הוכחה לעמידה בתבחין, רובה זעיר.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
הוכחה לעמידה בתבחין, רובה זעיר.
שלום חברים נכבדים
ברשותי מזה כ-30 שנה רובה זעיר. היעוד היה אימוני קליעה ומזה כמה שנים שונה להחזקה, העילה: תבחין מלפני 1996.
אתמול קבלתי ממשרד הפנים מכתב כי עלי להביא אסמכתה ולהוכיח את עמידתי בתבחין.
האם התבחין מלפני 1996 אינו מספק?
האם עלי להיות חבר במועדון קליעה כדי לקיים את העילה?
ואם אני מפקיד את הנשק בתחנת המשטרה אני מאבד את ערך רכושי והמדינה לא מפצה אותי אותי על כך.
מילא היו אומרים כי מהיום מי שרוצה לרכוש רובה זעיר אמור לעמוד בתבחינים מסויימים ומי שמחזיק את הנשק ברשיון מזה 30 שנה, הנשק אמור להשאר אצלו בגין אותו תבחין ישן, אבל מה שהם עושים זה ממש מילכוד לאזרח
הקטן.
(אני רק חושב על הרובה שהוא שמור ומטופח מופקד בתחנה והשוטרים משחקים איתו, כבר עולה לי הסעיף ואני בנאדם רגוע).
אודה לכם אם יש בידכם רעיונות או דרך פעולה כדי לשמור אצלי את הרובה היקר ללבי .
בתודה מראש
ברשותי מזה כ-30 שנה רובה זעיר. היעוד היה אימוני קליעה ומזה כמה שנים שונה להחזקה, העילה: תבחין מלפני 1996.
אתמול קבלתי ממשרד הפנים מכתב כי עלי להביא אסמכתה ולהוכיח את עמידתי בתבחין.
האם התבחין מלפני 1996 אינו מספק?
האם עלי להיות חבר במועדון קליעה כדי לקיים את העילה?
ואם אני מפקיד את הנשק בתחנת המשטרה אני מאבד את ערך רכושי והמדינה לא מפצה אותי אותי על כך.
מילא היו אומרים כי מהיום מי שרוצה לרכוש רובה זעיר אמור לעמוד בתבחינים מסויימים ומי שמחזיק את הנשק ברשיון מזה 30 שנה, הנשק אמור להשאר אצלו בגין אותו תבחין ישן, אבל מה שהם עושים זה ממש מילכוד לאזרח
הקטן.
(אני רק חושב על הרובה שהוא שמור ומטופח מופקד בתחנה והשוטרים משחקים איתו, כבר עולה לי הסעיף ואני בנאדם רגוע).
אודה לכם אם יש בידכם רעיונות או דרך פעולה כדי לשמור אצלי את הרובה היקר ללבי .
בתודה מראש
- סליקאי ארד

Re: הוכחה לעמידה בתבחין, רובה זעיר.
מנסיון של חבר- הגש בקשה לוועדת ערר. נגן על הותק והצד הרגשי. במקרה ההוא זה עבד.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
שתי אופציות נוספות
1)רישום למועדון קליעה
2)לגרור את משרד הפנים לבג"ץ .
האופציה הראשונה זולה ופשוטה משמעותית אני חייב לציין ,אם כי אני ממש מצר על כך שעדר נושאי הנשק לא מצליח
להתאגד פעם לפחות להוציא את אופציה 2 לפועל .
1)רישום למועדון קליעה
האופציה הראשונה זולה ופשוטה משמעותית אני חייב לציין ,אם כי אני ממש מצר על כך שעדר נושאי הנשק לא מצליח
קודם כל, ממה ששמעתי (לא ידע מוצק) יש מהלך של משרד הפנים לבטל רשיונות לרובה זעיר, כולל פעולה אגרסיבית של ביטול רשיון קיים על כל המשתמע מכך (אבדן הקניין). אבל כאמור, זה מפי השמועה.
לפי מה שאתה מספר, נראה שיש ליקוי בתהליך של משרד הפנים. נראה כאילו הם שלחו אוטומטית לכל בעלי הרשיון דרישה להוכחת קיום העילה. אבל כאשר העילה מוגדרת "תבחין מלפני 1996", ברור (בהיבט הלוגי) שהיא עדין מתקיימת, ולכאורה אין מה להוכיח.
אם באמת מדובר בטעות, אמור להספיק שתודיע למשרד הפנים שהרשיון קיים מלפני 1996 ולכן התבחין קיים. ובמידה ויש להם ספק, הדבר מתועד ברישומיהם.
אבל מאחר ובמשרד הפנים (וספציפית באגף רישוי כלי יריה) עסקינן, אל תצפה שההגיון או הצדק (או אפילו החוק והתקנות) יכתיבו את ההתנהלות.
לפי מה שאתה מספר, נראה שיש ליקוי בתהליך של משרד הפנים. נראה כאילו הם שלחו אוטומטית לכל בעלי הרשיון דרישה להוכחת קיום העילה. אבל כאשר העילה מוגדרת "תבחין מלפני 1996", ברור (בהיבט הלוגי) שהיא עדין מתקיימת, ולכאורה אין מה להוכיח.
אם באמת מדובר בטעות, אמור להספיק שתודיע למשרד הפנים שהרשיון קיים מלפני 1996 ולכן התבחין קיים. ובמידה ויש להם ספק, הדבר מתועד ברישומיהם.
אבל מאחר ובמשרד הפנים (וספציפית באגף רישוי כלי יריה) עסקינן, אל תצפה שההגיון או הצדק (או אפילו החוק והתקנות) יכתיבו את ההתנהלות.
- סליקאי כסף

higt-power כתב:שתי אופציות נוספות
1)רישום למועדון קליעה
אופציה 1 אינה ריאלית לאחר החלטה שרירותית של ראשי האגף במשה"פ שלא להכיר בנרשמים חדשים ,
ולטעמי גם החלטה זו מוליכה לכיוון אופציה 2 - אם רק יימצא מי שירים את הכפפה...
A friend in need - is a friend indeed
לו יהי !
אני פה מוכן ומזומן כבר שנים ,איפה כל השאר ?
אני פה מוכן ומזומן כבר שנים ,איפה כל השאר ?
משרד הפנים ומשטרת ישראל מאורגנים לבצע איסוף של כל כלי הנשק המוחזקים ללא עילה ממשית ובראשם
עומדים הכלים הארוכים, כמי שמאורע במה שקורה בתחום אני מבחין לאחרונה בהרבה חברים שמנסים למכור
את הכלים לפני מועד פקיעת הרישיון.
עילה כחבר מועדון מוכחת לאחר תקופה יחסת ארוכה של פעילות ועל זה כנראה ניתן לערער, במידה ותמהר
להירשם כחבר מועדון אולי(בדגש אולי) תצליח להציל את הרישיון ואחזקת הכלי היקר לליבך.
בישראל קיימים אלפי כלי נשק המשמשים לצייד לא חוקי ואולי בשימוש של אירגוני פשע לכן
ישנו דגש להפקדת הכלים ובראשם הארוכים.
בהצלחה
אסף
עומדים הכלים הארוכים, כמי שמאורע במה שקורה בתחום אני מבחין לאחרונה בהרבה חברים שמנסים למכור
את הכלים לפני מועד פקיעת הרישיון.
עילה כחבר מועדון מוכחת לאחר תקופה יחסת ארוכה של פעילות ועל זה כנראה ניתן לערער, במידה ותמהר
להירשם כחבר מועדון אולי(בדגש אולי) תצליח להציל את הרישיון ואחזקת הכלי היקר לליבך.
בישראל קיימים אלפי כלי נשק המשמשים לצייד לא חוקי ואולי בשימוש של אירגוני פשע לכן
בהצלחה
אסף
נערך לאחרונה על ידי asafii2 בתאריך 17 דצמבר 2009, 14:04, נערך פעם אחת בסך הכל.
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
asafii2 כתב:בישראל קיימים אלפי כלי נשק המשמשים לצייד לא חוקי ואולי בשימוש של אירגוני פשע לכן
אסף
אני יספר לך אפילו יותר מזה .
בישראל קימים עשרות אם לא מאות אלפי כלי נשק ללא רשיון כלל ,חלקים לא מבוטלים מהם נשקים צבאים אוטומטים
הכלים הללו בטוח לא אולי משמשים לפעילות לא חוקית כזאת אוו אחרת החל מירי בחתונות המשך בציד לא חוקי ומשם מתדרדר במדרון חלקלק מאד ...........
מה משטרת ישראל עשתה נגד הכלים האלו לאחרונה
הרבה יותר פשוט להיטפל לטטלא המסכן הזה שמחזיק איזה אקדח אוו רובה 0.22 אוו אולי שומו שמיים אפילו רובה אוויר
ומחדש רשיון בכל 3 שניים ומכניס עמלה לקופת האוצר
ללא ספק אלו הם הסכנות לחברת המופת בארץ ישראל ,אין ספק אחרי שאחרון הכלים ילקח מהידים של האנשים המסוכנים הללו יגמרו כל הבעיות שלנו .
אז איך אומר נחמיה "שלא יעבדו עליכם"
הרבה יותר פשוט להיטפל לטטלא המסכן הזה שמחזיק איזה אקדח אוו רובה 0.22 אוו אולי שומו שמיים אפילו רובה אוויר
ומחדש רשיון בכל 3 שניים ומכניס עמלה לקופת האוצר
ללא ספק אלו הם הסכנות לחברת המופת בארץ ישראל ,אין ספק אחרי שאחרון הכלים ילקח מהידים של האנשים המסוכנים הללו יגמרו כל הבעיות שלנו .
אתה מפספס את העיקר. אחרי שאחרון הכלים ילקח, משרד הפנים יוכל להוציא הודעה לתקשורת ולבשר לציבור: ע"פ נתוני משרד הפנים אין יותר רובים בידי הציבור.
מה שיש בידי העבריינים לא מופיע ברישומים ולכן לא נכלל בנתונים
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
חברים יקרים
תפנימו היטב את מה שקורה ליוזם השרשור
זה מה שיקרה במוקדם או במאוחר לכולנו, כל אחד והתבחין שלו, בכל כלי הנשק.
יש לי המלצה לטווח ארוך, לכו ללמוד קראטה.
כך בעוד שמונה שנים כשיקחו לכולם את כלי הנשק תהיו כבר חגורה שחורה ותרוויחו גם תחביב, גם ספורט וגם הגנה עצמית...
תפנימו היטב את מה שקורה ליוזם השרשור
זה מה שיקרה במוקדם או במאוחר לכולנו, כל אחד והתבחין שלו, בכל כלי הנשק.
יש לי המלצה לטווח ארוך, לכו ללמוד קראטה.
כך בעוד שמונה שנים כשיקחו לכולם את כלי הנשק תהיו כבר חגורה שחורה ותרוויחו גם תחביב, גם ספורט וגם הגנה עצמית...
שי
"חבריך נחוצים להישרדותך, הם מספקים לאויב מישהו אחר לירות עליו"
"חבריך נחוצים להישרדותך, הם מספקים לאויב מישהו אחר לירות עליו"
asafii2 כתב:...במידה ותמהר להירשם כחבר מועדון אולי(בדגש אולי) תצליח להציל את הרישיון ואחזקת הכלי היקר לליבך...
מכיר את השיר "אשליות" של נסים סרוסי ?
רצ"ב תכתובת-פנימית של משה"פ/אגף רישוי כלי ירייה :
(הדגשים והצביעה הם שלי)

By avishon at 2009-12-16

By avishon at 2009-12-16
A friend in need - is a friend indeed
אבישון,
אתה יכול להגיד מאילו תאריכים התכתובות הפנימיות של משרד הפנים?
לא מובן הלהט של הפקידים לקחת את הכלים הללו. מוכן להצטרף לכל התאגדות כנגד החלטה זו.
אתה יכול להגיד מאילו תאריכים התכתובות הפנימיות של משרד הפנים?
לא מובן הלהט של הפקידים לקחת את הכלים הללו. מוכן להצטרף לכל התאגדות כנגד החלטה זו.
It's Better to Have a Gun and Not Need It, Than to Need a Gun and Not Have it
- סליקאי כסף

באמת שעוד כמה שנים נשאר רק עם גז מדמיע
חייבים לעשות משהו בעניין
חייבים לעשות משהו בעניין
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד