בחירת אקדח לנשיאה- יד שניה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: בחירת אקדח לנשיאה- יד שניה

על ידי guyweisz » 17 אפריל 2010, 17:33

ath1979 כתב:אין שום צורך לרדוף פיזית אחרי סגן אלוף, בשביל זה יש לך משרד קישור. הרם טלפון לקצינת הקישור ובקש שתכין ותחתים לך את המכתב: המלצה לנשק עם פרטיך+שם וחתימת סא"ל+שם היחידה וחותמת דואר צבאי. זה דבר סטנדרטי ומירב הסיכויים שיש להם כבר פורמט במחשב.
לא מדויק, בלשון המעטה.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yogev » 18 אפריל 2010, 00:30

ath1979 כתב:
shemiraz כתב:(אני צריך חתימה של סגן אלוף... ועד שלא אהיה במילואים לא יצא לי לפגוש אחד כזה...ורק עוד חודשיים יש לי מילואים...)

אין שום צורך לרדוף פיזית אחרי סגן אלוף, בשביל זה יש לך משרד קישור. הרם טלפון לקצינת הקישור ובקש שתכין ותחתים לך את המכתב: המלצה לנשק עם פרטיך+שם וחתימת סא"ל+שם היחידה וחותמת דואר צבאי. זה דבר סטנדרטי ומירב הסיכויים שיש להם כבר פורמט במחשב.

על הדרך תגיד לו שיחכה לך במצב 2 ויכין קפה שחור חזק
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ath1979 » 18 אפריל 2010, 06:29

guyweisz כתב:לא מדויק, בלשון המעטה.
תיאור עובדתי מדוייק של המציאות שלי. אם לך יש יחידה עם אנשים מנותקים ו/או משרד קישור שלא עובד זה משהו אחר והינך מוזמן "לדייק".
שתי שיחות טלפון,המתנה של שבוע ומכתב ההמלצה שלי הגיע בדואר צבאי (כמו מרבית הדברים שאני צריך מהקישור ובאפשרותם לבצע).
yogev כתב:על הדרך תגיד לו שיחכה לך במצב 2 ויכין קפה שחור חזק
לא,הקפה שלו ושלי כה גרוע שבד"כ חייל שלי מכין למג"ד קפה, אבל הפק"ל אכן שלי...
מי דיבר על הוראות למפקד בכלל? בין תפקידי משרד הקישור והקצינה גם להדפיס,לרכז ולהחתים את המפקדים על מסמכים כשצריך.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי shemiraz » 18 אפריל 2010, 10:18

רובי41 כתב:קודם כל מברוק על קבלת הרישיון כמו שמכובדים ממני ציינו בחירת כלי יריה הוא מאד אינדיבידואלי לכל אחד ואחד. מה שכן רוב נושאי הנשק באירגונים חמושים כמו משמר הכנסת היחידה לאבטחת אישים וכן יחידות מיוחדות בחרו להם את הגלוק 19 ולא בכדי נשק אמין קל משקל ללא צורך בתחזוקה מיוחדת ומאד נוח לנשיאה ולירי. הרבה יצרנים הלכו בעקבות הגלוק והפכו את ייצור הנשקים שלהם עפ"י הסטנדרטים שהציבה חברת גלוק בענף האקדחים. גוף פולימרי 3 מנגנוני בטיחות וכיו"ב. אז תוסיף את זה לאחד משיקוליך בבואך לרכוש אקדח. בהצלחה.

תודה אבל לפי מה שהבנתי עדיין לא בטוח שיאשרו לי את הבקשה למרות שאני כן עומד בתבחינים....
נקווה שכן יאשרו...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי guyweisz » 18 אפריל 2010, 10:36

ath1979 כתב:
guyweisz כתב:לא מדויק, בלשון המעטה.
תיאור עובדתי מדוייק של המציאות שלי. אם לך יש יחידה עם אנשים מנותקים ו/או משרד קישור שלא עובד זה משהו אחר והינך מוזמן "לדייק".
שתי שיחות טלפון,המתנה של שבוע ומכתב ההמלצה שלי הגיע בדואר צבאי (כמו מרבית הדברים שאני צריך מהקישור ובאפשרותם לבצע).
כמו שאמרת, כל אדם והנסיון שלו. בסופו של דבר הכל תלוי בכמה מכירים אותך ביחידה שלך, ולא פחות חשוב - עד כמה מעריך אותך המפקד שלך. התבחין לאקדח קובע שמעבר להיותך סרן/רס"ן במיל', צריך שהמפקד שלך יעריך אותך מספיק ע"מ להמליץ עליך. ומכאן הצורך בהמלצה.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ath1979 » 18 אפריל 2010, 12:58

איך זה בדיוק שולל משהו שאמרתי? ברור שאם המפקד לא חושב שאתה ראוי לנשק הוא לא יאשר מכתב המלצה (שזה דבר מוזר בלשון המעטה לסרן המשרת שירות מילואים פעיל ובטח ביחידה כדוגמת גדוד, אבל ניחא). מה שכתבתי זה שלא צריך לרדוף אחרי המפקד ולהכין את המכתבפיזית וגם לא חכות ליום מילואים בפועל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי guyweisz » 18 אפריל 2010, 14:30

ath1979 כתב:איך זה בדיוק שולל משהו שאמרתי? ברור שאם המפקד לא חושב שאתה ראוי לנשק הוא לא יאשר מכתב המלצה (שזה דבר מוזר בלשון המעטה לסרן המשרת שירות מילואים פעיל ובטח ביחידה כדוגמת גדוד, אבל ניחא). מה שכתבתי זה שלא צריך לרדוף אחרי המפקד ולהכין את המכתבפיזית וגם לא חכות ליום מילואים בפועל.
לא שללתי את מה שאמרת, רק רשמתי שזה לא מדויק, כי אתה מתאר מצב מסוים אבל לא לוקח בחשבון שישנם הרבה מצבים אחרים. עד כמה שהבנתי, כאן לא מדובר במישהו שמכיר את מפקד היחידה שלו אחרת בשיחת טלפון אחת הוא היה סוגר את זה. מספר הודעות אחורה יש איזה סרן שבכלל לא התחיל עדין את שרות המילואים שלו. גם אל תשכח שלא כל היחידות הירוקות בצה"ל הן גדודים ולא כל סא"ל הוא מג"ד.

אני מאמין שבמקרים רבים קיים כבר נוהל אוטומטי כמו שציינת, אבל לפחות במקרה אחד אני יודע ממקור ראשון שזה לא ככה. מדובר במישהו שהיה עד לא מזמן רע"ן בבסיס חימוש. יום אחד הגיע אליו לראיון מיחידה אחרת סרן צעיר במיל' שהוא בכלל לא הכיר, וככה כבר במהלך ראיון ההכרות הוא ביקש ממנו המלצה לאקדח. עכשיו, מלבד העובדה שאותו סא"ל הוא מבין קטן מאוד בנשקים ומה שקשור אליהם, הוא הרים גבה בפליאה ושאל את הסרן אם הוא מאמין שהוא, שזו פעם ראשונה שהוא רואה אותו ורק שבוע לפני בכלל ידע על קיומו, יתן לו המלצה כלשהי. הבחור ניסה להסביר לו שמדובר רק בהליך ביורוקרטי שכולם עושים. הסא"ל הציע לו לחתום לו על טופס שבו הוא מאשר שהוא משרת תחתיו, אבל הבחור התעקש שהוא רוצה המלצה מפורשת לאקדח ושזו חובתו לתת לו אותה! כמובן שסורב. עכשיו, אם איזושהי קצינת קישור או מי שלא יהיה היה מעז לרשום "בשמו" מכתב תקני, איך שאני מכיר את אותו סא"ל הוא היה נכנס בו מכל הכיוונים. ככה שיש מצבים שונים, לא כולם אותו הדבר.
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ath1979 » 18 אפריל 2010, 15:19

ברור שמדובר בידיעת המפקד, התכוונתי רק לחיסכון זמן וביורוקרטיה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי shemiraz » 18 אפריל 2010, 18:01

זה עוד מכשול....המפקד הישיר שלי הוא "רק" סרן כמוני ורק סגן מפקד היחידה הוא סגן אלוף והוא לא ממש מכיר אותי אז זו בעיה,מישהו יודע אם זה חייב להיות מפקד היחידה או שמספיק סגן אלוף מהיחידה? כי אני מכיר סגן אלוף ביחידה שלי שהוא מפקד אחד האגפים...והוא כן יחתום לי השאלה אם זה מספיק...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד