תחמושת חודרת שריון
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: תחמושת חודרת שריון
טלסקופ ליאופולד X-10,הסט רוח נכון והרבה שנים של אימון מנטאלי כדי "להרגיש" את הרגע שהמטרה הזו
פשוט "שלך"!
במבי
פשוט "שלך"!
במבי
נערך לאחרונה על ידי bambi בתאריך 07 ינואר 2010, 23:12, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי כסף

אני חייב עוד גילוי טכני נאות קטן שנישמט בעת כתיבת ההודעה הקודמת:
בגלל מבנה הרוב"צ הנ"ל וצורת לוח השנתות בטלסקופ קל יותר ונוח לדייק בטווחים של 1000-1200 מ'
מאשר בטווחים של 500-600 מ'
במבי
בגלל מבנה הרוב"צ הנ"ל וצורת לוח השנתות בטלסקופ קל יותר ונוח לדייק בטווחים של 1000-1200 מ'
מאשר בטווחים של 500-600 מ'
במבי
- סליקאי כסף

bambi כתב:רק לסבר את אוזנך:הינו היחידה הריאשונה בצה"ל שקיבלה את הבארט לניסיון.(עוד לפני היחידות הסדירות)
אני בן 52 פלוס ועדיין יורה בבארט!
"בעופרת יצוקה" הייתי הח"ירניק המבוגר ביותר ברצועת עזה, עם בארט.(כך שגם הכושר הגופני שלי עדיין תקין)
כך שאני יכול לומר לך בלב שלם וללא נקיפות מצפון שיריתי בבארט יותר משאתה "שתית מים"בכל אחד מימי חייך!!!
ואם ראש (כן,אתה קורא נכון,ראש) ב-1600 מ' זה לא רובה צלפים, אז הריני מרים ידיים ואולי באמת אינני יודע
רובה צלפים מהו!!!
ובזאת תמו טיעוני "הסנגוריה"!!!
תודה
במבי
פגיעות טובות לא אומרות שהרובה בהכרך מצויין לצליפה, ידוע הסיפור על צלף אמריקאי מעולה בוואטנם (שאינני זוכר את שמו) שהיה משתמש במק"כ (!) עם כוונת טלסקופית כדי לפגוע במטרות בטווח רחוק. וגם יש את הצלף הפיני סימו הייהה שנחשב לצלף הכי קטלני במלחמת העולם השניה והיה משתמש בכוונות ברזל (!) בלבד.
(גילוי נאות - אני לא ממש מבין בצליפה)
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
במבי, מבלי לפגוע בכבוד ובמקצועיות שאתה מפגין כאן (שאפו, בהחלט), רועי צודק - הבארט החצי-אוטומטי לא תוכנן כרוב"צ מלכתחילה. הוא מוגדר בספרות כ anti-matter rifle. מה שעמד לו לרועץ זה המנגנון החצי-אוטומטי והתחמושת.
הצלף האמריקני המפורסם הוא קארלוס האת'קוק והקומבינציה של קנה מק"כ 0.5 עם טרילוקס הופעלה בהיקף מצומצם גם בארץ. במקום גוף המק"כ המגושם והכבד התבצע ירי באמצעים אחרים כשהקנה הותקן על חצובה קרקעית של מאג.
אבי, שהיה פעיל ביחידת צלפי משא"ז ז"ל, היה עד לתצוגת תכלית של צלפים ממדינה אפריקנית מסויימת, שירו בדיוק מדהים מרובי לי-אנפילד מיושנים בקליבר 303. עם כוונות ברזל בלבד.
הצלף האמריקני המפורסם הוא קארלוס האת'קוק והקומבינציה של קנה מק"כ 0.5 עם טרילוקס הופעלה בהיקף מצומצם גם בארץ. במקום גוף המק"כ המגושם והכבד התבצע ירי באמצעים אחרים כשהקנה הותקן על חצובה קרקעית של מאג.
אבי, שהיה פעיל ביחידת צלפי משא"ז ז"ל, היה עד לתצוגת תכלית של צלפים ממדינה אפריקנית מסויימת, שירו בדיוק מדהים מרובי לי-אנפילד מיושנים בקליבר 303. עם כוונות ברזל בלבד.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
ואללה במבי יא אבויה
ביאמת איך אתה עובד כימו צלף ?
שוקראן
ביאמת איך אתה עובד כימו צלף ?
שוקראן
זה מה יש לכם בשבילי לדעת ?
- תרמתי למען הסליק

רוצה רוב"צ 0.5 ארוך טווח ???
נסה את mcmillan tac 50
או את barrett model 99
או את pgm 50
אלו רוב"צים שנועדו לדיוק בירי 0.5
אבל cheytac m200 בקוטר 0.408 יכול להגיע לתוצאות טובות יותר...
דרך אגב מעניין מי היה המאתר שלך כי הקרדית מגיע לו ...
נסה את mcmillan tac 50
או את barrett model 99
או את pgm 50
אלו רוב"צים שנועדו לדיוק בירי 0.5
אבל cheytac m200 בקוטר 0.408 יכול להגיע לתוצאות טובות יותר...
דרך אגב מעניין מי היה המאתר שלך כי הקרדית מגיע לו ...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
(דרך אגב מעניין מי היה המאתר שלך כי הקרדית מגיע לו ...)
ועל זה האבא שלי עליו השלום היה אומר...נו....שויין...
ועל זה האבא שלי עליו השלום היה אומר...נו....שויין...
- סליקאי כסף

עם לא היה לך מאתר איך אתה יודע שפגעת בטווח כזה? בקושי רואים את המטרה עם הכוונת של הבארט.
שלחתי לך הודעה פרטית.
שלחתי לך הודעה פרטית.
רועי 357 כתב:עם לא היה לך מאתר איך אתה יודע שפגעת בטווח כזה? בקושי רואים את המטרה עם הכוונת של הבארט.
מה הבעיה? היה לו סקופ X10, נגיד עבדול חמיד מרים את הראש שלו מאחורי הכבשים ב 160 מטר כדי לראות מה חדש בסליק, איש צעיר כמוך אמור לראות אותו בעין בלתי מזויינת, במיוחד אם פתאום הוא מתאדה...
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
ב160 מטר אני יכול לפגוע עם רובה סער
אבל 1600... זה כבר סיפור אחר לגמרי...
זה אפילו לא הטווח היעיל של הבארט...
אני לא אומר שאי אפשר זה פשוט נראה לי מוזר כי צריך למדוד לחץ ברומטרי,לחות,טמפרטורה,ספין דריפט,וגם סיבוב כדור הארץ... עם אין לך מאתר ברמת גבוהה ביותר זה בעיה
מה שכן איך אתה יודע כמה נקישות להזיז בטווחים האלה ולאן???
ולא אמרת כמה כדורים ירית....
אבל 1600... זה כבר סיפור אחר לגמרי...
זה אפילו לא הטווח היעיל של הבארט...
אני לא אומר שאי אפשר זה פשוט נראה לי מוזר כי צריך למדוד לחץ ברומטרי,לחות,טמפרטורה,ספין דריפט,וגם סיבוב כדור הארץ... עם אין לך מאתר ברמת גבוהה ביותר זה בעיה
מה שכן איך אתה יודע כמה נקישות להזיז בטווחים האלה ולאן???
ולא אמרת כמה כדורים ירית....
כדור אחד בודד!!!
(אם הייתי יודע למדוד את כל "הלחצים" שאתה מזכיר כאן אולי הייתי עוסק ברפואה ולא בירי!)
(אם הייתי יודע למדוד את כל "הלחצים" שאתה מזכיר כאן אולי הייתי עוסק ברפואה ולא בירי!)
- סליקאי כסף

נשמע מאוד מוזר בלשון המעטה. 1600 מ' ? עם איזה תחמושת ?
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
לחצים???
אם לא תחשב ספין דריפט,טפמרטורה והכי חשוב רוח
אין סיכוי לפגוע במטרה
ואם אתה חושב שזה מיותר למדוד את כל הדברים האלו
אז איך אתה יכול שפגעת בטווח כזה מבלי לדייק בכל הפרמטרים
אני לא חושב שמישהו בארץ בכלל חישב את הקשת הבליסטית של הבארט לטווח הזה
אם לא תחשב ספין דריפט,טפמרטורה והכי חשוב רוח
אין סיכוי לפגוע במטרה
ואם אתה חושב שזה מיותר למדוד את כל הדברים האלו
אז איך אתה יכול שפגעת בטווח כזה מבלי לדייק בכל הפרמטרים
אני לא חושב שמישהו בארץ בכלל חישב את הקשת הבליסטית של הבארט לטווח הזה
ממה התחלנו. . . .ולאן זה נגרר . . .האשכול הזה . . .

חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

רועי יקר הצלחת סוף סוף להוציא אותי משלוותי.
מרוב תאוריה אין צלפים.
את במבי אני מכיר יותר מיומיים כדאי שתפתח את הראש ותקשיב לו !!!
פעם לפני זמן לא רב עוד בשנות ה 80 (והרבה לפני זה) לא היו מחשבי ירי למאתר ולא התיחסו לסיבוב כדור הארץ.
היו שני דברים :
1. אמינות נפ"מ
2. שדאות ברמה - לכן היו הרבה קלעים שלא הצליחו להיות צלפים.
עם ציוד נחות בהרבה וצבא עני שחש איום קיומי (עד 67 ומ 73 עד שזה התאדה...) היינו מותחים את ביצועינו מעבר למה שהוגדר. ירינו עם X4 (אבל על בסיס שיטה מטרית ולא אינצ'ית - טמטום ענפי לא מובן) ירינו עם תחמושת נבחרת אבל נאט"ו 157 גריין.
הטווח המכסימלי שהוגדר היה 600 לחצי דמות (300 לראש). שלא לדבר על כך שמדריכי צליפה שילבו הדרכה עם מבצעית.
משכנו את המעטפת באימונים עד 900 וזה היה קשה (פגיעות מעבר ל 800 בקושי היו). אבל ידענו לנצל מכל קנה את המכסימום,
במבצע ליטני למשל ירינו זוג צלפים מטח ל 850 מ' והיתה פגיעה (השתמשנו במש"ק חי"ר כצופה שלנו.) בשל"ג גם ירינו ל 660 מ' עם פגיעה ודאית. (אחרי שלג נכנסו תחמושות 168 גריין ו 175 גריין ששיפרו טווחים וכן X6.)
היתה רוח אחרת. (סולידאריות חברתית וכל העם במילואים לא רק פראיירים)
מתוך אותה רוח במבי וחבריו ועוד כמה חברים טובים ביחידות נוספות. לקחו יוזמה ומתחו את ביצועי הכלים מעבר ל"ספר" בימים ושעות של התנדבות על חשבון זמנם הפרטי וכספם ולעיתים אף ללא כיסוי ביטוחי. (כדאי לך להכיר את במבי זה יהיה משכיל משעשע וטעים - באחריות) חברים לקחו את הבארט שהוגדר למטרות ג'יפים. והפכו אותו למתאים למטרות אדם. היתה לבארט בעית אמינות נפ"מ אך לא בעיית דיוק. את זה פתרו בשיטה הפוכה להיגיון הצהלי - מנקים לפני הירי יורים מאפסים לומדים טווחים. ומנקים מה שניתן בלי לפרק - ולא נוגעים !!! (זה היה נכון גם ל M14) .
לגבי שדאות נו טוף תבין ודאי ששתי בעיות ניצבו בפני זוג צלפים (בלי מחשבון אבל עם X20 לתצפית) האחת אומדן הטווח בשטח על עיוותיו האופטיים, והשניה העיקרית היא הרוח (זו הבעיה היום עם המכשירים שהם לא מבינים רוח).
הלכנו לשטח הצבנו מטרות מוסוות - הבאנו את הצלף לאזור חירי"ת בדגש חיילות שם הוא קיבל תרגיל בלחץ זמן לניתוח פני השטח והרוח, ירה כדור אחד. ואח"כ היינו יושבים דקות ארוכות ומנתחים את הטוב והרע. ומפיקים ניסיון מכל כדור.
כך ירינו מעט התאמננו ולמדנו הרבה - היו לזה תוצאות בשטח.
עם הציוד של היום (הלוואי עלינו {נכון במבי?}) היינו עושים הרבה יותר.
אני גם רוצה לכתוב הרבה יותר - רק מה מה שאני רוצה אני לא יכול (בטחון שדה) ומה שאני יכול אני לא רוצה - (גם ככה האשכול ירד נמוך)
כולי תקווה שיום אחד יבינו שמדינה שיש לה ב2005 ניתוק מגע ב2006 לבנון 2 ב2008 עופרת יצוקה היא ספרטה קטנה.
היא זקוקה לתשתית קליעה ואנשי שטח (וגם ביעקר ציידים -נכון בפיקוח ובמידה אבל זקוקה גם להם)
אח"כ צריך יהיה למשוך את המתאימים ליחדות הנכונות להכשירם כ"ציידי אדם" ולשלב בין הדרכה למבצעית . כך ניצור מערך צליפה שיודע לפגוע גם אם נגמרו הסוללות במחשב הירי ו "כדור הארץ השתגע
שבת שלום
מרוב תאוריה אין צלפים.
את במבי אני מכיר יותר מיומיים כדאי שתפתח את הראש ותקשיב לו !!!
פעם לפני זמן לא רב עוד בשנות ה 80 (והרבה לפני זה) לא היו מחשבי ירי למאתר ולא התיחסו לסיבוב כדור הארץ.
היו שני דברים :
1. אמינות נפ"מ
2. שדאות ברמה - לכן היו הרבה קלעים שלא הצליחו להיות צלפים.
עם ציוד נחות בהרבה וצבא עני שחש איום קיומי (עד 67 ומ 73 עד שזה התאדה...) היינו מותחים את ביצועינו מעבר למה שהוגדר. ירינו עם X4 (אבל על בסיס שיטה מטרית ולא אינצ'ית - טמטום ענפי לא מובן) ירינו עם תחמושת נבחרת אבל נאט"ו 157 גריין.
הטווח המכסימלי שהוגדר היה 600 לחצי דמות (300 לראש). שלא לדבר על כך שמדריכי צליפה שילבו הדרכה עם מבצעית.
משכנו את המעטפת באימונים עד 900 וזה היה קשה (פגיעות מעבר ל 800 בקושי היו). אבל ידענו לנצל מכל קנה את המכסימום,
במבצע ליטני למשל ירינו זוג צלפים מטח ל 850 מ' והיתה פגיעה (השתמשנו במש"ק חי"ר כצופה שלנו.) בשל"ג גם ירינו ל 660 מ' עם פגיעה ודאית. (אחרי שלג נכנסו תחמושות 168 גריין ו 175 גריין ששיפרו טווחים וכן X6.)
היתה רוח אחרת. (סולידאריות חברתית וכל העם במילואים לא רק פראיירים)
מתוך אותה רוח במבי וחבריו ועוד כמה חברים טובים ביחידות נוספות. לקחו יוזמה ומתחו את ביצועי הכלים מעבר ל"ספר" בימים ושעות של התנדבות על חשבון זמנם הפרטי וכספם ולעיתים אף ללא כיסוי ביטוחי. (כדאי לך להכיר את במבי זה יהיה משכיל משעשע וטעים - באחריות) חברים לקחו את הבארט שהוגדר למטרות ג'יפים. והפכו אותו למתאים למטרות אדם. היתה לבארט בעית אמינות נפ"מ אך לא בעיית דיוק. את זה פתרו בשיטה הפוכה להיגיון הצהלי - מנקים לפני הירי יורים מאפסים לומדים טווחים. ומנקים מה שניתן בלי לפרק - ולא נוגעים !!! (זה היה נכון גם ל M14) .
לגבי שדאות נו טוף תבין ודאי ששתי בעיות ניצבו בפני זוג צלפים (בלי מחשבון אבל עם X20 לתצפית) האחת אומדן הטווח בשטח על עיוותיו האופטיים, והשניה העיקרית היא הרוח (זו הבעיה היום עם המכשירים שהם לא מבינים רוח).
הלכנו לשטח הצבנו מטרות מוסוות - הבאנו את הצלף לאזור חירי"ת בדגש חיילות שם הוא קיבל תרגיל בלחץ זמן לניתוח פני השטח והרוח, ירה כדור אחד. ואח"כ היינו יושבים דקות ארוכות ומנתחים את הטוב והרע. ומפיקים ניסיון מכל כדור.
כך ירינו מעט התאמננו ולמדנו הרבה - היו לזה תוצאות בשטח.
עם הציוד של היום (הלוואי עלינו {נכון במבי?}) היינו עושים הרבה יותר.
אני גם רוצה לכתוב הרבה יותר - רק מה מה שאני רוצה אני לא יכול (בטחון שדה) ומה שאני יכול אני לא רוצה - (גם ככה האשכול ירד נמוך)
כולי תקווה שיום אחד יבינו שמדינה שיש לה ב2005 ניתוק מגע ב2006 לבנון 2 ב2008 עופרת יצוקה היא ספרטה קטנה.
היא זקוקה לתשתית קליעה ואנשי שטח (וגם ביעקר ציידים -נכון בפיקוח ובמידה אבל זקוקה גם להם)
אח"כ צריך יהיה למשוך את המתאימים ליחדות הנכונות להכשירם כ"ציידי אדם" ולשלב בין הדרכה למבצעית . כך ניצור מערך צליפה שיודע לפגוע גם אם נגמרו הסוללות במחשב הירי ו "כדור הארץ השתגע
שבת שלום
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד