מקרה שהיה

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

Re: מקרה שהיה

על ידי itamar » 07 דצמבר 2009, 09:06

sagy_g כתב:מבחינת החוק, אזרח אשר נמצא עם שוטר - יש לו סמכויות כשל שוטר.

אתה יכול להביא ציטוט ממקור מוסמך שמאשר את מה שכתבת כאן? יכול להיות שאתה באופן תאורטי צודק. תכלס בשטח אני מכיר כמה מקרים של מתנדבי משא"ז/משטרה (יותר מסתם אזרח) שהיו מבצעים ממש אותן פעילויות שהשוטרים מבצעים וברגע האמת שהיו צריכים גיבוי המערכת הפנתה להם גב אפילו פנתה נגדם. אני זוכר במעומעם מקרה שדווח פה בסליק על מתנדב ושוטר שבצעו אותה פעילות והואשמו על שימוש בנשק. השוטר קיבל אזהרה, נגד המתנדב נפתחו הליכים פליליים. אולי ליאור (הגוגל של הסליק) ימצא את הקישור :)

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 07 דצמבר 2009, 10:11

אולי הכוונה לזה ?

viewtopic.php?f=12&t=14607
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי sagy_g » 07 דצמבר 2009, 10:38

itamar כתב:
sagy_g כתב:מבחינת החוק, אזרח אשר נמצא עם שוטר - יש לו סמכויות כשל שוטר.

אתה יכול להביא ציטוט ממקור מוסמך שמאשר את מה שכתבת כאן? יכול להיות שאתה באופן תאורטי צודק. תכלס בשטח אני מכיר כמה מקרים של מתנדבי משא"ז/משטרה (יותר מסתם אזרח) שהיו מבצעים ממש אותן פעילויות שהשוטרים מבצעים וברגע האמת שהיו צריכים גיבוי המערכת הפנתה להם גב אפילו פנתה נגדם. אני זוכר במעומעם מקרה שדווח פה בסליק על מתנדב ושוטר שבצעו אותה פעילות והואשמו על שימוש בנשק. השוטר קיבל אזהרה, נגד המתנדב נפתחו הליכים פליליים. אולי ליאור (הגוגל של הסליק) ימצא את הקישור :)

א.

א. זה מה שמלמדים בקורס יח"מ.
ב. להלן מקורות מוסמכים שנתקלתי בהם ברשת:
עיריית רעננה

אתר משטרת ישראל

אני בטוח שאם תחפש בגוגל תמצא עוד
מילים כתרמילים...

הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 07 דצמבר 2009, 11:18

רוב אתרי אינטרנט הם לא מקור מהימן לשום דבר, בטח שלא לחוק, רפואה וכד'
אין עליהם שום בקרה או REVIEW
כל אחד יכול לפתוח לו אחד ולזבלל שם ככל העולה על רוחו.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי sagy_g » 07 דצמבר 2009, 11:35

donduck כתב:רוב אתרי אינטרנט הם לא מקור מהימן לשום דבר, בטח שלא לחוק, רפואה וכד'
אין עליהם שום בקרה או REVIEW
כל אחד יכול לפתוח לו אחד ולזבלל שם ככל העולה על רוחו.

אז כנראה שתצטרכו לסמוך על המילה שלי כמי שעבר קורס יח"מ
אני לא שקרן נשבע בילדים שעוד לא נולדו לי. :lol:
מילים כתרמילים...

סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pildus2 » 07 דצמבר 2009, 12:36

sagy_g כתב:אז כנראה שתצטרכו לסמוך על המילה שלי כמי שעבר קורס יח"מ
אני לא שקרן נשבע בילדים שעוד לא נולדו לי. :lol:

ההצהרה שלך לא מדוייקת.
מתנדב יח"מ בלבד (לא כל אזרח), שהוסמך לפעילות יח"מ לאחר קורס א', אשר נמצא בתפקיד (דהיינו זומן למשמרת ע"י קצין היחידה, נרשם ביומן ההפעלה ותודרך לקראת פעילות) הוא בעל סמכויות שוטר (בסייגים שונים) בנוכחות שוטר בתחום הפעולות הנוספות (דהיינו פעולות הקשורות לעבודת הסיור,תנועה,בילוש,נוער ויומנאים).
בעת פעילות לבטחון הנפש והרכוש מפני פעולות איבה - סמכויות שוטר גם ללא נוכחות שוטר (שוב, רק כאשר נמצא בתפקיד ע"פ המפורט בפסקה הקודמת).
במקרי חירום, קצין בשטח יכול להסמיך ולזמן מתנדב יח"מ במקום, והוא ייחשב כאילו בתפקיד, ויחולו עליו סמכויות שוטר
כמפורט.

שוטר רשאי לבקש את עזרתו של אזרח במקרה הצורך, ועל האזרח להישמע להוראותיו, אך אין לאזרח סמכויות כלשהן.

הפרטים מתוך חוברת הדרכת אק"מ, ומתוך קורס יח"מ שאני עובר בימים אלו.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 07 דצמבר 2009, 12:57

וואו :oops:
עכשיו אני באמת בדילמה, כי אני לא יודע למי להאמין, ועוד באינטרנט.
אולי אתם יכולים להגיע לאיזו הסכמה על גירסה אחת?
נראה לי שעד אז, בכל פעם שאראה שודדים בורחים עם שללם אני פשוט אברח לכיוון השני (בתקווה שזה לא רחוב מעגלי).

מצ'עמם לי
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 07 דצמבר 2009, 13:12

.49 ד. (א) חובותיו, זכויותיו, סמכויותיו, חסינויותיו וכפיפותו לשיפוט ולדין משמעתי של חבר המשמר בשעת מילוי תפקידו יהיו כשל שוטר, בשינויים שיקבע השר בצו; הוראה זו באה להוסיף על כל חובה שהוטלה עליו וסמכות שניתנה לו בדין אחר, ולא לגרוע מהן.

המקור: פקודת המשטרה סעיף 49 ד'
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי sagy_g » 07 דצמבר 2009, 13:54

קודם כל תברח!!!

מבחינת החוק - ממשה שלמדתי בקורס יח"מ לפני 4 שנים ובמידה ולא שינו את החוק או את הנוסח שמעבירים בקורס:
1. אם נמצא שוטר באיזורך והוא מנחה אותך מה לעשות חובתך לציית לו. (בהנחה שאתה סתם אזרח)
2. אם אתה מתנדב משמר אזרחי (ופה התיקון: לא משנה אם אתה מתנדב יח"מ או משא"ז קלאסי) ונמצא עם שוטר - יש לך סמכויות כשל שוטר. כדי שגם יהיה לך ביטוח למקרה ותיפגע או תפגע במישהו אחר עליך להיות בתפקיד כלומר חתום ביומן ההפעלה.
3. אם אתה מתנדב ואינך בתפקיד - אתה במצב זהה לסעיף 1 כלומר אזרח לכל דבר.
4. אם אתה מתנדב בתפקיד וללא נוכחות שוטר הדבר היחיד שמותר לך לעשות הוא לבקש מהאדם להתלוות אליך. במידה וזה סירב עליך להזעיק שוטר ובטח שלא לפעול בכוח (פיזי או אחר).

מבחינת סוג העבירה: ישנן בישראל 3 סוגי עבירות לפי חומרתן: חטא, עוון ופשע (יש גם פשע חמור אבל זה בקטגוריה של פשע). עבירות מסוג עוון ופשע הן עבירות יותר חמורות ואם אני זוכר נכון עליך לפעול מיידית (כפי שציינתי גם להרחיק קהל ולהתקשר למשטרה זאת פעולה אקטיבית).

מבחינת שימוש בנשק כפי שציינו פה לפני: חדל האיום חדלה הסיבה לשימוש בנשק. לשוטר מותר השימוש בנשק גם בדיעבד אם העבירה היא מסוג פשע או פשע חמור (שוד מזוין, רצח וכו'...) וגם זה רק לצרכי מעצר.

אני אישית לא מתכוון אפילו לשלוף נשק כל עוד אני לא שומע אללה אכבר ומזהה ירי באוטומט מהמותן או שמזהה איום פיזי מוחשי כלפי או כלפי הקרובים אלי.
מילים כתרמילים...

סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Harel » 07 דצמבר 2009, 15:30

donduck כתב: אני פשוט אברח לכיוון השני (בתקווה שזה לא רחוב מעגלי).

במקרה הזה זה לא היה עובד - הישוב מעגלי...
לא למען המית, נתון הנשק בידינו אלא כדי לשמור על החיים.
יצחק שדה
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי roy29' » 09 דצמבר 2009, 17:57

טוב מאוד שלא היה עליו אקדח.

אם היה משתמש באקדח היה יכול לפגוע באזרח או להרוג אזרח.
אפילו להרוג את אחד השודדים.
הוא היה מוצא את עצמו בבית משפט מאושם ברצח או הריגה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 09 דצמבר 2009, 22:05

roy29' כתב:טוב מאוד שלא היה עליו אקדח.

אם היה משתמש באקדח היה יכול לפגוע באזרח או להרוג אזרח.
אפילו להרוג את אחד השודדים.
הוא היה מוצא את עצמו בבית משפט מאושם ברצח או הריגה.

הפתרון שלך הוא הפתרון של כל המתנגדים לנשיאת נשק ע"י אזרחים.

רע מאוד שלא היה לא אקדח, כי אילו השוד היה מתפתח למשהו שמסכן אותו או את סובביו - לא היה יכול לעשות כלום (אולי רק למות בגבורה). אני ממש לא אומר שבמקרה שהיה היה צריך לשלוף את אקדחו ולפתוח באש אבל במקרים כאלה - אפשר לדעת רק איך מתחילים, לעולם אין לדעם איך ייגמרו, כולם חכמים רק אחרי המעשה. בסופו של דבר, אילו האירוע היה מסתבך - היה נשאר חסר אונים.
תמיד תחשבו על החיים בצל המחשבה שאילו רק האקדח היה נגיש, מישהו אהוב היה יכול להשאר בחיים...

רע עוד יותר שאדם שמחזיק אקדח לא במכיר את חוקי הפעלתו, אפילו ברמה בסיסית.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ליאור45 » 10 דצמבר 2009, 13:35

לחיזוק דבריו של spy, באירוע בו אין הצדקה לפתיחה באש ממש לא משנה אם יש או אין על הבחור אקדח. הוא נהפך לרלוונטי כאשר יש סכנת חיים וגם אז צריך לשקול בכובד ראש האם להשתמש בו או לא.

זאת טעות נפוצה של האנטים לחשוב שכל מי שנושא אקדח בפומבי רק מחפש תירוץ להשתמש בו - בין אם זה להפריד מכות של ערסים, להציל כבוד, לעשות עוונתות במופעים או לגנוב את הפרנסה של שוטרים / שומרי ראש / בורי ביטחון.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יאיר אדרי » 12 דצמבר 2009, 12:18

בקיצור, חברי כדאי להשאיר את הנשק עמוק עמוק בכספת או לשאת אותו כמשקולת בלבד. כל פעולה שמי מאיתנו יבצע עם נשקו שהיא לא לצורך ירי במטווח על מטרות קרטון או פח שלא יודעות לתבוע אותך חזרה או הגנה עצמית לאחר שכבר קיבל פגיע וודאית תגמר בתביעה זו או אחרת. אז שיהיה לכולנו יום טוב ורגוע.

על תתערבו בבעיות של אחרים למרות שרובינו חונכו להיות אכפתיים ועוזרים לזולת.
:oops:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 12 דצמבר 2009, 15:29

יאיר, אני ממש לא מסכים איתך.
נשיאת נשק לא הופכת אף אחד מאיתנו לשוטר בתפקיד וגם לא לשריף המחוז, לכן התערבות במקרי שוד כשהשודדים כבר נמלטים ולא מסכנים איש בהחלט עלולה לסבך אותנו.
אבל אם יקרה מצב של סכנה ממשית לחיינו או לחיי הסובבים אותנו או לפגיעה חמורה בנו/בהם - אם לא יהיה לנו נשק, אז הסכנה עלולה להתממש, אם יהיה - תמיד נוכל להחליט, האם להשתמש בו או לאו, ואם נחליט להשתמש - נצטרך לתת הסברים. אתה יודע מה, אין לי בעיה לתת הסברים או אפילו לעמוד למשפט, אם אני יודע שהאפשרות השניה היא מוות או נכות שלי או של אישתי או של מי מהסובבים. אני אוכל לעמוד מול מראה ולומר לעצמי - המעשה היה נחוץ, גם אל מול ההשלחות.

כל מי שחי עד היום בארץ הפנטזיה שבה כל נושא נשק מיד הופך לגיבור הלאומי, וכשהעירו אותו מהחלום מיד צועק "פוס, שוברים את הכלים ולא משחקים, אני לא צריך את הנשק הזה" - שיהיה לו בהצלחה. העולם לא צודק - אין מה לעשות, חיים קשים. הוא לא עושה טובות לאף אחד בכך שהוא נושא נשק אלא רק לעצמו.

את הכסף ששילמת לחלאה כפיצוי אפשר להרוויח.
אפילו מהכלא בסוף יוצאים.
מ"שם" כבר לא חוזרים (תשאלו את משפחת קרפ).
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד