פרוטוקול ועדת הפנים דיון החרמת נשקים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

פרוטוקול ועדת הפנים דיון החרמת נשקים

על ידי glockbuster » 13 פברואר 2010, 18:56

חברים יקרים בבקשה קראו את הפרוטוקול הזה
ותפנימו איך אדם אחד מנהל את נושא רישוי כלי ירייה בארצנו
ואיך בשיטתיות הוא מנהל מסע צלב נגד ציבור בעלי הנשק ברישיון

http://www.knesset.gov.il/protocols/dat ... 12-02.html
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: פרוטוקול ועדת הפנים דיון החרמת נשקים

על ידי EMT » 13 פברואר 2010, 19:51

מהתרשמותי מהפרוטוקול יש תקווה, צריך לקבוע פגישה (לנסות לפחות) עם ח'כ חסון. להציג לו חלופה (כתובה רצוי מנומתק היטב) של תבחינים.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yogev » 13 פברואר 2010, 21:05

אני התרשמתי
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 13 פברואר 2010, 21:36

אני חושב שניתן להציע חלופה פשוטה שתעמוד בקו אחד עם רצון הממסד לצמצם את מספר רשיונות.
כולנו מודעים לכמות לא קטנה של אנשים שמחזיקים רשיון, אבל לא מתאמנים, לא מכירים/מבינים את החוקים אפילו ברמה הבסיסית ביותר. לדעתי, כולנו מסכימים לכך שאין שום דבר חיובי לאף אחד בזה שאותם האנשים מחזיקים רשיון לנשק. הם לא יתרמו דבר באירוע בטחוני או פלילי, הם רק עלולים לגרום נזק.
ניתן להציע לקבוע דרישות כשירות אישית הכוללות ידע ברמה סבירה של החוקים, שליטה בנשק, יכולת ירי, מטווח מדי X זמן (ממש לא שנתיים, יותר לכיוון של חצי שנה) וכד'.
הכנסת דרישה זו תגרום לצמצום מספר הרשיונות, אבל לא תפגע באותם האנשים שמתיחסים לנושא ברצינות ראויה.
לחילופין, יש לבקש להרחיב את מעגל הזכאים במקומות בהם הגבול נקבע בצורה שרירותית למדיי.
דוגמאות:
יישוב זכאי - חלק משכונות ירושלים מהוות יישוב זכאי וחלק לא, כאילו שיש חומה וחיילים עם כלבים בין השכונות השונות. ומה השתנה מאז שמודיעין התרחבה ו"בלעה" כמה יישובים מסביב לגבי אותם יישובים? פעם היו זכאים, פתאום לא!
רקע בטחוני - למה הזכאות מתחילה דווקא מדרגת סרן/רס"ר ומעלה? מה פשע סגן או סג"ם או סמ"ר בקבע?
משא"ז - למה אדם שמספיק אחראי בשביל לתרום על חשבון זמנו למען בטחון הציבור פתאום לא מספיק טוב להחזיק אקדח?
על השרירותיות בקביעת עיסוק מזכא כבר דיברו בכתבה...
מה דעתכם?
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי צוות מספר 3 » 13 פברואר 2010, 22:09

האם לא התחלנו איזה שהוא תהליך מסויים והתארגנות מסודרת בנושא?
מדוע להמשיך את מה שנעשה כל השנים אחורה עד "אברהם אבינו"לדברי הח'כ.
מה שאמר spy ומה שנאמר בכללי צריך לתרגם למעשים בכוח מסת האומרים את הדברים.
או בכוח מכתבים,עצומות,בגצים וכל דבר אחר.שמתאפשר לנו לפי החוק .
להיפגש עם חבר הכנסת הנ'ל ולשטוח את טענותינו ולהמשיך במקביל ובלי שום קשר את ההתארגנות שלנו שבלעדיה רצונותינו,רכושנו ובטחוננינו לא בידינו אלא בידיי אותם פקידים.
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי shandsh » 13 פברואר 2010, 23:10

איזה דיון חזק! ישראל חסון לא מוותר ליעקב עמית, סוף סוף מישהו מנער את העץ.

סלח לי, אתה יודע מה כן קורה? אני אומר לך מה כן קורה. אתה לוקח אזרח שומר חוק שמתעקש לעבוד לפי החוק, בניגוד להרבה אחרים, ודרך אגב, הרבה יותר מהמאה אלף האלה שיש, שיש להם בלי חוק, ואתה אומר לאותו אזרח שומר חוק שאתה, השלטון, בגלל אופן הפעולה של השלטון כופה על אותו אזרח שיהיה מפר חוק. זה מה שאתה עושה. זה מה שאתה עושה כי אתה לא יודע להסביר. מר עמית, אתה יושב מולי ואתה לא יודע להסביר לי.

אני שאלתי שאלה מאוד קונקרטית ולא קיבלתי עליה תשובה.
שי
"חבריך נחוצים להישרדותך, הם מספקים לאויב מישהו אחר לירות עליו"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אחד במטרה » 14 פברואר 2010, 06:47

קודם כל - spy, הכיוון שאתה הולך בו מזיק ביותר. אתה צריך להחליט אם אתה תומך בזכות להחזיק נשק או אם אתה נאבק כדי להיות בין המעטים שלהם הרשו לשאת נשק. צריך לזכור, שבמקרה השני אין לך הצדקה להתלונן על חוסר גיבוי ציבורי.
האם אתה בעד לשלול רשיון נהיגה מכל מי שלא עובר קורס נהיגה מונעת ומבחן נהיגה מעשי פעם בחצי שנה? אם לא - מדוע? הרי הרבה יותר אנשים נהרגים בתואונות מאשר כתוצאה משימוש בכלי נשק.

שנית - שימו לב לאזהרה שקיבלנו ממשרד הפנים - מי שמגיע לפקיד, בו מטפלים. לתשומת לבכם.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי trooperglock » 14 פברואר 2010, 08:23

כאשר כבר יש לאנשים את כלי הנשק, אם הם עברו עבירה, גם לא קשור לכלי הנשק - אלימות במשפחה, תקיפה, אלימות - אנחנו תופסים קודם כל את הנשק. כבוד היושב ראש נתן דוגמה וזאת דוגמה ממש טובה לגבי סכסוך שכנים. כמדומני אדם נקי כפיים וישר דרך, אבל לקחו לו את הנשק. למה לקחו לו את הנשק? את הסוגיה הספציפית הזאת אני לא מכיר, אבל לוקחים את הנשק, קודם כל תופסים, כדי להקפיא מצב, על מנת שלא תהיה החמרה באירוע.

מגלי והבה:

אם אותו אדם יצא זכאי, הוא לא אשם בכלום, אתם מחזירים את הנשק? התשובה היא לא.

אבירם כהן:

אם הבן אדם זכאי לקבל את הרשיון ואין שום בעיה אתו, הוא לא התוקף אלא הוא הקורבן. שנית, אם הוא קורבן ויש סכנה, יש מסוכנות מסוימת שבכוונתו לנקום או להשתמש בנשק, אנחנו גם כן לוקחים אותו.

מזמן לא ראיתי מלכוד 22 כזה מושלם.. :roll:
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 14 פברואר 2010, 12:56

צודק קודמי בהזכירו את המונח "מלכוד 22". המטרה היא לצמצם גרידא בתירוצים ואמתלות מגוונים ולא לחפש הגיון.

אני חושב שאפיק הרישוי "מיומנות כתנאי לרשיון" נוטרל עם ביטול העילה של קורס ירי מעשי כתנאי להוצאת רשיון. אינני יודע מה גודל האוכלוסיה שנהנה מעילה / צ'ופר / פרצה זה, אך מי שמקבל את ההחלטות החליט שהיא מהווה "איום" מספיק גדול על מנת לבטל את העילה.

אגב, לי לא הייתה בעיה להטיל על נהגים שמתגלים כבעייתיים מבחן מעשי בנהיגה חוזר כתנאי לחידוש רשיון נהיגה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 14 פברואר 2010, 13:39

דבר ראשון - הדיון הזה נותן הצצה מעולה לתוך המערכת ואיך דברים מתנהלים שם.
דבר שני- הוא מאשר מה שידענו כל הזמן.
- רצח רבין שיעקב עמית ציין אותו במפורש
- אותה ועדה עלומה בהשתתפות המשטרה, מוסד, שבכ תזמורת צהל וכו שמחליטה על המדיניות הזו
- שהוא בסך הכל פקיד שמבצע את ההוראות גם אם הן לא הגיוניות וחוץ מזה שום דבר לא מעניין אותו.
- שאין שום טעם לדבר בצורה הגיונית עם המערכת הזו כי זה לא מעניין אותם.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 14 פברואר 2010, 14:11

itamar כתב:- שהוא בסך הכל פקיד שמבצע את ההוראות גם אם הן לא הגיוניות וחוץ מזה שום דבר לא מעניין אותו.

יש לו שני כובעים לפעמים הוא רק הפקיד וזה השר שמאשר והשר שמכין קפה והשר והשר והשר (וגם קצת יעקב גנות). וניסוח ההמלצות זה ועדה ועדה ועוד ועדה אבל בעצם הוא מכין את ההמלצות שהועדה מאשרת והשר חותם. הכל מתחיל אצלו, ועדיין אין לו שום יכולת להסביר מה עמד מאחורי אותן המלצות. הוא פשוט לא מבין אבל יפה מצידו שהוא כ"כ מתעקש להסביר כמה הוא לא מבין.

גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי lyuv » 14 פברואר 2010, 14:13

מעודד, מדכא ומיאש ביחד.
מעודד - מפני שכל נציגי הציבור/המחוקק הראו הבנה.
מדכא - מפני שאנחנו רואים היטב מי מנהל את הדברים בפועל, ואיך.
מיאש - מפני שדי ברור שבסופו של דבר הפקידות תנצח. בין היתר - הם התבקשו להביא נתונים לדיון הבא. כמובן שהנתונים יהיו מוטים ומסולפים, ו-"משום מה" יעדרו מהם הנתונים המראים את איוולתם. ובנוסף, אין מי שיביא עמדה ונתונים מהצד השני. לכל הגורמים ה-"מקצועיים" (עלק...) כאן, דהינו אגף רישוי כלי יריה ומשטרה, יש אג'נדה ברורה מאוד. זה מקרה עם קטגוריה בלי סנגוריה. איזה סיכוי יש לאזרח שדינו להיגזר במשפט שכזה?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רועי 357 » 14 פברואר 2010, 14:22

חברים אין זמן יותר טוב מזה להרים את הכפפה!
חייבים לפעול ומהר!!!(גיא,איתמר SPY וכל שאר החברים שנכחו בפגישה)
אנחנו כבר עומדים עם זה כמה שבועות בלי כלום...
אני הייתי מאוד רוצה לראות את נציג העמותה שאנו עתידים להקים מדבר בדיון כזה ומייצג אזרחים רבים
ח"כ ישראל חסון ממש בעדנו...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי glockbuster » 14 פברואר 2010, 14:43

אז קדימה
קודם מקימים עמותה ואחר כך הנציג ידבר
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי simon » 14 פברואר 2010, 14:53

אני אהבתי את הדברים הבאים- כל מילה סלע

"ישראל חסון:
מר עמית, האמן לי, אני לא אתקוף אותך בצורה פופוליסטית אלא אני אתקוף אותך בצורה לוגית.
אז אני שואל את עצמי האם כבודו שאחראי על הרישוי, שהוא סמוך על שולחנו של שר הפנים, הגורם הבכיר ביותר בתחום של רישוי כלי ירייה, דורש בחלוקת המשאב הזה מהמשרד לביטחון פנים שייתן לו את הפילוח של אילו אוכלוסיות מותקפות. האמן לי שאני מוכן לעשות עכשיו בדיקה - אצבע. אני מתחייב בפניך שכמות החקלאים שנגנבו, נשדדו, נפצעו, גדולה בעשרות אלפי אחוזים מול היהלומנים. לראיה, בשנת ‎2008 אישרת יהלומנים וסוחרי זהב. אישרת לספורטאי ולא אישרת לנהגי מוניות. סתם אני זורק גורמים שאליבא דאינטואיציה כזו או אחרת, ואני רוצה לשאול אותך שאלה. אזור מוכה בפריצות, אתה ניתחת פעם? למה הוא לא מופיע כאן? למה אין לי את הזכות להגן על ביתי ולהחזיק נשק? למה אתה לא מבקש את כל הנתונים האלה? למה אתה יושב כאן מולי, לא נותן לי סקירה תיאורטית אלא אומר לי את המשפטים הבאים: אדוני, להלן עבירות הרכוש, להלן הבעיות שנתקלנו בהן וכולי.
אתה רוצה שאני אומר לך משהו? בשלושת הפיגועים האחרונים שהיו בירושלים, הם סוכלו בידי שלושה חבר'ה עם נשקים פרטיים. ניתחת? אולי תאמר שאתה רוצה לאלה לספק נשק?

אני אומר לך שאם היית יושב כאן מולי, באמת בצורה רצינית, ואומר לי שאלה התבחינים וכי ליד כל תבחין אתה יודע לתת לי מספר, זה ההגיון ולשם אתה מוליך. אז אני יודע לשבת מול אדון חטיב ולומר לו שאני מאוד מעריך את כל מה שעשית, אבל המדינה רוצה להתפתח לכיוון הזה ואתה לא עומד כרגע בקריטריונים. אתה יודע מה היה אומר לך אדון חטיב? הוא מוריד את הכובע, חבל, הילדים שלי יהיה להם.
אבל עם מה אתה בא אליהם ואומר להם? אתה אומר להם שאתה נותן לסוחרי זהב? מה אתה אומר לו? איזה שיקול דעת מופעל כאן? מה מונח כאן בכלל?

יעקב עמית:
זה לא שאין שיקול דעת אלא יש שיקול דעת רחב.
ישראל חסון:
אז תסביר לי למה נתת לסוחרי זהב ולמה לא מופיע כאן חקלאי.

יעקב עמית:
אני אסביר. ההסבר הוא כלהלן. אני לא מתיימר להיות איש המקצוע של כל הדברים האלה. לשם כך יש את משטרת ישראל שמופיעה בחוק כמי שאמונה לתת הסבר. אנחנו עשינו עבודה והאחרונה שבהן הייתה----

ישראל חסון:
אדוני היושב ראש, אני מבקש תשובה לשאלה למה סוחרי זהב ולא חקלאי.

יעקב עמית:
המשטרה התייחסה ב-‎2008, אז בפעם האחרונה נבדק הנושא - ואגב, זה נבדק מדי פעם וזה לא שנקבע ב-‎1993 ומאז אנחנו ממשיכים בתבחינים - כאשר מדי שנה-שנתיים התבחינים האלה נבדקים. מי שענה בשם המשטרה, היה עוזר ראש אג"ם ולא בפניי אלא בפני מי שישב בראש הוועדה, יעקב גנות.

"
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד