שאלה: האם ה Five-SeveN חוקי בארץ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה: האם ה Five-SeveN חוקי בארץ?
אחד האקדחים היותר מיוחדים ומדויקים שיריתי בהם. האם הקוטר חוקי בארץ או שהוא אפילו לא מיובא?
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
Re: שאלה: האם ה Five-SeveN חוקי בארץ?
אנחנו לא אמריקאקים - אין אצלינו מגבלות כלשהם לגבי קליבר, תכל'ס לא אמורה להיות בעיה ליבא כזה אחד דרך מאיר רות למשל. שאלה מה מחיר שתשלם על כל כדור / פריט איבזור וכו'. זה מבלי להזכיר עובדה שמחיר של כלי זה גם ככה גבוהה מאוד , לאחר יבוא ארצה יהיה בעלות של אוטו .
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
הבעיה תהיה בתחמושת אם אני לא טועה אסורה המכירה של תחמושת SS190(דומה לSS109 של הM4-ליבת פלדה) מותר רק SP (סופט-פוינט).אבל מי יודע יכול להיות שזה השתנה...
אבל בגלל שאני לא מכיר מישהו שיש לו כזה או תחמושת כזו קשה להגיד...
נחמד שיש 20 כדורים במחסנית...
בטבלת קליברים של משרד הפנים מופיע הקליבר הזה....
הנה סוגי הקליעים: 5.7X28
http://media.photobucket.com/image/5.7X ... o/ammo.jpg
אבל בגלל שאני לא מכיר מישהו שיש לו כזה או תחמושת כזו קשה להגיד...
נחמד שיש 20 כדורים במחסנית...
בטבלת קליברים של משרד הפנים מופיע הקליבר הזה....
הנה סוגי הקליעים: 5.7X28
http://media.photobucket.com/image/5.7X ... o/ammo.jpg
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
מאד מצער, אבל הפכנו להיות מדינה של קליבר אחד -9X19ממ.
בגלל רוע הגזירות מי שלא מסתפק בתחמושת FMJ שזמינה במטווח ומעוניין במשהו קצת יותר איכותי כמו תמושת חוד חלול נתקל לא פעם בשוקת שבורה. פדרל הידרה שוק, ריינג'ר SXT - אין לי. אולי בעוד חודש נקבל איזו קופסא (כוונה של 50 כדור לא חס וחלילה קרטון של 500).
אני לא חושב שיש איזה איסור עקרוני על תחמושת 5.7 של FN. האתגר העיקרי יהיה המחיר של התחמושת הזו וכמובן המצאי שלה.
א.
בגלל רוע הגזירות מי שלא מסתפק בתחמושת FMJ שזמינה במטווח ומעוניין במשהו קצת יותר איכותי כמו תמושת חוד חלול נתקל לא פעם בשוקת שבורה. פדרל הידרה שוק, ריינג'ר SXT - אין לי. אולי בעוד חודש נקבל איזו קופסא (כוונה של 50 כדור לא חס וחלילה קרטון של 500).
אני לא חושב שיש איזה איסור עקרוני על תחמושת 5.7 של FN. האתגר העיקרי יהיה המחיר של התחמושת הזו וכמובן המצאי שלה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

זה מצב של מעגל קסמים שמזין את עצמו
ישנם קטרים מעולים אחרים שלא נראה בארץ כמו 357sig ועוד
סוחרי הנשק לא מייבאים אקדחים כי אין תחמושת כזו לאף אחד
ויבואני התחמושת לא מייבאים כדורים כי לאף אחד אין אקדחים כאלו
אפסורד לא?
אפסורד לא?
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
glockbuster כתב:זה מצב של מעגל קסמים שמזין את עצמו
אפסורד לא?
אם לא הבנת, מעגל הקסמים הזה מתחיל באופן אבסורדי בך ובי בתור צרכנים.
הביקוש מתחיל מלמטה, מאיתנו הצרכנים ואנחנו אלו שיוצרים אותו.
רוב רובינו מאמין וחושב ש-9ממ מספק את הסחורה בצורה לא רעה.
זה מה שאנחנו מבקשים מהסוחרים שיהיה להם בחנות, וזה מה שהסוחרים מבקשים מהיבואנים לייבא. זה שוק קטן ומצטמצם, המחירים גבוהים ואף אחד לא רוצה להתקע בסטוק עם משהו שאף אחד לא יקנה ממנו.
אם אתה זוכר השוק שלנו עבר מספר לא קטן של תהפוכות. החל מברטה 0.22, עבור דרך 9קצר, היה תור זהב קצר של 0.45 עקב השיגשוג של קורסי ירי מעשי, ועכשיו השוק התיישר על 9ממ.
אם וכאשר תשתנה האופנה והטרנד יהיה משהו אחר מאשר 9ממ, אני מאמין שימצא מי שיספק את הסחורה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

כן.
בעלי המשתלות כבר החלו בגידול מאסיבי של עצים לצורך ייצור חיצים, בעלי המחצבות אורזים באלו הרגעים אבנים קטנות ומושחזות ליצירת חניתות.
אני מציע להקדים ולבקש רישיון להחזקת ונשיאת חנית או חץ וקשת. התור בכניסה למשרד להגנת המולדת ייארך ככל שיעברו הימים.
במידה ותוגבל כמות החיצים המותרת לנשיאה, ייפתח שוק שחור בשוק הלולבים והאתרוגים המסורתי.
מטווחי אימון ייפתחו בהר מירון, מצדה ואתרי מורשת אחרים.
בהצלחה.
בעלי המשתלות כבר החלו בגידול מאסיבי של עצים לצורך ייצור חיצים, בעלי המחצבות אורזים באלו הרגעים אבנים קטנות ומושחזות ליצירת חניתות.
אני מציע להקדים ולבקש רישיון להחזקת ונשיאת חנית או חץ וקשת. התור בכניסה למשרד להגנת המולדת ייארך ככל שיעברו הימים.
במידה ותוגבל כמות החיצים המותרת לנשיאה, ייפתח שוק שחור בשוק הלולבים והאתרוגים המסורתי.
בהצלחה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם כתב:כן.
בהצלחה.
נועם אחי,
ומה אתה עשית כדי שלא נגיע למצב הזה? כל אחד זורק את תפוח האדמה הלוהט לידיו של מישהו אחר שהוא יעשה.
היה מפגש בנסיון להקים איזו עמותה. מכל הפורום הנכבד הזה הגיעו בקושי 8 איש - אף אחד מהם לא בעל עניין (כוונה סוחר נשק, מדריך, בעל מטווח).
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

כן, אני יודע, היא אסורה במרבית המדינות, נחשבת לחודרת אפודי מגן (cop killer) ולכן אינה חוקית. אני יריתי עם תחמושת SS197SR שמותרת וזו חויה: האקדח עצמו קל מבחינת משקל, כך שעם המחסנית בפנים (הארוכה של 30 כדור) לא מורגש משקל חריג מעבר למקובל, הרתע נמוך בהשוואה לקטרים המשמשים להגנה עצמית, הדיוק, והחויה של לירות 30 במכה.רועי 357 כתב:הבעיה תהיה בתחמושת אם אני לא טועה אסורה המכירה של תחמושת SS190
ניתן למצוא אותו במחיר סביר, לא יותר יקר מאקדחים אחרים שנחשבים לאיכותיים. הבעיה היא כנראה במה שמתווסף ביבוא.EMT כתב:מבלי להזכיר עובדה שמחיר של כלי זה גם ככה גבוהה מאוד , לאחר יבוא ארצה יהיה בעלות של אוטו
מזה בדיוק אני חושש לגבי ה 5.7x28, כי אמנם במדינות אחרות הוא נפוץ יותר ויותר, אבל בארץ? אחרי הכל מדובר בקליבר שמיוצר ע"י FN במיוחד לנשקים שלהם, כך שאם הם לא מיובאים למה שהתחמושת תיובא. מישהו יודע אם היא בכלל נמכרת בישראל?EMT כתב:מאד מצער, אבל הפכנו להיות מדינה של קליבר אחד
נערך לאחרונה על ידי guyweisz בתאריך 21 פברואר 2010, 15:54, נערך פעם אחת בסך הכל.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
itamar כתב:נועם כתב:כן.
בהצלחה.
נועם אחי,
ומה אתה עשית כדי שלא נגיע למצב הזה? כל אחד זורק את תפוח האדמה הלוהט לידיו של מישהו אחר שהוא יעשה.
היה מפגש בנסיון להקים איזו עמותה. מכל הפורום הנכבד הזה הגיעו בקושי 8 איש - אף אחד מהם לא בעל עניין (כוונה סוחר נשק, מדריך, בעל מטווח).
א.
לאט לך איתמר.
נעשה הרבה יותר משהוצהר. לא יכול להעיד על נועם בנושא הספציפי ועלי לא אפרט, יחד עם זאת הציבור אדיש, יבש כצנון, הרבה דיבורים ומעט מעש (ואני ממש לא מתכוון לקבוצה שיזמה את המהלך הנוכחי). אפשר להביא את הסוס לשוקת, אי אפשר להכריח אותו לשתות. עכשיו, לשוקת בקושי הצלחנו להביא את הסוס, כשכבר הגענו לשם הסוס היה עסוק בתלונות על הויסקי שאין בשוקת, על המזטים שאין ליד ובכלל סיפר לנו מור"קים מפוארים לרוב, העיקר לא לשתות.
אני אישית עייפתי ופיניתי את מקומי לדם חדש שאולי ידע איך להפיח חיים בסוס העייף שפעם היה פוני שובב. אף זרקתי כפפה שאולי תסייע בסחיבת מים מהבאר לשוקת, אך אבוי, זו האחרונה נשארה מוטלת על הקרקע מאובקת.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
שמישהו יסביר לי פעם למה בכל פעם שמשהו הופך להיות נפוץ וב-"קונצנזוס", תכף קמים החכמים וטוענים ומסבירים שאותו משהו דפוק מיסודו, ויש תחליפים הרבה יותר טובים, וכולם הולכים על זה רק בגלל ש-"כולם" מתנהגים כמו עדר.
למה, לא יכולים להיות שיקולים ענייניים ונכונים לכך שמשהו פופולרי? לא יכול להיות שזה מפני שזה באמת המוצר משקלל באופן אופטימלי את הצרכים של רוב האנשים?
רשימת הזכויות של 9X19 ארוכה כאורך הגלות. בין היתר:
- מגוון עצום (אני מניח שהגדול ביותר) של אקדחים.
- מגוון עצום של סוגי תחמושת.
- כח עצירה (עם תחמושת מתאימה) מצוין. קרוב מאוד לכדורי המגנום המפלצתיים שאינם מתאימים להגנה עצמית.
- קיבולת כדורים גדולה ברוב האקדחים.
- איזון סביר מאוד בין רתע לכח עצירה (אני לא מכיר את ה-57, ויתכן שיש לו יתרון בעניין זה). הרתע סביל לרוב המכריע של האנשים.
- במצבי חירום תמיד תמצא תחמושת 9ממ (צבא, משטרה, אזרחים אחרים וכד'). לא שזה העיקר, אבל בכל זאת זה משהו.
- אם צבאות וכוחות ביטחון בכל העולם משתמשים בקליבר הזה כבר 100 שנה, למרות אין סוף חידושים ושינויים בקליברים של הרובים, כנראה שבכל זאת הוא אופטימום מסוים.
ולא פחות חשוב: לעצם השמרנות יש תועלת. נניח שבכל פעם שיצא קליבר מוצלח יותר נלך כולנו ונקנה אקדחים, ונרתיקים וכל מה שצריך. אחרי שנה שנתיים יצא קליבר עוד יותר מוצלח וכן הלאה. התוצאה תהיה מיש-מש של ציוד ותחמושת. אחרי 10 שנים לא תוכל למצוא תחמושת או חלקים לאקדח ה-"מיושן" שלך. ואיזה מגוון כבר יהיה בחנויות שיצטרכו להחזיק תחמושת מכל הקליברים? לא עדיף לותר על קצת יעילות/אפקטיביות לטובת זמינות?
זוכרים 40AE? זוכרים 10ממ? זוכרים 9SUPER? מישהו יכול למצוא תחמושת היום? לתחזק את האקדח? למכור אותו? גם אם היינו בארה"ב זו היתה בעיה. תחמושת וחלקים ל9ממ היו וישארו לעוד הרבה מאוד שנים.
למה, לא יכולים להיות שיקולים ענייניים ונכונים לכך שמשהו פופולרי? לא יכול להיות שזה מפני שזה באמת המוצר משקלל באופן אופטימלי את הצרכים של רוב האנשים?
רשימת הזכויות של 9X19 ארוכה כאורך הגלות. בין היתר:
- מגוון עצום (אני מניח שהגדול ביותר) של אקדחים.
- מגוון עצום של סוגי תחמושת.
- כח עצירה (עם תחמושת מתאימה) מצוין. קרוב מאוד לכדורי המגנום המפלצתיים שאינם מתאימים להגנה עצמית.
- קיבולת כדורים גדולה ברוב האקדחים.
- איזון סביר מאוד בין רתע לכח עצירה (אני לא מכיר את ה-57, ויתכן שיש לו יתרון בעניין זה). הרתע סביל לרוב המכריע של האנשים.
- במצבי חירום תמיד תמצא תחמושת 9ממ (צבא, משטרה, אזרחים אחרים וכד'). לא שזה העיקר, אבל בכל זאת זה משהו.
- אם צבאות וכוחות ביטחון בכל העולם משתמשים בקליבר הזה כבר 100 שנה, למרות אין סוף חידושים ושינויים בקליברים של הרובים, כנראה שבכל זאת הוא אופטימום מסוים.
ולא פחות חשוב: לעצם השמרנות יש תועלת. נניח שבכל פעם שיצא קליבר מוצלח יותר נלך כולנו ונקנה אקדחים, ונרתיקים וכל מה שצריך. אחרי שנה שנתיים יצא קליבר עוד יותר מוצלח וכן הלאה. התוצאה תהיה מיש-מש של ציוד ותחמושת. אחרי 10 שנים לא תוכל למצוא תחמושת או חלקים לאקדח ה-"מיושן" שלך. ואיזה מגוון כבר יהיה בחנויות שיצטרכו להחזיק תחמושת מכל הקליברים? לא עדיף לותר על קצת יעילות/אפקטיביות לטובת זמינות?
זוכרים 40AE? זוכרים 10ממ? זוכרים 9SUPER? מישהו יכול למצוא תחמושת היום? לתחזק את האקדח? למכור אותו? גם אם היינו בארה"ב זו היתה בעיה. תחמושת וחלקים ל9ממ היו וישארו לעוד הרבה מאוד שנים.
- סליקאי כסף

משום מה ההודעה נחתכה. היה המשך שאמר כדלקמן:
כל זה לא בא להגיד שלא טוב לחדש. רק שבמקרה הנדון צריך (לדעתי) סיבה ממש ממש ממש טובה.
אגב, ראיתי מועמד מעניין מאוד - כלים המבוססים על כך שכל הכדורים יושבים בקנה אחד מאחורי השני, ונורים באמצעות הצתה חשמלית מנוהלת מחשב. אין בכלל חלקים נעים, קצב האש בלתי מוגבל וכמות התחמושת גדולה מאוד ביחס לאקדח "רגיל" בגודל/משקל דומה. זו מהפכה שבהחלט שווה לאמץ.
כל זה לא בא להגיד שלא טוב לחדש. רק שבמקרה הנדון צריך (לדעתי) סיבה ממש ממש ממש טובה.
אגב, ראיתי מועמד מעניין מאוד - כלים המבוססים על כך שכל הכדורים יושבים בקנה אחד מאחורי השני, ונורים באמצעות הצתה חשמלית מנוהלת מחשב. אין בכלל חלקים נעים, קצב האש בלתי מוגבל וכמות התחמושת גדולה מאוד ביחס לאקדח "רגיל" בגודל/משקל דומה. זו מהפכה שבהחלט שווה לאמץ.
- סליקאי כסף

הצעדן כתב:itamar כתב:נועם כתב:כן.
בהצלחה.
נועם אחי,
א.
לאט לך איתמר.
נעשה הרבה יותר משהוצהר. לא יכול להעיד על נועם בנושא הספציפי ועלי לא אפרט, יחד עם זאת הציבור אדיש, יבש כצנון, הרבה דיבורים ומעט מעש (ואני ממש לא מתכוון לקבוצה שיזמה את המהלך הנוכחי). אפשר להביא את הסוס לשוקת, אי אפשר להכריח אותו לשתות. עכשיו, לשוקת בקושי הצלחנו להביא את הסוס, כשכבר הגענו לשם הסוס היה עסוק בתלונות על הויסקי שאין בשוקת, על המזטים שאין ליד ובכלל סיפר לנו מור"קים מפוארים לרוב, העיקר לא לשתות.
אני אישית עייפתי ופיניתי את מקומי לדם חדש שאולי ידע איך להפיח חיים בסוס העייף שפעם היה פוני שובב. אף זרקתי כפפה שאולי תסייע בסחיבת מים מהבאר לשוקת, אך אבוי, זו האחרונה נשארה מוטלת על הקרקע מאובקת.
ברי. אין לי שום כוונה להתקיף אף אחד, אבל...
1. אותי לימדו דבר אחד בחיים - עשית ולא דיווחת = לא עשית. אין לי מושג מה נעשה או לא נעשה בחדרי חדרים ואיך זה בדיוק השפיע לטובה או לרעה על המציאות העגומה שאנחנו נמצאים בה היום מבחינת כלי יריה במדינה שלנו. אני לא יכול להתווכח על מה שאני לא יודע ומה שאני לא יודע בשבילי לא קיים.
2. אפשר לדבר כמה שרוצים על סוסים, בארות, מזטים וויסקי - הכל נכון. אבל השתיקה של כל מי שנחשב בעיני כבעל עניין או מוביל בתחום רועמת וצורמת בעיני יותר מאשר כל גזירה שמשרד הפנים יוציא מחר. בתכלס ברי, היו הרבה דיבורים אבל לא היה שום נסיון אמיתי לעשות משהו בנידון. כשמגיע הרגע לשים את הכסף איפה שהמילים, כל אחד מקבל רגליים קרות וחושב רק על האינטרס האישי שלו.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

שלום יקירי
מצטער להרוס את השמחה .
אומנם הקליבר מופיעה ברשימת הקליברים אבל כקליבר לרובה ,עכשו לך תסביר למשרד הפנים שזה בכלל קליבר לאקדח .....
לענין היבוא (בהנחה שזאת בכלל אופציה) צר שוב לאכזב ידידי איתמר, אבל אף אחד לא ממש סופר אותנו ,השוק האזרחי ,באמת מה שמחזיק היום את עולם הנשק בארץ הוא השוק המוסדי וכל עוד השוק הזה מוצמד ל9 מ"מ זה ימשיך להיות נקליבר ברירת מחדל .
מצטער להרוס את השמחה .
אומנם הקליבר מופיעה ברשימת הקליברים אבל כקליבר לרובה ,עכשו לך תסביר למשרד הפנים שזה בכלל קליבר לאקדח .....
לענין היבוא (בהנחה שזאת בכלל אופציה) צר שוב לאכזב ידידי איתמר, אבל אף אחד לא ממש סופר אותנו ,השוק האזרחי ,באמת מה שמחזיק היום את עולם הנשק בארץ הוא השוק המוסדי וכל עוד השוק הזה מוצמד ל9 מ"מ זה ימשיך להיות נקליבר ברירת מחדל .
טוב לדעת!higt-power כתב:אומנם הקליבר מופיעה ברשימת הקליברים אבל כקליבר לרובה
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד