פרוטוקול ועדת הפנים דיון החרמת נשקים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: פרוטוקול ועדת הפנים דיון החרמת נשקים
קח בחשבון שאותו יורה של "51%" בנייר, ירה את 49 % הנותרים מחוץ לנייר, דהינו 49% מהכדורים שירה פגעו בך, בבני משפחתך ובעוברים ושבים תמימים. האם גם עכשיו תרצה שהוא יהיה בסביבתך בשעת ארוע ירי?
ממש לא ברור למה אתה חושב שכל כדור שלא פגע במחבל זה כדור שפגע בי. בפועל אנחנו יודעים שכל אותם אנשים מחזיקים נשק ומסתובבים איתו שנים ואין (כמעט אין) תאונות.
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.
Mao Tse Tung
Mao Tse Tung
- סליקאי כסף

Devil's Advocate כתב:קח בחשבון שאותו יורה של "51%" בנייר, ירה את 49 % הנותרים מחוץ לנייר, דהינו 49% מהכדורים שירה פגעו בך, בבני משפחתך ובעוברים ושבים תמימים. האם גם עכשיו תרצה שהוא יהיה בסביבתך בשעת ארוע ירי?
ממש לא ברור למה אתה חושב שכל כדור שלא פגע במחבל זה כדור שפגע בי. בפועל אנחנו יודעים שכל אותם אנשים מחזיקים נשק ומסתובבים איתו שנים ואין (כמעט אין) תאונות.
אני יגיד יותר מזה, אני מוכן להתערב שהנהג מונית שחיסל את מחבל הטרקטור השני לא היה בוגר קורס ירי מעשי ולא ירה יותר מ 100 כדורים בשנה. זה לא הפריע לו למנוע פיגוע בלי לפגוע באף אחד חוץ מבמחבל.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
אני רוצה להעלות הצעה מעשית:
מבין אלו שהשתתפו במפגש לאחרונה, יש לבחור נציגות של 4-5 חברים.
אלו יגבשו נייר עמדה (לא יותר משני עמודים!)
יבקשו פגישה עם השר בנוכחות יעקב עמית, על מנת להציג עמדה של אזרחים אכפתיים מן השורה. לבקשה יש לצרף את נייר העמדה.
בפגישה עצמה יש להרחיב את הנושאים שהועלו בנייר העמדה.
מבין אלו שהשתתפו במפגש לאחרונה, יש לבחור נציגות של 4-5 חברים.
אלו יגבשו נייר עמדה (לא יותר משני עמודים!)
יבקשו פגישה עם השר בנוכחות יעקב עמית, על מנת להציג עמדה של אזרחים אכפתיים מן השורה. לבקשה יש לצרף את נייר העמדה.
בפגישה עצמה יש להרחיב את הנושאים שהועלו בנייר העמדה.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
Devil's Advocate כתב:קח בחשבון שאותו יורה של "51%" בנייר, ירה את 49 % הנותרים מחוץ לנייר, דהינו 49% מהכדורים שירה פגעו בך, בבני משפחתך ובעוברים ושבים תמימים. האם גם עכשיו תרצה שהוא יהיה בסביבתך בשעת ארוע ירי?
תבדיל בין יכולת "לא לעשות תאונה" לבין יכולת "לתפעל את הנשק במידת הצורך".
אני לא דואג לכך שאדם לא מיומן יעשה תאונה.
אני דואג לכך שאדם, שגם בתנאים סטריליים של המטווח פוגע 51% בלבד (צריך להיות ממש עיוור עם ידיים רועדות בשביל זה) בתנאיים אמיתיים יגרום להרבה נזק מתועלת.
דוגמת פיגוע הטרקטור לא טובה, כי המקרה הינו נקודתי מאוד - מטרה סטטית, בולטת ובגובה (אין שום דבר אחר מאחוריה) שניתן להתקרב אליה למרחק אפסי. תחשוב על מקרה של מחבל ברחוב, ישנם אנשים מסביב והוא יורה עליך. האם אז אותו אדם יוכל לפגוע בו? כנראה שלא. האם זה אפשרי בכלל לפגוע בו? כנראה שכן, אם אימון מתאים. האם אפשר להיות בטוחים ב-100% שאדם שעבר אימון מתאים יפגע? כנראה שלא, אבל בטוח שאדם שפוגע 51% בתנאים סטריליים יפגע רק באנשים שמסביב.
- סליקאי טיטניום

בהכירי שניים שירו במחבלי הטרקטורים, בפיגוע הראשון מ' היה ברגילה של סוף טירונות (ולא היה לו נשק כי בצה"ל של היום בכל הזדמנות אומרים לחייל להפקיד אותו בבסיס, כמו רגילות ויש הרבה חטיבות שעד סוף אימון מתקדם כמעט לא יוצאים עם נשק הביתה- מחשש גנבות), והוא לקח אקדח ממאבטח שהיה ליד אבל לא ירה משום מה, אומנם מ' כבר ירה באקדח בחייו אבל הוא בטח לא ירה 100 כדורים בשנה באקדח.
אגב זה אותו מ' שצה"ל לא רצה לגייס בגלל שהוא ניצל את זכותו כאזרח והפגין נגד ההתנתקות- היום הוא לוחם ומפקד באגוז.
אגב זה אותו מ' שצה"ל לא רצה לגייס בגלל שהוא ניצל את זכותו כאזרח והפגין נגד ההתנתקות- היום הוא לוחם ומפקד באגוז.
- סליקאי ארד

ואותו מ' טיפס על הטרקטור והרג את המחבל מטווח אפס. עם כל הכבוד למה שהוא עשה (והצל"ש ניתן לו בצדק), זה לא שקול למיומנות של ירי במחבל ברחוב כשיש אזרחים מסביב.
I think, therefore I am. I think
אישגדול כתב:ואותו מ' טיפס על הטרקטור והרג את המחבל מטווח אפס. עם כל הכבוד למה שהוא עשה (והצל"ש ניתן לו בצדק), זה לא שקול למיומנות של ירי במחבל ברחוב כשיש אזרחים מסביב.
לא.... האירוע הזה ממש התקיים במטווח, והמחבל היה מטרת דמות מקרטון.
עד כמה שאני זוכר מהתמונות של האירוע היו המון אנשים מסביב.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:אישגדול כתב:ואותו מ' טיפס על הטרקטור והרג את המחבל מטווח אפס. עם כל הכבוד למה שהוא עשה (והצל"ש ניתן לו בצדק), זה לא שקול למיומנות של ירי במחבל ברחוב כשיש אזרחים מסביב.
לא.... האירוע הזה ממש התקיים במטווח, והמחבל היה מטרת דמות מקרטון.
עד כמה שאני זוכר מהתמונות של האירוע היו המון אנשים מסביב.
א.
דווקא כן. יש הבדל בין להצמיד למחבל אקדח לראש ולירות בו, לבין לנהל קרב יריות מטווח עשרים מטר. זו מיומנות קצת שונה. הכוונה פה היא לא לעצם זה שהיה ירי בתוך השטח הבנוי, אלא לזה שלא היה פה צורך במיומנות גבוהה, מעבר לעצם הידע איך לתפעל את האקדח.
למעשה, אתה צודק, האירוע התרחש ממש כמו במטווח:
המחבל לכוד/נעול בתוך התא של הטרקטור, לא יכול לברוח, מבודל ולא יכול להטמע הין עוברים ושבים, לא יורה חזרה, ניתן להתקרב אליו לטווח אפס.
זאת ועוד , זוית הירי, כלפי מעלה, לא הותירה מקום לפגיעה בעוברים ושבים, רק בבתים בקרבת המקום (אני יודע כי זה היה כ200 מ' מהבית שלי).
אין מקום להשואה בין האירוע הזה לבין האירועים כמו זה שהתרחש לפני מס' שנים במדרחוב יואל משה סלומון, שם היה ירי של מחבלים אל עבר היושבים במסעדות.
המחבל לכוד/נעול בתוך התא של הטרקטור, לא יכול לברוח, מבודל ולא יכול להטמע הין עוברים ושבים, לא יורה חזרה, ניתן להתקרב אליו לטווח אפס.
זאת ועוד , זוית הירי, כלפי מעלה, לא הותירה מקום לפגיעה בעוברים ושבים, רק בבתים בקרבת המקום (אני יודע כי זה היה כ200 מ' מהבית שלי).
אין מקום להשואה בין האירוע הזה לבין האירועים כמו זה שהתרחש לפני מס' שנים במדרחוב יואל משה סלומון, שם היה ירי של מחבלים אל עבר היושבים במסעדות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
העניין מאד פשוט בעיני.
אזרח בעל יוזמה וביצים, בעל נשק פרטי, קיצר טווח וסיים את האירוע כמו שצריך.
אותו כנ"ל היה גם במקרה של ישיבת מרכז הרב.
לנהל קרבות מטווחים של 20 מטר בתור רחוב הומה אדם, לא בטוח שגם אני הייתי עושה את זה ולא בטוח שגם לוחמים צעירים ומנוסים ממני היו בוחרים בטקטיקה הזו. הייתי בוחר לקצר טווח תוך כדי ניצול מחסות ומשתדל לסיים את האירוע מטווח של מטרים ספורים עד טווח אפס אם אפשר.
א.
לנהל קרבות מטווחים של 20 מטר בתור רחוב הומה אדם, לא בטוח שגם אני הייתי עושה את זה ולא בטוח שגם לוחמים צעירים ומנוסים ממני היו בוחרים בטקטיקה הזו. הייתי בוחר לקצר טווח תוך כדי ניצול מחסות ומשתדל לסיים את האירוע מטווח של מטרים ספורים עד טווח אפס אם אפשר.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:העניין מאד פשוט בעיני.
א.
לפעמים זה אפשרי, לפעמים לא. יש מצבים, כמו המקרה שהזכיר דון בנחלת שבעה, בו המחבלים יורים, ואם תתחיל להחליף מחסות כדי לקצר טווח, עוד אנשים מתים באותו זמן, וזה בהנחה שיש לך מחסות.
שרשור ממוקד מאד!!
מרגיע מאד את מקבלי ההחלטות במשרד הפנים.
[לא משתמש באייקונים,כי פשוט לא מוצא אחד שיתאר את הרגשתי,,]
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:שרשור ממוקד מאד!!
תאמין לי זה ממש לא משנה להם.
הרצון שלהם לקחת ממך את הנשק יהיה אותו רצון גם אם תכתוב פה שאתה שתלת פרחים בתוך הקנה של הנשק שלך וצבעת אותו בצבע ורוד פקאצי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:GUSS כתב:שרשור ממוקד מאד!!
תאמין לי זה ממש לא משנה להם.
הרצון שלהם לקחת ממך את הנשק יהיה אותו רצון גם אם תכתוב פה שאתה שתלת פרחים בתוך הקנה של הנשק שלך וצבעת אותו בצבע ורוד פקאצי.
א.
לא קשור. דבר אחד זה הרצון שלהם ודבר אחר זה הרוח הגבית שהם מקבלים משרשורים כמו אלה. אם לצורך הדיון ההיפותטי מגיעים לועדה נציגים של בעלי הנשק, ומשרד הפנים עושה שיעורי בית, מדפיס ומציג לנוכחים את הדיון הזה, אבל גם אחרים שראיתי שהם אפילו פחות פרווה, ע"מ להראות שגם "מומחי הסליק" חלוקים בדעותיהם, אז אל תבואו אחר כך ותדברו על חלם (אחת המילים היותר נפוצות שראיתי באתר הזה). יש כאן מישהו מסוים, לא אזכיר את שמו, שכל הזמן יוצא נגד המדיניות, אבל כשאני קורא את דבריו אני חושב שמזל שמשרד הפנים לא מקשיב לו, אחרת להתראות תבחינים משמרים ולהתראות לחצי מבעלי הנשק החוקי במדינה. צריכים להחליט - או שנשק זו זכות מוקנית לאנשים בוגרים, רציניים, יוצאי צבא וכל מה שכבר נאמר, או שמתחילים להכניס אחוזים וספקות, שלא לדבר על קורסים בירי מעשי לבעלי ממון, מספיק שמישהו יפרסם את הדיון הזה בעיתון ע"מ שהציבור יהיה עוד יותר נגד ממה שהוא כבר עכשיו. ירי מעשי זה ספורט לכל דבר, זה שקוראים לו כך לא אומר שמדובר בכך שהיורה יהיה יותר מעשי, אם כבר יותר התקפי (בשפות אחרות לא משתמשים במונח מעשי - בספרדית זה בכלל recorridos). לא כל מי שיש לו אקדח להגנה עצמית צריך להיות בעל מיומנויות התקפיות אחרת זה יהיה מערב פרוע ובאמת תהיה למשרד הפנים הצדקה לצמצם עוד יותר את המדיניות. מי שרוצה להתאמן בירי מעשי נרשם למועדון וממילא מקבל רשיון לאקדח, אז מה החידוש? ומה יהיה ההבדל, כל התבחינים יהיו ירי מעשי? לא תודה.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
משהו מעניין שחשבתי...
השנה 2015 משרד הפנים החליט שאין יותר במדינת ישראל נשק אזרחי על כך סוגיו.
נשק מותר אך ורק לאנשי ביטחון, עכשיו נניח ויש מישהו על אזרחי עם אקדח...
אז זה בוודאות איש ביטחון...(כי עבריין לא ילך ככה שאסור)
נקודה למחשבה...
השנה 2015 משרד הפנים החליט שאין יותר במדינת ישראל נשק אזרחי על כך סוגיו.
נשק מותר אך ורק לאנשי ביטחון, עכשיו נניח ויש מישהו על אזרחי עם אקדח...
אז זה בוודאות איש ביטחון...(כי עבריין לא ילך ככה שאסור)
נקודה למחשבה...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד