פרוטוקול ועדת הפנים דיון החרמת נשקים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: פרוטוקול ועדת הפנים דיון החרמת נשקים
Neon Golden כתב:itamar כתב:- שהוא בסך הכל פקיד שמבצע את ההוראות גם אם הן לא הגיוניות וחוץ מזה שום דבר לא מעניין אותו.
יש לו שני כובעים לפעמים הוא רק הפקיד וזה השר שמאשר והשר שמכין קפה והשר והשר והשר (וגם קצת יעקב גנות). וניסוח ההמלצות זה ועדה ועדה ועוד ועדה אבל בעצם הוא מכין את ההמלצות שהועדה מאשרת והשר חותם. הכל מתחיל אצלו, ועדיין אין לו שום יכולת להסביר מה עמד מאחורי אותן המלצות. הוא פשוט לא מבין אבל יפה מצידו שהוא כ"כ מתעקש להסביר כמה הוא לא מבין.
גיא.
לא.
הוא בסך הכל מתפתל ומנסה להתחמק, ואילמלא אותה אודליה אדרי לא הייתה מזכירה את קיומה של אותה ועדה בין-משרדית שבה נחתכים כל הדברים אז גם הוא לא היה מזכיר אותה. הוא אפילו לא מוכן לגלות את השמות של אותם אלו שמשתתפים בועדה הזו.
ובקשר לשאלה מדוע סוחרי זהב ויהלומים כן וחקלאים לא - התשובה בגוף השאלה.
מה יש יותר? סוחרי זהב או חקלאים? אם יתנו רשיונות לחלקאים זה יעלה משמעותית את מספר כלי הנשק שיש בידי הציבור ומיודעינו עמית מיד יחטוף על הראש...לכן הוא גם התחמק כל כך מלענות לשאלה הזו.
חברה..כשהפרמטר היחידי הוא צמצום מספר כלי הנשק בידי הציבור - כל האמצעים כשרים. בדיוק כמו שאם אתה בא למשטרת ישראל כדי להתלונן על פריצה לביתך הם ישכנעו אותך בלי בושה שלא להגיש תלונה כי אין טעם (במילים אחרות דופק להם את הסטטיסטיקה).
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

הועלתה גם שאלה שלא זכתה לתשובה (כמובן) - חמד עמאר:"אני רוצה לשאול את המשטרה אם יש לה נתונים לגבי כמה אנשים ביצעו פשע בנשק הפרטי שלהם לעומת נשק לא חוקי ולא פרטי. אני אומר לך שמדובר בבודדים. אם קרו מקרים כאלה, אלה מקרים בודדים של אנשים עם נשק ברשיון שביצעו משהו. בדרך כלל מי שרוצה לבצע משהו, לא עושה את זה עם הנשק הפרטי שלו. האנשים האלה מסתובבים עם נשק ללא רשיון, נשק לא פרטי שלהם, ואלה הם גורמים עבריינים. אם קיבלנו נתונים מהמשרד לביטחון פנים, והזכיר את זה יושב ראש הוועדה, לא באלפים אלא במאות אלפים שמסתובבים עם נשק לא חוקי, אם אנחנו צריכים לעבור בין כל הגורמים שהזכרת, גם המוסד, גם השב"כ, גם המשטרה, גם משרד הפנים, בוא נעבוד בכיוון של לקחת את הנשק הלא חוקי והנשק החוקי שאנשים מחזיקים בו, להשאיר להם."
מה שמוכיח - אל תבלבל אותנו עם עובדות, העיקר שאנחנו צודקים.
לדעתי , אדם שיכול לרכוש מספר רכבים, משול לאדם שרוכש מספר נשקים. רכב משמש היום כרוצח מספר אחת בעולם (סליחה, מספר שתיים, מספר אחד הם הרופאים...), ונשק חם נמצא איפשהו רחוק בתחתית הרשימה.
למה מי שכבר עבר את כל הבדיקות הדרושות, ומוכן להתאמן בנשק, לא יוכל לרכוש נשקים כוואת נפשו?(כמובן, תחת פיקוח מסויים ורק לאחר בדיקת אמצעי האיחסון שלו).
מה שמוכיח - אל תבלבל אותנו עם עובדות, העיקר שאנחנו צודקים.
לדעתי , אדם שיכול לרכוש מספר רכבים, משול לאדם שרוכש מספר נשקים. רכב משמש היום כרוצח מספר אחת בעולם (סליחה, מספר שתיים, מספר אחד הם הרופאים...), ונשק חם נמצא איפשהו רחוק בתחתית הרשימה.
למה מי שכבר עבר את כל הבדיקות הדרושות, ומוכן להתאמן בנשק, לא יוכל לרכוש נשקים כוואת נפשו?(כמובן, תחת פיקוח מסויים ורק לאחר בדיקת אמצעי האיחסון שלו).
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

yoav30 כתב:למה מי שכבר עבר את כל הבדיקות הדרושות, ומוכן להתאמן בנשק, לא יוכל לרכוש נשקים כוואת נפשו?(כמובן, תחת פיקוח מסויים ורק לאחר בדיקת אמצעי האיחסון שלו).
יותר מזה, מי שעומד בתבחין, נדרשת ממנו השקעה מאוד קטנה של זמן וכסף (רופא, הכשרה בזיונית במטווח, ושני ביקורים במשרד הפנים). חוץ מזה פעם בשלוש שנים ביקור של שעתיים במטווח. אנשים שאני מכיר אמרו "למה לא, טוב שיהיה כשמטיילים בסופ"ש".
אם היו מחליפים את ההכשרה הבזיונית בקורס ירי מעשי (3000 ש"ח בערך, 40 שעות, לעומת 28 שיעורי מינימום 100+ש"ח לשיעור) היו לנו פחות נושאי נשק אבל יותר מיומנים, והכי חשוב מחויבים (commited) לנושא. השאר היו מבינים שמדובר בהרבה זמן ובהרבה כסף וכנראה מגיעים למסקנה שאקדח אנחנו רוצים (לא ברור למה) אבל אין לנו זמן להתעסק עם זה.
כזו הכשרה היא לא מכשלה בירוקרטית אבל היא אמצעי מצוין לסנן אנשים לא רציניים. לא צריך לחכות שאדם כבר יחזיק נשק כדי לבדוק האם כבודו מוכן להתאמן. ובנשק אין כביש שבו צוברים קילומטראז' ואולי סגנון הנהיגה משתפר ומתבגר.
תיאטרון אבסורד.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
שלושה פקידי-ממשלה (יעקב עמית, אודליה אדרי, אבירם כהן -
השאר פחות רלבנטיים לתחום האקדחים) מגיעים לא-מוכנים
לדיון מתוכנן של וועדת-כנסת ומשקרים במצח נחושה ,
ואם נסכם בקצרה : שמים ז*ן על חברי הכנסת - בדיוק כמו
שהם שמים על ציבור אוחזי-הנשק...
כך נראה "השרות הציבורי" ברפובליקת הבננות/מדינת העולם השלישי
הקרויה "מדינת ישראל" , שבה עיקר עיסוקם של השרים האחראים על
אותם פקידים הוא בשוד הקופה הציבורית (שר הפנים) ובהשרדות פוליטית
(השר לבטחון הפנים)...
A friend in need - is a friend indeed
avishon כתב:
(השר לבטחון הפנים)...
תוכל להפנות את תשומת ליבנו לאותם שקרים?
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
avishon כתב:
(השר לבטחון הפנים)...
אני חושב שמשקרים זו מילה קצת חריפה מדי. מזלזלים, לא משתפים פעולה, מושכים זמן - נראה לי תאור קצת יותר מתאים.
בתכלס יש להם גב מספיק רחב כדי לעשות את זה אחרת הם לא היו נוהגים כך, ולועדת הכנסת יש שיניים בדיוק כמו לסבתא בת 100. הם גם יודעים שברגע שהעניין יגיע למליאת הכנסת הרוב הפופוליסטי כמובן בעידוד התקשורת, לא יתן לשום הצעת חוק שמשפרת את המצב לעבור... בקיצור הם על הסוס ואנחנו לא.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

רבותי, אני רוצה לציין שאין שום טעם להחמיר את הדרישות.
ולמה?
כי כפי שצוין כאן, מרבית התקריות עם הנשק זה אותם אנשים שמעולם לא יעברו לא מבחן ולא בטיח ולא שום דבר, כי הנשק שלהם הוא לא חוקי. מרבית תקריות האלימות הן בכלל בלי נשק.
אין שום מדינה בעולם המפותח (תקנו אותי אם אני טועה) בה דורשים קורס ירי מעשי של 3000 ש"ח. מטרת המבחן אינה להוכיח כי אתה סופר-לוחם, המטרה היא לבדוק יכולת בסיסית מאוד של שליטה בכלי.
מעבר לזה, אני חושב שבעולם המציאות אולי כדאי לעשות את השינוי הבא:
יש להסדיר את הדרישות לקבלת רשיון כלי יריה (כולל הגדרת מהו כלי יריה, אלו בחינות יש לעבור, מהי העילה אם בכלל) בחוק, ולדרוש אישור של הכנסת לשינויים מהותיים. כך יוכל הציבור לדעת האם מתבצעים השינויים שהוא רוצה, וכן להגיב עליהם בבחירות.
ולמה?
כי כפי שצוין כאן, מרבית התקריות עם הנשק זה אותם אנשים שמעולם לא יעברו לא מבחן ולא בטיח ולא שום דבר, כי הנשק שלהם הוא לא חוקי. מרבית תקריות האלימות הן בכלל בלי נשק.
אין שום מדינה בעולם המפותח (תקנו אותי אם אני טועה) בה דורשים קורס ירי מעשי של 3000 ש"ח. מטרת המבחן אינה להוכיח כי אתה סופר-לוחם, המטרה היא לבדוק יכולת בסיסית מאוד של שליטה בכלי.
מעבר לזה, אני חושב שבעולם המציאות אולי כדאי לעשות את השינוי הבא:
יש להסדיר את הדרישות לקבלת רשיון כלי יריה (כולל הגדרת מהו כלי יריה, אלו בחינות יש לעבור, מהי העילה אם בכלל) בחוק, ולדרוש אישור של הכנסת לשינויים מהותיים. כך יוכל הציבור לדעת האם מתבצעים השינויים שהוא רוצה, וכן להגיב עליהם בבחירות.
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.
Mao Tse Tung
Mao Tse Tung
- סליקאי כסף

אני חושב שמשקרים זו מילה קצת חריפה מדי. מזלזלים, לא משתפים פעולה, מושכים זמן - נראה לי תאור קצת יותר מתאים.
אז זהו שהם לא המציאו את השיטה, היא קיימת הרבה לפניהם, הותיקים שביננו בודאי זוכרים סדרת טלויזיה שעסקה באיך למרוח, לשטות ולסובסב נבחרי ציבור...

למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
מענין אם מה שהאופנוענים עשו, רישום כחברי מפלגה מסוימת כדי ליצור רוב פנימי שיכול להשפיע , יצליח.
- סליקאי כסף

Devil's Advocate כתב:כי כפי שצוין כאן, מרבית התקריות עם הנשק זה אותם אנשים שמעולם לא יעברו לא מבחן ולא בטיח ולא שום דבר, כי הנשק שלהם הוא לא חוקי.
מרבית זה לא הכל, ולא חסרים בזמן האחרון אירועים של "נושא נשק ברשיון" - תגבה את האמירה שלך בנתונים.
לפני שאנחנו קוראים לעצמנו עולם מפותח, בוא נזכור שיש מדינות (ארה"ב ואנגליה בתור דוגמא) שבהן אתה לא נדרש לשיעורי נהיגה עם מורה ומספיק נהיגה עם מבוגר מגיל 21 ומעלה. אני מבין שאחרי 28 שיעורים אתה יצאת סופר-נהג, מקווה שלא ניפגש בכביש
יש כאן שאלה קלאסית: או להיות צודק, לשבת על הבריקדות ולצעוק למשרד הפנים "המדיניות שלכם מטומטמת, צריך המון נושאי נשק, כל חייל, כל בת שירות, כל חקלאי, כל נהג משאית וכו'"
או לנסות להיות חכמים להגיד שכן 161,000 כלי נשק הם יותר מדי מה עוד שמרביתם (גם לי מותר להנפיץ) יושבים בבית בכספת, וכן צריך לצמצם, אבל לצמצם בצורה שהאנשים הנכונים מחזיקים נשק. מי הם האנשים הנכונים? מי שמוכן להתאמן, מי שמדריך הירי שמאמן אותו מזהה אותו במידת האפשר בתור אדם בטיחותי ונורמטיבי (לא פסיכולוג, אבל מרים דגל כשיש לו ספק). וכן - מישהו שמוכן לדלג על משוכת הזמן והכסף של קורס מסודר כתנאי לרשיון. זה לא אופטימלי ויהיו מקרים בעייתיים - אבל זה הרבה יותר ממה שיש היום.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
avishon כתב:שלושה פקידי-ממשלה (יעקב עמית, אודליה אדרי, אבירם כהן -
(השר לבטחון הפנים)...
אבישון,
הודעתך כולה חורגת מכללי הכתיבה באתר (ועל יותר מאחד, ללא כל ספק).
אלא אם אתה מוכן לקחת אחריות משפטית על דבריך (תוך הזדהות מלאה בפרטיך), ומוכן לקחת על עצמך גם כל תביעת דיבה אפשרית מכל אחד מהשלושה, אבקשך לשקול בשנית את עריכת/מחיקת הכרזתך החד-משמעית.
ככלל, למרות חשיבותו העליונה של אשכול זה, לא אהסס למחוק הודעות ואף לחסום את האשכול כולו, אם ימשיכו החריגות מכללי הכתיבה באתר.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
לדעתי, כל הלך הרוח באשכול הזה מוטעה.
אין טעם להתוכח על מספרים, תבחינים, או כל הגבלה אחרת. זה בדיוק כמו הסיפור עם הגברת, שמקצועה כבר ידוע, עכשיו מתוכחים רק על מחיר...
השינוי היחידי שיכול לבוא בחשבון זה ביטול ה"מדיניות המצמצמת" והפיכת הזכות לשאת נשק לזכות מוקנת, כמו רשיון נהיגה, טיסה או משיט יכטות, משהו בסגנון התיקון השני לחוקה בארה"ב. כל דבר פחות מזה לא יביא לשום שינוי.
את הדבר הזה ניתן להשיג רק בחקיקה.
אחרי שזה יעבור ניתן להתוכח על איזה תנאים להציב למבקש הרשיון.
כבר הרבה זמן מדברים על תיקון לחוק כלי היריה, או אפילו חוק חדש. בינתיים, לא ראינו כלום.
אין טעם להתוכח על מספרים, תבחינים, או כל הגבלה אחרת. זה בדיוק כמו הסיפור עם הגברת, שמקצועה כבר ידוע, עכשיו מתוכחים רק על מחיר...
השינוי היחידי שיכול לבוא בחשבון זה ביטול ה"מדיניות המצמצמת" והפיכת הזכות לשאת נשק לזכות מוקנת, כמו רשיון נהיגה, טיסה או משיט יכטות, משהו בסגנון התיקון השני לחוקה בארה"ב. כל דבר פחות מזה לא יביא לשום שינוי.
את הדבר הזה ניתן להשיג רק בחקיקה.
אחרי שזה יעבור ניתן להתוכח על איזה תנאים להציב למבקש הרשיון.
כבר הרבה זמן מדברים על תיקון לחוק כלי היריה, או אפילו חוק חדש. בינתיים, לא ראינו כלום.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
Webart כתב:avishon כתב:שלושה פקידי-ממשלה (יעקב עמית, אודליה אדרי, אבירם כהן -
(השר לבטחון הפנים)...
אבישון,
הודעתך כולה חורגת מכללי הכתיבה באתר (ועל יותר מאחד, ללא כל ספק).
אלא אם אתה מוכן לקחת אחריות משפטית על דבריך (תוך הזדהות מלאה בפרטיך), ומוכן לקחת על עצמך גם כל תביעת דיבה אפשרית מכל אחד מהשלושה, אבקשך לשקול בשנית את עריכת/מחיקת הכרזתך החד-משמעית.
ככלל, למרות חשיבותו העליונה של אשכול זה, לא אהסס למחוק הודעות ואף לחסום את האשכול כולו, אם ימשיכו החריגות מכללי הכתיבה באתר.
דביר שלום !
רק בשביל הרקורד , נתקלתי כאן בעבר בהתבטאויות אשר לטעמי יותר בוטות משלי ,
בעיקר כלפי פקידים במנגנון הממשלתי - ולא כולן "זכו" לתגובה כזאת...
יחד עם זאת , אני מכבד את שיקול דעתך לגבי מהי "חריגה מכללי הכתיבה באתר" ,
מתוך הנחה ששיקול הדעת שלך בנושא זה , כמנהל , רחב יותר משלי כקורא ומגיב .
באשר לעריכה :
אני מוכן להוסיף את המילה "בעיני" או "לדעתי האישית" לפני המשפט "משקרים במצח נחושה" ,
ולהחליף את המילה "ז*ן" במילה "פס" (המקובלת בשפת הדיבור) .
אם תיקוני-עריכה אלו מקובלים עליך , אז גם עלי - ואעשה אותם .
יתר על כן :
בימים הקרובים אעלה תגובה פרטנית שתתייחס לכל התבטאות של הפקידים בפרוטוקול ,
ובה אסביר מדוע בראייתי ולטעמי הדברים שנאמרו אינם דברי אמת , ומהן ההתבטאויות
אשר בראייתי ולטעמי מצביעות על יחסם של פקידי-הממשלה לנבחרי-הציבור (קרי=הח"כים) .
באשר לנשיאה באחריות :
מימי לא ברחתי מאחריות , כולל כאשר בדברים שכתבתי היו תלויים חיי אדם (ואני לא מגזים) .
אני מתחייב להעביר אליך בה"פ את כל פרטי האישיים , כדי שתוכל לתת אותם לגורמים המוסמכים
אם וכאשר תידרש לכך כתוצאה מהגשת תביעת-דיבה נגדי .
A friend in need - is a friend indeed
אבל כל עוד כולם רק מדברים ולא עושים משהו זה גם יהיה המצב כשיהיו לי נינים.
צריך להמשיך את ההתארגנות וליצור מסה של אנשים שמוביל אותם רעיון משותף.
לצערי מה שאני מרגיש זה שיש מיעוט כזה ויש רוב שאומר אחרי המבול ובי לא יגעו ולי זה לא אכפת.
שינוי בחוק?כיצד לקדם זאת.?
שינוי מדיניות?יש כמה רעיונות.
בסוף זה יגמר בקול ענות חלושה וסופו של עניין שזה יגיע לפתחם של אנשים שלא חשבו שזה יקרה להם .
כוחלם צודקים,כולם חכמים,כולם יודעים את התורה.
כמות כזו נכבדה של אנשים בעלי אותו מכנה משותף וחוסר יכולת להזיז מטרה אחת ימינה או הצידה.
חבל
צריך להמשיך את ההתארגנות וליצור מסה של אנשים שמוביל אותם רעיון משותף.
לצערי מה שאני מרגיש זה שיש מיעוט כזה ויש רוב שאומר אחרי המבול ובי לא יגעו ולי זה לא אכפת.
שינוי בחוק?כיצד לקדם זאת.?
שינוי מדיניות?יש כמה רעיונות.
בסוף זה יגמר בקול ענות חלושה וסופו של עניין שזה יגיע לפתחם של אנשים שלא חשבו שזה יקרה להם .
כוחלם צודקים,כולם חכמים,כולם יודעים את התורה.
כמות כזו נכבדה של אנשים בעלי אותו מכנה משותף וחוסר יכולת להזיז מטרה אחת ימינה או הצידה.
חבל
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
רק כדי שלא תווצר הרגשה של התעלמות, תשובה מפורטת נשלחה לאבישון בפרטי, אך לא כאן.
בכללי, אשכול זה מתקדם בצעדי ענק למחוזות לא רצויים (זאת אומרת, שהוא מתקדם במהירות אל מחסן האשכולות המחוקים שלי, יחד עם עוד נושאים שהתנהלו בצורה לא ראויה), אנא הקפידו על כללי הכתיבה באתר בטרם תשלחו את אצבעותיכם לחופשי.
גם לי כואב, גם אני חושב שכל שיטת ניהול עניין כלי היריה במדינה, מתחילתו ועד סופו, לקויה, גם אני חושב שיכול להיות שישנם אנשים לא ראויים במערכת כולה, מרמת הפקידים והיועצים ה"מקצועיים" למינהם, ועד לקודקודי המערכת (שנבחרו על-ידכם ועל-ידי, נרצה או לא) אבל יש דרך ויש צורה לכתוב ולהציג את דעותיכם.
בכללי, אשכול זה מתקדם בצעדי ענק למחוזות לא רצויים (זאת אומרת, שהוא מתקדם במהירות אל מחסן האשכולות המחוקים שלי, יחד עם עוד נושאים שהתנהלו בצורה לא ראויה), אנא הקפידו על כללי הכתיבה באתר בטרם תשלחו את אצבעותיכם לחופשי.
גם לי כואב, גם אני חושב שכל שיטת ניהול עניין כלי היריה במדינה, מתחילתו ועד סופו, לקויה, גם אני חושב שיכול להיות שישנם אנשים לא ראויים במערכת כולה, מרמת הפקידים והיועצים ה"מקצועיים" למינהם, ועד לקודקודי המערכת (שנבחרו על-ידכם ועל-ידי, נרצה או לא) אבל יש דרך ויש צורה לכתוב ולהציג את דעותיכם.
Webart - דביר, מייסד הסליק
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד