בחירת אקדח לנשיאה- יד שניה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

בחירת אקדח לנשיאה- יד שניה

על ידי shemiraz » 05 אפריל 2010, 18:25

היי לכולם!
סוף סוף אני עומד בתבחינים של משרד הפנים לקבלת רשיון נשק (קיבלתי סרן במילואים) ועכשיו אני רוצה לקנות אקדח.
השאלה שלי היא כזו: אני מעוניין באקדח יד שניה לא יקר ושיהיה נוח לנשיאה ושגם אהנה להשתמש בו במטווח (אני אוהב לירות...)
היו לי בעבר במסגרת העבודה cz -75 וגם גלוק 17 ועם שניהם הסתדרתי יופי כמובן שמהגלוק יותר....
חשבתי לרכוש אקדח בול צ'רוקי ורציתי לדעת לגבי הדגמים השונים שלו ראיתי המון כאלה למכירה ביד 2 במחירים זולים מאוד מצאתי מ 1000 שקל לאקדח... האם הוא אקדח מומלץ? אני מתכוון לירות משהו כמו פעם בחודש במטווח ולשאת אותו איתי כל יום....
בתודה
שמי.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: בחירת אקדח לנשיאה- יד שניה

על ידי guyweisz » 05 אפריל 2010, 19:18

shemiraz כתב:היו לי בעבר במסגרת העבודה cz -75 וגם גלוק 17 ועם שניהם הסתדרתי יופי כמובן שמהגלוק יותר....
סליחה, אבל מה זה הכמובן הזה? אתה מדבר על CZ75!
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי EMT » 05 אפריל 2010, 19:27

אקדח טוב, עוד העתק של סיזד תוצרת הארץ. שאלה למה לך? יש מס' דורות לבול צ'רוקי, בטווח המחירים שאתה מציין בד'כ מדובר בדגם ישן יותר.

אקדח זה לא רכב שמחליפים כל שנה, עדיף להשקיעה עוד כמה זוז ולקנות משהו שווה לשנים ארוכות. אם תעלה ל-2000 ש"ח כבר תמצא גלוק 17 ו-19 (דור ב') , יריחו פולימרי, יריחו ברזל וכמובן סיזד למינהם.

סתם ביצעתי שליפה מדגמית של אקדחים ביד 2 מ-500 עד 1500 ש'ח וקיבלתי תוצאות מכובדות :

יריחו FS - תמורת 1200 ש'ח, סמית ווסון עד 1000 ש'ח , שלל אקדחי סיזד עד 1000 ש'ח , ואפילו 2 אקדחי זיג 226

לדעתי חבל ללכת על צ'רוקי.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי EMT » 05 אפריל 2010, 19:28

guyweisz כתב:
shemiraz כתב:היו לי בעבר במסגרת העבודה cz -75 וגם גלוק 17 ועם שניהם הסתדרתי יופי כמובן שמהגלוק יותר....
סליחה, אבל מה זה הכמובן הזה? אתה מדבר על CZ75!

אתה משווה 700 גר' עם 1230 גר' על החגורה ? :P
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נוריקה » 05 אפריל 2010, 21:06

בנוסף לכל מה שנכתב לעיל, לא משנה מה שתבחר הרי זו החלטתך מכל סיבה שהיא.
רק לפני ש"תנעל" על כלי מסויים תבדוק אם מתאים לך :
המשקל לנשיאה יום יומית בחגורה
נוחות האחיזה,
סחיטת ההדק,
נסיון בירי, של אותו דגם הנבחר
תקציב (לפעמים זה הפרמטר הראשון ,טעות)
מכיוון שבחירת אקדח זה מהלך מאוד אישי כך שהסעיפים שהקדשתי הם הא"ב בתהליך
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רובי41 » 15 אפריל 2010, 08:57

קודם כל מברוק על קבלת הרישיון כמו שמכובדים ממני ציינו בחירת כלי יריה הוא מאד אינדיבידואלי לכל אחד ואחד. מה שכן רוב נושאי הנשק באירגונים חמושים כמו משמר הכנסת היחידה לאבטחת אישים וכן יחידות מיוחדות בחרו להם את הגלוק 19 ולא בכדי נשק אמין קל משקל ללא צורך בתחזוקה מיוחדת ומאד נוח לנשיאה ולירי. הרבה יצרנים הלכו בעקבות הגלוק והפכו את ייצור הנשקים שלהם עפ"י הסטנדרטים שהציבה חברת גלוק בענף האקדחים. גוף פולימרי 3 מנגנוני בטיחות וכיו"ב. אז תוסיף את זה לאחד משיקוליך בבואך לרכוש אקדח. בהצלחה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 15 אפריל 2010, 09:26

אכן כן,גלוק אקדח מצויין , בנוי חכם, אמין,בטיחותי יותר ממרתף בנק ישראל,קל משקל,יש הנשבעים שהינו גם יפה,,,

אבל לירות בו,,,תענוג מפוקפק מאוד,

להסתדר עם אקדח זה דבר אחד, להנות זה משהו אחר,

ובעינין ההבדל של 500 גרם משקל עודף,רובנו סוחבים "טיירים " במשקל של קג' רבים סביב מותננו ,ולא שמעתי מישהו מהחברים שפתח במבצע דאייט רציני ,,,
אני לדוגמה סוחב עלי משקל של כעשרה סי.זטים.כולל תחמושת,, :lol:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי trooperglock » 15 אפריל 2010, 17:26

לפני שאתה ננעל סופית על אקדח מסויים אני מציע לך להשאיר ראש פתוח ולגשת לחנות נשק מכובדת שיש לה גם מטווח, בחנות יפרשו בפניך מבחר גדול של אקדחים במחירים שונים ותוכל לבחור לך מתוך מבחר גדול מאד, לאחר שתצמצם לשנים שלושה אקדחים תוכל לירות בכל אחד מהם ולבדוק התאמה אישית לא רק ע"פ מראה, משקל ומחיר אלא לפי הקריטריון החשוב ביותר - התאמה בירי.

בהצלחה.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אמיר890 » 15 אפריל 2010, 22:14

קח לך CZ75 ולא תצטער - אחלה אקדח באחלה מחיר.
מה רע ב FN? אקדח אמין ביותר.
תשתדל לא לגעת בצ'ירוקי - הוא לא אמין כמו השניים שהזכרתי.
אמיר - מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי shemiraz » 16 אפריל 2010, 09:28

אמיר890 כתב:קח לך CZ75 ולא תצטער - אחלה אקדח באחלה מחיר.

אתה מתכוון ל cz75 d compact או ל 75 duty?
כי הduty לא ממש בתקציב שלי התקציב שלי הוא גג 2000 ש"ח ככה שנראה לי שאוכל לקנות רק יד שניה (תקן אותי אם אני טועה...) ב 75 d compact יריתי כבר והוא ממש נוח וגם יחסית לא גדול וכבד הבנתי שהוא גם אמין מאוד... ראיתי אותו למכירה ביד 2 ב 1000-1200 שקל זה אקדח סביר לנשיאה יומיומית?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי EMT » 16 אפריל 2010, 09:46

shemiraz כתב:

כי הduty לא ממש בתקציב שלי התקציב שלי הוא גג 2000 ש"ח ככה שנראה לי שאוכל לקנות רק יד שניה (תקן אותי אם אני טועה...) ב 75 d compact יריתי כבר והוא ממש נוח וגם יחסית לא גדול וכבד הבנתי שהוא גם אמין מאוד... ראיתי אותו למכירה ביד 2 ב 1000-1200 שקל זה אקדח סביר לנשיאה יומיומית?

מאוד אמין ומיועד ליום יום, אם נאמין לפרסומות , CZ75DCOMPACT או כפי משווק בארהב PO1 מיועד למשטרה הצכית.

אם תרצה אחד החבר'ה מוכר ב-1000 ש'ח אקדח בן שנתיים / שלום שלא ראה כלום חוץ מי כספת
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shemiraz » 16 אפריל 2010, 21:24

EMT כתב:
shemiraz כתב:

מאוד אמין ומיועד ליום יום, אם נאמין לפרסומות , CZ75DCOMPACT או כפי משווק בארהב PO1 מיועד למשטרה הצכית.

אם תרצה אחד החבר'ה מוכר ב-1000 ש'ח אקדח בן שנתיים / שלום שלא ראה כלום חוץ מי כספת

רוצה מאוד!!! מי זה? האם אוכל לרכוש אותו ממנו עכשיו ולאכסן אותו היכן שהוא עד שאקבל את הרשיון שלי? (אני צריך חתימה של סגן אלוף... ועד שלא אהיה במילואים לא יצא לי לפגוש אחד כזה...ורק עוד חודשיים יש לי מילואים...)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי EMT » 17 אפריל 2010, 13:12

תעשה העברת בעלות דרך סוחר נשק , אצלו גם תוכל לאחסן את האקדח עד קבלת רישיון. אני אברר לך מס' טל' של הבחור ביום א' , דברו ותסגרו בינכם.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 17 אפריל 2010, 14:41

לדעתי, קח את הזמן שלך. אם היית מחפש אקדח אקזוטי וייחודי, יתכן שהיה שווה לך לקנות עכשיו ולאכסן. מאחר ומדובר באקדח נפוץ בשוק, חכה קצת. עדיף להגיע קודם למטווח, להרגיש את נוחיות האקדחים השונים ביד שלך, ורק לאחר מכן להחליט.
ה - CZ75 הוא אקדח טוב, אבל כמו שאמרתי - אל תלחץ ובדוק עוד אלטרנטיבות (דוגמה אחת - קרוב משפחה שלי קנה סמיט 99 ב- 1200ש"ח לאחרונה, זו רק שאלה של סבלנות)
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ath1979 » 17 אפריל 2010, 17:17

shemiraz כתב:(אני צריך חתימה של סגן אלוף... ועד שלא אהיה במילואים לא יצא לי לפגוש אחד כזה...ורק עוד חודשיים יש לי מילואים...)

אין שום צורך לרדוף פיזית אחרי סגן אלוף, בשביל זה יש לך משרד קישור. הרם טלפון לקצינת הקישור ובקש שתכין ותחתים לך את המכתב: המלצה לנשק עם פרטיך+שם וחתימת סא"ל+שם היחידה וחותמת דואר צבאי. זה דבר סטנדרטי ומירב הסיכויים שיש להם כבר פורמט במחשב.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד