שאלה - גלוק דור 1 ותחמושת מחוזקת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: שאלה - גלוק דור 1 ותחמושת מחוזקת

על ידי ירוני » 08 פברואר 2010, 15:50

בארה"ב כוחות הביטחון חזרו להשתמש בתוצרת העצמית, קולט וכיוב' בשל סיבות בטיחותיות - (1) ההרגל ללכת עם כדור בקנה, מחייב נשק עם נצרה (2) הגלוק לא הכי בטוח בשימוש ארוך. נכון, יש כאן באתר גלוקים שירו עשרות אלפים ויותר, אך עדיין, די בגלוק אחד שהתפרק על מנת לבסס את המצב. (3) למה גלוק לא מייצרים גלוק עם גוף מתכת, סגסוגת קלה או משהו? אם יתרונות הגלוק הם לא רק בגוף הפולימרי, אלא גם במערכת הירי המתוחכמת, מדוע להצמד לפולימר?. מקצועי ככימאי (שמתעסק גם בפולימרים) אני טוען כבר זמן רב שאעפ"י שהפולימר הוא חומר חזק היתרונות של מתכת טובות יותר. טרם נמצא פולימר שמחזיק מעמד למשך תקופה של נצח כמו שמתכת טבעית מחזיקה מעמד.
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glockbuster » 08 פברואר 2010, 16:00

גלוק לא מייצרים אקדחים לא פולימריים כי ככה בא להם זה הנישה שלהם

אבל, הפטנט על המנגנון של הגלוק כבר התמוגג ולכן אפשר למצוא דברים כאלו
http://www.robarguns.com/axguns.html

אקדחים מבוססי מנגנון גלוק אבל עם גוף אלומיניום
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 09 פברואר 2010, 08:26

ירוני כתב:בארה"ב כוחות הביטחון חזרו להשתמש בתוצרת העצמית, קולט וכיוב' בשל סיבות בטיחותיות - (1) ההרגל ללכת עם כדור בקנה, מחייב נשק עם נצרה (2) הגלוק לא הכי בטוח בשימוש ארוך. נכון, יש כאן באתר גלוקים שירו עשרות אלפים ויותר, אך עדיין, די בגלוק אחד שהתפרק על מנת לבסס את המצב. (3) למה גלוק לא מייצרים גלוק עם גוף מתכת, סגסוגת קלה או משהו? אם יתרונות הגלוק הם לא רק בגוף הפולימרי, אלא גם במערכת הירי המתוחכמת, מדוע להצמד לפולימר?. מקצועי ככימאי (שמתעסק גם בפולימרים) אני טוען כבר זמן רב שאעפ"י שהפולימר הוא חומר חזק היתרונות של מתכת טובות יותר. טרם נמצא פולימר שמחזיק מעמד למשך תקופה של נצח כמו שמתכת טבעית מחזיקה מעמד.

מהיכן המידע הזה?
1. גלוק עדיין הפלפורמה השולטת במשטרות למיניהן בארהב

2. בתאונות שבהן האקדח מתפוצץ הבעיה היא לא בגוף אלא בקנה/בית בליעה שלא יכולים לעמוד בלחצים. גם אם יהיה לך גוף מתכת זה לא בדיוק ימנע את ההתפוצצות. ואם כבר אנחנו מדברים על זה, פולימר סופג את את ההתפוצצות ומונע פציעות הרבה יותר טוב ממתכת.

3. נצרה הולכת ונעשית יותר ויותר נחלת העבר. גם אם משטרות לא קונים יותר גלוק, הם הולכים על פלטפורמות של זיג, SW M&P, הקלר ודומיהם שכולם עד אחד בעלי מנגנון DA בגירסא כלשהי ומשמיט פטיש אם האקדח הוא DA/SA. נצרה אף פעם לא מנעה פליטות כדורים. אצבע מחוץ להדק כן!!!

4. גם הפולימר הכי עמיד מתפרק בסופו של יום אבל מתכות מתעייפות ונסדקות לא פחות. גוף וצינה ממתכת יסדקו בסופו שלד דבר אלא אם כן אתה מוכן ללכת עם אקדח ששוקל 3 קילו. דוגמאות? לא חסר. ברטה 92F שהצינות שלהן נחצו, אקדחי קולט שקיבלו סדקים ליד פתח ההפלטה ובגוף סביב הציר של עצר המחלק, גלוקים שהצינות שלהם נשברו וכו.

5. ובתכלס בשורה התחתונה אני מוכן לעשות עסק. תלכו למטווחים ותתחילו לאסוף תרמילי 9ממ שנורו על ידי גלוק (קל מאד לזהות על פי צורת הנקירה) על כל תרמיל שתביאו לי עם נפיחות כתוצאה מלחץ יתר וחוסר תמיכה של הקנה כמו שרואים לפעמים בתרמילים של 0.40 אני נותן לאותו אחד קופסה 50 כדור 9ממ במתנה.
http://i279.photobucket.com/albums/kk14 ... case-1.jpg

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צלנר ערן » 09 פברואר 2010, 09:05

איתמר שלום
חשוב לי לומר לך כמה נעים ומלמד לקרוא את ההודעות שלך.
אתה נכס לסליק בעיני...
יישר כוח ותודה
אני לא מניח אגב שמישהו ימצא תרמיל כמו שביקשת,בטח לא ב 9 מ"מ..... :lol:
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 09 פברואר 2010, 09:33

itamar כתב:[quote
5. ובתכלס בשורה התחתונה אני מוכן לעשות עסק. תלכו למטווחים ותתחילו לאסוף תרמילי 9ממ שנורו על ידי גלוק (קל מאד לזהות על פי צורת הנקירה) על כל תרמיל שתביאו לי עם נפיחות כתוצאה מלחץ יתר וחוסר תמיכה של הקנה כמו שרואים לפעמים בתרמילים של 0.40 אני נותן לאותו אחד קופסה 50 כדור 9ממ במתנה.
http://i279.photobucket.com/albums/kk14 ... case-1.jpg

א.

זה עסק די בטוח כי אין סיכוי למצא תרמיל כזה במטווחים בארץ
הסיבה היא שכאן יורים תחמושת שבקושי מגיעה ל20,000PSI. ברור לכולנו למה, כי זה הכי זול שיש וזה המצאי.
אם תלך למטווחים בארה"ב, לעומת זאת, סביר להניח שתופתע.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 09 פברואר 2010, 10:03

איתמר

אתה צודק גם אקדחי פלדה נהרסים אבל, באיזה תחמושת יורים בהם האם היא תחמושת תיקנית?
אי אפשר לדעת במקום בו טעינה עצמית מותרת. (בקולט שלי עברו במשך השנים משהו כמו 50000 כדור
ומהם גם כדורי +P והוא עובד כמו שעון בלי סדקים ובלי חוכמות)

אם אתה מתכוון לברטות שקיבלו הNAVY SEALS אז המחלקים שם התפרקו בגלל ירי מאסיבי של כדורי PROOF
שבכל מקרה אסוריפ לירי מעבר לתהליך הPROOFING עצמו כך שאי אפשר לבוא ולומר הנה ברטות מתפרקות

כי עם אחד האקדחים המדוברים שרד ירי של כ10000 כדורי PROOF לפני שהוא התפרק אני מאמין שאקדח כזה 
יעמוד בירי של כמויות אדירות של כדורי +P בתקן נאטו

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 09 פברואר 2010, 13:02

איתמר,

מהיכן המידע הזה? - עוסק במחקר, הידיעות האלו הם העבודה שלי.
1. גלוק עדיין הפלפורמה השולטת במשטרות למיניהן בארהב. שוטרי מקוף בעיקר.

2. בתאונות שבהן האקדח מתפוצץ הבעיה היא לא בגוף אלא בקנה/בית בליעה שלא יכולים לעמוד בלחצים. גם אם יהיה לך גוף מתכת זה לא בדיוק ימנע את ההתפוצצות. ואם כבר אנחנו מדברים על זה, פולימר סופג את את ההתפוצצות ומונע פציעות הרבה יותר טוב ממתכת.
פולימר חומר רך יותר, על כן סופג פגיעות בצורה יותר טובה. אלסטיות של חומרים. אבל - יתרון הוא חיסרון. במקרה הזה השימוש בפולימר משרת מטרה אחת בנשק כאשר ההנחה היא שלעולם השימוש לא יגיע לרמה שבה ייווצר הפיצוץ המסוכן ועל החסרון לא יבוא לידי ביטוי אלא בצורת היתרון שבו.

3. נצרה הולכת ונעשית יותר ויותר נחלת העבר. גם אם משטרות לא קונים יותר גלוק, הם הולכים על פלטפורמות של זיג, SW M&P, הקלר ודומיהם שכולם עד אחד בעלי מנגנון DA בגירסא כלשהי ומשמיט פטיש אם האקדח הוא DA/SA. נצרה אף פעם לא מנעה פליטות כדורים. אצבע מחוץ להדק כן!!! מסכים

4. גם הפולימר הכי עמיד מתפרק בסופו של יום אבל מתכות מתעייפות ונסדקות לא פחות. גוף וצינה ממתכת יסדקו בסופו שלד דבר אלא אם כן אתה מוכן ללכת עם אקדח ששוקל 3 קילו. דוגמאות? לא חסר. ברטה 92F שהצינות שלהן נחצו, אקדחי קולט שקיבלו סדקים ליד פתח ההפלטה ובגוף סביב הציר של עצר המחלק, גלוקים שהצינות שלהם נשברו וכו.
כל חומר בטבע מגיע לסף. גם פלדה מחושלת. ראה את מגדלי התאומים שבנו אותם מהפלדה המחושלת ביותר שיש, עם הסגסגות שנבחנה הכי הרבה שאפשר. אבל - הבדל מהותי בין פולימ למתכת הוא איכות וחוזק הקשר המולקולרי. הפולימר 'מפתיע', לעולם לא תדע שהוא הולך להשבר עד שנשבר ומפוצץ, דווקא בגלל קשר הפחמן שבו, לעומת זאת מתכות נוטות להעניק אותות אזהררה לפני שמגיעות לגבול הטבעי שלהן, שהוא, אגב, הרבה מעבר למה שפולימר מסוגל. שנית, טרם נחקר הפולימר לגבי השפעת חום, אוליתר דיוק יודעים שחום רב ויתמיד משפיע על פולימר ע"י עיוות בגוף ועיוות בצורת הקשר הכימי. לעומת זאת במתכות ידוע בדיוק מה כל חום יוצר אם בכלל. בשימוש בנש ההנחה היא שלעולם שימוש פרטי לא יגיע לידי אותו חצום קירטי שמשנה את החומר או את תכונותיו. במתכת, חום של ירי גם של אלף כדורים ברציפות אולי יביא לשינוי הצבע, עיקום קל מראוד, ולא יותר מזה. בפולימר? אני לא רוצה לנסות בכלל.

גם אני מוכן לעסוק עסק. מי שמוכן להקריב את הגלוק שלו לטובת מחקר מקיף, אקדמי מושקע ורציני. עד לרמה שאכן הגוף יישבר, אנימוכן תעזור לו לבחור 1911 או זיג חדש כשישתכנע... :P http://i279.photobucket.com/albums/kk14 ... case-1.jpg

א.[/quote]

י.
טענת טענות טובות איתמר, בכבוד!
י
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 10 פברואר 2010, 10:55

ירוני כתב:בארה"ב כוחות הביטחון חזרו להשתמש בתוצרת העצמית, קולט וכיוב' בשל סיבות בטיחותיות

מי בדיוק חזר להשתמש בקולט ?
נכון להיום חברת קולט בכלל לא נמצאת במשחק בתחום האקדחים למוסדות מרבית כושר היצור שלהם מופנה לכיוון הM4 ,
בקולט היום מיצרים רק כמויות קטנות של אקדחים לשוק האזרחי הסנטימנטאלי ופחות לשוק המיקצועי .

ירוני כתב:ההרגל ללכת עם כדור בקנה, מחייב נשק עם נצרה

אם תשים לב תראה שמרבית המכרזים בשנים האחרונות העדיפו מנגנונים עם לחיצת הדק שהיא בין ה SA לDA מסוג
כל שהוא ע"פ נצרה פיזית .
אין שום בעיה להזמין היום גלוק מהמפעל עם משקלי הדק שבין 2 קילו לכ8 קילו לפי דרישת הלקוח ,ובנוסף אתה מקבל
ניצרה פיזית על ההדק .

ירוני כתב:הגלוק לא הכי בטוח בשימוש ארוך. נכון, יש כאן באתר גלוקים שירו עשרות אלפים ויותר, אך עדיין, די בגלוק אחד שהתפרק על מנת לבסס את המצב.

ואם כל האקדחים שננעלים בפין (כמו רוב אקדחי קולט ודומהם ,FN ,CZ סמית בדגמים מסוימים ) מתפרקים בתדירות כזאת גבוהה שיורים רצינים נושאים דרך קבע בכיליהם עצר מחלק אוו שתים "ספר" ,זה אומר שהם לא כלים טובים ?
ובוא אני יספר לך סוד קטן בכל תהליך יצור יש אחוז מסוים של פגומים שיסתנן מתוך
תהליך היצור ,ככל שמוצר מיוצר במספרים גדולים יותר כמובן שיהיו יותר כאלו והגידול גם לא יהיה לינארי .......
אחוז הפגומים יכול להעיד על איכות מערך אבטחת האיכות במפעל ,לא בהכרך על פגם מבני /תיכנוני .

מודה ,אני לא מומחה גדול ואפילו לא קטן בהנדסת חומרים ,אבל מה שברור לי שעם הצלחה בשטח אי אפשר להווכח
ועם מעל 5 מיליון כלים בפחות מ25 שנה ,כאשר אלפי כלים מהסדרות הראשונות עוד נמצאים פה איתנו אחרי מעל ל100 אלף כדור בכל אחד,כנראה שבכל זאת החברה שם באוסטריה עושים משהוא נכון :!:

. גלוק עדיין הפלפורמה השולטת במשטרות למיניהן בארהב. שוטרי מקוף בעיקר.

לא בדיוק ,יותר כמו 90% מהשוטרים בגופים שזהוא נשק השרות הרשמי שלהם אבל כמובן שיש תמיד ובכל מקום
את הוואסחיסטים ואיך ידעו שהם מיוחדים ???
רוצה דוגמה הפוכה ?
הימ"מ שלנו וכל יחט"ית לעת מצוא שיכולים לקבל אחלה אקדחי מתכת מהמחסן אבל בוחרים לקנות דווקא גלוק .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 10 פברואר 2010, 13:09

higt-power כתב:
ירוני כתב:בארה"ב כוחות הביטחון חזרו להשתמש בתוצרת העצמית, קולט וכיוב' בשל סיבות בטיחותיות

מי בדיוק חזר להשתמש בקולט ?
נכון להיום חברת קולט בכלל לא נמצאת במשחק בתחום האקדחים למוסדות מרבית כושר היצור שלהם מופנה לכיוון הM4 ,
בקולט היום מיצרים רק כמויות קטנות של אקדחים לשוק האזרחי הסנטימנטאלי ופחות לשוק המיקצועי .

ירוני כתב:ההרגל ללכת עם כדור בקנה, מחייב נשק עם נצרה

אם תשים לב תראה שמרבית המכרזים בשנים האחרונות העדיפו מנגנונים עם לחיצת הדק שהיא בין ה SA לDA מסוג
כל שהוא ע"פ נצרה פיזית .
אין שום בעיה להזמין היום גלוק מהמפעל עם משקלי הדק שבין 2 קילו לכ8 קילו לפי דרישת הלקוח ,ובנוסף אתה מקבל
ניצרה פיזית על ההדק .

ירוני כתב:הגלוק לא הכי בטוח בשימוש ארוך. נכון, יש כאן באתר גלוקים שירו עשרות אלפים ויותר, אך עדיין, די בגלוק אחד שהתפרק על מנת לבסס את המצב.

ואם כל האקדחים שננעלים בפין (כמו רוב אקדחי קולט ודומהם ,FN ,CZ סמית בדגמים מסוימים ) מתפרקים בתדירות כזאת גבוהה שיורים רצינים נושאים דרך קבע בכיליהם עצר מחלק אוו שתים "ספר" ,זה אומר שהם לא כלים טובים ?
ובוא אני יספר לך סוד קטן בכל תהליך יצור יש אחוז מסוים של פגומים שיסתנן מתוך
תהליך היצור ,ככל שמוצר מיוצר במספרים גדולים יותר כמובן שיהיו יותר כאלו והגידול גם לא יהיה לינארי .......
אחוז הפגומים יכול להעיד על איכות מערך אבטחת האיכות במפעל ,לא בהכרך על פגם מבני /תיכנוני .

מודה ,אני לא מומחה גדול ואפילו לא קטן בהנדסת חומרים ,אבל מה שברור לי שעם הצלחה בשטח אי אפשר להווכח
ועם מעל 5 מיליון כלים בפחות מ25 שנה ,כאשר אלפי כלים מהסדרות הראשונות עוד נמצאים פה איתנו אחרי מעל ל100 אלף כדור בכל אחד,כנראה שבכל זאת החברה שם באוסטריה עושים משהוא נכון :!:

. גלוק עדיין הפלפורמה השולטת במשטרות למיניהן בארהב. שוטרי מקוף בעיקר.

לא בדיוק ,יותר כמו 90% מהשוטרים בגופים שזהוא נשק השרות הרשמי שלהם אבל כמובן שיש תמיד ובכל מקום
את הוואסחיסטים ואיך ידעו שהם מיוחדים ???
רוצה דוגמה הפוכה ?
הימ"מ שלנו וכל יחט"ית לעת מצוא שיכולים לקבל אחלה אקדחי מתכת מהמחסן אבל בוחרים לקנות דווקא גלוק .

חבל שאכתוב שוב, עניתי על כל הטענות קודם לכן. תקרא.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glockbuster » 10 פברואר 2010, 14:07

חברים נכון שקולט לא משחקת במשחק

אבל הרבה חברות אחרות שמייצרות 1911 כן משחקות

ויחידת המעקבים של משטרת לוס אנג'לס הSIS הולכת היום עם אקדח משובח מתוצרת קימבר
http://www.kimberamerica.com/products/pistols/sis/

כך שהמנגנון הישן והטוב עדיין בועט

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אמיר890 » 10 פברואר 2010, 15:17

בקולט שלי עברו במשך השנים משהו כמו 50000 כדור
ומהם גם כדורי +P והוא עובד כמו שעון בלי סדקים ובלי חוכמות

זה מה שכתב glockbuster

ואני שואל אם זה נשמע הגיוני? לי לא כל כך.
אמיר - מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 10 פברואר 2010, 15:24

glockbuster כתב:ויחידת המעקבים של משטרת לוס אנג'לס הSIS הולכת היום עם אקדח משובח מתוצרת קימבר
http://www.kimberamerica.com/products/pistols/sis/

אהה לא בדיוק ולא ממש
כדאי תמיד לקרוא את האותיות הקטנות
בקיצור רב מדובר באסטרגית שיווק חכמה של חברת קימבר יותר מאשר ציוד ממשי של היחידה .
ואיך זה עובד מסתבר שלשוטרי היחידה הספציפית הזאת כמו לרוב היחידות המיוחדות במשטרת L.A.
מותר לשאת נשק אישי פרטי לפיבחירתם בתפקיד במקום את הנשק המנופק (ותנחשו מה הוא ,בין הפותרים יוגרל מפצל למכונת כביסה :lol: ) בתנאי שיוכלו לעמוד במבחן ההסמכה .
אז חברת קימבר פנתה לחברה הללו והציעה להם הצעה שאי אפשר לסרב לה .
היחידה תסכים לתת את שמה לסדרה של אקדחים
כל השוטרים ביחידה ירכשו במחיר סימלי 3 אקדחים מהסדרה שתישא את שם היחידה
(אי אפשר בחינם בכל זאת הם עובדי ציבור) ויעברו מבחן הסמכה עם הכלים שיצולם ע"י החברה לקידום מכירות ותדמית ובנוסף החברה תיתרום סכום מסוים מהרווחים על הסדרה לקרן האלמנות והיתומים של המשטרה .
מעבר לזה אין ליחידה שום התחיבויות למשל לשאת באמת את הכלים בפעילות מבצעית ........
אז מה המצב בפועל ?
רוב השוטרים ביחידה אוו שמחזיקים את הכלים שווים כ1500$ ליחידה בבית כנכס אוו שמכרו אותם ועשו כמה דולרים מהצד ובפיעלות נושאים את אותם כלים שנשאו קודם ,לרוב האקדח המנופק .......
היחידה אגב מונה כ30 שוטרים ומשטרת L.A כמה אלפים סתם לפרופוציה ......
אגב קימבר עשו עיסקה דומה עם יחידת הSWAT של LA ושל ניו יורק(שדווקא כן משתמשות באופן מסורתי ב1911 )
ובאותה נשימה ראוי לזכור שאותה יחידה בLA זעזעה את עולם הSWAT בתחילת המילניום כאשר חבריה ביקשו
שיתירו להם לשאת את הגלוק הסטנדרטי של המשטרה במקום את ה1911 .

ירוני
שים לב שאני התיחסתי בתגובתי לאי דיוקים שהבאתה בהתיחסות שלך .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 10 פברואר 2010, 18:21

אמיר 890 היקר

אתה מכיר אותי? אתה מכיר את האקדח שלי?

למה זה לא נשמע לך הגיוני? האקדח שלי הגיח לאויר העולם בשנת 1973
את בעליו הראשונים והיחידים אני מכיר , ומכיר טוב הוא ירה באקדח קרוב ל50000 כדור במשך 30 שנה.

להזכירך זהו אקדח פלדה אמיתי וזה די שכיח שאקדחים כאלו באמת עובדים ולא רק בחידושים כל שלוש שנים

(ראה קולט 1911A1 בצבא ארה"ב)

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 10 פברואר 2010, 22:11

שמתי לב :-)
אני כותב טענות מחקריות, עקרוניות. אתה כותב טענות פראמגטיות. מה שנקרא, דו שיח של חרשים.
מי צודק? שנינו.
אבהיר שוב - (1) פולימר הוא חומר לא צפוי, חוסר הניבוי לגביו אינו רלוונטי לשימוש היומיומי-שגרתי שאליו מיועד הגלוק. על כן בשטח לא נצפות בעיות מהסוג שלא ניתן לנבא - מאחר והשימוש בו לא בתחום הלא ניבויי. עד כאן יש?
(2) אין בזה בעיה עקרונית-מוסרית מאחר ושימוש בחומרים בצורה שכזו מאושרת ע"י מכוני תקנים.
(3) יש בעיה מהותית, ואעפ"י שהיא תיאורטית, הרי דוקא מכיון שלא נחקרה לא בורר באמת מהם הגבולות ומתי מתחיל התחום הלא ניבויי במדויק. וזו הבעיה שהגלוק נמצא בה. האם זה לא פראקטי? תחליט בעצמך.

בכבוד גדול !
ירון
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 11 פברואר 2010, 23:53

ירוני כתב:שמתי לב :-)
אני כותב טענות מחקריות, עקרוניות. אתה כותב טענות פראמגטיות. מה שנקרא, דו שיח של חרשים.
מי צודק? שנינו.
אבהיר שוב - (1) פולימר הוא חומר לא צפוי, חוסר הניבוי לגביו אינו רלוונטי לשימוש היומיומי-שגרתי שאליו מיועד הגלוק. על כן בשטח לא נצפות בעיות מהסוג שלא ניתן לנבא - מאחר והשימוש בו לא בתחום הלא ניבויי. עד כאן יש?
(2) אין בזה בעיה עקרונית-מוסרית מאחר ושימוש בחומרים בצורה שכזו מאושרת ע"י מכוני תקנים.
(3) יש בעיה מהותית, ואעפ"י שהיא תיאורטית, הרי דוקא מכיון שלא נחקרה לא בורר באמת מהם הגבולות ומתי מתחיל התחום הלא ניבויי במדויק. וזו הבעיה שהגלוק נמצא בה. האם זה לא פראקטי? תחליט בעצמך.

בכבוד גדול !
ירון

ירון,

מחקרית - אתה צודק ב-100%
בתכלס - זה ממש לא משנה.
תזכור שבכל אקדח פולימרי ולא משנה איזה, החלקים שנמצאים בנתיב הקריטי - קנה, צינה, מסילות עשויים מפלדה קשה וחזקה עם מקדמי בטיחות מספיק גבוהים כדי לעמוד בכל מיני כשלים.

החלקים הפולימריים יכולים לספוג את "ההפתעות ללא אזהרה מוקדמת" מבלי לגרום לנזקים למשתמש. כלומר, נניח שמצאת סדק בגוף של הגלוק שלך - לא נעים אבל לא קרה שום דבר. זהו בדיוק הזמן להחליף אקדח.
נניח שזה קרה לך בשעת ירי בדיוק בנקודה הכי נאחסית באקדח (בין שתי המסילות של הצינה), מקסימום סבלת ממעצורים אבל שום נזק לא נגרם.

ובשורה התחתונה - שום מחקר לא יכול להחליף קצת הגיון בריא.
בדיוק כמו שבמטוסים לא מחכים שתשבר הכנף כדי להחליף אותה, אלא מחליפים אותה אחר X שעות טיסה כך גם צריכים להתנהג עם נשק.
אם הנשק שלך נראה כמו הצרות של סבתא שלי, מתקלפים ממנו כל מני חתיכות פלסטיק מהקת והוא ירה כמה עשרות אלפי כדורים - כנראה שזה הזמן הנכון להחליף.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד