עזרה בנושא רישיון נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
עזרה בנושא רישיון נשק
עשיתי בדיקה מקיפה לגבי הנושא ולא ממש מצאתי את התשובה שאני מחפש..
האם יש דרך כלשהי לקבל רישיון נשיאה לנשק מעבר לתבחינים שאני צריך להיות או לעשות משהו מוצהר (כמו לגור ביישובים זכאים או להיות נהג ציבורי וכו') ופרט למשא"ז ומד"א (שכפי שהבנתי שניהם ממילא בוטלו) ?
טיול בארץ הוא אחד מהתחביבים שלי ואני מטייל לא מעט, ומשום כך גם נמצא במקומות שבעייתי להסתובב בהם בלי נשק.
כמו כן אני חובב קליעה ומתאמן במטווח פעם בשבוע.
הרעיון של לשאת נשק נותן מעין ביטחון שקשה להשיג בלעדיו, בייחוד כשאתה מטייל או מסתובב בכל מיני מקומות במצב של היום.
דבר נוסף הוא שנשק אישי (אפילו זול, ברטה 22 שיעשה את העבודה מבחינת תחושת הביטחון) יחסוך לי הרבה הוצאות על שכירת נשק בכל פעם שאני טווח.
לכו גם על האפשרות הכי הזויה - לקבל נשק מסבא, ירושות, מזכרות, או כל דבר שלא קשור לתבחינים של ממש.
לסבא שלי (טייס לשעבר) יש רישיון למספר כלים, האם יש אפשרות להעברת בעלות + רישיון בצורה כלשהי ?
אולי רעיון אחר שלא ציינתי כאן ?
תודה לעוזרים.
האם יש דרך כלשהי לקבל רישיון נשיאה לנשק מעבר לתבחינים שאני צריך להיות או לעשות משהו מוצהר (כמו לגור ביישובים זכאים או להיות נהג ציבורי וכו') ופרט למשא"ז ומד"א (שכפי שהבנתי שניהם ממילא בוטלו) ?
טיול בארץ הוא אחד מהתחביבים שלי ואני מטייל לא מעט, ומשום כך גם נמצא במקומות שבעייתי להסתובב בהם בלי נשק.
כמו כן אני חובב קליעה ומתאמן במטווח פעם בשבוע.
הרעיון של לשאת נשק נותן מעין ביטחון שקשה להשיג בלעדיו, בייחוד כשאתה מטייל או מסתובב בכל מיני מקומות במצב של היום.
דבר נוסף הוא שנשק אישי (אפילו זול, ברטה 22 שיעשה את העבודה מבחינת תחושת הביטחון) יחסוך לי הרבה הוצאות על שכירת נשק בכל פעם שאני טווח.
לכו גם על האפשרות הכי הזויה - לקבל נשק מסבא, ירושות, מזכרות, או כל דבר שלא קשור לתבחינים של ממש.
לסבא שלי (טייס לשעבר) יש רישיון למספר כלים, האם יש אפשרות להעברת בעלות + רישיון בצורה כלשהי ?
אולי רעיון אחר שלא ציינתי כאן ?
תודה לעוזרים.
Life is like a box of ammo - you never want it to run out !
Re: עזרה בנושא רישיון נשק
אין כיום אפשרות לקבל רשיון לכלי יריה פרטי אלא אם אתה עומד באחד התבחינים, וגם אז שום דבר לא מובטח.
מה שאתה יכול לעשות, במידה ואתה יורה במטווח פעם בשבוע, אתה יכול לקנות איזה כלי יריה שתחפוץ ואפילו יותר מאחד ולאחסן אותו באותו מטווח. עלות האיכסון היא בין 30- 50 ש"ח לחודש.
כך תהיה פטור משכירת האקדח.
כל שאר הטיעונים שהעלת אינם מוסיפים דבר בבואך לבקש רשיון לכלי יריה.
שבוע טוב
מה שאתה יכול לעשות, במידה ואתה יורה במטווח פעם בשבוע, אתה יכול לקנות איזה כלי יריה שתחפוץ ואפילו יותר מאחד ולאחסן אותו באותו מטווח. עלות האיכסון היא בין 30- 50 ש"ח לחודש.
כך תהיה פטור משכירת האקדח.
כל שאר הטיעונים שהעלת אינם מוסיפים דבר בבואך לבקש רשיון לכלי יריה.
שבוע טוב
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
ואיך אוכל לקנות את הנשק במצב כזה (נניח מיד שניה), הרי אין בידי הרישיון המתאים להציד בפני המוכר.
אתה לא צריך שום ניירת.
המוכר הפטנציאלי מוכר את הנשק למטווח שברוב המקרים הוא גם סוחר נשק מורשה. המטווח קונה אותו עבורך, בכסף שלך, ומעביר אותו על שמו במערכת הממוחשבת מול משרד הפנים (עלות של כ 25 ש"ח).
הנשק שייך רישומית למטווח אבל הוא בעצם שלך כי שילמת עליו.
אם הסבא שלך רוצה לותר על אחד הכלים שלו לטובתך, הוא יכול "למכור" אותו למטווח באותה שיטה שתיארתי מעלה.
הוא גם יכול רק להפקיד את הכלי במטווח ולשמור על הרשיון.
המוכר הפטנציאלי מוכר את הנשק למטווח שברוב המקרים הוא גם סוחר נשק מורשה. המטווח קונה אותו עבורך, בכסף שלך, ומעביר אותו על שמו במערכת הממוחשבת מול משרד הפנים (עלות של כ 25 ש"ח).
הנשק שייך רישומית למטווח אבל הוא בעצם שלך כי שילמת עליו.
אם הסבא שלך רוצה לותר על אחד הכלים שלו לטובתך, הוא יכול "למכור" אותו למטווח באותה שיטה שתיארתי מעלה.
הוא גם יכול רק להפקיד את הכלי במטווח ולשמור על הרשיון.
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אם כך אין כל אפשרות להשיג רישיון כלשהו לנשיאה בשום דרך דומה ? אין איזשהו הסדר עם משרד הפנים לגבי ירושות ? כי הבנתי שהיום כבר לא משביתים כלים כי זה "מסוכן" - לפעמים מחיים אותם מחדש.. אבל אני אצטרף לוותר על כלי כזה ?
אין כל נגישות ולו הקלה ביותר לרישיונות נשק לאזרח הישראלי הפשוט ?..
אין כל נגישות ולו הקלה ביותר לרישיונות נשק לאזרח הישראלי הפשוט ?..
ברוך הבא ובוקר טוב...
ודרך אגב העתיד לא נראה טוב יותר...
ודרך אגב העתיד לא נראה טוב יותר...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
קושי מוכר שמועלה מפעם לפעם ולא רק בפורום הסליק. אין פתרון חוקי מעבר לרשימת התבחינים שמפרסם משרד הפנים.
לדעתי עדיין קל יותר לעמוד בתבחין כלשהו זכאי מאשר לעבור למדינה אחרת.
לדעתי עדיין קל יותר לעמוד בתבחין כלשהו זכאי מאשר לעבור למדינה אחרת.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
"אין כיום אפשרות לקבל רשיון לכלי יריה פרטי אלא אם אתה עומד באחד התבחינים, וגם אז שום דבר לא מובטח."
donduck למה התכוונת? זאת אומרת שגם אם אני עומד באחד התבחינים לא בטוח שיאשרו לי את הבקשה?
נגיד אני סרן במילואים יש סיכוי שלא יתנו לי רשיון אם אבקש?
donduck למה התכוונת? זאת אומרת שגם אם אני עומד באחד התבחינים לא בטוח שיאשרו לי את הבקשה?
- סליקאי ארד

לצערי הרב, משרד הפנים בהנחיית הגוף המקצועי - משטרת ישראל, מקיים "מדיניות מצמצמת" בכל הנוגע לכלי יריה למגזר הפרטי. המדיניות היא לא לתת אלא אם יש סיבה לתת.
הבקשות המוגשות עוברות לבדיקת גורמים משטרתיים הבודקים את הרישומים המשטרתיים של המבקש . משרד הבריאות בודק אם המועמד רשום בכרטסת הארצית של חולי הנפש. רק לאחר מכן פקיד הרישוי רשאי להפעיל שיקול דעת אם להענות לבקשה או שלא.
כך שהכל יכול להיות. שום דבר לא מובטח.
הבקשות המוגשות עוברות לבדיקת גורמים משטרתיים הבודקים את הרישומים המשטרתיים של המבקש . משרד הבריאות בודק אם המועמד רשום בכרטסת הארצית של חולי הנפש. רק לאחר מכן פקיד הרישוי רשאי להפעיל שיקול דעת אם להענות לבקשה או שלא.
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:לצערי הרב, משרד הפנים בהנחיית הגוף המקצועי - משטרת ישראל, מקיים "מדיניות מצמצמת" בכל הנוגע לכלי יריה למגזר הפרטי. המדיניות היא לא לתת אלא אם יש סיבה לתת.
במידה ואין לי תיק במשטרה ואני גם לא חולה נפש ואני סרן במילואים עדיין פקיד הרישוי יכול לא לאשר לי סתם כי לא ניראתי לו????
- סליקאי ארד

במידה ואין לי תיק במשטרה ואני גם לא חולה נפש ואני סרן במילואים עדיין פקיד הרישוי יכול לא לאשר לי סתם כי לא ניראתי לו????
כן (כלומר הוא יכול לא לאשר).
כן (כלומר הוא יכול לא לאשר).
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אם ככה, כמו בהרבה מאוד מקרים - אין ספר חוקים ברור, ואתה נתון למצב רוחו של פקיד הרישוי.
אם הוא ביום טוב - הרווחת. אם לא - תעשה שמיניות באוויר ולא יעזור לך, כמו בעוד הרבה מקרים.
אין חוק ברור ויש אפליות בין אחד לאחד, יכול להיות שמישהו שזקוק לנשק פחות מאחר יקבל בעוד אחד שזקוק לו באופן ברור לא יקבל אישור. אני צודק?
איפה הזכות לשיוויון ?
אם הוא ביום טוב - הרווחת. אם לא - תעשה שמיניות באוויר ולא יעזור לך, כמו בעוד הרבה מקרים.
אין חוק ברור ויש אפליות בין אחד לאחד, יכול להיות שמישהו שזקוק לנשק פחות מאחר יקבל בעוד אחד שזקוק לו באופן ברור לא יקבל אישור. אני צודק?
איפה הזכות לשיוויון ?
הוא התכוון כנראה לרשימות הישובים שמשתנות כל הזמן. סרן במילואים מקבל רשיון (אלא אם כן יש לו בעיות פליליות או בריאותיות).shemiraz כתב:"אין כיום אפשרות לקבל רשיון לכלי יריה פרטי אלא אם אתה עומד באחד התבחינים, וגם אז שום דבר לא מובטח."
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
guyweisz כתב:הוא התכוון כנראה לרשימות הישובים שמשתנות כל הזמן. סרן במילואים מקבל רשיון (אלא אם כן יש לו בעיות פליליות או בריאותיות).shemiraz כתב:"אין כיום אפשרות לקבל רשיון לכלי יריה פרטי אלא אם אתה עומד באחד התבחינים, וגם אז שום דבר לא מובטח."
סרן במילואים גם אמור להיות מפקח מטווח אם חשקה נפשו, אבל אליבא דרפתן גם האמור הזה לא כ"כ חד משמעי. ועל זה נאמר שאמור זה שם של נהר ברוסיה (וגם דג).
http://www.youtube.com/watch?v=8rUdbsff ... r_embedded
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
*** ההודעה נערכה ע"י מנהל האתר עקב פרסום תוכן לא ראוי, הכותב הושעה לשבוע מכתיבה באתר ***
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד