עזרה בנושא רישיון נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: עזרה בנושא רישיון נשק

על ידי Webart » 14 אפריל 2010, 12:38

higt-power כתב:כמי שנכווה בעבר מהענין הזה ,אני חייב לציין שבהליך להלן אתה לא מקבל שום אסמכתה ושום מסמך שדרכו תוכל להוכיח
אי פעם בעתיד קשר כל שהוא לכלי הזה .

כל מה שאתה צריך לקבל מהמוכר הוא שטר מכר, ונגמר הסיפור.
שטר המכר מציין במפורש שהאקדח שלך.

מעבר לכך, מה הבעיה לרשום מסמך המודיע כי כלי יריה מספר XXXYYY שייך לך למרות שהוא רשום על שם המטווח? שים עליו מנעול טוב ושמור את המפתח אצלך וכך גם לא יוכלו להשתמש בו.

נהגתי כך בעבר עם מספר כלים, מעולם לא נתקלתי בשום בעיה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי Cybrosh » 14 אפריל 2010, 12:39

חברים יקרים,
אם כל הרצון שלי לשתף כמה שיותר מכם בספורט הזה,
אין מה להיכנס למעגל הזה רק ע"מ "לזכות"ברשיון בסוף התהליך.

אוסיף ואחזק את דבריו של דון, ואחזור בשנית :

ירי מעשי הוא קודם כל ספורט, ולא תבחין/עילה נוספת לאדם אחד או אחר, שמעוניין בנשק.

לדעתי, הרחבת מעגל הספורטאים בכאלה שרוצים רישיונות ל"הגנה עצמית", יגרום להרס הענף.

אותו אחד שמצהיר שהוא רוצה נשק ולכן נמצא בקורס ירי מעשי, לא היה צריך להתקבל אליו מלכתחילה.

בסופו של דבר, יצטרכו להקשיח שוב את התבחין, ומה אז?

יתרה מכך, אני חושב שהאכיפה שלאחר מעשה(לאחר נתינת הרישיונות)במיוחד בתבחין ספורט, איננה אפקטיבית מספיק, וחבל.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glockbuster » 14 אפריל 2010, 14:08

Cybrosh

שבדקתי ברשיון שלי אז העילה היא "מתאמן ירי פעיל" אז כנראה שירי מעשי היא כן עילה לרישון נשק ביעוד נשיאה

אני לצערי נולדתי מאוחר מידי וכשהיגעתי לגיל שאפשר להתחיל כבר שיטת התבחינים שלטה ביד רמה
וירי מעשי היה ויהיה הצוהר היחידי שלי לעולם הנשק, אז נרשמתי לקורס ומאז אני פעיל כבר 7 שנים בענף ומשתתף בתחרויות ונהנה. (הספורט הזה מבחינתי הוא מכשיר אימון כדי לשפר את היכולות ולא כספורט נטו).

אז לפי מה שאתה אומר לא הייתי צריך להכנס להרפתקה הזו כי כן אני הולך אם האקדח שבו אני מתחרה גם ביום יום עלי
24/7.
נכון שפעם רק על סמך עשיית הקורס עצמו היית זכאי לרישיונות אבל את ההקשחה כבר עשו.
אם יורשה לי לשאול אם כל הרשיונות שלך הם על תבחין מתאמן ירי פעיל? ואם כן אם הלכת אם אקדח ברשיון כזה כאקדח
הגנה עצמית?
אני חושב שאי אפשר לדעת מה כל אדם מרגיש וחושב לעצמו, ואותו אדם בקורס המדובר יכול לחלום על עוד רשיונות אלא
אם הוא יהיה פעיל והוא יודע את זה כי אני בעצמי אמרתי לו שהוא לא יזכה בעוד רשיונות עם הוא לא יעמוד בתנאים נקודה.

לדעתי מה שיגרום להרס הענף היא הפיכתו לספורט לאליטות, ככל שיותר אנשים ישתתפו ויתחרו בו כך כוחנו יגדל

"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 14 אפריל 2010, 14:16

מה משותף בין ירי מעשי לבין המשמר האזרחי? אני מקווה שהתשובה תהיה "כלום".

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 14 אפריל 2010, 14:27

glockbuster כתב:Cybrosh

לדעתי מה שיגרום להרס הענף היא הפיכתו לספורט לאליטות, ככל שיותר אנשים ישתתפו ויתחרו בו כך כוחנו יגדל

מה שליאור אמר.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אביG19 » 14 אפריל 2010, 14:37

glockbuster כתב:Cybrosh

שבדקתי ברשיון שלי אז העילה היא "מתאמן ירי פעיל" אז כנראה שירי מעשי היא כן עילה לרישון נשק ביעוד נשיאה

אני לצערי נולדתי מאוחר מידי וכשהיגעתי לגיל שאפשר להתחיל כבר שיטת התבחינים שלטה ביד רמה
וירי מעשי היה ויהיה הצוהר היחידי שלי לעולם הנשק, אז נרשמתי לקורס ומאז אני פעיל כבר 7 שנים בענף ומשתתף בתחרויות ונהנה. (הספורט הזה מבחינתי הוא מכשיר אימון כדי לשפר את היכולות ולא כספורט נטו).

אז לפי מה שאתה אומר לא הייתי צריך להכנס להרפתקה הזו כי כן אני הולך אם האקדח שבו אני מתחרה גם ביום יום עלי
24/7.
נכון שפעם רק על סמך עשיית הקורס עצמו היית זכאי לרישיונות אבל את ההקשחה כבר עשו.
אם יורשה לי לשאול אם כל הרשיונות שלך הם על תבחין מתאמן ירי פעיל? ואם כן אם הלכת אם אקדח ברשיון כזה כאקדח
הגנה עצמית?
אני חושב שאי אפשר לדעת מה כל אדם מרגיש וחושב לעצמו, ואותו אדם בקורס המדובר יכול לחלום על עוד רשיונות אלא
אם הוא יהיה פעיל והוא יודע את זה כי אני בעצמי אמרתי לו שהוא לא יזכה בעוד רשיונות עם הוא לא יעמוד בתנאים נקודה.

glockbuster
אני אמנם לא Cybrosh, אבל אנסה להגיב בצורה מובנת.
ירי מעשי הוא קודם כל ענף ספורט, בדיוק כמו כדורסל או כדורגל (אבל עם כדורים אחרים, שלא מלאים באוויר ;) ).
הירי מעשי לא נועד על מנת לקדם נושא של רשיונות נשק אלא על מנת לאפשר לאנשים להתאמן ולהתחרות בתחום הקרוב לליבם.
במידה ואדם כזה או אחר ינסה להשתמש בפתח הזה על מנת לקבל רשיון ואף יצהיר על כך בפני רבים, לא רחוק היום שבו שגם אתה וגם אחרים יסבלו מכך,
(אני מקווה שאתה מבין למה הכוונה...)
כפי שכתבת וגם הדגשתי , אתה אכן פעיל בענף ונהנה בו ואין קשר אם אתה מעוניין לשאת את הנשק עלייך כל היום או שלא.
אני לא טוען שהספורט הנ"ל צריך להיות רק "לאליטות" אלא לדעתי הענף הנ"ל צריך להיות פתוח לכל אחד שאוהב את תחום הנשק ומעוניין להתאמן ולהשתפר.
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 14 אפריל 2010, 14:45

Neon Golden כתב:עכשיו בוא נתייחס לאספקט הכלכלי - אני אנסה מכמה כיוונים. יש לך רכב? שידרגת אותו לאחרונה? האם אחד מהשיקולים שלך בבחירת רכב הוא בטיחות? כמה אתה מוכן להוסיף למחיר של רכב כדי שיהיה בטיחותי יותר? האם אתה נכנס לאולם התצוגה של היבואן וזועק חמס מגיע לי רכב בטוח במחיר נמוך? כל הנושא של בטיחות,הגנה בריאות הם כולם עניינים של השקעה שלך.בחרת להוסיף לדמי קופת החולים שלך עדיף זהב פלטינה ואורניום ? זו השקעה שלך בבריאות שלך.

גיא ידידי לצערי אתה נכנס למלכודת "מי כמוני " (ואני לא מתכוון לניק המשועשע של דוויד)
אתה מנייח שבגלל שסדר העדיפיות שלך הוא כזה אז גם אחרים צריכים להעמיד את סדר העדיפיות שלהם באותה דרך .
ולמה אני מתכוון ?!
יש לך אוטו ?
אני בטוח שבהחלט שידרגתה ודאגת שיהיה הכי בטיחותי וכו"ב.
האם כבר עברתה קורס נהיגת פורמולה 1 ?
האם לכל הפחות עברתה קורס נהיגה על האטוטבנד ?
קורס נהיגה מתקדמת בארץ?? (ולא בגלל שהמעביד הכריח אותך אוו שהיה מבצע לפותחי חשבון צעיר )
בכמה מרוצי גרנפרי לחובבים השתתפתה השנה ?
נו באמת איך אתה יכול להזניח ככה את הנהיגה שלך ???
אני בטוח שהדברים שלי נשמעים לך צינים ואולי אפילו מתנשאים אבל זה בדיוק מה שאתה אומר פה בתחום הנשק .
אתה (וחברים אחרים) צריך להבין שכמו שיש כאלו שמשוגעים לרכב ונהיגה ויש כאלו שבסך בכל רוצים רכב בסיסי שיקח אותם מנקודה א' לנקודה ב' , יש כאלו שרואים בנשק כלי מגן וזה הכל ולא לא ממש רוצים להתעסק בזה באופן קבוע .
תתפלא חלקם גם לא ממש מתים על ירי בכלל .
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 14 אפריל 2010, 16:27, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 14 אפריל 2010, 14:56

Webart כתב:כל מה שאתה צריך לקבל מהמוכר הוא שטר מכר, ונגמר הסיפור.
שטר המכר מציין במפורש שהאקדח שלך.

מעבר לכך, מה הבעיה לרשום מסמך המודיע כי כלי יריה מספר XXXYYY שייך לך למרות שהוא רשום על שם המטווח? שים עליו מנעול טוב ושמור את המפתח אצלך וכך גם לא יוכלו להשתמש בו.

נהגתי כך בעבר עם מספר כלים, מעולם לא נתקלתי בשום בעיה.

דביר ידידי
שטר מכר הוא הצהרה כלפי משרד הפנים שהמוכר ימכור לך את הנשק אוו התחמושת באם המשרד יאשר ולא שום דבר אחר .
כעבור 30 אוו 60 יום (לא זוכר כמה בדיוק ) הוא לא שווה את הנייר שהוא כתוב עלו מבחינה משפטית .

זכרון דברים ,כמו שאמרתי ,הוא סוג של תעודת ביטוח בעירבון מאד מוגבל .

אתה נהגתה כך עם מספר כלים ולא היתה בעיה אני נהגתי כך 3 פעמים (הראשונה ,האחרונה והיותר מידי ) ואכלתי אותה.
זה בסך הכל אומר שלך היה מזל ולי לא .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 14 אפריל 2010, 16:47

לא נסחפנו קצת?
אינני חושב שיורה מעשי שבוחר להוציא רשיון לכלי ירייה ולשאתו נחות מבחינה מוסרית מכל אדם נורמטיבי אחר בישראל ולדעתי זה די טבעי שאדם שרוצה לעסוק בספורט כלשהו יהיה הבעלים של כלים שמשמשים אותו באופן פרטני לעיסוק בו. לא צריך להאשים אותו בניסיון להרוס את הענף. ואני בטוח שלא כל היורים הוותיקים והמקצועיים היו טורחים להתמיד בתחרויות, אימונים ומפגשים אילו הם היו תלויים לגמרי במועדון בו הם חברים להובלת אקדחם ממקום למקום כי הם לא מוציאים רשיון על מנת לא לעצבן את אגף תפקידי החירום וכו'.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 14 אפריל 2010, 17:03

glockbuster,

בשביל לעדכן אותך ואת הרישיון שלך, התבחין היום נקרא ספורטאי.

אולי לא חידדתי מספיק את קצה העיפרון - ירי מעשי הוא אינו תבחין לאנשים שמעוניינים לקבל נשק להגנה עצמית או לכל מטרה אחרת. לא על גבי, גבך, והענף שלנו. אתה לא חייב לראות איתי באותה עין, ומותר גם להסכים שלא להסכים.

זכותך המלאה לשפר את היכולות שלך ולהנות ממה שהענף מציע. לא פסול. זה עדיין לא אומר שהענף איננו ספורטיבי נטו כפי שתיארת אותו. ראה את כל האליטות שאתה קורא להן, כולם ספורטאים מדופלמים בעלי יכולות כושר מדהימות, מה שעוד יותר מוכיח כי מדובר בענף ספורטיבי ותחרותי. אולי זה לא מוצא חן בעיני רבים שמחפשים נישה שונה או שהתאכזבו במהלך השנים.

ירי מעשי מזמן כבר אינו "מעשי" במלוא מובן המילה. שנות ה-70 חלפו. אתה מעוניין בירי מעשי אמיתי? תייבא למדינתנו הקטנה את ה-IPDA ואני מבטיח לך ש"כוחנו" יגדל.

אני אישית, גם לא רואה צורך בנשיאה יומיומית לספורטאים(כן, שמעתם אותי נכון). זה בונוס גדול, שקיבלנו בטעות. אין שום קשר לתבחין!

גם בשביל נשיאה צריך לעבוד(5 מטווחים או המלצה מראש מועדון). קיבלת? הרווחת.

24/7

איפה אמרתי את זה? תאיר את עיניי.

אתה סתם קופץ על הרגליים האחוריות. פה זה לא ארה"ב, ואין תיקון שני לחוקה, אין שום זכות לנשיאת נשק ואין תבחין בגין הגנה עצמית.

מבחינתי אדם שמשתמש בענף שלך ושלי כמקפצה לקבלת רישיון לנשק, ולא מתאמן באופן סדיר, משתתף בתחרויות, וכו', פוגע פגיעה אנושה בך ובי כספורטאים שלא לדבר על הענף עצמו. בזכות אנשים שכאלה, יום יבוא ואתה ואני לא נוכל להתחרות יותר בספורט האהוב עלינו.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 14 אפריל 2010, 17:28

Cybrosh, פסקתך האחרונה הבהירה את עמדתך יותר מקודמותיה ואני מבין מאין היא באה באווירה דהיום. מאידך אני מקווה שה"טעות" לא תתוקן בקרוב.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי EMT » 14 אפריל 2010, 22:30

ליאור45 כתב:Cybrosh, פסקתך האחרונה הבהירה את עמדתך יותר מקודמותיה ואני מבין מאין היא באה באווירה דהיום. מאידך אני מקווה שה"טעות" לא תתוקן בקרוב.

יש שמועות שאומרות אחרת כאשר מקור השמועה רחוק להיות מרס'ר שמועתי.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 15 אפריל 2010, 12:05

כאשר מקבלים שמועה מכמה מקורות כנראה יש בזה משהו, אחרי הרובים הגיעה הזמן של הספורטאים...
בקצב הזה אני לא רואה עתיד ורוד יותר...
לפי דעתי חייבים לזרז את עיניין העמותה.
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי guyweisz » 16 אפריל 2010, 09:01

EMT כתב:יש שמועות שאומרות אחרת כאשר מקור השמועה רחוק להיות מרס'ר שמועתי.

שמועתי לא אמור להיות רס"ן? :roll:
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד