שינוי מדיניות עתידי - ברישיון החדש?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שינוי מדיניות עתידי - ברישיון החדש?
יש מידע מבוסס מדוע הוסיפו בחוברת המצורפת לרישיון החדש דף עם מקום ל- 4 אישורים של מעבר מטווח?
מישהו התעורר והחליט שאנשים יתאמנו יותר מהבדיחה בעת חידוש הרישיון (הלוואי)?
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
Re: שינוי מדיניות עתידי - ברישיון החדש?
עד כמה שזכור לי היה דף כזה גם בחוברות הישנות
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

ועל זה נאמר:
pnimwatch.org
pnimwatch.org
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
יונה כתב:יש מידע מבוסס מדוע הוסיפו בחוברת המצורפת לרישיון החדש דף עם מקום ל- 4 אישורים של מעבר מטווח?
בדקתי בחוברת החדשה שהגיעה אתמול והשוויתי לחוברת מהחידוש הקודם (אני שומר אותן כיוון שמכילות הוראות פתיחה באש ולכן מהוות מבחינתי מסמך משפטי לעת צרה). אין הבדל בעניין אישורי מטווח. גם בזו מהחידוש הקודם יש מקום להחתמת 4 אישורי אימון מטווח.
- תרמתי למען הסליק

גמ כתב:יונה כתב:יש מידע מבוסס מדוע הוסיפו בחוברת המצורפת לרישיון החדש דף עם מקום ל- 4 אישורים של מעבר מטווח?
בדקתי בחוברת החדשה שהגיעה אתמול והשוויתי לחוברת מהחידוש הקודם (אני שומר אותן כיוון שמכילות הוראות פתיחה באש ולכן מהוות מבחינתי מסמך משפטי לעת צרה). אין הבדל בעניין אישורי מטווח. גם בזו מהחידוש הקודם יש מקום להחתמת 4 אישורי אימון מטווח.
כנראה שהזיכרון כבר לא משהו...
כבר אמרתי שאין לי בעיה עם זיכרון? (יש לי בעיה עם שיכחה...)
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
תשמעו, אני קצת מופתע, מעולם לא קיבלתי חוברת כזו, לא ראיתי בשום מקום אפשרות לחתימת אישור מיטווח, מלבד דף הקצעת תחמושת שנתית שנדמה לי שבפעם האחרונה (לפני כשלוש שנים לא קיבלתי בכלל.)
למי אמורים להעביר את אישורי המיטווח לאחר ההחתמה?
למי אמורים להעביר את אישורי המיטווח לאחר ההחתמה?
- סליקאי כסף

גמ כתב:יונה כתב:יש מידע מבוסס מדוע הוסיפו בחוברת המצורפת לרישיון החדש דף עם מקום ל- 4 אישורים של מעבר מטווח?
יונה, למיטב זכרוני איפשהו בחוברת כתוב שהיא בפירוש אינה מהווה מסמך או המלצה משפטיים...
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
טרופר אח שלי, גם אצלך הזיכרון לא משהו
. זה אני (לא יונה) כתבתי שאני שומר את החוברת כראיה משפטית. זה מכיוון שכפי שכתבתי בעבר, לנושא נשק אזרחי אף אחד לא קבע משימה והוא (או היא) לא מקבלים תדרוכים והוראות פתיחה באש באופן שוטף כפי שמקובל במסגרות צבאיות, משטרתיות וכו'. לכן, החוברת הנ"ל היא הדבר היחיד בו נושא נשק אזרחי מקבל פעם בשלוש שנים מסמך כתוב עם הוראות פתיחה באש. והיה וכאשר ....... כדי לטעון אח"כ שפעלתי עפ"י המלצות החוק, אני שומר את החוברת כדי שאף עוכר דין לא יגיד לי שחרגתי ממה שהותר לי לבצע.
aviqq, את החוברת הקטנה שאנחנו מדברים עליה מקבלים בדואר יחד עם הרשיון הפלסטי לאחר כל חידוש. אם הרשיון שלך הוא אירגוני או אחר יתכן שהנוהל לגביו שונה? מעולם לא החתמתי אישור מטווח בחוברת. בכל אימון במטווח (מסודר) נרשם בספר ניהול המטווח: תאריך ביצוע המטווח, כמות הכדורים שירית וכו' (לפחות כך זה במטווח שאני הולך אליו). כך שלא בעיה להוכיח שהתאמנת.
aviqq, את החוברת הקטנה שאנחנו מדברים עליה מקבלים בדואר יחד עם הרשיון הפלסטי לאחר כל חידוש. אם הרשיון שלך הוא אירגוני או אחר יתכן שהנוהל לגביו שונה? מעולם לא החתמתי אישור מטווח בחוברת. בכל אימון במטווח (מסודר) נרשם בספר ניהול המטווח: תאריך ביצוע המטווח, כמות הכדורים שירית וכו' (לפחות כך זה במטווח שאני הולך אליו). כך שלא בעיה להוכיח שהתאמנת.
- תרמתי למען הסליק

גמ כתב:טרופר אח שלי, גם אצלך הזיכרון לא משהו. זה אני (לא יונה) כתבתי שאני שומר את החוברת כראיה משפטית. זה מכיוון שכפי שכתבתי בעבר, לנושא נשק אזרחי אף אחד לא קבע משימה והוא (או היא) לא מקבלים תדרוכים והוראות פתיחה באש באופן שוטף כפי שמקובל במסגרות צבאיות, משטרתיות וכו'. לכן, החוברת הנ"ל היא הדבר היחיד בו נושא נשק אזרחי מקבל פעם בשלוש שנים מסמך כתוב עם הוראות פתיחה באש. והיה וכאשר ....... כדי לטעון אח"כ שפעלתי עפ"י המלצות החוק, אני שומר את החוברת כדי שאף עוכר דין לא יגיד לי שחרגתי ממה שהותר לי לבצע.
גדעון אתה צודק... הזכרון אכן מדרדר, יותר מדיי דברים לזכור ולא פחות דברים שרוצים לשכח, והכל מתבלבל ומתערבב יחדיו...
ולגופה של חוברת, אם וכאשר, וכולי תקווה שלעולם לא, לא הייתי בונה על החוברת ותוכנה...
גמ , תודה, הרשיון שלי פרטי עם תבחין לפני 96, אני אמור לקבל חידוש באוגוסט הקרוב, ניראה מה יגיע בדאר.
- סליקאי כסף

ד"א, בנושא זיכרון, יש לנו מנגנון מובנה במוח שמטרתו להעלים מהתודעה אירועים טראומטיים (פסיכולוגים עושים הרבה כסף בשל מנגנון זה). היתרון של מנגנון כזה ברור. הוא מאפשר לנו להסיר מהתודעה אירועים שיש לנו קושי להתמודד עימם על מנת שנוכל להמשיך לקיים חשיבה מסודרת ביום-יום. יתכן שנושא רשוי הנשק, עם הבעיתיות שבו הפכו כל כך טראומטיים עבורנו שהוא עובר אצלנו סינון במנגנון הזה? 
- תרמתי למען הסליק

גמ כתב:כתבתי שאני שומר את החוברת כראיה משפטית. זה מכיוון שכפי שכתבתי בעבר, לנושא נשק אזרחי אף אחד לא קבע משימה והוא (או היא) לא מקבלים תדרוכים והוראות פתיחה באש באופן שוטף כפי שמקובל במסגרות צבאיות, משטרתיות וכו'. לכן, החוברת הנ"ל היא הדבר היחיד בו נושא נשק אזרחי מקבל פעם בשלוש שנים מסמך כתוב עם הוראות פתיחה באש. והיה וכאשר ....... כדי לטעון אח"כ שפעלתי עפ"י המלצות החוק, אני שומר את החוברת כדי שאף עוכר דין לא יגיד לי שחרגתי ממה שהותר לי לבצע.
.
יש לך טעות חמורה בהבנת עקרונות החוק והמשפט. על פי חוק העונשין (שהוא הרלוונטי לעניין) "טעות במצב הדברים" פוטרת מעונש. אבל מדובר אך ורק בטעות בעובדות בשטח (אדוני השופט, הייתי בלי משקפיים וחשבתי בטעות שהמטבח הוא מטווח, ואישתי היא מטרה). לעומת זאת, "טעות במצב משפטי" שווה לתחת. מה שנקרא "אי ידיעה אינה פוטרת". זה שמסיבה כלשהי היה נדמה לך שמותר/אסור כך וכך, לא מקנה לך אף נקודת זכות במשפט. זה שבחוברת שכתב איזה פקיד עלום שם, על בסיס יעוץ משפטי שהיה או שלא, והודפס עם או בלי הגהה, כתוב משהו, לא מגן עליך.
אגב, אף אחד לא צריך לרענן או להסביר לך את הוראות החוק. ידיעתך אינה רלוונטית לעניין אשמתך.
- סליקאי כסף

lyuv כתב:גמ כתב:כתבתי שאני שומר את החוברת כראיה משפטית. זה מכיוון שכפי שכתבתי בעבר, לנושא נשק אזרחי אף אחד לא קבע משימה והוא (או היא) לא מקבלים תדרוכים והוראות פתיחה באש באופן שוטף כפי שמקובל במסגרות צבאיות, משטרתיות וכו'. לכן, החוברת הנ"ל היא הדבר היחיד בו נושא נשק אזרחי מקבל פעם בשלוש שנים מסמך כתוב עם הוראות פתיחה באש. והיה וכאשר ....... כדי לטעון אח"כ שפעלתי עפ"י המלצות החוק, אני שומר את החוברת כדי שאף עוכר דין לא יגיד לי שחרגתי ממה שהותר לי לבצע.
.
יש לך טעות חמורה בהבנת עקרונות החוק והמשפט. על פי חוק העונשין (שהוא הרלוונטי לעניין) "טעות במצב הדברים" פוטרת מעונש. אבל מדובר אך ורק בטעות בעובדות בשטח (אדוני השופט, הייתי בלי משקפיים וחשבתי בטעות שהמטבח הוא מטווח, ואישתי היא מטרה). לעומת זאת, "טעות במצב משפטי" שווה לתחת. מה שנקרא "אי ידיעה אינה פוטרת". זה שמסיבה כלשהי היה נדמה לך שמותר/אסור כך וכך, לא מקנה לך אף נקודת זכות במשפט. זה שבחוברת שכתב איזה פקיד עלום שם, על בסיס יעוץ משפטי שהיה או שלא, והודפס עם או בלי הגהה, כתוב משהו, לא מגן עליך.
אגב, אף אחד לא צריך לרענן או להסביר לך את הוראות החוק. ידיעתך אינה רלוונטית לעניין אשמתך.
אתה צודק ב-100% אבל:
1. למרות החוק, העניין של שימוש בנשק להגנה עצמית הוא נושא מסובך ביותר ובהרבה פעמים תלוי יותר במזל, במצב רוח של המשטרה, התקשורת, הפרקליטות והשופט מאשר בצדק ובשכל הישר.
2. למרות ההסתגייגויות שבחוברת, ולמרות ההסתיגויות שלנו מהתוכן שלה, הרמה שלה ומי שכתב אותה, בכל זאת היא מסמך שיצא על ידי הגורם המוסמך ביותר במדינה לנושא של רישוי נשק. אני לא יודע אם היא עמדה כבר במבחן המציאות, ואני לא יודע עד כמה זה יעזור - אבל בכל זאת נראה לי שטיעון כמו "זה מה שהגוף המוסמך במדינה ממליץ לנהוג במקרה X" צריך להיות לו איזה משקל בבית המשפט.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

lyuv כתב:גמ כתב:כתבתי שאני שומר את החוברת כראיה משפטית. זה מכיוון שכפי שכתבתי בעבר, לנושא נשק אזרחי אף אחד לא קבע משימה והוא (או היא) לא מקבלים תדרוכים והוראות פתיחה באש באופן שוטף כפי שמקובל במסגרות צבאיות, משטרתיות וכו'. לכן, החוברת הנ"ל היא הדבר היחיד בו נושא נשק אזרחי מקבל פעם בשלוש שנים מסמך כתוב עם הוראות פתיחה באש. והיה וכאשר ....... כדי לטעון אח"כ שפעלתי עפ"י המלצות החוק, אני שומר את החוברת כדי שאף עוכר דין לא יגיד לי שחרגתי ממה שהותר לי לבצע.
.
וזה בעצם כל הסיפור
Lyuv,
למיטב זכרוני וידיעתי החוברת הקטנה שמגיעה עם הרשיון היא המקום היחיד בו מקבל נושא נשק ברשיון אזרחי התיחסות להוראות פתיחה באש. מובן שמה שמופיע שם איננו חזות הכל והאורים והתומים של הוראות פתיחה באש. מצד שני, כיוון שלגבי כמחזיק נשק אזרחי אלו הן ההוראות שמעביר לי (דרך החוברת) הגורם החוקתי שמעניק ומחדש לי את הרשיון, יש להן בהחלט הקשר ותוקף חוקתי ומשפטי. ההוראות שמופיעות שם עשויות להשתנות מדי פעם. לכן, אני שומר את החוברת לאחר כל חידוש על מנת שאם וכאשר (בתקוה גדולה שלא) אצטרך להראות על אילו הוראות פתיחה באש הסתמכתי בעת אירוע אוכל להציג את החוברת שקיבלתי בעת החידוש האחרון, ולהראות את הוראות הפתיחה באש שנקבעו עבורי ע"י הגורם שהעניק לי את הרשיון. כמובן שאם אחרוג מההוראות שכתובות שם לא אוכל להסתמך על ההוראות בחוברת לטיעון חפותי.
למיטב זכרוני וידיעתי החוברת הקטנה שמגיעה עם הרשיון היא המקום היחיד בו מקבל נושא נשק ברשיון אזרחי התיחסות להוראות פתיחה באש. מובן שמה שמופיע שם איננו חזות הכל והאורים והתומים של הוראות פתיחה באש. מצד שני, כיוון שלגבי כמחזיק נשק אזרחי אלו הן ההוראות שמעביר לי (דרך החוברת) הגורם החוקתי שמעניק ומחדש לי את הרשיון, יש להן בהחלט הקשר ותוקף חוקתי ומשפטי. ההוראות שמופיעות שם עשויות להשתנות מדי פעם. לכן, אני שומר את החוברת לאחר כל חידוש על מנת שאם וכאשר (בתקוה גדולה שלא) אצטרך להראות על אילו הוראות פתיחה באש הסתמכתי בעת אירוע אוכל להציג את החוברת שקיבלתי בעת החידוש האחרון, ולהראות את הוראות הפתיחה באש שנקבעו עבורי ע"י הגורם שהעניק לי את הרשיון. כמובן שאם אחרוג מההוראות שכתובות שם לא אוכל להסתמך על ההוראות בחוברת לטיעון חפותי.
- תרמתי למען הסליק

15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד