הסמכת אקדח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הסמכת אקדח

על ידי רועי 357 » 01 פברואר 2010, 14:21

שאלה שמעניינת אותי כבר זמן רב.
נניח קצין בדרגת סרן (מ"פ לצורך העיניין) משרת בגדוד חי"ר, חשקה נפשו בכלי ירייה פרטי-הוא כמובן עונה על התבחינים ותוך
מספר חודשים זוכה באקדח החדש. עכשיו הוא כמובן נושא אותו עליו ביום יום בשגרה המבצעית.
כאמור הוא הוסמך רק ע"י משרד הפנים וירה 50 כדורים בתחילת הרישיון. בשלב כזה או אחר הוא יוצא לפעילות/לחימה. הוא בוחר לצאת גם עם האקדח הפרטי שלו זה חוקי?
ומה לגבי רמת המיומנות שלו בכלי? הוא לא
ברמה טובה מספיק ללחימה עם האקדח.
ומה קורה עם הוא מאבד את האקדח בשטח שהוא לא ישראל?
מה החוק אומר?
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: הסמכת אקדח

על ידי yogev » 01 פברואר 2010, 16:43

בזמנו התעסקתי קצת עם העניין של נשק אישי בשימוש צבאי, אני ניסיתי למצוא האם יש מכסת כשירות של כדורים שניתנת לחייל\קצין על מנת להיות כשיר באקדח (כן, רציתי קצת לירות על חשבון הברון). לא מצאתי כמעט שום אזכור בפקודות לאקדחים פרטיים בשימוש צבאי חוץ מזה שכעיקרון מותר לטווח במטווח צבאי באקדח אזרחי אם יש בנמצא מדריך ירי באקדח (הסמכה צבאית).
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 01 פברואר 2010, 21:59

רועי,
אני לא יודע האם קיימת פקודה כלשהי בנושא, אני חושב שלא. יותר מזה, אני די בטוח שגם עם הפקודה קיימת - אף אחד לא עושה איתה דבר.
עכשיו שמע לדעתי בנושא - עזוב את העניין מהר! אני מבין מה כוונותיך, אני משוכנע שהן טובות. אבל רוב הסיכויים שכשמישהו מהקודקודים ישמע מהעניין הוא יחליט שפשוט אסור לקצין להיות עם נשקו הפרטי ביחידה/בפעילות.

אגב, לאור העובדה שכמות הקצינים הנושאים אקדח פרטי באופן קבוע הולכת ומתאפסת, הבעיה, כנראה לא ממש חמורה...
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי אילן ב » 02 פברואר 2010, 03:34

לגבי מטווח
מדריך ירי אקדח צבאי נדרש.
מאושרים לירי - אנשי קבע (גם בעלי רישיון פרטי, חברי כיתות כוננות ישוביות "רשומים" (בעלי רישיון פרטי/מוסדי) וכן יחידות להן אושר ירי אקדח.

לגבי שימוש מבצעי - בחוזר שהוצא למפקדי גדודים נאסר על שימוש באקדח ברישיון פרטי במהלך שרות המילואים.

אני מניח שלגבי אנשי קבע כנ"ל - לא יודע היכן אם בכלל יש פקודות הוראות בנושא.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי lyuv » 02 פברואר 2010, 11:05

קודם כל, מאחר ומדובר בעולם חוק השיפוט הצבאי, כל הידע בתחום האזרחי לא רלוונטי. בנוסף לזה, יש תוקף לפקודות "מקומיות" (מג"ד וכד'), שאותן אף אחד כאן לא יודע.

אבל לדעתי לא יכולה להיות אפשרות "פורמלית" לשימוש באקדח פרטי במסגרת מבצעית, ולכן גם אין מקום שצהל יקדיש משאבים לאימון שלך בכלי הפרטי שלך. הסיבה היא שכל פריט צבאי, ובפרט נשק, צריך להיות מהדגמים שהצבא קבע, ועמד בבדיקות וסטנדרטים שהצבא קבע, כולל תחזוקה. כך שכמובן אקדח פרטי לא יכול להכנס לקטגוריה הזו.

עם זאת, לא שמעתי מעולם על פקודה האוסרת באופן מפורש על נשיאת אקדח. בכלל, למיטב ידיעתי הדלה, איסורים כאלה נדירים מאוד. שמעתי רק על איסור פלפונים במהלך טירונות.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yogev » 02 פברואר 2010, 11:22

lyuv: בעבר הייתה חובה לקצינים ונגדים להסתובב עם נשק ורוב האנשים הסתובבו כמובן עם אקדח פרטי.
המגמה הייתה כן לאמן את הקצינים והנגדים בשימוש באקדחם האישי, זאת הסיבה שהוציאו לקורסים למדריכי ירי באקדח מכל היחידות גם אם הם כלל לא לוחמות. מתוך כוונה שהם יחזרו ליחידות שלהם וידריכו שם.

אבל היום החובה להסתובב עם נשק בוטלה , ולמרות שאני כבר לא בצבא אני יכול לנחש שכל העניין עבר לשנת חורף.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 02 פברואר 2010, 15:39

חלק גדול מהתבחינים נוגעים באופן חד משמעי לאנשי קבע כך שיש "דבר" כזה.
קבלתי את התשובה כל מג"ד/מח"ט קובע את הנהלים שלו.
לגבי מיומנות לזה אפשר לצאת לקורס אקדח.
עכשיו שהכל העיניין של ההכשרה והאישור סודר.
מה קורה כאשר אבד אקדח בפעילות- אני מדבר על מה משרד הפנים אומר על זה לא על צה"ל.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי guyweisz » 02 פברואר 2010, 17:22

לדעתי הפלונטר נוצר ברגע שהעבירו את האחריות לגבי אנשי צבא ממקמצ"ר למשרד הפנים, שהוא גוף ממשלתי ולא צבאי שקובע את התבחינים לנשיאת נשק ע"ס החלטות וועדות אינטרסנטיות ועמידה ביעדים, ולא ע"ס החלטות מבצעיות.

את התבחינים של משה"פ אפשר לחלק לשתי קבוצות, אם להשתמש במינוח מתחום אחר: תבחיני מצב ותבחיני מעמד (מלבד לתבחינים משמרים). תבחיני מצב קשורים לצרכים האישיים של בעל הנשק ולכן לגביהם הכללים לשימוש בנשק ברורים: אם אתה גר ביישוב ספר, הנשק עליך ע"מ להגן על עצמך, תרחיש הירי ברור וגם ההשלכות; אם אתה מוביל חומר נפץ, הנשק עליך ע"מ למנוע השתלטות של גורם עוין על החומרים הנ"ל, תרחיש הירי ברור וגם ההשלכות. תבחיני מעמד, לעומת זאת, קשורים במעמד/דרג ולאו דווקא בצרכים (למרות שלעתים קיימת חפיפה): אתה בעל דרגת סרן בשרות פעיל או מילואים ויש לך אישור מסא"ל? מגיע לך אקדח. לאילו מצבים הוא משמש, ומה ההגדרה השימושית שלו? אין תשובה. הגדרה שימושית היא הגנה עצמית, ציד, הגנת נכס, ספורט וכו'. דרגה היא לא הגדרה שימושית, היא מעמד שמזכה אותך ברשיון. מכיוון שאין הגדרה שימושית, למשרד הפנים אין תו"ל לגבי ההשלכות של שימוש בנשק. האם באזרחות? האם במילואים? באילו תנאים? ואז ההחלטה ניתנת בידי מפקדי החטיבות והגדודים, אבל מה קורה כשאובד בפעילות מבצעית? שאלה טובה.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bambi » 02 פברואר 2010, 19:22

אם תיקלע לבעיה כלשהי גם בעת פעילות מיבצעית ובגינה תוגש נגדך תביעה מישפטית,
צה"ל יסיר ממך את אחריותו המישפטית אם נעשה שימוש על ידך בנשק אזרחי ואתה לגורלך כדין כל אזרח !!!
(מ"מדריך בכיר" אתה עלול להפוך ל"מדריך בחור"... :shock: )

במבי
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yogev » 02 פברואר 2010, 20:14

רועי, אני במקומך לא הייתי מודאג. אם תהיה בפעילות שבה יקרה מצב שבו תצטרך לעבור לאקדח ואם בנוסף לזה האקדח גם ישאר בשטח כנראה שקרו עוד הרבה דברים רעים עד שהגעת למצב הזה ואיבוד האקדח כנראה לא יהיה הדאגה הכי גדולה שלך....
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 02 פברואר 2010, 20:37

אני לא דואג פשוט מעניין אותי התחום כי במקום שבו צריך להבין בחוקים ובפקודות לגבי נשק אזרחי במקום צבאי אין את מי לשאול.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 02 פברואר 2010, 22:10

אין קו, כי פלוני לא יכניס ידיו למרק של אלמוני.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי צלנר ערן » 03 פברואר 2010, 09:29

עכשיו כבר בילבלת אותי לגמרי נועם.....????!!!!!
הכנת מרק ?
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 03 פברואר 2010, 11:32

רציתי שנעבור את הכביש לסעיד.. אבל היית עסוק הבוקר.. "חמודי" :mrgreen:
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד