יש שוטר בקהל?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: יש שוטר בקהל?

על ידי higt-power » 08 דצמבר 2009, 12:51

אוי חברים
כאשר אני רואה את הדיון הזה שלהם אני נזכר למה הלכתי ללמוד תחום ראלי .......
הרי בייננו מתבונן איים מחר יבוא אלך למשרד פדופיל כזה וישכור את שרותך אתה מיד תטען בבית המשפט ש
"מחפשת אבלה" הוא ההדחה כי ללא המשפט הזה הלקוח שלך ,שהגב הוא אדם חולה שלא שלוט ביצרים שלו ולכן
כל העניין לא היה בשליטו (אבל החליט למרות שהוא מודע לחולשות שלו להיכנס לחדר "הבנות השובבות ")לא היה פונה
לסוכן .

אני אישית לא רואה את ההבדל בין המקרים .
בשני המקרים הסוכן מציעה סחורה אסורה בידעה ברורה שיש שם בחוץ לקוחות לסחורה שהוא מעוניין למכור
בשני המקרים הסוכן מציאה את הסחורה בחוץ מבלי לפנות לפלוני באופן אישי ולהגיד לו "אתה פלוני בן אלמוני
רוצה לקנות אוויר בשקל אחד בלבד".
אנוכי בהשכלתי המוגבלת מאד בתחום המשפט חושב שבהחלט לקטגוריה יש פה קייס מספיק טוב לקחת לבית המשפט
וכמובן שהסנגור יטען כך אוו אחרת .
בסוף יבוא השופט לחדר שלו ישלוף מטבע יזרוק אותו באוויר איים יצא "עץ" אז הנאשם אשם ואיים "פלי" אז זכאי
אם ימצא אשם הוא ישלח אותו כמובן לעבודות שרות בבית ספר לבנות ...........
(למה אני חושב שהוא מטיל מטבע? כי אחרת אני לא מצליח להסביר איך אותו שופט מגיעה בתיק זהה עד כדי שמות
המעורבים למסכנה הפוכה בדיוק חודשים אחרי התיק הראשון,טוב נו תפסתם אותי יש לי מושג אבל זאת לא דרך התבטאות מקובלת ב"סליק")

החלק העצוב במלכודת שכזאת הוא שסביר להניח שמי שילכד בה יהיה אדם מהישוב (כמו דרומי למשל) שנמאס לו
מהאימפוטנציה של רשויות המדינה ורוצה אמצעי להגן על עצמו אבל המדינה לא מוכנה לתת לו אפילו את זה .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מתבונן מרחוק » 08 דצמבר 2009, 15:19

higt-power כתב:אוי חברים
כאשר אני רואה את הדיון הזה שלהם אני נזכר למה הלכתי ללמוד תחום ראלי .......
...
אני אישית לא רואה את ההבדל בין המקרים .
בשני המקרים הסוכן מציעה סחורה אסורה בידעה ברורה שיש שם בחוץ לקוחות לסחורה שהוא מעוניין למכור
בשני המקרים הסוכן מציאה את הסחורה בחוץ מבלי לפנות לפלוני באופן אישי ולהגיד לו "אתה פלוני בן אלמוני
רוצה לקנות אוויר בשקל אחד בלבד".
...
החלק העצוב במלכודת שכזאת הוא שסביר להניח שמי שילכד בה יהיה אדם מהישוב (כמו דרומי למשל) שנמאס לו
מהאימפוטנציה של רשויות המדינה ורוצה אמצעי להגן על עצמו אבל המדינה לא מוכנה לתת לו אפילו את זה .

higt, אתה בעצם סתרת את עצמך ובכך פתרת את הדילמה :-)
מגיע מושיקו לאתר יד 2 ובמקרה רואה הזמנות לרכישת אקדח ללא רישיון וללא בוג'ראס.
הוא אומר לעצמו - איזה עבריינים יש שם בחוץ!
למחרת הוא נכנס לאתר שוב, רק כדי לבדוק אם כבר הסירו את המודעה. פשששש... יד2 האלו לא מתביישים לפרסם עבריינות שכזו?
שבוע לאחר מכן הוא קורא בעיתון על זקנה שנשדדה בביתה באלימות ומצקצק בלשון - איזו מדינה...
למחרת מישהו חותך אותו בכביש, הם נפגשים ברמזור, מתווכחים, מאיימים, ומושיקו עצבני...
הוא רואה בערב שביד 2 עדיין מפרסמים את האקדח אבל אומר לעצמו - אני אזרח שומר חוק. שומר חוק!
עוד קצת עיתון, עוד כמה כתבות דרמטיות על קורבנות אלימות שהמשטרה לא נוקפת אצבע כדי לעזור להם, עוד כמה כתבות של רפי גינת ואילנה דיין שנועדו להטיל אימה בצופים, ומושיקו שלנו חושב לעצמו: אני שומר חוק. אבל... האם החוק שומר עלי? אולי... רק אולי... טוב רגע, סתם מעניין אותי לדעת אם המודעה העבריינית הנוראית הזו עוד מפורסמת ביד 2.

higt, אתה מבין כמה קצרה הדרך מנקודה זו ועד לרכישת נשק לא חוקי.

אל תשכח, ששוטר הוא בעל מקצוע שמלאכתו נמדדת במעצרים.
אם מותר להכין כאלו מלכודות לאנשים חפים מפשע, אז למה לא? נפרסם בכל מקום אקדחים ללא רישיון, זונות בתשלום סימלי, נכניס חשיש לבתי הספר ואפילו נייצר לעצמנו עבריינים שאפשר לתפוס בקלות - נשכנע תיכוניסטים וחבר'ה אחרי צבא למכור עבורנו סמים ואז נאשים אותם בסחר. אולי אפילו נזמין רוצח שכיר כדי להוסיף לרקורד "מעצר של רוצח"? זה קידום בטוח!

לנושא הזה קוראים בעגה המקצועית "מדרון חלקלק". אני משתמש בדוגמאות מאוד קיצוניות ולא ריאליות רק כדי להעביר את העיקרון, אבל מה ההבדל הטכני בין הזמנת רצח במטרה לתפוס את הרוצח, לבין הצעת נשק גנוב למכירה כדי לתפוס את המעוניין ברכישה? איפה עובר הגבול ומי קובע אותו? מתי "הזמנת עבירה" או "הדחה לדבר עבירה" זה טוב לנו ומתי זה מוגזם?

אין שום סיבה שהמשטרה תדיח אזרחים (אפילו עבריינים מועדים) לבצע מעשי עבירה, כפי שזה לא הגיוני שעורך דין ייעץ ללקוח לבצע מעשה עברייני כדי לומר לו לאחר מכן - עכשיו תשלם לי כדי שאוציא אותך גם מהבוץ הזה.

המשטרה צריכה לעצור עבריינים, לא לייצר עבריינים למעצר, והתירוץ של "הוא בכל מקרה היה קונה את האקדח ממישהו אחר" פשוט לא תופס כאן.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Coach » 09 דצמבר 2009, 23:43

אני לא משפטן, אבל...
נראה לי שכמה מהחבר'ה כאן מפספסים את הנקודה:

הדחה לדבר עבירה מתחילה מכך שהמדיח מבצע פעולה שהיא עבירה, או מציע למישהו לעבור עבירה.

אם פלוני מפרסם שהוא מוכר אקדח "בלי רשיון ובלי בוג'ראס", הוא מצהיר שבכוונתו לעבור עבירה, ומציע בעצם לכל מי שיקרא את ההודעה לשהיות שותפו לדבר העבירה.

לעומתו, אלמוני שנכנס לצ'אט מסויים בזהות בדויה, לא מבצע עדיין כל עבירה, וגם לא מציע לאף אחד לחבור אליו.
במידה והיה פונה מיוזמתו בהודעה בלשון של למשל: "בן 13 מחפש תומך נדיב..", היה מדובר אכן בעבירה, אבל כל עוד הוא רק נוכח בחדר הצ'אט, הוא אינו מבצע עבירה, או מציע לבצעה, או משדל.

נראה לי שמיציתי את הנקודה.

מה שכן, אכן דיון מרענן, אחרי כל הדיונים האחרונים שהיו כאן של: "נו... אז מתי מותר לי כבר לירות במישהו וזה יהיה חוקי..." :twisted:
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Hungarfield » 10 דצמבר 2009, 17:10

ורק כדי להבהיר את הסוגיה - אם פלוני רק מציג ולא משדל, ואלמוני קונה ממנו, ומבצע פשע, נשארת רק שאלה אחת:
מה יותר טוב לקנות באופן לא חוקי שכזה, גלוק או HK?
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי מתבונן מרחוק » 11 דצמבר 2009, 01:40

גלוק. רק גלוק. אקדח של גברים אמיתיים.
באיזה תחמיש משתמשים ב-HK? פיקות?

:mrgreen:
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד