התאמת אקדח לתחמושת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
התאמת אקדח לתחמושת
מקריאה בפורומים זרים ,מסתבר שתחמושת 115 גריין הינה לרוב זניחה ברחבי העולם,ולרוב נוטים היורים לירות תחמושת "רצינית" יותר.
לכן רוב ,אם לא כל האקדחים עוזבים את המפעל עם מערכת קפיצים המותאמת לתחמושת "כבדה" ,
אצלנו רוב התחמושת היא 115 גריין, האם יש מקום לשינוי /החלפת הקפיצים[קפיץ הפטיש,וקפיץהצינה]לחלשים יותר?
האם יגרום הדבר לנזק לאקדח? האם הרתע יוגבר?בעיות בהזנה ?היש יתרון לדבר?
האם היצרנים מתיחסים לזה באופן רשמי?האם ההחלפה פוגעת האחריות?
מה דעתכם? האם מי מכם עשה זאת?
לכן רוב ,אם לא כל האקדחים עוזבים את המפעל עם מערכת קפיצים המותאמת לתחמושת "כבדה" ,
אצלנו רוב התחמושת היא 115 גריין, האם יש מקום לשינוי /החלפת הקפיצים[קפיץ הפטיש,וקפיץהצינה]לחלשים יותר?
האם יגרום הדבר לנזק לאקדח? האם הרתע יוגבר?בעיות בהזנה ?היש יתרון לדבר?
האם היצרנים מתיחסים לזה באופן רשמי?האם ההחלפה פוגעת האחריות?
מה דעתכם? האם מי מכם עשה זאת?
פחות -לרוב זה יותר,,
Re: התאמת אקדח לתחמושת
כל אקדח שעוזב את המפעל עומד במינימום בתקני SAAMI, אם לא מחמירים מזה.
לגבי 9ממ מדובר בתחמושת 115גריין ו-124 גריין +P בטווחי הלחצים של 35000 - 38500 PSI, מבלי להחליף שום חלק או קפיץ בנשק.
לגבי תחמושות +P+ ושו"ת YMMV, ולפי המצויין במדריך למשתמש של אותו כלי ספציפי.
א.
לגבי 9ממ מדובר בתחמושת 115גריין ו-124 גריין +P בטווחי הלחצים של 35000 - 38500 PSI, מבלי להחליף שום חלק או קפיץ בנשק.
לגבי תחמושות +P+ ושו"ת YMMV, ולפי המצויין במדריך למשתמש של אותו כלי ספציפי.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

זה נחמד מצד היצרנים שהאקדח עומד בתקנים מחמירים ויכל לירות את כל סוגי התחמושת.
אך לא זה הענין,
כפי הנראה הקפיצים הסטנדרטיים הם פשרה שמתאימה לסוגי תחמושת של 147,124,115 גריין
במידה ואני יורה אך ורק ,115 גריין למה לא להתאים קפיצים מיטביים?]
אך לא זה הענין,
כפי הנראה הקפיצים הסטנדרטיים הם פשרה שמתאימה לסוגי תחמושת של 147,124,115 גריין
במידה ואני יורה אך ורק ,115 גריין למה לא להתאים קפיצים מיטביים?]
פחות -לרוב זה יותר,,
מה הכוונה ב"קפיצים מיטביים"?
אתה מתיחס רק למשקל הקליעים, אבל בפועל יש עוד פקטורים שיש להתחשב בהם כמו לחצים בבית הבליעה-> מהירות לוע.
אין שום בעיה להתאים קפיצים לסוג תחמושת ספציפי שאתה אוהב. השאלה היא אם בקניה הבאה תמצא את אותה אחת.
כל יורי המעשי מתאימים את הקפיצים, ועושים זאת בשיטת הניסוי ותהיה, עד שמגיעים לקומבינציה המיטבית עבורם. כל מה שאתה צריך זה כמה קפיצים במשקל שונה ולא, לא לשנות את משקלם ע"י חיתוך כריכות.
לדוגמא:
בOPEN יש לי קפיץ מחזיר של 8LB, עם קפיץ ראשי לא ידוע, יש כאלו שיורים עם קפיץ מחזיר 6LB וטוב להם.
בSHADOW קפיץ מחזיר + ראשי 13LB (נותן הדק DA מדהים).
כל הקפיצים מוחלפים לאחר כ3000 כדור.
נסה ותהנה
אתה מתיחס רק למשקל הקליעים, אבל בפועל יש עוד פקטורים שיש להתחשב בהם כמו לחצים בבית הבליעה-> מהירות לוע.
אין שום בעיה להתאים קפיצים לסוג תחמושת ספציפי שאתה אוהב. השאלה היא אם בקניה הבאה תמצא את אותה אחת.
כל יורי המעשי מתאימים את הקפיצים, ועושים זאת בשיטת הניסוי ותהיה, עד שמגיעים לקומבינציה המיטבית עבורם. כל מה שאתה צריך זה כמה קפיצים במשקל שונה ולא, לא לשנות את משקלם ע"י חיתוך כריכות.
לדוגמא:
בOPEN יש לי קפיץ מחזיר של 8LB, עם קפיץ ראשי לא ידוע, יש כאלו שיורים עם קפיץ מחזיר 6LB וטוב להם.
בSHADOW קפיץ מחזיר + ראשי 13LB (נותן הדק DA מדהים).
כל הקפיצים מוחלפים לאחר כ3000 כדור.
נסה ותהנה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
בעיקרון כל מפעל שמפתח נשק מתאים את הקפיצים לירי של מגוון תחמושות.
הדבר שמנחה את מפתחי הנש קהוא פעולה תקינה של כלי הנשק הווה אומר שלא יווצרו תקלות למיניהן בזמן הירי
ושהכלי הנשק יהיה בעל אורך חיים סביר.
הקפיץ צריך מצד אחד כח להזין תקין את הנשקמ ומצד שני כח לבלום המערכת הנעה במהלכה אחורה.
אין דבר כזה קפיץ סטנדרטי כל מערכת הקפיצים מותאמת לנשק הספציפי וההתאמה נגזרת מגורמים רבים מעבר לסוג הכדור
הדבר שמנחה את מפתחי הנש קהוא פעולה תקינה של כלי הנשק הווה אומר שלא יווצרו תקלות למיניהן בזמן הירי
ושהכלי הנשק יהיה בעל אורך חיים סביר.
הקפיץ צריך מצד אחד כח להזין תקין את הנשקמ ומצד שני כח לבלום המערכת הנעה במהלכה אחורה.
אין דבר כזה קפיץ סטנדרטי כל מערכת הקפיצים מותאמת לנשק הספציפי וההתאמה נגזרת מגורמים רבים מעבר לסוג הכדור
- סליקאי זהב

קפחץ סטנדרטי הינו הקפיץ שבו מצויד כל אקדח מדגם מסוים.
הוא תוכנן לאפשר ירי במגוון סוגי כדורים ,[משקל ,לחץ,צורת קליע] ולכן כמו כל פשרה ,הוא לא המיטבי לא לתחום הנמוך ומאילו לא לתחום הגבוה,
קפיץ לא סטנדרטי הינו קפיץ חלש/חזק יותר
ולכן במידה והנשק מוגבל בידי בעליו לירי מסוים מאד של סוג תחמושת ,הגיוני להתאים לו מער' קפיצים מדויקת יותר,
מצורף לינק למי שמתעניין
http://www.gunsprings.com/faq
הוא תוכנן לאפשר ירי במגוון סוגי כדורים ,[משקל ,לחץ,צורת קליע] ולכן כמו כל פשרה ,הוא לא המיטבי לא לתחום הנמוך ומאילו לא לתחום הגבוה,
קפיץ לא סטנדרטי הינו קפיץ חלש/חזק יותר
ולכן במידה והנשק מוגבל בידי בעליו לירי מסוים מאד של סוג תחמושת ,הגיוני להתאים לו מער' קפיצים מדויקת יותר,
מצורף לינק למי שמתעניין
http://www.gunsprings.com/faq
פחות -לרוב זה יותר,,
עודד ידידי,
לגבי האקדח הספציפי שלך, הייתי מציע לך לשוחח עם ארי הרשלום, אני חושב שאין רבים שחקרו את קפיצי ה-Shadow לעומק כמוהו, אני בטוח שתוכל להסתייע בו כדי להגיע לקפיץ האידאלי.
אישית, שלא לאימון/תחרות הייתי חוזר לקפיץ הסטנדרטי, או לפחות לקפיץ מוכר לי מבחינת אמינות, בעת נשיאת האקדח למטרות הגנה עצמית.
לגבי האקדח הספציפי שלך, הייתי מציע לך לשוחח עם ארי הרשלום, אני חושב שאין רבים שחקרו את קפיצי ה-Shadow לעומק כמוהו, אני בטוח שתוכל להסתייע בו כדי להגיע לקפיץ האידאלי.
אישית, שלא לאימון/תחרות הייתי חוזר לקפיץ הסטנדרטי, או לפחות לקפיץ מוכר לי מבחינת אמינות, בעת נשיאת האקדח למטרות הגנה עצמית.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
עודד,
איני יודע מתי קיבלת את אקדח ה-SHADOW שלך, אך שני האקדחים שלי הגיעו עם קפיצי מחזיר וקפיצי פטיש חזקים מאוד, וזאת ע"מ לאפשר הזנה טובה ונקירה חזקה בהתאמה.
ככלל, אם האקדח שלך עובד ללא מעצורים והירי בו נעים - אל תשנה כלום. כמו שאמרו חז"ל: If it ain't broken don't fix it.
אם נתקלת בבעיות כלשהן עם תחמושת כלשהי - אנא שתף אותנו ונשמח לעזור לך במידת האפשר.
אני שיניתי את קפיץ הפטיש לקפיץ רך יותר (13 ליברות) ע"מ לשפר את לחיצת ההדק הכפולה, ואת הקפיץ המחזיר מ-16 ליברות (הקפיץ המקורי) ל-13 ליברות ע"מ לאפשר חזרה מהירה יותר לתמונת כוונות (הקטנת קפיצת האקדח מעלה בזמן הירי).
עליי לציין, שתחמושות מאוד חלשות ובלתי אחידות, כמו חלק נכבד מן היצע תחמושת ה-9 מ"מ בארצנו, עלולות לגרום למעצורי פליטה ("ארובה") באקדחי ה-SHADOW בשימוש עם הקפיץ המחזיר המקורי, בעיקר בתקופת ההרצה של האקדח - 1000 כד' ראשונים.
בהצלחה.
איני יודע מתי קיבלת את אקדח ה-SHADOW שלך, אך שני האקדחים שלי הגיעו עם קפיצי מחזיר וקפיצי פטיש חזקים מאוד, וזאת ע"מ לאפשר הזנה טובה ונקירה חזקה בהתאמה.
ככלל, אם האקדח שלך עובד ללא מעצורים והירי בו נעים - אל תשנה כלום. כמו שאמרו חז"ל: If it ain't broken don't fix it.
אם נתקלת בבעיות כלשהן עם תחמושת כלשהי - אנא שתף אותנו ונשמח לעזור לך במידת האפשר.
אני שיניתי את קפיץ הפטיש לקפיץ רך יותר (13 ליברות) ע"מ לשפר את לחיצת ההדק הכפולה, ואת הקפיץ המחזיר מ-16 ליברות (הקפיץ המקורי) ל-13 ליברות ע"מ לאפשר חזרה מהירה יותר לתמונת כוונות (הקטנת קפיצת האקדח מעלה בזמן הירי).
עליי לציין, שתחמושות מאוד חלשות ובלתי אחידות, כמו חלק נכבד מן היצע תחמושת ה-9 מ"מ בארצנו, עלולות לגרום למעצורי פליטה ("ארובה") באקדחי ה-SHADOW בשימוש עם הקפיץ המחזיר המקורי, בעיקר בתקופת ההרצה של האקדח - 1000 כד' ראשונים.
בהצלחה.
ארי הרשלום.
"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
aronh כתב:אני שיניתי את קפיץ הפטיש לקפיץ רך יותר (13 ליברות) ע"מ לשפר את לחיצת ההדק הכפולה, ואת הקפיץ המחזיר מ-16 ליברות (הקפיץ המקורי) ל-13 ליברות ע"מ לאפשר חזרה מהירה יותר לתמונת כוונות (הקטנת קפיצת האקדח מעלה בזמן הירי).
איפה קונים, כמה עולה ועד כמה קשה להתקין את קפיץ הפטיש?
תודה!
רצ"ב קישור רלבנטי:
http://czcustom.com/CZ-Mainspring-13Lb-3-PAK-1.aspx
ההתקנה אינה מסובכת, עניין של דקות ספורות.
ארי הרשלום.
היי ארי, שמחתי לשמוע כי עברתה לshadow [אם אני זוכר התחלת עם גלוק17,,]
אני יורה להנאתי ב"צל" אין לי שום מעצורים בירי,אבל שמתי לב כי התרמילים נפלטים קרוב מידי ,
ולא הצלחתי עדין להבין אם זו בעית תחמושת ,או שהקפיצים קשים מידי.
אני מנסה לארגן תחמושת מכמה סוגים לצורך אבחון,
במקביל אזמין סט של קפיצים
http://www.gunsprings.com/Semi-Auto%20P ... ID16/dID91
וננראה מה התוצאה.
אני יורה להנאתי ב"צל" אין לי שום מעצורים בירי,אבל שמתי לב כי התרמילים נפלטים קרוב מידי ,
ולא הצלחתי עדין להבין אם זו בעית תחמושת ,או שהקפיצים קשים מידי.
אני מנסה לארגן תחמושת מכמה סוגים לצורך אבחון,
במקביל אזמין סט של קפיצים
http://www.gunsprings.com/Semi-Auto%20P ... ID16/dID91
וננראה מה התוצאה.
פחות -לרוב זה יותר,,
aronh כתב:רצ"ב קישור רלבנטי:
תודה!
האם יש לך מושג איזה קפיץ מגיע בתוך האריזה של Shadow חדש? היה לי שם אחד נוסף.
הקפיץ הנוסף בתוך האריזה הוא של 15 ליברות. זה שבתוך האקדח הוא בסביבות ה-17 ליברות (אולי קצת יותר).
ארי הרשלום.
חברים....מצטער להשבית את השמחה, אבל לא דיברנו כבר על נושאי הקניות וההרכבות למיניהן?
SPS - מתקרב לשלמות...
איזו השבתה? איזו שמחה ?? מה ההילולה?על מה דיברנו ? על מה אל לנו לדבר, מה מיצינו ,ומה ,,ומה..
פחות -לרוב זה יותר,,
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד