דרישות מגוכחות לקבלה למוסד?

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

דרישות מגוכחות לקבלה למוסד?

על ידי Smokey » 04 ינואר 2010, 21:28

קודם כל אני רוצה לומר שאני מודע לכך שזה פורום של נשק, אבל יש לי הרגשה שפה אני אקבל תשובות יותר רציניות מפורומים חובבניים.
אז לשאלתי! החלטתי לעשות חיפוש קצר באינטרנט לגבי המוסד, ונתקלתי בכל מיני דרישות לכאורה של המוסד שהן חובה כדי להתקבל לתפקיד מבצעי, שנראות לי מגוחכות:
(אגב הדרישות נלקחו מאתר שנקרא "הקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים")
המוסד למודיעין ותפקידים מיוחדים - תפקידי אבטחה
תנאי קבלה:
שירות קרבי מלא ,קורס פיקודי בצה"ל,מגורים באיזור המרכז
התחייבות לעבודה במשך שנתיים לפחות
למשרה מתלווים תנאי העסקה ושכר טובים,כולל תנאים סוציאליים מלאים
המשרה מתאימה לסטודנטים,תלמידי מכינות קדם אקדמיות והכנה לפסיכומטרי
קורות חיים מפורטים ניתן לשלוח לשאלון הנמצא באתר האינטרנט
http://www.mossad.gov.il
אם במקרה כילד בן 17 שלצבא (ואני כבר מבקש סליחה על הביטוי) לא תמיד ממש מעניין את התחת הרצונות שלו, גויסתי כג'ובניק, אני לא זכאי לעבוד במוסד בתפקיד מבצעי? אם החלטתי שקצונה בצבא לא מתאימה לי סימן שגם המוסד לא?
ישנם עוד הרבה דוגמאות, יצא לי לראות שבנוסף ישנה הגבלת גיל של 27 לקבלה, שמתוך מספר של אלפי מועמדים רק עשרות נבחרו, ועוד ועוד כל מיני דרישות לא הגיוניות בעליל...
כל זה מבוסס על אמת? או שזהו רק חלק מהאידוליזציה שעושים למוסד כארגון ביון מרכזי בעולם?
אגב הדרישות באתר האינטרנט של המוסד קצת יותר הגיוניות (למראית עין, אני מניח שישנו עוד ניפוי אחרי דרישות הסף), ולא -כאלה- גרועים:
רמה אישית גבוהה, יכולת טובה לעבודה בצוות, סקרנות ופתיחות ללמידה, יכולות למידה גבוהות, יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסא
שליטה בשפות זרות ברמה טובה
נכונות לעבודה בשעות לא שגרתיות ולנסיעות תכופות לחו"ל
אני אודה לכל מי שיעזור לכוון אותי למקום יותר ברור :P
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: דרישות מגוכחות לקבלה למוסד?

על ידי ליאור45 » 04 ינואר 2010, 21:54

ציינת שמדובר במשרת אבטחה. בטוחני שלא כל המשרות שבמוסד קשורות באבטחה. ובתכל'ס, לא אתפלא אם מרבית תפקידי האבטחה במחוזות שושואיסטיים מצריכים עבר פיקודי. אין קשר בין אבטחה לבין תפקידי הליבה של הארגון הנדון - שוב לדעתי בלבד.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Hungarfield » 04 ינואר 2010, 21:58

קודם כל אני רוצה לכתוב שנחמד שאתה מודע לכך שזה פורום לנשק, ולכן אולי היה עדיף להעלות את השאלה הזו בפורום "אחים לנשק", שם מקבלים תשובות רציניות.
אז לתשובתי!
היות ואני מניח שיש במוסד יותר מתפקיד אחד, סביר שדרישות הבסיס הן שונות לפי התפקיד הדרוש. יכל להיות שאתה ראית דרישות לתפקיד X בעוד שלתפקיד Y (חובש, חובש מכתבה, חושב...) יהיו אחרות.
עוד אני מניח, שאם כבר אתה רוצה תשובה מוסמכת אולי עדיף שתפנה אליהם ישירות, ויכול להיות שלמרות שהיית ילד וג'ובניק, גם הם יתרשמו כמוני שאתה דווקא יכול להתאים להיות במוסד, וייתכן אפילו לתקופה ארוכה.
בהצלחה!
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי Smokey » 04 ינואר 2010, 22:13

התלונות שלי הם כלפי הדרישות למשרת סוכן מוסד, למיטב הבנתי אלו דרישות לתפקיד סוכן לכל דבר.
גם אם המשרה מצריכה כושר פיקוד, עבודת צוות וכל הנגזר מהם, אני לא חושב שקצונה בצבא זה קריטריון נכון לניפוי מועמדים. זה נראה לי אפילו טיפה מטומטם, דבר כזה בעצם אומר שקצונה בהכרח מייצרת אנשים איכותיים וכל מי שלא הלך לקצונה למעשה לא טוב מספיק.
ודרך אגב, אני בן 17 ולאן אני הולך עוד לא סגור, העניין פשוט הטריד אותי כי הוא נראה לי לא הגיוני.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי צוות מספר 3 » 04 ינואר 2010, 22:20

אם עוד לא גוייסת ואתה מעוניין להפוך לקרבי במגוון רחב של תפקידים מעניינים עדיין לא מאוחר מידי :!:
לך על זה 8)
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי EMT » 04 ינואר 2010, 22:23

כאשר ראיתי את הכותרת לא ממש הבנתי מה עניין, קראתי ובכן – כנקודת פתיחה יש להבין שארגוני הביון ארצישראלים שב'כ ומוסד ועוד כמה נוספים מבססים את מאתר הגיוס שלהם בין היתר על עבודת מיון ראשוני שביצעו ארגונים ממלכתיים אחרים עבורם דהיינו צה'ל / משטרה .

למי שמתקשה להבין קשר, לרוב קיים קשר חיובי/ישיר בין היותך קצין צה'ל ביחידה מבצעית/שדה/מודיעין או אפילו לוגיסטיקה להיותך אדם רציני, יצירתי , יודע לעבוד תחת לחץ למען המולדת. כל זה בעלות שולית של 700 ש''ח לחודש ימים.

אדם שהשקיעה מהיטב צעירותו למען המולדת ראוי שיזכה לעדיפות בכל הקשור בשרות המדינה.

כאשר נדרש ארגון ממלכתי לגייס אנשים לתפקידים הכי רגישים במדינה, הרבה יותר נכון לסנן מתוך מאתר קיים – קצינים/ות/לוחמית/ות/בעלי רקע קודם – יוצאי אמ'ן/חמ'ן. הם כבר הוכיחו את עצמם בעבר.

עניין הגיל – מי שמבין ביין יודע שיין צעיר מידי לא ממש מטעים לקבלת פנים ממלכתית בראשות ראש הממשלה. יין ישן מידי הופך לחומץ.

עניין המיון – סטטיסטית יש אלפי מעומדים לתפקידים מיוחדים במע' הביטחון למקום 1. מתוכם לשלב מיון ראשוני מגיעים מאות, לשלב השכרה בודדים. זאת הדרך בין היתר להשיג מצוינות.

גל אחד רשאי להגיש יום (לא כמו בעבר הלא רחוק שלא היה אתר וכולם הגיעו דרך צבא או חברים). לקו הגמר יגיעו הטובים באמת. אני לא חושב שקיים מחסור ומוסד מחפש מרגלי על בנרות במסעות פרסום במקומונים.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 04 ינואר 2010, 22:24

בוא נבהיר דבר אחד: עם עבר ג'ובניקי, לא תוכל להיות מאבטח גם בשב"כ, ברשות שדות התעופה, לאבטח עובדים בחברת החשמל ובעוד כמה מקומות שדורשים רקע קרבי. רק ברמות הנמוכות - כמו אבטחה ברישוי עסקים ובמוסדות חינוך, לא צריך רקע קרבי.
הסיבה? כשאתה מכשיר מאבטח, אתה מתבסס על הרקע הצבאי שלו. הוא כבר עבר הכשרה בנשק, עשה הרבה תרגילים, היה בסיטואציות מבצעיות וכן הלאה. לכן אפשר להכשיר אותו מהר יותר, כלומר בעלות נמוכה יותר. הגופים האלה יכולים להרשות את זה לעצמם, כי יש מספיק מועמדים בוגרי יחידות קרביות.
נניח שחברת הייטק מגייסת עובדים, ואתה היית בגיל 17 מורעל והתגייסת לגולני, האם תתלונן שזה לא פייר שהם דורשים אנשים שבילו 3 שנים בממר"מ? ברור שלאחד כזה ששירת 3 שנים בממר"מ יהיה יתרון עליך - הרקע שלו רלוונטי. אותו דבר באבטחה.
עם זה, בכל הגופים הבטחוניים יש מגוון תפקידים שהם לא אבטחה/ לחימה, ודורשים יכולות אחרות. אם שרתת בצבא כג'ובניק בתחום טכנולוגי רלוונטי, ובתנאי שהשרות שלך היה תקין וטוב, יש להם מה להציע לך. גם תואר אקדמי במגוון תחומים עוזר. אבל לאבטחה - לא.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי EMT » 04 ינואר 2010, 22:37

חבר'ה - פותח האשכול נער בן 16-17
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי צוות מספר 3 » 04 ינואר 2010, 22:42

צוות מספר 3 כתב:אם עוד לא גוייסת ואתה מעוניין להפוך לקרבי במגוון רחב של תפקידים מעניינים עדיין לא מאוחר מידי :!:
לך על זה 8)

הוא שאמרתי :P
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 04 ינואר 2010, 23:18

http://www.mossad.gov.il/
הכל על המוסד, כולל מסיבות לעובדים וילדיהם.
באתר מוצעות משרות רבות, בשמן המלא כולל הדרישות, ואפשר להגיש בקשות ישר באתר, ממש כמו ב CIA.
חסל סדר "חבר מביא חבר".
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 05 ינואר 2010, 06:55

כמי ששרת במוסד שנים ארוכות ונתן את הנשמה וגם את התחת,אני אומר לך לך על זה!!!
לעולם לא תדע את מחיר החופש ,אלא רק כשתשתחרר,,
אין,אין,כמו מוסד,,,,,הנשואים.
אתה יכל לשרת שם במיגוון תפקידים[אסיר,נושא כלים,מממן גחמות,שיפוצניק,חמור עבודה,שוטף כלים,נהג בוס,ועוד,, :lol:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי הצעדן » 05 ינואר 2010, 09:11

donduck כתב:http://www.mossad.gov.il/
הכל על המוסד, כולל מסיבות לעובדים וילדיהם.
באתר מוצעות משרות רבות, בשמן המלא כולל הדרישות, ואפשר להגיש בקשות ישר באתר, ממש כמו ב CIA.
חסל סדר "חבר מביא חבר".

אמנם המערכת משתנה אבל ממש לא חסל סדר... 8)
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי trooperglock » 05 ינואר 2010, 11:04

Hungarfield כתב: ויכול להיות שלמרות שהיית ילד וג'ובניק, גם הם יתרשמו כמוני שאתה דווקא יכול להתאים להיות במוסד, וייתכן אפילו לתקופה ארוכה.
בהצלחה!

עברית קשה שפה....והדקויות שלה..... חבל"ז... דקות ארוכות לא הפסקתי לצחוק... ח"ח לחתול ההונגרי :lol: :lol: :lol:
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מתבונן מרחוק » 05 ינואר 2010, 19:36

תגיד לי, נראה לך שמדובר בתנאי קבלה להתנדבות במוסד לקשישים?? :lol:
למה הם צריכים לאפשר לאנשים ששירתו בתור ג'ובניקים "הזדמנות" לעבוד במוסד כשיש אלפי מועמדים יוצאי שייטת 13 שמוכנים לתת את הנשמה בשביל תפקיד כזה?
המוסד הוא הקרם דה לה קרם של ארגוני הבטחון. הדבר נמדד בתהילה אזרחית ובתנאי תשלום.
הם מגייסים (לדוגמא) 30 אנשים בשנה מתוכם לאחר חמש שנות שירות ישארו ארבעה.
למה להסתפק בבחור שיש לו פוטנציאל אבל אין לו קבלות?
יש כל כך הרבה אחרים שכן הוכיחו את עצמם...
בדרגים בטחוניים כאלו, אף אחד לא חייב לאזרח שוויון הזדמנויות.
שיסננו, שיחליטו ששלדג זה לא יחידה מספיק טובה בשביל המוסד, שיחליטו שכדי להיות טכנאי מחשבים שכל תפקידו הוא להתקין WINDOWS על מחשבים של פקידות אכ"א - צריך להיות קצין ממר"מ, שיחליטו שבשביל להרכיב מטעני חבלה צריך ניסיון של 15 שנה בחבלנות שמתוכו לפחות 7 שנות קצונה ביחס"פ... טוב מאוד. שאחמדינגא'ד יידע שכל בקלוואה שהוא מכניס לפה יכולה להיות האחרונה.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי עדן23 » 05 ינואר 2010, 21:11

איש גדול..

לצערי אני נאלץ לחלוק עליך.
בתחום האבטחה קיימים גם חריגים
ולראייה מכר ותיק שלי ששירת בחיל הים כלוחם דבורה (ר' 02)
משמש היום כמנהל אבטחה באחד מהמתקנים הממשלתיים (מונחה שב"כ) ולאחרנה גם כקב"ט תעופה.

אז כמו בכל דבר יש גם חריגים
שנינו יודעים שגם בקורס אחיד של ר.ש.ת (ש.ים) וגם של השירות (אחוזה)
לומדים הכל מההתחלה מה שגם תורת הלחימה שונה לגמרי מהתורה הצבאית/משטרתית.
לכן אין שום סיבה שלא יקבלו אדם לתפקיד מבצעי בגלל העדר רקע קרבי/פיקודי
אלא לבחון כל מקרה לגופו (כמובן לאחר מיונים קפדניים).

אין דבר העומד בפני הרצון...
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד