נושא נשק חסר ישע....
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
נושא נשק חסר ישע....
תמונת מצב: אדם נושא נשק, ברשיון כמובן, נקלע לסיטואציה שבה הוא הופך להיות חסר ישע - תאונת דרכים, התקף לב, אובדן הכרה וכו' - או אפילו מצב פחות חמור אבל כזה שמחייב הפרדות מהנשק כאשר בעל הנשק אינו מחוסר הכרה אבל אינו נמצא בשליטה על גופו, נפשו ונכסיו?
חסר הכרה - מה קורה אם הנשק נעלם ?
בהכרה - האם יש גוף מוסמך בביה"ח או נוהל סדור להעברת הנשק לידים אחרות?
שלא נדע ורק בריאות ואריכות ימים לכולנו....
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
Re: נושא נשק חסר ישע....
trooperglock כתב:תמונת מצב: אדם נושא נשק, ברשיון כמובן, נקלע לסיטואציה שבה הוא הופך להיות חסר ישע - תאונת דרכים, התקף לב, אובדן הכרה וכו' - או אפילו מצב פחות חמור אבל כזה שמחייב הפרדות מהנשק כאשר בעל הנשק אינו מחוסר הכרה אבל אינו נמצא בשליטה על גופו, נפשו ונכסיו?
בכל המקרים שציינת הכעיה הינה רפואית,
משמע תתפנה (במידה ואינך יכול לבד) ע"י כוחות ההצלה(=מד"א).
הנוהל במד"א,נא תקנו אותי אם אני טועה, הינו למסור את כלי הנשק למשטרה או לבטחון
ביה"ח בהקדם האפשרי.
כל עוד הנשק לא מפריע בביצוע פעולות חיים ואין צורך בהרחקתו מהגוף - אזי אין בעייה.
במידה ויש צורך - לרוב אין פינוי כל עוד המצב אינו יציב ועד אז המשטרה מגיעה לזירה.
בתכלס-
רצוי שמישהו שאיתך ישמור עליו עד שתחזור "לפעילות".
רק בריאות,
אורי
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
trooperglock כתב:תמונת מצב: אדם נושא נשק, ברשיון כמובן, נקלע לסיטואציה שבה הוא הופך להיות חסר ישע - תאונת דרכים, התקף לב, אובדן הכרה וכו' - או אפילו מצב פחות חמור אבל כזה שמחייב הפרדות מהנשק כאשר בעל הנשק אינו מחוסר הכרה אבל אינו נמצא בשליטה על גופו, נפשו ונכסיו?
במקרה הראשון, הנשק יועבר ע"י מד"א או צוות חדר המיון למנב"ט בית החולים, ובהתאם לסיטואציה יועבר למשטרה או יוחזר לבעליו.
במקרה בו בעל הנשק נמצא במצב מנטלי כפי שתארת, אם הרופא המטפל יודע שהוא נגיש לנשק, חובתו על פי חוק להוציא הודעת מטפל למשרד הבריאות, שיעדכן את משרד הפנים. משרד הפנים יוציא הודעה למשטרה לאסוף את כלי הנשק. במידה ומונה לו אפוטרופוס, האחרון יכול להפקיד את כלי הנשק במשטרה.
I think, therefore I am. I think
אורי ואישגדול תודה על התשובות, אבל מה לגבי האחריות הפלילית במידה ונשק נעלם תוך כדי אירוע שכזה.. למשל תאונת דרכים, אדם נפצע, מהומה גדולה, פינוי ע"י מד"א, מיון, לחץ, בלגן... והופ אדם מגלה שהיכן שהוא לאורך המסלול נשקו נעלם, אנשי מד"א לא ראו ולא הפקידו, במיון אף אחד לא ראה....
מה מצבו המשפטי של בעל הנשק?
מה מצבו המשפטי של בעל הנשק?
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
זה נושא לפרשנות, אבל לרוב בעל הנשק לא ישא באחריות פלילית במצב כזה. שאלה אחרת תהיה החלטת משרד הפנים האם לתת לו אישור לכלי נשק אחר, ועל זה אני לא יודע לענות.
I think, therefore I am. I think
אני פאראמדיק מתנדב במד"א ונתקלתי בעבר בשני מקרים כאלו, האחד עם חייל והשני עם אזרח. עם חיילים, בדר"כ יבוא אדם נוסף לליווי, הנשק יהיה צמוד אליו. בדר"כ אם חייל מפונה בסיס, הנשק יילקח לנשקיה, אם מפונה ממקום אחר, גם אז אם יוחלט על טיפול ארוך הנשק יילקח ממנו.
לגבי אזרח. פינינו מת"ד אזרח בחסור הכרה, המשטרה הגיע אחרינו והוחלט לפנות טרם הגעתם. האזרח נשא נשק. החזקתי את הנשק עד הגעה לבי"ח, שם הוא נמסר בנוכחות הרופא המטפל ועדים נוספים לשוטר בי"ח. יש להם נוהל כיצד להתנהל במקרה שכזה. באחד מבתי החולים בארץ יש הפקדת נשק בכניסה, ולשם מופקדים גם אקדחים של פצועים. אזרח שאינו חסר הכרה יחזיק את הנשק עמו אך יכול לבקש משוטר בי"ח לקחת אותו ממנו. לאחר אשפוז, הרי יש צורך להבין מה מצבו הרפואי של הפצוע, מנין כי יוכל להחזיק עוד ברישיון?
לגבי אזרח. פינינו מת"ד אזרח בחסור הכרה, המשטרה הגיע אחרינו והוחלט לפנות טרם הגעתם. האזרח נשא נשק. החזקתי את הנשק עד הגעה לבי"ח, שם הוא נמסר בנוכחות הרופא המטפל ועדים נוספים לשוטר בי"ח. יש להם נוהל כיצד להתנהל במקרה שכזה. באחד מבתי החולים בארץ יש הפקדת נשק בכניסה, ולשם מופקדים גם אקדחים של פצועים. אזרח שאינו חסר הכרה יחזיק את הנשק עמו אך יכול לבקש משוטר בי"ח לקחת אותו ממנו. לאחר אשפוז, הרי יש צורך להבין מה מצבו הרפואי של הפצוע, מנין כי יוכל להחזיק עוד ברישיון?
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
- סליקאי זהב

אישגדול כתב:זה נושא לפרשנות, אבל לרוב בעל הנשק לא ישא באחריות פלילית במצב כזה. שאלה אחרת תהיה החלטת משרד הפנים האם לתת לו אישור לכלי נשק אחר, ועל זה אני לא יודע לענות.
מסכים.
בתכלס-כל מקרה לגופו.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
לצערי קרה לי מקרה כזה אך אצלי הפתרון היה פשוט יותר.
בנוב' האחרון נפצעתי במהלך שירות מילואים. כמובן שנשאתי את האקדח עלי.
מאחר וידעתי שיעשו לי צילומי רנטגן וקרוב לודאי גם CT והנחתי שאני אצטרך להוריד מעלי כל פעם את הנשק, השארתי אותו אצל סגן מפקד היחידה שהשאיר אותו בחמ"ל היחידה ושם הוא נשאר עד שחזרתי לקחת אותו (על 2 הרגליים לשמחתי).
בנוב' האחרון נפצעתי במהלך שירות מילואים. כמובן שנשאתי את האקדח עלי.
מאחר וידעתי שיעשו לי צילומי רנטגן וקרוב לודאי גם CT והנחתי שאני אצטרך להוריד מעלי כל פעם את הנשק, השארתי אותו אצל סגן מפקד היחידה שהשאיר אותו בחמ"ל היחידה ושם הוא נשאר עד שחזרתי לקחת אותו (על 2 הרגליים לשמחתי).
"עם שאינו מכבד את עברו גם ההווה שלו דל - ועתידו לוט בערפל". (יגאל אלון)
skydiver
צר לי לומר לך אבל ביצעת עבירה פלילית של הפקרת נשק !!!
מכיון שאני משער שזהו האקדח האישי שלך, אף אחד חוץ ממשטרת ישראל ,ו/או סוחר נשק מורשה יכולים לקבל את האקדח
למשמורת. זה שהשארת אותו אצל סגן מפקד היחידה בחמ"ל לא משנה ולו במעט את העובדה שלך אסור למסור את הנשק
לאדם לא מושרה, ולאף אדם אסור לקבל נשק בקיצור אתה הפקרת והוא החזיק נשק ללא רשיון.
צר לי לומר לך אבל ביצעת עבירה פלילית של הפקרת נשק !!!
מכיון שאני משער שזהו האקדח האישי שלך, אף אחד חוץ ממשטרת ישראל ,ו/או סוחר נשק מורשה יכולים לקבל את האקדח
למשמורת. זה שהשארת אותו אצל סגן מפקד היחידה בחמ"ל לא משנה ולו במעט את העובדה שלך אסור למסור את הנשק
לאדם לא מושרה, ולאף אדם אסור לקבל נשק בקיצור אתה הפקרת והוא החזיק נשק ללא רשיון.
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
י.פ היה תושב צפת וחבר אישי של הח"מ.
האיש נפטר מהתקף לב והשאיר אחריו עיזבון של כ 10 כלי נשק מסוגים שונים (שהוחזקו ברישיון).
הח"מ הציע לגורמים המוסמכים לאסוף מבייתו של י.פ את כלי הנשק לתחנת המשטרה - לצורך הפקדה, אך נאמר לי ש"רק האלמנה או הבנים יכולים לעשות זאת".
הח"מ המופתע שאל את הגורם המוסמך אם נראה לו הגיוני שאדם לא מוסמך וחסר הכשרה מתאימה, יקח כלי נשק שייתכן והם טעונים / דרוכים לתחנת משטרה (וייתכן שהשוטר המחסנאי בכלל לא יהיה נוכח ואז יצטרכו להגיע במועד אחר)...
התשובה הייתה כן.
נדמה לי שלא צריך להוסיף.
האיש נפטר מהתקף לב והשאיר אחריו עיזבון של כ 10 כלי נשק מסוגים שונים (שהוחזקו ברישיון).
הח"מ הציע לגורמים המוסמכים לאסוף מבייתו של י.פ את כלי הנשק לתחנת המשטרה - לצורך הפקדה, אך נאמר לי ש"רק האלמנה או הבנים יכולים לעשות זאת".
הח"מ המופתע שאל את הגורם המוסמך אם נראה לו הגיוני שאדם לא מוסמך וחסר הכשרה מתאימה, יקח כלי נשק שייתכן והם טעונים / דרוכים לתחנת משטרה (וייתכן שהשוטר המחסנאי בכלל לא יהיה נוכח ואז יצטרכו להגיע במועד אחר)...
התשובה הייתה כן.
נדמה לי שלא צריך להוסיף.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
אמיר,
מאוד מקומם ותמוה , אבל מה ש"מותר לגורמים המוסמכים" אסור לנו האזרחים מן השורה
ראה מקרה האלוף קפלינסקי,
מאוד מקומם ותמוה , אבל מה ש"מותר לגורמים המוסמכים" אסור לנו האזרחים מן השורה
ראה מקרה האלוף קפלינסקי,
"Si Vis Pacem Para bellum"
כמי שמכיר מקרוב את הנושא ידוע לי שישנו נוהל סדור במישטרת ישראל לגבי תאונות דרכים שבהם נמצא נשק פרטי בזירה.לרוב קצין תנועה הוא זה שאמור לבצע נוהל הפקדת נשק של אזרח, לאותה תחנת משטרה במרחב שבו ארע הארוע (ת.ד או כל ארוע אחר)כולל רישום של בעל הנשק פרטים מלאים כמו כן פרטי הנשק במלואם. הנשק יוחזר לבעליו לאחר שהנ"ל נמצא כשיר להמשיך באחזקת הנשק כדין.במקרה אחר שבו הנשק נעלם ממקום הארוע תתנהל חקירה ואים יוכח שבעל הנשק לא היה במצב סטבילי משמע לא היה בהכרה או לא יכל להיות אחראי להפקדת הנשק או אז הסבירות היא שהנ"ל יוכל לקבל רשיון חדש לנשיאת נשק אלא אים כן מצבו הרפואי לא מאפשר לו המשך נשיאת נשק.
- סליקאי ארד

12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד