הקמת עמותה או בג"צ?
הקמת עמותה או בג"צ?
קודם כל אני מבקש מכל האנשים שמעוניינים להצטרף לאחד משני המהלכים להרשם בשירשור הזה. להערכתי התארגנות נאותה פירושה לא פחות מעשרים חברים לפחות.... אז קדימה..
אנא הוסיפו גם את דעתכם לגבי בג"צ/עמותה.
כמובן שהדבר כרוך גם בעלות כספית שתתחלק שווה בשווה בין כל המשתתפים ויש לקחת זאת בחשבון.
כמו כן אני יודע לפחות על שני עורכי דין שחברים באתר, האם יש עוד? האם מי מהם מוכן להתגייס למשימה ?
אנא הוסיפו גם את דעתכם לגבי בג"צ/עמותה.
כמובן שהדבר כרוך גם בעלות כספית שתתחלק שווה בשווה בין כל המשתתפים ויש לקחת זאת בחשבון.
כמו כן אני יודע לפחות על שני עורכי דין שחברים באתר, האם יש עוד? האם מי מהם מוכן להתגייס למשימה ?
נערך לאחרונה על ידי trooperglock בתאריך 18 דצמבר 2009, 12:24, נערך 2 פעמים בסך הכל.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
Re: הקמת עמותה או בג"צ?
אני חושב שצריך שהעמותה תגיש בג"צ .
אבל לפני הכל אנחנו צריכים לדעת מה אנחנו רוצים להשיג. לגבש דרישות ושכל מי שמממן את הסיפור יסכים לדברים זה דורש לפחות כמה פגישות פנים אל פנים
אבל לפני הכל אנחנו צריכים לדעת מה אנחנו רוצים להשיג. לגבש דרישות ושכל מי שמממן את הסיפור יסכים לדברים זה דורש לפחות כמה פגישות פנים אל פנים
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
מעוניין להצטרף. הקמת עמותה זה אולי פחות חשוב כרגע; כדאי לנהל רישום קבוצה ועוד יותר חשוב, כמו שצוין בהודעה הקודמת, להציג מצע כתוב קצר, פשוט וברור. הגשת עתירה לבג"צ דרושה בדחיפות.
הצעה לנקודות חשובות לדעתי:
- הסדרת נושא רשיון נשק להגנה עצמית באורח חד-משמעי (עדיף בחוק ולא בתקנות שעה)
- הסדרת אחזקה חוקית של נשק חם נוסף למטרות אספנות/ירי קליעה מזדמן, כולל רובים סליליים
- היתר "נורמלי" לאחזקת תחמושת
הצעה לנקודות חשובות לדעתי:
- הסדרת נושא רשיון נשק להגנה עצמית באורח חד-משמעי (עדיף בחוק ולא בתקנות שעה)
- הסדרת אחזקה חוקית של נשק חם נוסף למטרות אספנות/ירי קליעה מזדמן, כולל רובים סליליים
- היתר "נורמלי" לאחזקת תחמושת
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
צודק רועי שאומר - "בג"ץ על מה?"
לדעתי אנחנו צריכים לעשות את הפעולות הבאות בסדר הבא:
1. להקים עמותה.
2. לרכז מקרים ספציפים של אנשים , שמראים שמשרד הפנים התנהג בצורה לא הוגנת\שרירותית\חרג מהמנדט שלו.
3. לפנות למשרד הפנים לגבי כל מקרה.
4. אם תגובת הפנים לא מספקת, ויש "בשר" למקרה הספציפי, אז אפשר לקחת אותם לבג"ץ.
כמו שאני רואה את זה בג"ץ יכול לבוא רק בסוף תהליך , ויכול אפילו כלל לא להגיע.
בנוסף העמותה צריכה (לדעתי ) לפעול להגדיל את הרשיונות שבידי הציבור - לדוגמא לפעול לשנות את התקנה כך שגם קצין משוחרר בדרגת סגן יוכל לקבל רשיון (אם הוא יכול להוביל חיילים בקרב, כנראה שהוא גם יכול לשאת נשק. והוא לפחות יותר ראוי מכל ה"פותחת תיק בבקשה").
גם בתחום ההסברה יהיה מה לעשות - אפשר למצוא דובר רהוט כך שאחרי כל פיגוע טרקטור שימנע ע"י נושא נשק יהיה מישהו שיעלה את הצורך בהגדלת מספר הרשיונות.
ומעבר לכל - הקמת עמותה היא עסק יחסית פשוט וזול, בניגוד לבג"ץ (העלות לא נגמרת באגרה).
לדעתי אנחנו צריכים לעשות את הפעולות הבאות בסדר הבא:
1. להקים עמותה.
2. לרכז מקרים ספציפים של אנשים , שמראים שמשרד הפנים התנהג בצורה לא הוגנת\שרירותית\חרג מהמנדט שלו.
3. לפנות למשרד הפנים לגבי כל מקרה.
4. אם תגובת הפנים לא מספקת, ויש "בשר" למקרה הספציפי, אז אפשר לקחת אותם לבג"ץ.
כמו שאני רואה את זה בג"ץ יכול לבוא רק בסוף תהליך , ויכול אפילו כלל לא להגיע.
בנוסף העמותה צריכה (לדעתי ) לפעול להגדיל את הרשיונות שבידי הציבור - לדוגמא לפעול לשנות את התקנה כך שגם קצין משוחרר בדרגת סגן יוכל לקבל רשיון (אם הוא יכול להוביל חיילים בקרב, כנראה שהוא גם יכול לשאת נשק. והוא לפחות יותר ראוי מכל ה"פותחת תיק בבקשה").
גם בתחום ההסברה יהיה מה לעשות - אפשר למצוא דובר רהוט כך שאחרי כל פיגוע טרקטור שימנע ע"י נושא נשק יהיה מישהו שיעלה את הצורך בהגדלת מספר הרשיונות.
ומעבר לכל - הקמת עמותה היא עסק יחסית פשוט וזול, בניגוד לבג"ץ (העלות לא נגמרת באגרה).
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
אני בפנים.
א.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
גם אני בפנים.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
אכן, כפי שכותב יוגב, כאשר ניגשים להגשת תביעה לבג"ץ יש להראות שקודם לתביעה נעשו פעולות שלא במסגרת תביעה בנסיון לישוב העניין.
הייתי מתחיל עם מכתב פשוט מאת חברים שחברו יחד מתוך עניין משותף (עדיין לא עמותה או גוף מאורגן באופן שיש לו משמעות חוקית ומשפטית כלשהי) לשר הפנים ולמר יעקב עמית שמפנה אליהם תהיות של החברים באשר לנושאים שונים בתחום רישוי הנשק. מכתב כזה אם ינוסח נכון ויכלול את הטענות שעולות כאן כמעט בכל דיון, ותשובתו של שר הפנים/מר עמית עליו יכול לשמש חומר רקע להמשך לפי הצורך (בקשת הבהרות נוספות, התאגדות עמותה, תביעה לבג"ץ וכו').
אשמח להשתתף בניסוח ושליחת מכתב כזה במידה ויוסכם שזו הדרך.
הייתי מתחיל עם מכתב פשוט מאת חברים שחברו יחד מתוך עניין משותף (עדיין לא עמותה או גוף מאורגן באופן שיש לו משמעות חוקית ומשפטית כלשהי) לשר הפנים ולמר יעקב עמית שמפנה אליהם תהיות של החברים באשר לנושאים שונים בתחום רישוי הנשק. מכתב כזה אם ינוסח נכון ויכלול את הטענות שעולות כאן כמעט בכל דיון, ותשובתו של שר הפנים/מר עמית עליו יכול לשמש חומר רקע להמשך לפי הצורך (בקשת הבהרות נוספות, התאגדות עמותה, תביעה לבג"ץ וכו').
אשמח להשתתף בניסוח ושליחת מכתב כזה במידה ויוסכם שזו הדרך.
- תרמתי למען הסליק
אשמח להצטרף ולסייע
- סליקאי כסף
גמ כתב:הייתי מתחיל עם מכתב פשוט מאת חברים שחברו יחד מתוך עניין משותף .
רעיון מצויין, אני מציע שכל אחד יכתוב פה טענות שאפשר להעלות במכתב.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
גם אני בפנים
I carry a 1911 5" condition 1.
Cocked, locked and ready to rock
if you have to shoot,shoot don't talk
Cocked, locked and ready to rock
if you have to shoot,shoot don't talk
אני בעסק בשמחה
שי
"חבריך נחוצים להישרדותך, הם מספקים לאויב מישהו אחר לירות עליו"
"חבריך נחוצים להישרדותך, הם מספקים לאויב מישהו אחר לירות עליו"
חברים, כדי שניתן יהיה להתמקד ולהחליט על כיוון פעולה, כשאתם כותבים אני בעד אנא ציינו בעד מה אתם בדיוק: רישום עמותה, הגשת בג"צ, התחלה עם מכתב לפני התאגדות וכו'. כפי שכולנו יודעים, היכן שיש 5 יהודים יש בערך 7 דעות שונות. בירור מקדים האם יש כאן ביננו הסכמה על כיוון כלשהו יאפשר לקבוע האם יש בסיס לפעולה משותפת.
- תרמתי למען הסליק
אני בפנים.
הכיוון שאני מציע:
1. הסדרה בחוק של שיטת מתן רשיון שדומה ל-SHALL ISSUE האמריקאי, קרי - אם אין סיבה לא לאפשר לך עקרונית - אז צריך לאשר עקרונית. ניתן "להקשיח" את השיטה ע"י דרישה לשרות צבאי מלא. חובה להוסיף דרישות הכשרה רציניות.
2. ביטול בחוק של המצב שכל אחד שחושב את עצמו קב"ט מחליט יום בהיר אחד לא לאפשר כניסה עם נשק "כי ככה בא לו" מבלי לתת אפשרות להפקדה תקנית וחוקית במקום (איסור האפלייה).
3. ביטול הגזירה המוזרה המגבילה יבוא ומכירת של חלקי נשק (למעט החלקים הממוספרים).
להתחיל מזה ואז נראה לאיזה כיוון זורחת השמש.
הכיוון שאני מציע:
1. הסדרה בחוק של שיטת מתן רשיון שדומה ל-SHALL ISSUE האמריקאי, קרי - אם אין סיבה לא לאפשר לך עקרונית - אז צריך לאשר עקרונית. ניתן "להקשיח" את השיטה ע"י דרישה לשרות צבאי מלא. חובה להוסיף דרישות הכשרה רציניות.
2. ביטול בחוק של המצב שכל אחד שחושב את עצמו קב"ט מחליט יום בהיר אחד לא לאפשר כניסה עם נשק "כי ככה בא לו" מבלי לתת אפשרות להפקדה תקנית וחוקית במקום (איסור האפלייה).
3. ביטול הגזירה המוזרה המגבילה יבוא ומכירת של חלקי נשק (למעט החלקים הממוספרים).
להתחיל מזה ואז נראה לאיזה כיוון זורחת השמש.
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד