של התא המאחסן ולהתרבות. מרבית הווירוסים הקיימים אינם מסוג רטרו וכן מכילים DNA.
יש עוד מספר אי-דיוקים שנכתבו לפניך, נו שויין
- תרמתי למען הסליק
גמ כתב:לא נכון! וירוסים מסוג רטרווירוס, (retrovirus) (כגון הווירוס הגורם לאיידס) אכן מכילים RNA, ונקראים רטרו כיוון שכדי להדביק את התא המאחסן הם משתמשים באנזימים יחודיים כגון reverse transcriptase על מנת לצור DNA מה-RNA על מנת שיוכלו לשלבו ב DNA של התא המאחסן ולהתרבות. מרבית הווירוסים הקיימים אינם מסוג רטרו וכן מכילים DNA.
יש עוד מספר אי-דיוקים שנכתבו לפניך, נו שויין
א. תודה - החכמתי.
ב. לא התכוונתי להכנס ברמה כזאת לנושא.
שבת שלום לכולם ושנהיה בריאים
מילים כתרמילים...
- סליקאי כסף
לידיעתכם חברים !
החיסון מגיע בשני מארזים
1. פלאקון בקבוקון המכיל 10 מ"ל רב פעמי , שמהבקבוק נשאבת המידה להזרקה.
2. מזרק מבחנה המלא בחיסוןלשימוש חד פעמי.
בבקבוקון לידיעתכם יש חומר משמר (כספית) מאחר והבקבוקון לשימוש רב פעמי , וכמובן שלא הייתם רוצים שיזריקו כספית לגופכם.
במזרק המבחנה החד פעמי הוא ללא חומר משמר . (כספית )
לידיעתכם ושיקול דעתכם...
החיסון מגיע בשני מארזים
1. פלאקון בקבוקון המכיל 10 מ"ל רב פעמי , שמהבקבוק נשאבת המידה להזרקה.
2. מזרק מבחנה המלא בחיסוןלשימוש חד פעמי.
בבקבוקון לידיעתכם יש חומר משמר (כספית) מאחר והבקבוקון לשימוש רב פעמי , וכמובן שלא הייתם רוצים שיזריקו כספית לגופכם.
במזרק המבחנה החד פעמי הוא ללא חומר משמר . (כספית )
לידיעתכם ושיקול דעתכם...
סבי
sabi
----------------------------
שמחות צריך לארגן , האסונות באים מעצמן....
-----------------------------------
sabi
sabi כתב:
למה לא?
מדובר בחומר שאין לו השפעה ביולוגית עלינו (נבדק מספיק פעמים, על אוכלוסיות שונות, כולל תינוקות) ובכמות מזערית מאוד - כל מי שאוכל די טונה נחשף לכמויות כאלה על בסיס יומי, שלא לדבר על מי שאוכל סושי...
כספית יכולה להיות חומר רעיל, ללא ספק, אבל לא בצורה ובמינונים האלה - אפילו חמצן יכול להרוג אותך במינונים המתאימים.
לכן, לפני שמזהירים אחרים מפני משהו כדאי לברר אותו לעומק, כי כמובן שאנחנו לא רוצים לעורר פאניקה מיותרת ולספק מידע שגוי לחברים, נכון?
(ובאותו עניין בערך, בצירוף מקרים משעשע, הנה משהו שקיבלתי היום מאחר מהחברים בסליק, שאולי יקל עלינו את גלולת "קראתי באינטרנט" הנודעת: http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1129794.html )
וכמובן שלא הייתם רוצים שיזריקו כספית לגופכם
למה לא?
מדובר בחומר שאין לו השפעה ביולוגית עלינו (נבדק מספיק פעמים, על אוכלוסיות שונות, כולל תינוקות) ובכמות מזערית מאוד - כל מי שאוכל די טונה נחשף לכמויות כאלה על בסיס יומי, שלא לדבר על מי שאוכל סושי...
כספית יכולה להיות חומר רעיל, ללא ספק, אבל לא בצורה ובמינונים האלה - אפילו חמצן יכול להרוג אותך במינונים המתאימים.
לכן, לפני שמזהירים אחרים מפני משהו כדאי לברר אותו לעומק, כי כמובן שאנחנו לא רוצים לעורר פאניקה מיותרת ולספק מידע שגוי לחברים, נכון?
(ובאותו עניין בערך, בצירוף מקרים משעשע, הנה משהו שקיבלתי היום מאחר מהחברים בסליק, שאולי יקל עלינו את גלולת "קראתי באינטרנט" הנודעת: http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1129794.html )
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק
לא ידידי לא פניקה ולא מידע שגוי...
הבאתי לידיעתכם על אפשרות בחירה...
ולא להכניס לגופכם חומר משמר,,,לא משנה איך קוראים לו...
כמי שעוסק במקצוע פרארפואי אני יודע מה אני מידע אותכם...
כל אחד לשיקולו הוא , אך אין זה אומר שיש לשלול את קבלת החיסון.
הבאתי לידיעתכם על אפשרות בחירה...
כמי שעוסק במקצוע פרארפואי אני יודע מה אני מידע אותכם...
כל אחד לשיקולו הוא , אך אין זה אומר שיש לשלול את קבלת החיסון.
סבי
sabi
sabi
הכספית לא תהרוג אותך אבל מן הסתם לא תרצה להיות " משוגע כמו כובען "

מדריך / נשק
- מדריך ירי
נעשה סדר בבלאגן...
אחזור ואומר:
1. החומר הזה אינו מסוכן, ובטח ובטח לא במינונים הללו. הוכח במחקרית רבים.
2. כל מנת דג ים מכילה כספית.
3. בכל פעם שאתה אוכל משהו היום אתה אוכל חומר משמר. בכמויות גדולות. האזהרה מפני הכספית כאן היא בטלה בשישים, ושקולה לאמירה כמו "זהירות, יש נהגים שאינם עוצרים באדום וידרסו את מי שעובר בירוק במעבר החצייה". זה נכון, אבל זה עדיין הרבה יותר בטוח מהאופציה. אפילו בלחם שאתה אוכל יש חומר משמר, בעצם בכל מזון תעשייתי.
כמי שעוסק במקצוע רפואי, עובד עם חיסונים, מתמודד מדי שבוע עם דיסאינפורמציה מהסוג הזה ותולש שערות כשאני רואה את הנזק שזה עלול לגרום - גם אני יודע מה אני מיידע אותך, ואת כולם. הסיכון להינזק מסיבוכי שפעת גדול לאין ערוך מהסיכון להיפגע מתגובה לחיסון.
לכן אני אומר, ומגובה בתימוכין מחקריים, שמה שאתה רומז לו אינו נכון ועלול לגרום לאנשים לעשות בחירה לא מושכלת, וחבל.
כדי להשתגע כמו כובען צריך לשאוף אדי כספית במשך שנים על שנים, בכמויות עתק. כל כמות החיסון בישראל לא מכילה מספיק כספית כדי להשפיע על אדם אחד...
אחזור ואומר:
1. החומר הזה אינו מסוכן, ובטח ובטח לא במינונים הללו. הוכח במחקרית רבים.
2. כל מנת דג ים מכילה כספית.
3. בכל פעם שאתה אוכל משהו היום אתה אוכל חומר משמר. בכמויות גדולות. האזהרה מפני הכספית כאן היא בטלה בשישים, ושקולה לאמירה כמו "זהירות, יש נהגים שאינם עוצרים באדום וידרסו את מי שעובר בירוק במעבר החצייה". זה נכון, אבל זה עדיין הרבה יותר בטוח מהאופציה. אפילו בלחם שאתה אוכל יש חומר משמר, בעצם בכל מזון תעשייתי.
כמי שעוסק במקצוע רפואי, עובד עם חיסונים, מתמודד מדי שבוע עם דיסאינפורמציה מהסוג הזה ותולש שערות כשאני רואה את הנזק שזה עלול לגרום - גם אני יודע מה אני מיידע אותך, ואת כולם. הסיכון להינזק מסיבוכי שפעת גדול לאין ערוך מהסיכון להיפגע מתגובה לחיסון.
לכן אני אומר, ומגובה בתימוכין מחקריים, שמה שאתה רומז לו אינו נכון ועלול לגרום לאנשים לעשות בחירה לא מושכלת, וחבל.
אבל מן הסתם לא תרצה להיות משוגע כמו כובען
כדי להשתגע כמו כובען צריך לשאוף אדי כספית במשך שנים על שנים, בכמויות עתק. כל כמות החיסון בישראל לא מכילה מספיק כספית כדי להשפיע על אדם אחד...
- תרמתי למען הסליק
כדי להשתגע כמו כובען צריך לשאוף אדי כספית במשך שנים על שנים, בכמויות עתק.
נו שויין, אתה מציע לקחת חיסון ולוותר על דגי ים ואני מעדיף את הדגים ועם השפעת אסתדר בעצמי

אגב לא ציינתה שהכספית היא חומר מצטבר בגוף גרוע מהעופרת

מדריך / נשק
- מדריך ירי
או בתרגום לסיכונים מקבילים - אתה אומר שאתה מעדיף לרוץ לך באיילון בלילה לבוש שחור, ותיתן לי להסתכן באור יום במעבר החציה... לי וודאי שאין בעיה עם זה. דארווין עובד
ידוע שכספית יכולה להצטבר, אבל כפי שאמרתי, הכמות בכל החיסונים שאי פעם תקבל (בהנחה שתקבל גם כמה טרופיים לטיול הגדול למזרח) בטלה בשישים לעומת סטייק סלמון או שניים. לכן ההצטברות הזאת אינה רלוונטית כלל לדיון.

ידוע שכספית יכולה להצטבר, אבל כפי שאמרתי, הכמות בכל החיסונים שאי פעם תקבל (בהנחה שתקבל גם כמה טרופיים לטיול הגדול למזרח) בטלה בשישים לעומת סטייק סלמון או שניים. לכן ההצטברות הזאת אינה רלוונטית כלל לדיון.
- תרמתי למען הסליק
Hungarfield
איזה יופי יש אינטרפרטר אוטומטי
אני באיילון שחור בלילה עם שני אורות דרך דולקים בתוך הטוי שלי ואתה תרוץ לך במעברי חציה
וסטייק סלמון זה תרופה אז תאכל לך ותהיה בריא
אני דוגל ב" העיקר הבריאות והתסרוקת " אזי אני מסתפר קצר (כשהאשה מרשה) ואוכל דגי ים ששחו שלוש פעמים
או בתרגום לסיכונים מקבילים - אתה אומר שאתה מעדיף לרוץ לך באיילון בלילה לבוש שחור, ותיתן לי להסתכן באור יום במעבר החציה... לי וודאי שאין בעיה עם זה. דארווין עובד
איזה יופי יש אינטרפרטר אוטומטי
אני באיילון שחור בלילה עם שני אורות דרך דולקים בתוך הטוי שלי ואתה תרוץ לך במעברי חציה

וסטייק סלמון זה תרופה אז תאכל לך ותהיה בריא
אני דוגל ב" העיקר הבריאות והתסרוקת " אזי אני מסתפר קצר (כשהאשה מרשה) ואוכל דגי ים ששחו שלוש פעמים

מדריך / נשק
- מדריך ירי
כל הנושא של שפעת החזירים יצא מפרופורציות, העניין הוא שבכל שנה אנשים מתים משפעת, השפעת הינו נגיף שעובר מוטציה בכל שנה ובכל שנה יש חיסון חדש בגלל זה, ההיסטריה היא כי הנגיף עבר מוטציה מבעל החיים, אז שנה שעברה זאת שפעת העופות, השנה זאת שפעת החזירים ושנה הבאה שפעת החזירים, נו שויין, לדעתי אפשר להרגע.
הדיפלומטיה, היא כסיית הקטיפה המכסה את אגרוף השררה.
וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
- סליקאי כסף
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד