תבחינים לקבלת רשיון לאקדח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תבחינים לקבלת רשיון לאקדח

על ידי scope » 04 מרץ 2010, 20:03

מישהו יודע איפה אפשר למצוא את רשימת הישובים שבהם זכאים לרשיון אקדח?
האם ירושלים כלולה בהם?

האם יש דרך לקבל רשיון לאקדח אם אני לא עונה על הקריטריונים (נהג מונית, תא"ל במיל' וכו')?
הכל עם כוונות טובות
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: תבחינים לקבלת רשיון לאקדח

על ידי ליאור45 » 04 מרץ 2010, 21:36

1. כמדיניות, משרד הפנים אינו מפרסם את רשימת היישובים הזכאים.
2. ירושלים רבתי אינה כלולה ברשימת היישובים הזכאים, אך יש בה רחובות זכאים, כגון חלק משכונת גילה.
3. למעט התחבינים הקיימים, קשה מאוד לרכוש אקדח ברשיון בארץ. יש תבחין שנקרא "אחר", הנועד, בין היתר, לאנשים עם פרוטקציות. עם זאת, אני חושב ש-90% מהאוכלוסייה בישראל חי במרחק 30 ק"מ מיישוב זכאי כלשהו.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 05 מרץ 2010, 12:25

תא"ל במיל' שהוא גם נהג מונית, זה אחלה תבחין. יותר מסוחר יהלומים וזהב שהוא סרן במיל'.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי guyweisz » 05 מרץ 2010, 12:33

נועם כתב:תא"ל במיל' שהוא גם נהג מונית, זה אחלה תבחין. יותר מסוחר יהלומים וזהב שהוא סרן במיל'.
הכי טוב זה אלוף שמסיע חומרים מסוכנים עבור השלמת הכנסה, וצד דרך החלון תוך כדי נסיעה בכביש הערבה.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי scope » 05 מרץ 2010, 13:04

לליאור45:

"ירושלים רבתי אינה כלולה ברשימת היישובים הזכאים, אך יש בה רחובות זכאים, כגון חלק משכונת גילה."

אז זהו שאני גר בגילה, איך אני יודע אם אני גר באיזור "זכאי"?
פשוט להגיש בקשה ולקוות לטוב?
הכל עם כוונות טובות
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי גלוקי » 05 מרץ 2010, 18:18

עזבו אתכם תבחינים .
בסוף הכל תלוי על איזה צד התעורר\ה פקיד הרישוי
וזה מנסיון
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי scope » 08 מרץ 2010, 23:10

אולי בכל זאת מישהו יודע לענות לי?
הכל עם כוונות טובות
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Neon Golden » 09 מרץ 2010, 00:28

סקופ,

לשאלתך:
1. בזמן הירי על גילה היו שמועות שהרחובות הדרומיים נכנסו לרשימת הישובים הזכאיים. תושבי גילה ג' (טבעת יפה רום) לא היו זכאים. הדבר לא פורסם בדיוק כמו הרשימה האגדית.
2. כן. כדי לברר באופן מסודר אתה חייב לפנות ללשכה. אתה ניגש לפקידה, אומר את שם הרחוב השכונה והעיר, היא שורקת במשרוקית כלבים, יוצאים שני מאבטחים חמושים שאוחזים בקלסר מאובק, היא פותחת אותו בחרדת קודש בזוית שלא תראה ומודיעה לך אם זכית או הפסדת (דמיין את הסצינה משודדי הקאריבים 3 עם קית' ריצ'ארדס).
3. אופציה נוספת היא לנסות לפנות במייל ליוסי מנשה yossefme@moin.gov.il מרכז (פיקוח כלי יריה) 6294803-02. רמז עדין - אל תבקש את רשימת היישובים הזכאים.

ד"א, התבשרתי שהר חומה כן זכאי. אז אולי קרה הנס וגילה נכנסה לרשימה.

מקווה שעוזר...

גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Devil's Advocate » 09 מרץ 2010, 07:48

רבותיי, הבעיה פתירה:

שכל אחד יפנה אל הפקידים ויברר באם היישוב שלו זכאי. אחר-כך נרכיב מפה מהפרטים.
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.

Mao Tse Tung
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Neon Golden » 09 מרץ 2010, 08:17

Devil's Advocate כתב:רבותיי, הבעיה פתירה:

שכל אחד יפנה אל הפקידים ויברר באם היישוב שלו זכאי. אחר-כך נרכיב מפה מהפרטים.

פניתי למשרד הפנים וביקשתי את הרשימה לפי חוק חופש המידע - ונדחתי מ"סיבות בטחוניות" - וזאת למרות שכל מאבטח או בעל חנות נשק יכול בקלות לומר מי היישובים הזכאים שבסביבתו (רשיון נשק מוצג בצמוד לתעודת זהות וכולל את התבחין בתוכו).

פניתי לחברי האתר וביקשתי שמי שעומד על תבחין יישוב זכאי יודיע לי מה שם היישוב. 7 אנשים חזרו אלי. אם השרשור ההוא (ויחד איתו שרשור מחירי התחמושת) היה מוגדר דביק אולי עוד אנשים היו מעדכנים יישובים זכאים.

אני מניח שאנשים חוששים שפרסום שם היישוב כזכאי יגרום לעלייה דרמטית של פונים מאותו יישוב ויגרום למשרד הפנים לשקול מחדש את זכאות היישוב ...
כל הסבר אחר אינו מחמיא לאנשים עצמם.

ניסינו, לא הלך.

גיא.

נ.ב. הלכתי למשרד הפנים לרשום את אקדח הסיכות שלי (התחמושת הכי זולה בשוק) בתור הקלר P7 אבל מדיניות התבחינים הוקשחה ואקדחי סיכות והקלרים יכולים לשאת רק בעלי חנויות ציוד משרדי או מובילי טושים. אז נשארתי עם הגלוק... הנה - לפי האקסיומה של איתמר אפשר להמשיך לקטר על כל אחד משלושת הנושאים (באותו שירשור!!!)
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glockbuster » 09 מרץ 2010, 08:31

גיא
גם אני ניסיתי לרשום את אקדח הסיכות שלי בתור P7 אבל האקדח סיכות שלי הוא חצי פולימרי

מה עושים? :lol:
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי scope » 10 מרץ 2010, 00:29

לצחוק או לבכות?!
מאבטח בן 70 בסופר עם עין אחת יכול לשאת נשק, אבל חייל משוחרר משירות מבצעי עם ותק של 9 שנים במשא"ז שגר בגילה לא יכול, חלם.

אז מה לגבי האקדח סיכות- הרישיון להגנה עצמית או לנשיאה בלבד?
הכל עם כוונות טובות
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Neon Golden » 10 מרץ 2010, 01:16

scope כתב:מאבטח בן 70 בסופר עם עין אחת יכול לשאת נשק, אבל חייל משוחרר משירות מבצעי עם ותק של 9 שנים במשא"ז שגר בגילה לא יכול, חלם.

קח דרך אלטרנטיבית לראות את זה - בחורה בת 22 שלא עשתה דקה צבא (אלא שירות לאומי) שעברה לפני שלושה חודשים לגור בהר חומה או בהר גילה (מרחק יריקה מגילה השכונה) זכאית לרשיון. פעם בכמה שנים היא תידרש לחידוש רשיון וזהו... ואם לי ולך יהיה מזל בפיגוע הטרקטור הבא כשהיא תחליט לפתוח באש אנחנו נסתתר מאחורי ההאמר של גיא וייץ.

יאללה ביי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נוריקה » 10 מרץ 2010, 08:43

בחורה בת 22 שלא עשתה דקה צבא (אלא שירות לאומי)

אל נא נזלזל בשירות הלאומי !!!
הלוואי שהאלטרנטיבה של ה"סרבנים" למיניהם,
היה שירות לאומי ,ברמה בסיסית לתרומה כזו או אחרת לחברה/ מדינה
ואין קשר לשירות צבאי (חובה) .
ולראייה, נשק חוקי גם לכאלה שלא שירתו
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Neon Golden » 12 מרץ 2010, 19:39

נוריקה כתב:בחורה בת 22 שלא עשתה דקה צבא (אלא שירות לאומי)

אל נא נזלזל בשירות הלאומי !!!
הלוואי שהאלטרנטיבה של ה"סרבנים" למיניהם,
היה שירות לאומי ,ברמה בסיסית לתרומה כזו או אחרת לחברה/ מדינה
ואין קשר לשירות צבאי (חובה) .
ולראייה, נשק חוקי גם לכאלה שלא שירתו

אני מעריך ומוקיר את השירות הלאומי - והייתי שמח לראות אוכלוסיות שלמות מתנדבות במיוחד אם ההתנדבות היא עבור אוכלוסיות אחרות.

הביקורת שלי יוצאת כנגד תבחין תושב יישוב זכאי. כיום המועמד לשאת נשק עם הכי פחות נסיון והכשרה הוא בוגרי שירות לאומי בני 21. והם יכולים לבקש רשיון רק תחת תבחין יישוב זכאי (לא מכיר סוחרי יהלומים בגיל הזה). אפילו ההכשרה הצבאית הכי בסיסית היא בעיני יתרון כי היא מקנה סוג של חשיבה בטיחותית עם נשק (זה לא הרבה אבל יותר טוב מכלום). ללא שירות לאומי או צבאי גיל מינימלי 27 - כלומר אותה הכשרה בסיסית (אפס) אבל עוד 6 שנים של בגרות נפשית.

מבחינתי התבחין הזה הוא אם כל חטאת. אני בהחלט מסכים שתושבי היישובים הנ"ל יש סיבה מצוינת לשאת נשק, אבל במיוחד מהם יש לדרוש הכשרה הרבה יותר ריגורוזית מההכשרה שיש כיום.

נוריקה - הבנת את ההתייחסות המיוחדת שלי לשירות לאומי?

גיא.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד