רשיון על תבחין יורה מעשי

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

Re: רשיון על תבחין יורה מעשי

על ידי אישגדול » 02 דצמבר 2009, 23:13

משמר פירושו שמי שיש לו את האקדח עשר שנים ומעלה, והוא חידש את הרשיון כחוק לעל אורך התקופה ולא עבר עבירות, יוכל להמשיך להחזיק בנשק גם אם העילה הסתיימה.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יריב11 » 03 דצמבר 2009, 05:02

אישגדול כתב:משמר פירושו שמי שיש לו את האקדח עשר שנים ומעלה, והוא חידש את הרשיון כחוק לעל אורך התקופה ולא עבר עבירות, יוכל להמשיך להחזיק בנשק גם אם העילה הסתיימה.

בינתיים,

אני זוכר שהיה עוד פטנט דומה אם אני מדייק קראו לו "החזקה בבית"
אגב למה תבחין 10 שנים תקף רק לאקדח הרי חוק הקניין לא נותן לאקדח דווקא מעמד מיוחד?
שלא יעבדו עליכם
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אישגדול » 03 דצמבר 2009, 06:54

יריב11 כתב:
אישגדול כתב:משמר פירושו שמי שיש לו את האקדח עשר שנים ומעלה, והוא חידש את הרשיון כחוק לעל אורך התקופה ולא עבר עבירות, יוכל להמשיך להחזיק בנשק גם אם העילה הסתיימה.

בינתיים,

אני זוכר שהיה עוד פטנט דומה אם אני מדייק קראו לו "החזקה בבית"
אגב למה תבחין 10 שנים תקף רק לאקדח הרי חוק הקניין לא נותן לאקדח דווקא מעמד מיוחד?
שלא יעבדו עליכם

החזקה בבית משמעו שאתה רשאי להחזיק את האקדח, אך לא לשאת אותו ולא תקבל עבורו הקצאת תחמושת. מותר לקחת אותו למטווח וחזרה, שם אתה רשאי לרכוש תחמושת ולירות במקום, אך לא להוציא אותה מהמטווח. ולא, טיול ברמת הגולן אינו "בדרך למטווח".
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ath1979 » 03 דצמבר 2009, 10:43

גולנצי'ק, עניתי לך בפרש אבל ליתר ביטחון גם פה - חבל על הזמן והטרחה בחיפוש עילות אתה קצין חי"ר, הוצא רישיון ארגוני ועבוד באבטחה עד שתקבל סרן. קח תוכל גם להתאמן, לצבור ניסיון+בטיחות בשימוש ותוכל להגן על עצמך ואחרים.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גולנצ'יק » 03 דצמבר 2009, 11:13

ath1979 כתב:גולנצי'ק, עניתי לך בפרש אבל ליתר ביטחון גם פה - חבל על הזמן והטרחה בחיפוש עילות אתה קצין חי"ר, הוצא רישיון ארגוני ועבוד באבטחה עד שתקבל סרן. קח תוכל גם להתאמן, לצבור ניסיון+בטיחות בשימוש ותוכל להגן על עצמך ואחרים.

תודה על האדיקות :)

בכל אופן, אין לי כוונה לעבוד את הבערך 4 שנים (הנדרשות עד שאקבל סרן במיל') הקרובות באבטחה...
אני זקן גם ככה ;) , אני רוצה להתחיל ללמוד ובמקביל להתחיל עבודת סטודנט בתחום הרלוונטי ללימודים כדי להתברג במערכת.

אני חושב אולי, אולי, להגיש בקשה למוסד או לשב"כ, אבל זה תלוי בהמון גורמים משתנים (בהנחה שאתקבל בכלל) ועם כל הרצון שיש לי, אני לא חושב שרשיון לאקדח צריך להיות פקטור בנושא...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ath1979 » 03 דצמבר 2009, 12:19

בזמן הלימודים עובדים במה שיש ומסתדר, ולא בהכרח זה קשור למה שלומדים בפועל.
חוץ מזה, זקן? אני השתחררתי כסגן בגיל 24+ והתחלתי לימודים רק שנה אחרי כן, אז זקן אתה לא :P
נערך לאחרונה על ידי ath1979 בתאריך 03 דצמבר 2009, 12:24, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גולנצ'יק » 03 דצמבר 2009, 12:23

ath1979 כתב:בזמן הלימודים עובדים במה שיש ומסתדר, ולא בהכרח זה קשור למה שלומדים בפועל.

כמובן.

אבל אם כבר אפשר לעבוד בתחום בו אתה לומד זה פלוס רציני.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד