נשק בחוף הים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

נשק בחוף הים

על ידי c425x » 07 אפריל 2010, 12:15

לקראת פתיחת עונת הרחצה, אני מעלה (שוב) את נושא הנשק בחוף הים.
ראשית, נניח שהחלטתי לא לוותר על נשיאת הנשק בחוף (למי שזקוק להסבר - ע"ע אריק קרפ ז"ל). רק בשבת האחרונה ראיתי בחוף הצוק בת"א (חוף שקט בדרך כלל) חבורה של 10-15 בני מיעוטים שהלכה הלוך וחזור (בפרובוקציה ברורה) בשורה רחבה, תוך דריכה על אנשים וחפציהם.
השאלה היא מהי צורת הנשיאה המועדפת? smart carry, פאוץ', בכל זאת נרתיק?
אני לא נוהג לשחות ממש. בדרך כלל אני נכנס עם הילדים שלי (קטנים עדיין) לעומק שמגיע לי עד המותן, אולי טיפה יותר.
האקדח המדובר הוא גלוק 26.
תודה!
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: נשק בחוף הים

על ידי נוריקה » 07 אפריל 2010, 13:06

תלי צוואר,כדור בקנה!!! סתם...
לדעתי במצב זה כמה שיותר מוסלק מכיוון שחבורות שכאלה אדם חמוש
יהווה אתגר עבורן.
ובחוסר ברירה ודאי, שמור את גורם ההפתעה במידה ותדרש.
וגם אם ירטב טיפה, שטוף היטב במים להסיר המלח, יבש(לחץ אויר או פן)
שמן את חלקי המתכת לכולי.
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי צוות מספר 3 » 07 אפריל 2010, 13:29

הדבר האחרון שאתה צריך לעשות זה לחשוב להשתמש בחוף ים הומה אדם בנשק שלך נגד לא משנה מי.
יש אופציות אחרות,והרבה.
כך גם תוכל לשמור כל הג 26 וגם לעמוד על עקרונותיך הבסיסיים כמו הגנה עצמית.חופש לשכב בשקט בחוף הים וכו'.
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי simon » 07 אפריל 2010, 13:39

C425X תקשיב לי ותתקשיב טוב
אתה בשום מקרה אבל בשום מקרה לא עושה כלום עם הנשק.
אם אתה עושה משהוא - למשל מוציא את האקדח מנרתיק- ומישהוא אפילו לא מהבני מיעוטים מתלונן- אתה גמור.
א) משטרה תיקח לך על המקום נשק
ב) תיפתח נגדך תיק פלילי על הפעולה הזאת
ג) תתפתח חקירה במשטרה על כך
ד) איך שאתה מוציא את הנשק- תכין 10,000 שח

כל זה לא מסיפורי סבתה-
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 07 אפריל 2010, 14:07

פאוץ' בהצלב עושה את העבודה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צלנר ערן » 07 אפריל 2010, 14:10

השימוש בנשק - אך ורק כדי להגן על חייך או חיי אחרים כאשר אין כל דרך אחרת כולל הימלטות והימנעות.
גם אם קיבלת סטירה או אגרוף ובאפשרותך לנתק מגע - עשה זאת.
אם תשלוף נשק ללא שימוש בו - עבירה פלילית,אם תשתמש שלא לצורך - כנ"ל...
אין מה לעשות וזו המורכבות של נשיאת נשק בארץ. ממליץ לך לשקול פתרונות ביניים למיניהם כמו אומנויות לחימה או ספריי פלפל למצבים ה"אפורים.
לשאלתך בקשר לנשיאה, אקדח בתוך פאוץ' או תיק קטן שצמוד אליך כל הזמן - פיתרון מספק.
לא הייתי דואג לאקדח דווקא אם נרטב אלא דווקא לתחמושת שאותה הייתי מרענן ע"י פירוקה לרכיביה השונים בירי במטווח. אין צורך לעטוף בשקיות או משהו בסגנון ופשוט להקפיד ככל הניתן שלא ירטב.
בזמנו היינו המון בים עם קולט תופי עם קנה 4 אינץ' והוא ישב בתיק. גם תוך שיט בסירות מהירות והרטבת האקדח החלודה באקדח לא הייתה הבעיה העיקרית (יש לך גלוק...) . היו מקרים שבהם אח"כ התחמושת לא נורתה או הציתה מאוחר בהשהיה של שניה או שתיים מהנקירה. באקדחים מוזני מחסנית לא נתקלתי בבעיה כלל אך לא הייתי מתחייב לאחרים ולהגנה עצמית שלי והייתי מרענן את התחמושת. אגב - הלחות לפי מחקר שעשו בד"כ לא תיכנס לכדור מהפיקה אלא דווקא מהקרימפ (לחיצה) שסביב הקליע - וזה נכון גם לשמן חודר וגם למים.
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי c425x » 07 אפריל 2010, 14:24

simon:
בעייתיות השימוש בנשק בארצנו מוכרת לי היטב.
מי שמכיר אותי (אגב, גם איתך נפגשנו) יודע שאני ממש לא שולף חמום מוח.
הנשק מבחינתי הוא האופציה האחרונה בהחלט.
אבל וכאן האבל הגדול, אני רוצה את האופציה הזו זמינה תמיד. גם בחוף.
אם אני לבד - לא אתבייש לברוח (ומהר). כשאני נמצא עם ילדיי הקטנים, נסיגה תהיה כמובן האופציה הראשונה, אבל היא לא תמיד אפשרית.

צוות מספר 3:
כמו שאמרתי - הנשק הוא החלופה האחרונה בהחלט.
על אלו אופציות אחרות אתה מדבר, מלבד הנסיגה? אני מתכוון למצב של עימות אלים עם מספר תוקפים כשאתה נמצא עם בני משפחה.

נוריקה:
ההסלקה היא שיקול מרכזי אצלי ביומיום (לכן אני נושא "תת-אקדח" כפי שהגדירו אותו באשכול אחר).
בכל זאת - מה צורת הנשיאה שהיית הולך עליה? הייתי מוכן להתפשר על מהירות השליפה.

צלנר ערן:
שוב - הבעייתיות ברורה לחלוטין והאחריות אכן כבדה מאוד.
אומנויות לחימה ותרסיס פלפל טובים (גם זה בע"מ) כנגד תוקף בודד לא חמוש. מסכימום שניים. מעבר לזה קיים בסרטי ברוס לי למיניהם ובהדגמות באולם האימונים.

אני מבקש למקד את הדיון ב"איפה ואיך לשאת את הנשק". פאוץ' בהצלב זו אפשרות לא רעה מבחינתי. הייתי הולך כאן על פאוץ' לא ייעודי, כי הם כבר מוכרים לכולם ומושכים תשומת לב. בשבת האחרונה זה היה התיק של Maxpedition.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קראון » 07 אפריל 2010, 14:40

להזיכרכם, אריק קרפ הי"ד, נרצח ע"י חבורה של 8 בריונים ללא נשק חם או קר.

אם היה חמוש והיה יורה אפילו באחד, סביר להניח שהיה נשאר בחיים, ויתר הבריונים היו נסים על נפשם.

אלא שאז הוא היה עומד לדין, ועו"ד של הבריונים היה טוען שאין עילה לפתיחה באש כנגד מכת האגרוף הראשונה שספג, וכי ה"צעירים" כלל לא היו חמושים והם בכלל שוחרי שלום.

סביר להניח שבמדינתנו בית המשפט היה שולח אותו למאסר, אבל לפחות הוא היה נותר בחיים וחוזר למשפחותו לאחר ריצוי עונשו.

בכל ארוע כזה בו יחס הכוחות הוא ממש לרעתך צריך לקחת בחשבון שהימנעות מתגובה בשלב הראשון עלולה להסתיים במותך.

מזל שהם גם לא "טיפלו" באשתו ובבתו.

כשאני מגיע לאזור הטיילת או לגינה ציבורית ורואה חבורה של פושטקים (ולא משנה מאיזה מוצא או עדה) אני פשוט מסתלק מיידית והולך למקום אחר. אמנם זה מעצבן אך זה הרע במיעוטו. למרבה הצער התפוצה של כנופיות "צעירים" משעוממים/מסוממים הולכת ועולה והם מגיעים גם למקומות שבעבר נחשבו שקטים ורגועים. אין מה לעשות, אנו חיים בתקופה לא טובה לאזרח נורמטיבי ושומר חוק.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נוריקה » 07 אפריל 2010, 14:48

c425x
אני מבקש למקד את הדיון ב"איפה ואיך לשאת את הנשק". פאוץ' בהצלב זו אפשרות לא רעה מבחינתי. הייתי הולך כאן על פאוץ' לא ייעודי, כי הם כבר מוכרים לכולם ומושכים תשומת לב. בשבת האחרונה זה היה התיק של Maxpedition.

בדיוק !!!
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 07 אפריל 2010, 14:56

בניגוד למה שנאמר עד כאן אני דווקא חושב שעדיף משהוא סטיל סמרטקרי וזאת מכמה סיבות
1)כאשר אתה לובש מכנס שמוחזק בגומי (כמו בגד ים) הרבה יותר קל לשלוף משם מאשר מתיק /פאוץ
2)אם בכל זאת החלטתה לנמנם מעט על החול יש פחות סיכוי שהכלי יגנב ,כמו שאתה יודע לא חסרים כיסנים וחוטפי
תיקים בחופים בעונת הרחצה .
3)אם אתה נכנס למים עם התיק בהצלב עלך זה נראה מאד מוזר ....

ולדברי קראון
כאשר היתי חייל צעיר בשרות חובה פגשתי שוטר לשעבר שעסק בשמירה בישוב מסוים שאותו נשלחתי לאבטח
והוא לימד אותי משפט חכם שמלווה אותי גם היום "המשפט הכי מכוער יפה בהרבה מהזר היפה ביותר "
שזאת כמובן פראפזה על המשפט האמריקאי שאומר ש"עדיף להשפט ע"י 12 (מושבעים) מאשר להנישא ע"י 6 (נושאי ארון )"
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צוות מספר 3 » 07 אפריל 2010, 19:38

אשמח לפרט.פנה אלי בפרטי
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Cybrosh » 07 אפריל 2010, 20:11

טוב, אני לא נוהג להגיב לאשכולות מסוג זה....אבל אענה הפעם, בדיוק כמו שהגבתי לאותו בחור ששאל האם כדאי לקבור את הנשק מטר מתחת לחול בשקית פלסטיק.

מיכאל : אתה הולך עם המשפחה לחוף מלא אנשים? תשאיר את הנשק בבית. קשה להנות עם הילדים והאישה כשאתה צריך כל הזמן לחשוב על דברים אחרים(נשק ובני מיעוטים).

במקרה הנ"ל, מקסימום - pepper spray או איזה שוקר, וכמובן טלפון ב-STANDBY.

בימי שבת, בזמנים בהם עוד הייתי גר על החוף אותו ציינת, ראיתי משטרות ופקחים מסתובבים לא פעם. לא שהם עוזרים יותר מדי, אבל זה מה יש.

מכנסי גומי...תיקים בהצלב, שימונים למיניהם וסירות מהירות...מה, אתם במילואים בשייטת? בחוף בעזה? כולה בנאדם הולך לים עם המשפחה. לפי התגובות פה, צריך לצאת לקניות עם מאג.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trooperglock » 08 אפריל 2010, 09:47

אלוהים אדירים לאן הגענו, הרצל ובן גוריון מסתובבים בקברם כמו כבש על מוט שווארמה...
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי asafii2 » 08 אפריל 2010, 10:08

נשק בחוף הים! חברים נו באמת.....בשביל מה?
תהנה עם הילדים, שכב בטן גב ותחשוב חיובי.

השהייה בים עם הנשק מסורבלת, פוגעת לך בניידות ובחופש פעולה
כגון שחייה ובנוסף, זה רק מתכון מצויין להסתבך כיוון שהמקום
הומה אדם בדר"כ.

אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 08 אפריל 2010, 10:16

הנשק שלי הולך איתי לכל מקום שאני הולך, והוא נמצא איתי לא בשביל קישוט או סמל סטטוס - אלא כדי להציל את החיים שלי אם חלילה וחס יקרה משהו.
לגבי חוף ים - דינו בדיוק כדין כל מקום הומה אדם אחר בארץ.
בתור אזרחים נורמטיביים, תרבותיים ושומרי חוק, אנחנו לעולם לא יכולים לבחור את הזירה והסיטואציה שבה מישהו/הם יחליט/ו פתאום להרוס לנו את החיים. אנחנו תמיד נהיה בצד שמופתע וחוטף ראשון. כל מה שנותר בידינו לעשות זה לקוות שנהיה במצב מספיק טוב להגיב, וששיקול הדעת והתגובה שלנו באותו מצב באמת יהיו נכונים ומתאימים לסיטואציה.

לגבי נשיאה בחוף הים. אין לי נסיון עם נרתיק SMART CARRY ואיך הוא בדיוק מסתדר עם מכנסי בוקסר רפויים.
אני אישית הולך עם פאוץ בטן כשהאקדח מאובטח ללולאה בפנים על ידי שרוך אבטחה (הדברים האלו לפעמים נוטים להפתח בהפתעה). בתור אחד שנושא גלוק אני לא חושש להכנס איתו למים או להרטיב אותו. בתור תחמושת אני משתמש ב-FMJ פשוטה שאני משתדל לצרוך אותה כמה שיותר מהר אחרי שהיא נרטבת.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד