הרחבת תפס המחסנית בגלוק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: הרחבת תפס המחסנית בגלוק

על ידי מתבונן מרחוק » 13 דצמבר 2009, 14:27

רועי 357 כתב:אז זהו שהאקדח יהיה לא רק להגנה עצמית אלה גם ללחימה ותחילת ירי מעשי

ללחימה הוא לא ישמש. הוא ישמש לירי מעשי, אם בכוונתך להרשם לקורס.
המלצתי: כשתגיע לקורס, תתייעץ עם המדריך אם כדאי לבצע שינויים כאלו ואחרים בנשק.
אני גם ממליץ לך להשאר בתקופת הקורס עם האקדח בתצורתו המקורית ובלי אביזרי נוחיות למיניהם. באותו משקל, לומדים נהיגה בגיר ידני למרות שלרכב בבית יש גיר אוטומטי (אני שופע מטאפורות היום...)
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yogev » 13 דצמבר 2009, 14:53

מתבונן מרחוק כתב:
yogev כתב:מה קורה במקרה של מעצור? אתה תתפעל אותו עם מחסנית בפנים? או שתספר לי שלא קרה מקרה שלאזרח היה מעצור בנשק בזמן אירוע.

גלוק זה אקדח מכובד מאוד. אחד המכובדים והפופולאריים ביותר בשוק אקדחי ההגנה העצמית.
לצאת מנקודת הנחה שבלי תפס מחסנית מורחב אי אפשר לשחרר מחסנית זה מוגזם. על אותו משקל אפשר לומר שבלי לשדרג את הגלגלים של ג'יפ טויוטה לנדקרוזר לגלגלים רחבים במיוחד, לא תהיה לו אחיזת כביש טובה...
כשמדובר בהגנה עצמית, תפס המחסנית שמותקן בגלוק כברירת מחדל, איננו מהווה בעיה בטיחותית ואיננו פוגע בביצועי היורה.

.

אני לא ראיתי אף אחד שיצא מנקודת הנחה שבלי תפס מורחב אי אפשר לשחרר מחסנית.
תפס המחסנית שמותקן בגלוק אינו נוח, וביד שלי היה ממש לא נוח לשחרר מחסנית, וזה דרש ממני לשנות אחיזה. להגיד שזה לא פוגע בביצועים זאת טעות. אתה יכול להגיד שזה לא פוגע בצורה משמעותית ועם זה אני יסכים. אבל יש הרבה תוספות שמשפרות רק במעט, זה לא הופך אותם ללא לגיטמיות.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גמ » 13 דצמבר 2009, 16:37

מתבונן מרחוק כתב: בלי להתנשא, אם אדם חושש שבסביבה אזרחית 15 כדורים לא יספיקו לו על מנת לנטרל מטרה ואף שתי מטרות, אולי ראוי שישקול האם זה נכון שהוא נושא עליו נשק חם, והאם הוא איננו מסכן בכך את זולתו.

ידידי, תרשה לי להפנות אותך למקרה בערך מלפני שנה (אולי יותר) שבו מחבל עקב אחרי שני מאבטחים בסמטאות ירושלים העתיקה. המחבל חטף את אקדחו של אחד מהמאבטחים וירה במאבטח תוך כדי מאבק. המאבטח השני ניהל מרדף אחרי המחבל. מהקטע ששודר בטלויזיה ממה שקלטו מצלמות אבטחה במקום, התנהל בין המאבטח למחבל קרב יריות די ממושך שבמהלכו נורו לא מעט כדורים, כך שאני די בטוח שגם הוחלפו במהלכו מחסניות. לכן, לכל מי שטוען שתסריט של קרב בו נדרשת מחסנית נוספת לא קיים הנה ארוע מהמציאות ולא תסריט דמיוני שמוכיח אחרת. כמובן אם אתם ציק צאק נוריס שבכדור השני בסה"כ מגדילים את החור במרכז המצח שיצרתם בכדור הראשון אזי קטן עליכם - מספיקים לכם כדור וחצי לסיים אירוע.
לגבי סיפור המקרה הנ"ל אין ספק שעצם התנהלות המאבטחים לפני האירוע באופן בו הוחזק האקדח בנדן כך שניתן היה לשלוף ולחטוף אותו מהם בקלות, אופן ההליכה הלא זהירה שלהם כך שלא הבחינו בהמחבל שעקב אחריהם וכו' יש משום התנהלות לא תקינה וכבר התייחסו לזה כאן אבל מרגע שהחל קרב הירי עצמו צריך להתייחס אליו במנותק ולבחון אותו לגופו. אני מניח ששני מאבטחים שפועלים במקום כזה מתאמנים באופן סדיר כך שמבחינת יכולת הירי שלהם הם מייצגים יכולת של יורה ממוצע פחות או יותר והארוע מייצג בהחלט ארוע שמחזיק בנשק עשוי להקלע אליו.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי lyuv » 13 דצמבר 2009, 16:45

יש הרבה תוספות שמשפרות רק במעט, זה לא הופך אותם ללא לגיטמיות.

אף אחד לא אמר "לא לגיטימיות". הנקודה היא האם השיפור מוצדק לאור מחירו. ומחיר נמדד בשקלים וגם בפוטנציאל לפגיעה באמינות האקדח, לתקלות תפעול (הסתבכות בבגד וכד'), לפגיעה באחריות ולצרות שאתה לא מעלה בדעתך שקיימות.

בכלי שנועד להגנה על החיים (בניגוד לצרכים ספורטיביים) הייתי נזהר שבעתיים מביצוע שינויים. על אחת כמה וכמה כשמדובר בכלי מצויין כמו גלוק.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי מתבונן מרחוק » 13 דצמבר 2009, 20:57

גמ כתב:
מתבונן מרחוק כתב: בלי להתנשא, אם אדם חושש שבסביבה אזרחית 15 כדורים לא יספיקו לו על מנת לנטרל מטרה ואף שתי מטרות, אולי ראוי שישקול האם זה נכון שהוא נושא עליו נשק חם, והאם הוא איננו מסכן בכך את זולתו.

ידידי, תרשה לי להפנות אותך למקרה בערך מלפני שנה (אולי יותר) שבו מחבל עקב אחרי שני מאבטחים בסמטאות ירושלים העתיקה. המחבל חטף את אקדחו של אחד מהמאבטחים וירה במאבטח תוך כדי מאבק. המאבטח השני ניהל מרדף אחרי המחבל. מהקטע ששודר בטלויזיה ממה שקלטו מצלמות אבטחה במקום, התנהל בין המאבטח למחבל קרב יריות די ממושך שבמהלכו נורו לא מעט כדורים, כך שאני די בטוח שגם הוחלפו במהלכו מחסניות. לכן, לכל מי שטוען שתסריט של קרב בו נדרשת מחסנית נוספת לא קיים הנה ארוע מהמציאות ולא תסריט דמיוני שמוכיח אחרת. כמובן אם אתם ציק צאק נוריס שבכדור השני בסה"כ מגדילים את החור במרכז המצח שיצרתם בכדור הראשון אזי קטן עליכם - מספיקים לכם כדור וחצי לסיים אירוע.
לגבי סיפור המקרה הנ"ל אין ספק שעצם התנהלות המאבטחים לפני האירוע באופן בו הוחזק האקדח בנדן כך שניתן היה לשלוף ולחטוף אותו מהם בקלות, אופן ההליכה הלא זהירה שלהם כך שלא הבחינו בהמחבל שעקב אחריהם וכו' יש משום התנהלות לא תקינה וכבר התייחסו לזה כאן אבל מרגע שהחל קרב הירי עצמו צריך להתייחס אליו במנותק ולבחון אותו לגופו. אני מניח ששני מאבטחים שפועלים במקום כזה מתאמנים באופן סדיר כך שמבחינת יכולת הירי שלהם הם מייצגים יכולת של יורה ממוצע פחות או יותר והארוע מייצג בהחלט ארוע שמחזיק בנשק עשוי להקלע אליו.

גמ, אני לא מסכים איתך.
בוא נעמיד דברים על דיוקם.
ראשית, האירוע קרה לפני שנתיים במזרח ירושלים. איזה "אוחז בנשק" או "יורה ממוצע" מסתובב שם עם נשק "זרוק" על החגורה?

דבר שני, הבחור שחטף את הנשק - חטף אותו מהמאבטח, ירה באותו מאבטח בכתף והתחיל לברוח. לברוח! ה"הגנה העצמית" כאן נמשכה רק שתים-שלוש שניות. לאחר מכן זה הפך למסע ציד. לא משהו שמצופה מאזרח אוחז בנשק.

דבר שלישי, אני ממש לא חושב שבהגנה עצמית חובה לפגוע בכדור הראשון. אני פשוט חושב שזה אבסורד לתת לאדם נשק עם 15 כדורים שבמהלכם הוא יצטרך להחליף מחסנית. זה אומר ש-15 כדורים עפו לכל עבר ולא פגעו במטרה. זה רימון רסס אנושי, לא "אוחז בנשק".
נחזור לאירוע שהצגת - באותה תקרית במזרח ירושלים עפו כל כך הרבה קליעים באוויר, שתשעה אזרחים חפים מפשע נפצעו!
אתה לא מסוגל לפגוע? אל תירה. אל תסכן חפים מפשע שעומדים בטווח הטעות שלך.

כל האפיזודה הזו היתה נמנעת אם אותם מאבטחים היו אוחזים בנשק בשביל הגנה עצמית ולא בשביל "לחסל ערבי ולצאת גבר".
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yogev » 13 דצמבר 2009, 21:51

מתבונן, תן לי להכניס אותך לתרחיש, מחבל עומד מאחורי מחסה במקום הומה אדם ומתחיל לירות.הוא מאחורי המחסה וכל פעם "מציץ" מצד אחר של המחסה ויורה צרור. יש לך קו נקי אליו.
האם לא תירה לכוון שלו כדי לגרום לו "להוריד את הראש" ולהפסיק לירות באנשים כדי לתת להם קצת שהות לברוח גם אם אתה יודע שהוא כנראה הוא לא יפגע מהכדורים?
בתרחיש כזה יש סיכוי לא רע שיאזלו לך 15 הכדורים לפני שתוריד אותו (אם בכלל תוריד אותו).

כדי להיות פייר אני יאמר - גם אני לא הולך עם מחסנית נוספת.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מתבונן מרחוק » 14 דצמבר 2009, 10:01

יוגב,
לא נכנס לעומק העניין בגלל שזה נושא כל כך תיאורטי... אבל בכלליות, אם התוקף לא יברח כשתירה על המחסה שלו, אז תהיה ככל הנראה לא תצליח לטפל בסיטואציה לבדך, גם אם תישא עליך 4 מחסניות.

אני לא רוצה לנתח כל מני אפשרויות ואולי למצוא סיטואציה היפותטית אחת שתהווה סיבה טובה לשאת יותר מ-15 כדורים.
מה שחשוב לי להבהיר זה שכל קליע שיוצא מפתח הקנה - מגיע לאנשהו. יש לו כתובת.
אם ירית 10 כדורים ואחד מהם פגע בתוקף, אתה צריך לשאול את עצמך איפה פגעו תשעת הקליעים האחרים?

מטרת רישיון נשיאת הנשק האזרחי היא לא יצירת כוח סיוע לכוחות הבטחון.

סיטואציית "מגיע מחבל ומתחיל לרסס" לא ריאלית. היא מנתקת הרבה מאוד אנשים מהמציאות ומכניסה אותם לתוך מסך קולנוע, ואי אפשר לנתח אותה בלי לחוות אותה. צריך רק לזכור שכדי להתכונן היטב לסיטואציה כזו, צריך להתקין מאג על הגג של האוטו, לשאת אקדח, שני רימוני יד וכלב תקיפה, ולהסתובב ברחובות בצוותים :)

אם מישהו נהנה לשאת גלוק עם מירב השיפצורים, עם מחסנית בהכנס ועוד שתיים בפונדה, ואולי גם לדרמן משוכלל בצד השני של החגורה... שיהנה, אני לא אשכנע אותו להתנהל אחרת.
אני רק אומר שמהעיניים שלי זה נראה כמו שופוני יא נאס, ואני, באופן אישי, מכבד אנשים שאומרים לי "אני נושא אותו כסמל סטאטוס של גבריות, זה גורם לי להרגיש טוב עם עצמי" הרבה יותר, מאשר כאלו שמחפשים תירוצים היפותטיים לשאת אותו.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רועי 357 » 14 דצמבר 2009, 11:14

שאני מתכוון לחימה זה לאימוני ירי מבצעי ולפעילות מבצעית ככלי משני בלי שום קשר יש כמה שידרוגים שלדעתי עוזרים בשנייה לתפעל אקדח טוב יותר והמינימום זה קונקטור הדק מינום עצר מחלק מוגדל כוונות מפרולייט ותפס מחסנית מוגדל זה באמת מינימום של שדרוג... אני לא מבין מה הריב פה אני יכול להגיד למה עצר מחלק מוגדל אם אני לא מחליף מחסנית. אקדח צריך להיות נוח לירי להחלפת מחסניות לתפועל מעצורים ונשיאה יום יומית. בדיוק כמו שמיצרים כל מיני שדרוגים לרוסרים לחיילים.
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 14 דצמבר 2009, 13:31

דבר שלישי, אני ממש לא חושב שבהגנה עצמית חובה לפגוע בכדור הראשון. אני פשוט חושב שזה אבסורד לתת לאדם נשק עם 15 כדורים שבמהלכם הוא יצטרך להחליף מחסנית. זה אומר ש-15 כדורים עפו לכל עבר ולא פגעו במטרה. זה רימון רסס אנושי, לא "אוחז בנשק".
נחזור לאירוע שהצגת - באותה תקרית במזרח ירושלים עפו כל כך הרבה קליעים באוויר, שתשעה אזרחים חפים מפשע נפצעו!
אתה לא מסוגל לפגוע? אל תירה. אל תסכן חפים מפשע שעומדים בטווח הטעות שלך.

אתה צודק ולא צודק.
בסיטואציות קלאסיות של הגנה עצמית אתה צודק ב-100%. בא אליך שודד חמוש, אומר לך תן את הארנק אתה אומר לו כן בטח, שולף את הנשק ויורה בו. במקרה כזה אין בכלל ויכוח. כדור אחד במטרה צריך לעשות את העבודה וחסל עניין.
המציאות אצלינו בארץ קצת שונה מהמתואר בתסריט שלמעלה כיוון שברוב המקרים מדובר בארועי פח"ע.
- יכול להיות שמדובר במספר תוקפים ולא רק אחד
- סביר שיהיו חמושים בנשק עדיף (נשק אוטומטי ארוך)
- המתארים יכולים להיות שונים ומגוונים - החל ממארב לצד כביש, תקיפת מוסדות ציבור הומים, ירי מרכב נוסע, ירי ברחוב לתוך ריכוזי בני אדם.

בחלק מהמתארים האלו אני יכול לראות את עצמי בהחלט נקלע למצב של קרב יריות שדומה במאפיינים שלו למצבים של לחימה יותר מאשר להגנה עצמית. במקרה כזה אני בהחלט רואה את עצמי יורה הרבה ומחליף מחסניות כשחלק מהאש הוא לצורך רתק או כדי לקצר טווח למטרה או כדי לנתק מגע ולברוח. וכן, כמובן בשאיפה לכל כדור צריך שיהיה כתובת - אבל לא תמיד אפשר :)

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רועי 357 » 14 דצמבר 2009, 14:13

אתה צודק איתמר לא חסר מקרים שאזרחים נטרלו מחבלים בעזרת אקדח פרטי,אפילו נדרשו לנטרל טרקטור ולא פעם אחת בסיטואציות כאלו צריך יותר ממחסנית אחת...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 18 דצמבר 2009, 23:04

רועי,

אל תזמן את החלק שציינת, יש לי אותו, לא יתאים לך - מאוד מאוד לא נוח לשחרר איתו את המחסנית, לא כמו האובלי המקורי..

(בקר אצלי בהזדמנות ותקבל אותו מתנה אם תרצה)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד