שלא תגידו "לא עושים כלום"

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שלא תגידו "לא עושים כלום"

על ידי BROADAXE » 22 אפריל 2010, 08:14

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: שלא תגידו "לא עושים כלום"

על ידי גמ » 22 אפריל 2010, 09:50

יפה! כמי שגר במרחק מטר מחלק מהכפרים הנזכרים בכתבה (ואחרים שלא שגם בהם פעילות ענפה בתחום) אולי אוכל לישון יותר בשקט "תרתי משמע" בתקופה הקרובה. בכתבה מצוטט ניצב קורן: "מי שייתפס עם עם אמצעי לחימה כלשהו, גם אם מדובר רק בקליע, נמצה עימו את הדין. כל מי שמחזיק נשק ברשיון וייתפס במהלך ירי, גם באירוע שמח כמו חתונה, ייעצר, יישפט ונמליץ שלא לחדש את רשיונו". נחכה ונראה איך יתמודדו עם התופעה הזו שהיא במימדים מבהילים באזור כאן (גליל מערבי). אגב, מרבית היורים באופן בלתי חוקי בשדות, במטעים ובשמחות עם נשק ברשיון הם לא אזרחים אלא חיילים שמגיעים לחופשות בכפרים ויורים בנשקם האישי. כמות הירי בכפרים כאן בסביבה בסופי שבוע (נשמע כמו תרגיל גדוד של גולני) מראה גם כמה תחמושת נגנבת מצה"ל ע"י חיילים אלו.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 22 אפריל 2010, 12:45

גמ כתב:יפה! כמי שגר במרחק מטר מחלק מהכפרים הנזכרים בכתבה (ואחרים שלא שגם בהם פעילות ענפה בתחום) אולי אוכל לישון יותר בשקט "תרתי משמע" בתקופה הקרובה. בכתבה מצוטט ניצב קורן: "מי שייתפס עם עם אמצעי לחימה כלשהו, גם אם מדובר רק בקליע, נמצה עימו את הדין. כל מי שמחזיק נשק ברשיון וייתפס במהלך ירי, גם באירוע שמח כמו חתונה, ייעצר, יישפט ונמליץ שלא לחדש את רשיונו". נחכה ונראה איך יתמודדו עם התופעה הזו שהיא במימדים מבהילים באזור כאן (גליל מערבי). אגב, מרבית היורים באופן בלתי חוקי בשדות, במטעים ובשמחות עם נשק ברשיון הם לא אזרחים אלא חיילים שמגיעים לחופשות בכפרים ויורים בנשקם האישי. כמות הירי בכפרים כאן בסביבה בסופי שבוע (נשמע כמו תרגיל גדוד של גולני) מראה גם כמה תחמושת נגנבת מצה"ל ע"י חיילים אלו.

מה שנתפס כולה "פטמה של פולניה"
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 22 אפריל 2010, 14:02

"מבצע ייחודי בהיקפו, המתבצע לראשונה במרחב הגליל כנגד תופעת השימוש באמל"ח והסחר בו".

איפה המשטרה היתה ב62 שנים האחרונות ?
נו עדיף מאוחר מאשר לעולם לא .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי BROADAXE » 23 אפריל 2010, 18:28

ומה אתם אומרים על התמ"ק המקורי מייצור מקומי, הכלאה של סטן וקארל-גוסטב?...
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי asafii2 » 23 אפריל 2010, 19:20

בכפרים קיימים אלפי כלי נשק ללא רישיון, לבטח המבצע יהיה חודש חודשיים ואז הכל אצלם יחזור לקדמותו, כמו תמיד
המשטרה עושה קצת שרירים ואח"כ מרפה.(עדיף מאשר לא לעשות כלום)
לצערנו תמיד הקורבנות של פשעים אלו הם גם אנחנו שומרי החוק שסובלים מחוסר האונים של המשטרה להתמודד עם התופעה
ולכן, מיום ליום מרחיבים את הסנקציות והקרטריונים מאיתנו שומרי החוק.

אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי lyuv » 25 אפריל 2010, 10:59

סתם מסקרנות, בתור אחד שמתעניין בטכנולוגיה של נשק - אני מבין איך אפשר לייצר באמצעים "ביתיים" את רוב החלקים של תת מקלע תוצרת בית. אבל איך הם מסתדרים עם יצור הקנה?

יש למישהו מושג האם בכלים הללו זה סתם מוט פלדה קדוח באמצעות מחרטה, או שאלה קנים עם סלילים?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yogev » 25 אפריל 2010, 16:26

אין לי מושג מה עשו באותו כלי אבל האפשרויות הם רבות, החל מהתאמה של קנה של אקדח קיים, חיתוך קנה של נשק יותר ארוך (וכך משיגים כמה קנים) , וכמו שאמרת, קדיחה במוט פלדה.

ותיקי ההגנה מספרים שהם היו מייצרים סטנים כשהקנה היה מוט קדוח של פלדה לבניה (!).

קראתי לא מעט ספרים אמריקאים של "עשה במו ידך" וכולם כולל כולם אומרים לקנות את הקנה מאיזשהו ספק (כ blank) , וזה כנראה אומר שלא ניתן לייצר קנה נורמאלי בתנאים ביתיים.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 25 אפריל 2010, 19:23

סיפור מעניין בנושא: ה-d compact שרכשתי לאחרונה נמכר למטווח ללא קנה כלל - המוכר טען שפירק את האקדח לחלקים ופיזר אותם בבית - "שלא יגנבו". כשהגיע מועד החידוש - לא מצא את הקנה. בעקבות העלות שכרוכה בהזמנת קנה חדש - החליט למכור את האקדח. הדבר המעניין שעבור משה"פ הספיק תצהיר פשוט ש"הקנה הלך לאיבוד בבית" או משהו כזה.
תחשבו על ההשלכות האפשריות (לא במקרה זה, אבל באופן היפוטטי) של העניין...
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי donduck » 25 אפריל 2010, 19:43

בארץ, אקדח = גוף עם מסתב. זה מה שקובע.
אבל, אם מדובר באקדח שיצרניו נוהגים להטביע את המספר הסידורי על 3 החלקים העיקריים - קנה, גוף וצינה, כמו כל היצרנים האירופאים, הרי שיש לך כעת אקדח עם מספר קנה שלא תואם לשאר המספרים. למרות שהאקדח הזה יכול לירות עד מאה ועשרים ללא שום בעיה ולעבור כל חידוש רשיון ללא הערות, יש כאן פגיעה בערך המסחרי של האקדח, שכן כל קונה פוטנציאלי יתהה מה קרה לקנה המקורי, ולא בטוח שיקנה את הסיפור ההזוי שתיארת, לא כל שכן את האקדח.
אני מקווה ששיקללת עובדה זו במחיר ששילמת לאותו סוחר עבור הכלי.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 25 אפריל 2010, 20:45

spy כתב:הדבר המעניין שעבור משה"פ הספיק תצהיר פשוט ש"הקנה הלך לאיבוד בבית" או משהו כזה.

אני חושב שיותר סביר "שהתצהיר" הוא סיכום חקירה מהמשטרה ,וסיבת העברת הגוף לסוחר לא היתה עלויות הגבוהות
של הקנה ....(מסתבר שלמשטרה יש נוהל האסור לקבל מאזרחים שמעונינים לותר על הכלי שברשותם כלי בחלקים ,הכלי לא חייב לעבוד אבל חייב להיות לו גוף קנה ומחלק במקרא של חצי אוטומטי למשל ,בקיצור הכלי חייב להראות כמו אקדח).

spy כתב:
תחשבו על ההשלכות האפשריות (לא במקרה זה, אבל באופן היפוטטי) של העניין...

ואני מציע שלפחות אנחנו אוחזי הנשק וחובבי הקליעה לסוגיה נצא מתוך הנחה שלפחות 99.9% אוחזי הנשק החוקי בישראל הם אזרחים שומרי חוק ואנשים נורמטיבים ולא פושעים שטרם הוכחה אשמתם בשביל זה יש לנו, השבח לאל ,
את משטרת ישראל ומשה"פ .

לגבי מספרים על החלקים העיקרים של הכלי -עד כמה שאני יודע בשנים האחרונות חובה להתביעה את המסת"ב של הגוף
על כל קנה וצינה שקשורים לאקדח .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 26 אפריל 2010, 11:38

donduck כתב:בארץ, אקדח = גוף עם מסתב. זה מה שקובע.
אבל, אם מדובר באקדח שיצרניו נוהגים להטביע את המספר הסידורי על 3 החלקים העיקריים - קנה, גוף וצינה, כמו כל היצרנים האירופאים, הרי שיש לך כעת אקדח עם מספר קנה שלא תואם לשאר המספרים. למרות שהאקדח הזה יכול לירות עד מאה ועשרים ללא שום בעיה ולעבור כל חידוש רשיון ללא הערות, יש כאן פגיעה בערך המסחרי של האקדח, שכן כל קונה פוטנציאלי יתהה מה קרה לקנה המקורי, ולא בטוח שיקנה את הסיפור ההזוי שתיארת, לא כל שכן את האקדח.
אני מקווה ששיקללת עובדה זו במחיר ששילמת לאותו סוחר עבור הכלי.

ברווזון
מזה 6 שנים אין אפשרות להכניס נשק ללא הטבעה כפולה (תופי) או משולשת (מטען)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי BROADAXE » 27 אפריל 2010, 15:28

הטבעה משולשת על אקדח מיטען - בסדר, גוף + קנה + צינה.
איפה מטביעים כפולה על אקדח תופי? קנה + גוף?

לגבי ייצור קנה - בייצור המחתרתי של הסטנים השתמשו בקנים שפורקו מרובים ישנים מאד/לא תקינים שהיו בסליקים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yogev » 27 אפריל 2010, 17:53

BROADAXE כתב:לגבי ייצור קנה - בייצור המחתרתי של הסטנים השתמשו בקנים שפורקו מרובים ישנים מאד/לא תקינים שהיו בסליקים.

אכן, הסיפור ששמעתי דיבר על שימוש בקנים של רובים קנדיים כך שכל קנה של רובה נוסר והספיק ל 3 סטנים, אבל הסיפור גם מדבר על יצור קנים מפלדה של מוטות יציקה. נשמע מוזר גם לי , אבל אני מאמין שהם חיסמו אותה איכשהו ואז יצא משהו סביר.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד