שינוי רישוי לאקדח לאחר שחרור מהצבא
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שינוי רישוי לאקדח לאחר שחרור מהצבא
שלום לכולם
מזה כמספר שנים אני מחזיק באקדח מתוקף שירות בצבא. (אני סרן כבר כמה שנים)
השבוע השתחררתי והבנתי שאני צריך לשנות את הרישוי כי אני כבר לא משרת בכוחות הבטחון..
האם זה נכון?
אם כן, אילו מסמכים אני צריך להביא לפקיד הרישוי כדי לשנות את הרישוי?
האם זה אומר שאני צריך לשלם אגרה מחדש?
הייתי שואל את פקיד הרישוי את כל השאלות האלה, אבל לא כלכך עונים שם בטלפון..
תודה רבה.
מזה כמספר שנים אני מחזיק באקדח מתוקף שירות בצבא. (אני סרן כבר כמה שנים)
השבוע השתחררתי והבנתי שאני צריך לשנות את הרישוי כי אני כבר לא משרת בכוחות הבטחון..
האם זה נכון?
אם כן, אילו מסמכים אני צריך להביא לפקיד הרישוי כדי לשנות את הרישוי?
האם זה אומר שאני צריך לשלם אגרה מחדש?
הייתי שואל את פקיד הרישוי את כל השאלות האלה, אבל לא כלכך עונים שם בטלפון..
תודה רבה.
- סליקאי ארד

Re: שינוי רישוי לאקדח לאחר שחרור מהצבא
אין צורך לגשת לשום מקום - מכיוון שאתה עומד בתבחין (השתחררת בדרגת סרן) המתן בסבלנות עד לקבלת החידוש הבא.
בהצלחה בחיים האזרחיים.
בהצלחה בחיים האזרחיים.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
האם פקידי הרישוי "יעלו" על זה לבד שהתבחין בגינו קבלתי את הרישוי השתנה?
הרי התבחין שבגינו אני משאיר את האקדח ברשותי דורש תהליך קצת שונה. אני צריך להביא אישור מסא"ל ביחידת מילואים שלי וכו'.
מה עוד שבמשכורת האחרונה שקבלתי מהצבא, בחלק של ההודעות, נאמר שאם אני מחזיק ברישיון לאקדח, עלי להגיע לפקיד הרישום כדי לשנות את הרישיון. אני מניח שהם לא כתבו את זה סתם.
הרי התבחין שבגינו אני משאיר את האקדח ברשותי דורש תהליך קצת שונה. אני צריך להביא אישור מסא"ל ביחידת מילואים שלי וכו'.
מה עוד שבמשכורת האחרונה שקבלתי מהצבא, בחלק של ההודעות, נאמר שאם אני מחזיק ברישיון לאקדח, עלי להגיע לפקיד הרישום כדי לשנות את הרישיון. אני מניח שהם לא כתבו את זה סתם.
- סליקאי ארד

נועם, אם לדייק התבחין הוא סרן/רס"ן בשירות מילואים פעיל. לכן השאלה העיקרית אם nexos ממשיך לשרת במיל'?
אם כן, גם לדעתי אין למה לעורר את המתים - פירוט התבחין לפחות כפי שנכתב על הרישיון זהה גם אם התהליך שונה. בזמן החידוש הבא יבקשו את מכתב יחידת המילואים ותעודת הקצין.
אם לא, הם יודעים היטב להודיע לאנשים כשצריך.
אם כן, גם לדעתי אין למה לעורר את המתים - פירוט התבחין לפחות כפי שנכתב על הרישיון זהה גם אם התהליך שונה. בזמן החידוש הבא יבקשו את מכתב יחידת המילואים ותעודת הקצין.
אם לא, הם יודעים היטב להודיע לאנשים כשצריך.
- סליקאי כסף

אני מכיר משהו אחר לגמרי.
אתה צריך ללכת עם 50 שקלים, תעודת שחרור והמלצת סא"ל (עם חותמת דואר צבאי). הם ינפיקו לך רשיון חדש והעילה שבו תשתנה מ "בשירות כוחות הבטחון" ל "בגין שרותו הבטחוני".
זה לפחות היה העניין אצלי
אתה צריך ללכת עם 50 שקלים, תעודת שחרור והמלצת סא"ל (עם חותמת דואר צבאי). הם ינפיקו לך רשיון חדש והעילה שבו תשתנה מ "בשירות כוחות הבטחון" ל "בגין שרותו הבטחוני".
זה לפחות היה העניין אצלי
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
עכשיו תכלס מה אומר החוק? 
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
החוק לא רלוונטי, מה שרלוונטי זה התקנות \ נהלים של משרד הפנים. אני בזמנו הרמתי טלפון וזה מה שאמרו לי לעשות .
אם היו עונים לי שם, הייתי יכול לברר טלפונית.
אולי למיילים הם כן יענו.
יוגב, מתי זה היה בזמנו? הבנתי שהתקנות השתנו קצת ב2009
אולי למיילים הם כן יענו.
יוגב, מתי זה היה בזמנו? הבנתי שהתקנות השתנו קצת ב2009
- סליקאי ארד

נקסוס , אני השתחררתי בדצמבר 2008. את כל העניינים עשיתי מול הסניף של משרד הפנים בת"א ( ליד עזריאלי) דווקא היו שם די אדיבים. בכל מקרה אני ממליץ לך להצטייד בהמלצת סא"ל כל עוד מכירים אותך ביחידה שממנה השתחררת. גם בהחלפה של האקדח לפני כחצי שנה ביקשו ממני להראות את ההמלצה.
ב"ה
אני מכיר מישהו שהתשחרר לפני 4 וחצי שנים... חידש את הרשיון, ואף אחד לא שאל שאלות.
עדיין רשום לו בשירות כוחות הביטחון...
אני מכיר מישהו שהתשחרר לפני 4 וחצי שנים... חידש את הרשיון, ואף אחד לא שאל שאלות.
עת להרוג ועת לרפא (קהלת ג,ג)
aac5 כתב:ב"ה
אז הוא בבעיה, כי על פי התקנות הוא מחוייב להודיע אם העילה שבגינה ניתן לך הנשק השתנתה\התבטלה. העילה שבגינה הוא קיבל את הנשק - "בשירות כוחות הביטחון" אינה תקפה יותר בגלל שהוא השתחרר.
yogev כתב:aac5 כתב:ב"ה
אז הוא בבעיה, כי על פי התקנות הוא מחוייב להודיע אם העילה שבגינה ניתן לך הנשק השתנתה\התבטלה. העילה שבגינה הוא קיבל את הנשק - "בשירות כוחות הביטחון" אינה תקפה יותר בגלל שהוא השתחרר.
אני מושך את עמדתי לאור מה שכתבו פה. כסרן מיל' השורה ברישיון שלי היום היא "בגין שירותו הבטחוני" וחשבתי שהן זהות, לכן אם גם הרישיון שונה בין המקרים לא הייתי לוקח סיכון.
- סליקאי כסף

טוב, אז כמו שיוגב אמר, אכן מספיק מכתב המלצה מסא"ל, 55 ש"ח ותעודת שחרור כדי לעדכן את הרישיון.
הדבר המעניין הוא שלפי הפקידה שעדכנה את הרישיון שלי, אם לא הייתי מגיע מיוזמתי, הם בחיים לא היו "עולים" על זה שהשתחררתי, והייתי יכול להסתובב עם הרישיון והתבחין הישן עד 120 (כמובן בתנאי שהייתי תמיד מחדש את הרישיון בזמן).
כמובן שעדיף תמיד להיות בסדר בתחום הזה, אבל עדיין. נקודה למחשבה..
הדבר המעניין הוא שלפי הפקידה שעדכנה את הרישיון שלי, אם לא הייתי מגיע מיוזמתי, הם בחיים לא היו "עולים" על זה שהשתחררתי, והייתי יכול להסתובב עם הרישיון והתבחין הישן עד 120 (כמובן בתנאי שהייתי תמיד מחדש את הרישיון בזמן).
כמובן שעדיף תמיד להיות בסדר בתחום הזה, אבל עדיין. נקודה למחשבה..
- סליקאי ארד

מה חדש? שהחוקים דרקוניים אבל העכיפה אפסית? זה לא חדש וכמות כלי נשק לא חוקיים שמסתובבים ברחובות היא העדות לכך.
- סליקאי טיטניום

14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד