תקרית הירי בה נהרג אורן מזרחי ז"ל

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תקרית הירי בה נהרג אורן מזרחי ז"ל

על ידי Neon Golden » 02 מאי 2010, 11:19

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3883504,00.html

החקיקה האחרונה שמגבילה כניסת ילדים למטווח - עלולה לצערי לגרום לעוד ועוד מקרים כאלה.

the source of all evil בסיפור הזה הוא ההדרכה הלקויה שהעביר האב לבנו. עם החקיקה הנ"ל סגרו את הדלת על האופציה להדרכה מסודרת במטווח עם הדגשים הנדרשים על בטיחות.

כדאי להזכיר לח"כ שחתומים על החקיקה הנ"ל שמקרה אורן מזרחי הבא חו"ח יירשם על שמם ולקלונם.

גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: תקרית הירי בה נהרג אורן מזרחי ז"ל

על ידי asafii2 » 02 מאי 2010, 12:11

משהו לא מדוייק בכתבה, איך יתכן שהוא לימד את בנו לירות באקדח במהלך שהותם לחו"ל? מי ייתן לו להוציא את הכלי מהארץ או לחלופין להחזיק שם כלי נשק.

אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 02 מאי 2010, 14:19

Neon Golden כתב:the source of all evil בסיפור הזה הוא ההדרכה הלקויה שהעביר האב לבנו. עם החקיקה הנ"ל סגרו את הדלת על האופציה להדרכה מסודרת במטווח עם הדגשים הנדרשים על בטיחות.
גיא.

כצפוי מYNET כתבה שאפילו אבא שלה לא ממש מבין מה היה שם
בקיצור החט היחיד שמשחק פה תפקיד הוא העובדה שאינה ניתנת לעוררין שהילד הגיעה בקלות לנשק
כן דלת נעולה רק מגירה נועלה הגלגלים של הסבתה היו נעולים לא משנה כהוא זה .
בעל נשק שיש לו ילדים בבית מחובתו לדאוג שהילדים לא יגיעו לנשק בלא השגחה גם אם הילד מדקלם את כללי הבטיחות
כמו תוכי מתוך שינה :!:
אם הוא נכשל בכך וקרא אסון זאת אשמתו הבלעדית :!:
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 02 מאי 2010, 17:23

מעבר לאסון שהמקרה הזה גרם לילד ההרוג ז"ל ומשפחתו, הרי שאם נאמין לכתוב בכתבה ( :?: ) האב נעל את הנשק במגרה. לפי ההנחיות של משרד הפנים הוא עשה כנדרש. התביעה תצטרך להוכיח שהוא פעל בצורה לא סבירה.
לגבי הלימוד בחו"ל, ובכן, לא צריך להוציא שום כלי יריה מהארץ. בכל מדינה, כמעט, יש מטווחים שבהם ניתן לשכור כלי יריה, לקנות תחמושת ולירות כאוות נפשך. ברוב המקומות אף אחד לא בודק את הגילאים של היורים וגם אין "מפקח מטווח" שעומד לך על הראש. פשוט שוכרים כלי יריה, מקבלים עמדה מתוחמת, מס' הוראות בטיחות בסיסיות וזה הכל. אין כאן שום עבירה.
ואולי, בכלל, הם קנו רובה אויר בכל - בו השכונתי והאבא לימד אותו לירות בחצר? חוקי לחלוטין, לא אצלנו, כמובן.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 02 מאי 2010, 22:26

donduck כתב:מעבר לאסון שהמקרה הזה גרם לילד ההרוג ז"ל ומשפחתו, הרי שאם נאמין לכתוב בכתבה ( :?: ) האב נעל את הנשק במגרה. לפי ההנחיות של משרד הפנים הוא עשה כנדרש. .

1. אם אני זוכר נכון משרד הפנים דורש להפריד את התחמושת מהנשק
2. אני חושב שאם כבר בוחרים לאחסן נשק בבית, צריך לעשות את בצורה שתקשה על הגישה עד כמה שיותר (לא כל שכן לילד) ולא רק כדי לצאת לידי חובה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי afss » 03 מאי 2010, 19:55

שלום לכולם,

כמי שמכיר את פרטי האירוע מ"בפנים", חשוב לי לציין שני דברים:
1. האב שמר את נשקו ע"פ הוראות משרד הפנים.
2. התוצאות הטרגיות של האירוע מלמדות שהוראות אלה אינן שוות הרבה.

בבית שבו יש ילדים, באופן קבוע או מזדמן, יש להגן על הנשק באופן מקצועי יותר. ניתן לאכסן אותו בכספת, ניתן להצמיד אותו לקיר בעזרת מתקן אבטחה ייעודי וניתן גם לסגור את שמורת ההדק בעזרת מנעול ביטחון מיוחד לדבר. (לי יש מנעול כזה שאני לוקח עימי כשאני מחוץ לבית. זה כנגד ילדים וסקרנים למיניהם!).
לגבי ירי בגיל צעיר, אני התחלתי בגיל 6 וזה הכתיב, פחות או יותר, את עתידי המקצועי. יחד עם זאת, מוראו של אבי היה מוטל, עלי ועל אחי, בכל רגע ורגע ולא העלינו על דעתינו לגעת בנשק ללא ידיעתו. (אפילו שמאד "גירד" לי בידיים :lol: )
היום, כשהורים אינם בעלי סמכות כל כך בעיני ילדיהם, מומלץ לנקוט באחד מהאמצעים שמניתי לעיל.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 03 מאי 2010, 20:28

Wow!
תגובה מצוינת.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun