פרוטוקול ועדת הפנים דיון החרמת נשקים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: פרוטוקול ועדת הפנים דיון החרמת נשקים

על ידי yoav30 » 15 פברואר 2010, 19:27

Devil's Advocate כתב:
אין שום מדינה בעולם המפותח (תקנו אותי אם אני טועה) בה דורשים קורס ירי מעשי של 3000 ש"ח. מטרת המבחן אינה להוכיח כי אתה סופר-לוחם, המטרה היא לבדוק יכולת בסיסית מאוד של שליטה בכלי.

אני לא כל כך בטוח שהיית מוכן להגיד את אותו הדבר על רשיון נהיגה.
היום מנסים ללמד נהיגה כבר מגיל בי"ס יסודי, רק בכדי שכאשר יגיעו לגיל המתאים תהיה לחניכים מספיק יכולת וידע לעלות לכביש. כאשר אני למדתי נהיגה, לא היו מספר שיעורי מינימום כחובה. היום יש דרישה למינימום שיעורים בכדי להגיע בכלל לטסט.

בנשק יש שיעור אחד עלוב, שלא משקף שום דבר, והמתאמן צריך להגיע ל 51 אחוזים בכדי לקבל איזה רשיון שמאפשר לו לגנוז את הנשק לשלוש שנים בארון, או ללכת איתו בגאון יום יום.

אני לא הייתי מוכן להיות במקום שאדון ישראלי יחליט לתפעל אירוע רק כי יש עליו נשק והוא ירה בו פעם אחרונה לפני שנתיים ופגע בחתיכת נייר 51 אחוזים.

כן, הייתי מצפה מהמדינה שתדרוש הכשרה ארוכה וההכשרה תהיה מקיפה (לדוגמא, קורס ירי מעשי, או כל קורס אחר בעל מספר שעות דומה), כולל בחינה עם בוחן חיצוני, שלא קשור לחברת ההכשרה, או למטווח עצמו.

ככה על המדריך לא יופעל לחץ מהמטווח, ולא תהיה (בעקרון) את האפשרות לזייף ציונים רק בכדי לרצות את החניכים.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 15 פברואר 2010, 19:34

Webart כתב:רק כדי שלא תווצר הרגשה של התעלמות, תשובה מפורטת נשלחה לאבישון בפרטי, אך לא כאן.

בכללי, אשכול זה מתקדם בצעדי ענק למחוזות לא רצויים (זאת אומרת, שהוא מתקדם במהירות אל מחסן האשכולות המחוקים שלי, יחד עם עוד נושאים שהתנהלו בצורה לא ראויה), אנא הקפידו על כללי הכתיבה באתר בטרם תשלחו את אצבעותיכם לחופשי.

גם לי כואב, גם אני חושב שכל שיטת ניהול עניין כלי היריה במדינה, מתחילתו ועד סופו, לקויה, גם אני חושב שיכול להיות שישנם אנשים לא ראויים במערכת כולה, מרמת הפקידים והיועצים ה"מקצועיים" למינהם, ועד לקודקודי המערכת (שנבחרו על-ידכם ועל-ידי, נרצה או לא)
אבל יש דרך ויש צורה לכתוב ולהציג את דעותיכם.

כן
חלם
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי גמ » 15 פברואר 2010, 21:11

כדי לא לחרוג למחוזות נועלי אשכולות אעיר רק הערה אחת: תיראו כמה נזק גרמו לנו שני מקרי ירי ספציפיים של נושאי נשק ברשיון (רצח רבין ורצח העובדות הסוציאליות). לפי פרוטוקול הישיבה, שני המקרים הנ"ל גרמו לשינויים מהותיים במדיניות הרישוי ולמוטיבציה של הרשויות שהתחילה בעקבותיהם ונמשכת גם היום לצימצום כלי הנשק האזרחיים.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 15 פברואר 2010, 21:17

אחד במטרה כתב:קודם כל - spy, הכיוון שאתה הולך בו מזיק ביותר. אתה צריך להחליט אם אתה תומך בזכות להחזיק נשק או אם אתה נאבק כדי להיות בין המעטים שלהם הרשו לשאת נשק. צריך לזכור, שבמקרה השני אין לך הצדקה להתלונן על חוסר גיבוי ציבורי.

אני בעד הזכות, אבל שבאה יחד עם אחריות. אני לא מציע עכשיו שכל מי שמבקש לקבל רשיון יאלץ לבצע קורס ירי מעשי\מבצעי\קורס לוט"ר וכו', אבל הבורות הנוראית של רבים מבעלי רשיון לנשק הן בהיבטים חוקיים והן בתפעוליים משחקת כרגע לידיהם של אלה שמבקשים לפרוק את כולנו מנשקנו. אני סבור שלכל אחד שמחזיק כלי שמסוגל להרוג צריכה להיות האחריות המינימלית של אימון רציני בו, אחרת הוא עלול להרוג את האדם הלא נכון. ואם אני, שעובד בממוצה 11 שעות ביום, מסוגל לפנות שעתיים אחת לחודש-חודשיים לטובת מטווח, אז כל אחד יכול לעשות זאת פעם בחצי שנה לפחות. כאמור - אחריות אישית.
ומי שלא מעוניין להתאמן הרבה - ניתן להשאיר את האפשרות של אחזקה בבית. אז אפשר להסתפק ברמת אימון נמוכה יותר. שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.
אחד במטרה כתב:האם אתה בעד לשלול רשיון נהיגה מכל מי שלא עובר קורס נהיגה מונעת ומבחן נהיגה מעשי פעם בחצי שנה? אם לא - מדוע? הרי הרבה יותר אנשים נהרגים בתואונות מאשר כתוצאה משימוש בכלי נשק.

אני בהחלט הייתי רוצה לחייב כל אחד לעבור יום במגרש החלקה עוד במסגרת הרשיו (וזה לא קשה לבצע), אני גם הייתי רוצה שלא יקרה מצב שאדם מקבל רשיון, אחר כך לא נוגע במכונית שנתיים והופ, הוא כבר לא נהג חדש (אבל זה כבר קשה יותר לאכיפה), אני גם הייתי מחייב כל אחד שלא נהג בפועל במשך תקופה ארוכה לעבור רענון לפני שיחזור לנהוג (אבל זה עוד יותר בעייתי ליישום).
עם זאת, יש לזכור שישנו הבדל מהותי בתפעול רכב ותפעול נשק: תפעול רכב מתבצע בשגרה, לרוב אין בו דבר מסוכן וישנה רשימה ארוכה של אמצעים שיכולים לצמצם תוצאות של שגיאות בנהיגה, החל מגדרות הפרדה ועד לכריות אויר. תפעול נשק לאומת זאת מתבצע תמיד במצב חירום. במצב זה מרווח השגיאה מצומצם ביותר ולכן גם ההתיחסות חייבת להיות שונה.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי נדב. » 15 פברואר 2010, 21:21

שימו לב כל מציעי הצעות ההכשרות הארוכות והיקרות למיניהם, שאתם לא מציעים הצעה שבסוף למי שבאמת יצטרך נשק, אם הוא לא יהיה עשיר- לא יהיה לו נשק, ואז יהיה אפשר לכתוב תבחין אחד פשוט- לעשירים בלבד... :roll:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yoav30 » 15 פברואר 2010, 22:13

נדב.
אני לא רואה שיש התמרמרות על כמות שיעורי הנהיגה שחייבים לקחת בכדי להוציא רשיון, ועל מחירי השיעורים.
מי שלא מוכן להוציא כסף על שיעורי נהיגה, לא יהיה לו רשיון נהיגה.

כך צריך לעשות גם עם נשק.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 16 פברואר 2010, 04:40

גמ כתב:כדי לא לחרוג למחוזות נועלי אשכולות אעיר רק הערה אחת: תיראו כמה נזק גרמו לנו שני מקרי ירי ספציפיים של נושאי נשק ברשיון (רצח רבין ורצח העובדות הסוציאליות). לפי פרוטוקול הישיבה, שני המקרים הנ"ל גרמו לשינויים מהותיים במדיניות הרישוי ולמוטיבציה של הרשויות שהתחילה בעקבותיהם ונמשכת גם היום לצימצום כלי הנשק האזרחיים.

חשוב לדייק
הרצח של עובדות הביטוח הלאומי
בוצע בנשק של חברת שמירה !!!
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Devil's Advocate » 16 פברואר 2010, 09:00

דב.
אני לא רואה שיש התמרמרות על כמות שיעורי הנהיגה שחייבים לקחת בכדי להוציא רשיון, ועל מחירי השיעורים.

מעבר לעובדה הפשוטה שיש הרבה מתלוננים על כך, מחיר השיעורים עדיין נמוך ביחס למחיר של אוטו. נראה לך הגיוני (לצורך השוואה) שלימודי נהיגה יעלו כמו טויוטה?

אם זאת ברצוני לציין שההבדל בין נשק לבין רכב הוא גדול. הנהג חייב להיות ערני במשך כל הנהיגה פן יגרום לתאונה. מחזיק הנשק, באם הוא שומר על חוקי בטיחות בסיסיים (שאותם כולנו כאן מכירים) לא יגרום לתאונה מעולם.

יתר על כן - ברור שאם הרישיון יעלה 3000 ש"ח, פחות אנשים יוציאו רישיון. אני מעדיף שבעת אירוע ביטחוני יהיה לידי בחור שיורה 51% על נייר מאשר שאותו בחור לא יהיה שם בכלל.

מעבר לזאת, אירועי הביטחון אינם הסיבה העיקרית לשאת נשק. בשנה שעברה נספו 15 אנשים, זיכרונם לברכה, באירועי הטרור – ויותר ממאה נרצחו ברצח פלילי – שלא לדבר על כל אלו שנפצעו או נפגעו בצורה אחרת. כאשר אותו בחור שיורה 51% על נייר יהיה לבד בחוותו ויבואו אליו פורצים, אני מעדיף שיהיה חמוש מאשר לא.

יש לזכור גם שברוב המקרים יימלט אותו פורץ או תוקף מהמקום ברגע שיראה שהאדם אותו בא לתקוף הוא חמוש – לכן שוב עליי לחשוב פעמיים אם יש צורך באותם אימונים בשווי 3000 ש"ח.

למרות הדברים שאמרתי, יש באימונים כאלו יתרון אחד – הם יעזרו לצמצם את המספר של מחזיקי הנשק, תוך כדי שמירה על הרישיונות של אנשים שעבורם הירי הוא תחביב ושהם מרבים לירות ויודעים לירות היטב.
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.

Mao Tse Tung
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 16 פברואר 2010, 09:59

לדעתי, אתה טועה כאן בלא מעט הנחות.
קח בחשבון שאותו יורה של "51%" בנייר, ירה את 49 % הנותרים מחוץ לנייר, דהינו 49% מהכדורים שירה פגעו בך, בבני משפחתך ובעוברים ושבים תמימים. האם גם עכשיו תרצה שהוא יהיה בסביבתך בשעת ארוע ירי?
נושא נשק חייב להיות ערני כל הזמן, בדיוק כמו הנהג בכביש. במידה ולא, נשקו עלול להיגנב/להישדד/להישכח. שלא לדבר על האחריות שיש לאותו אחד על כל קליע שעזב את הקנה שלו. רוב נושאי הנשק בכלל לא מודעים לזה, כי בהדרכה של "שעתיים" ב3 שנים אפשר להכניס כמות מאד מוגבלת של חומר.
לימוד נהיגה עולה כיום כ 5000 ש"ח (אני יודע כי בשנתיים האחרונות שילמתי עבור 2 סטים כאלו). התורים לטסט נמשכים חודשיים, מה שמראה שאף אחד לא מתלונן על המחירים. אם רשיון נהיגה במדינה מודרנית הוא MUST, הרי שאקדח הוא ממש לא.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי nitz » 16 פברואר 2010, 12:20

אפשר להבחין במגמות כאלו שנים מראש. הבעיה היא שהסתפקנו בלעמוד מהצד במקום לעשות משהו.

מצד אחד אנשים רואים שיש להם סיבה לחשוש לרישיון שלהם ורוצים לעשות משהו, מצד שני בקבוצה שמתגבשת כרגע חברים בקושי 10 אנשים...אכפת לכם או שאתם מסתפקים ב"יבש"? :|

פרובוקציה שקופה, אני יודע...אבל כנראה שזו הדרך היחידה לגרום לאנשים להירשם
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי guyweisz » 16 פברואר 2010, 15:51

Devil's Advocate כתב:אין שום מדינה בעולם המפותח (תקנו אותי אם אני טועה) בה דורשים קורס ירי מעשי של 3000 ש"ח. מטרת המבחן אינה להוכיח כי אתה סופר-לוחם, המטרה היא לבדוק יכולת בסיסית מאוד של שליטה בכלי.
כל מדינה והחוקים שלה. במדינות מסוימות יש מבחן תאוריה לפני המעשי, שבארץ אין. במדינה שאני מכיר המבחן עולה 320 אירו וכולל שאלות אמריקאיות מחולקות לשמונה פרקים, הכוללות מבנה נשק, סוגים וקטרים, חוקים ותקנות, קנסות, זכויות וחובות ועוד, ממש בדומה לתאוריה של רשיון נהיגה. המבחן המעשי לאחר מכן נעשה במטווחי יחידת הרישוי של המשטרה בכל מחוז או עיר גדולה, שעולה 38 אירו, לא כולל תחמושת.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי guyweisz » 16 פברואר 2010, 16:30

nitz כתב:אפשר להבחין במגמות כאלו שנים מראש. הבעיה היא שהסתפקנו בלעמוד מהצד במקום לעשות משהו.

מצד אחד אנשים רואים שיש להם סיבה לחשוש לרישיון שלהם ורוצים לעשות משהו, מצד שני בקבוצה שמתגבשת כרגע חברים בקושי 10 אנשים...אכפת לכם או שאתם מסתפקים ב"יבש"? :|

פרובוקציה שקופה, אני יודע...אבל כנראה שזו הדרך היחידה לגרום לאנשים להירשם

בפורום אחים לנשק, תחת השרשור "הקמת עמותה או בג"צ?" נראה שאנשים עשו מעשה, נפגשו והגיעו להבנות שהגיעו. אני לא הייתי נוכח בפגישה אך הייתי מעונין לדעת מה נכלל בה, ולו רק ע"מ לתרום לעמותה שאמורה ליצג את כולנו. אם תכנס לשרשור תגלה שההודעה האחרונה היתה שלי, בה שאלתי אם ניתן לקבל תקציר של הפגישה במייל. אין קול ואין מענה, לא חיובי ולא שלילי. נו, אז מה נותר חוץ מלהסתפק ב"יבש"?
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ~Hunter~ » 16 פברואר 2010, 20:38

מה דעתכם על רעיון כזה:
- לחייב לעשות רענון / מבחן מעשי פעם בשנה, המבחן חינם!
- תשלום חובה שנתי של 1000 ש"ח
- אבל, תמורת התשלום מקבלים שובר ל 2000 כדורים (מסובסד, ניתן למימוש במנות של 50 בכל מטווח) וכל כדור שלא נקנה ונורה עד למבחן הבא נעלם.

כך שמחד העלות "להחזיק סתם / דאווין" תעלה משמעותית (יקטין מספר אנשים שמחזיקים כלי סתם) ומאידך יתן לאלה שלהם חשובה יכולת ירי דרך זולה יותר להתאמן בצורה סדירה.

ע"פ כולם מנצחים, מדינה מקטינה את כמות הכלים - אלה שבאמת רוצים/צריכים נשק יהיו מיומנים יותר (אימטרס של מדינה, אם כבר יש נשק שיהיה בידיים טובות).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גמ » 16 פברואר 2010, 21:08

~Hunter~ כתב:מה דעתכם על רעיון כזה:
- אבל, תמורת התשלום מקבלים שובר ל 2000 כדורים (מסובסד, ניתן למימוש במנות של 50 בכל מטווח) וכל כדור שלא נקנה ונורה עד למבחן הבא נעלם.

כך שמחד העלות "להחזיק סתם / דאווין" תעלה משמעותית (יקטין מספר אנשים שמחזיקים כלי סתם) ומאידך יתן לאלה שלהם חשובה יכולת ירי דרך זולה יותר להתאמן בצורה סדירה.

ע"פ כולם מנצחים, מדינה מקטינה את כמות הכלים - אלה שבאמת רוצים/צריכים נשק יהיו מיומנים יותר (אימטרס של מדינה, אם כבר יש נשק שיהיה בידיים טובות).

לא יעבור מבחן שוויון הזדמנויות ויפול בבג"צ הראשון שיוגש על בסיס זה. אם המדינה הייתה מגדירה (בדומה לרכב) תשלום של 1000 ש"ח לביטוח חובה למחזיק נשק אזרחי כשחלק מהכסף הולך לאימון כפי שהצעת אולי זה היה עובד.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yogev » 16 פברואר 2010, 23:31

~Hunter~ כתב:מה דעתכם על רעיון כזה:

די מספיק, תחליפו תקליט. אין שום קשר בין מדיניות התבחינים החונקת לבין מיומנות האוחז בנשק. אין שום סיבה להוסיף עוד הגבלות על ההגבלות החונקות גם ככה, ואין שום סיבה לצמצם את כמות הרשיונות על סמך מיומנות בנשק כי הכמות מצטמצמת גם ככה.
משוק מצומצם נסבול כולנו (וכבר עכשיו סובלים , עיין ערך כדור ב2 שקל).
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד