אקדח בסדיר - יישוב זכאי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: אקדח בסדיר - יישוב זכאי
תראה, ישנם המון דברים שתלויים בלשכת רישוי כלי יריה זאת או אחרת או בפקיד רישוי זה או אחר.
עם אתה מעל 21 ואתה מתגורר ביישוב זכאי - על פניו נראה כי אתה יכול להגיש בקשה. היה לי חייל כזה (התגייס כהנדסאי אחרי דח"ש ולכן הגיל), הגיש הקיבל. יחד עם זאת, זה היה לפני 8 שנים.
הכי טוב - תנסה. אם תצליח - מעולה. אם לא - לא הפסדת כלום.
לתבחין יישוב זכאי לא נדרשת המלצת סא"ל, אבל תהיה מוכן לזה שיבקשו ממך בכל זאת. למה? ככה. בכל מקרה תצטרך אישור מפקד יחידה ע"מ לשאת את האקדח בבסיס. אגב, אותו חייל שהיה לי - לא קיבל אישור גורף אלא רק להגיע איתו לבסיס ואז לנעול אותו בכספת במשרד. אני חושב שזאת החלטה לא נכונה, אבל אז הייתי קצין ממש זוטר ולא ממש התיחסו להמלצותי בתחום מדיניות.
עם אתה מעל 21 ואתה מתגורר ביישוב זכאי - על פניו נראה כי אתה יכול להגיש בקשה. היה לי חייל כזה (התגייס כהנדסאי אחרי דח"ש ולכן הגיל), הגיש הקיבל. יחד עם זאת, זה היה לפני 8 שנים.
הכי טוב - תנסה. אם תצליח - מעולה. אם לא - לא הפסדת כלום.
לתבחין יישוב זכאי לא נדרשת המלצת סא"ל, אבל תהיה מוכן לזה שיבקשו ממך בכל זאת. למה? ככה. בכל מקרה תצטרך אישור מפקד יחידה ע"מ לשאת את האקדח בבסיס. אגב, אותו חייל שהיה לי - לא קיבל אישור גורף אלא רק להגיע איתו לבסיס ואז לנעול אותו בכספת במשרד. אני חושב שזאת החלטה לא נכונה, אבל אז הייתי קצין ממש זוטר ולא ממש התיחסו להמלצותי בתחום מדיניות.
- סליקאי טיטניום

spy כתב: אגב, אותו חייל שהיה לי - לא קיבל אישור גורף אלא רק להגיע איתו לבסיס ואז לנעול אותו בכספת במשרד. אני חושב שזאת החלטה לא נכונה, אבל אז הייתי קצין ממש זוטר ולא ממש התיחסו להמלצותי בתחום מדיניות.
אתה עדין חושב שזו החלטה לא נכונה?
האם אתה היית מוכן לקחת אחריות במידה ויעשה שימוש אסור באקדח הזה בתוך תחום הבסיס?
היית מוכן לתת הסברים ו/או לעמוד למשפט במידה ואתו חייל היה פולט כדור /מתאבד/ יורה באחר/ וכו' בתוך הבסיס?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:spy כתב: אגב, אותו חייל שהיה לי - לא קיבל אישור גורף אלא רק להגיע איתו לבסיס ואז לנעול אותו בכספת במשרד. אני חושב שזאת החלטה לא נכונה, אבל אז הייתי קצין ממש זוטר ולא ממש התיחסו להמלצותי בתחום מדיניות.
היית מוכן לתת הסברים ו/או לעמוד למשפט במידה ואתו חייל היה פולט כדור /מתאבד/ יורה באחר/ וכו' בתוך הבסיס?
על אותו משקל, למה שלא תקשור את החיילים למיטה באזיקים? אתה מוכן לקחת על עצמך אחריות שמישהו יטפס על מגדל השמירה ויקפוץ ראש? תדאג גם שסכיני המטבח יהיו מפלסטיק כדי שאנשים לא יחתכו אחד את השני.
אני רוצה להזכיר לך שאת רשיון הנשק של אותו החייל, הנפיקה אותה המדינה שצה"ל במקרה שייך אליה. כמו שהצבא מכיר ברשיון נהיגה אזרחי כרשיון נהיגה לכל דבר ועניין, כך הוא גם צריך להכיר ברשיון הנשק.
באמת שמספיק כבר עם כל הצדקנות המיותרת הזו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

donduck כתב:spy כתב: אגב, אותו חייל שהיה לי - לא קיבל אישור גורף אלא רק להגיע איתו לבסיס ואז לנעול אותו בכספת במשרד. אני חושב שזאת החלטה לא נכונה, אבל אז הייתי קצין ממש זוטר ולא ממש התיחסו להמלצותי בתחום מדיניות.
עכשיו, אחרי שלמדתי את תורת ניהול הסיכונים אני לא חושב שזאת היתה החלטהלא נכונה. אני בטוח שזאת היתה החלטה לא נכונה. עדיף שהאקדח יהיה על החייל - כך תהיה לו שליטה עליו 100% מהזמן. הרי האקדח לא היה נעול בכספת שרק לאותו חייל היתה גישה אליה... מה היה קורה אילו חייל אחר היה פותח את הכספת, מוצא את האקדח ומתחיל לשחק בו? ומה קורה כשאותו חייל מקבל M16 לתורנות שמורה או אבט"ש? אש זה כן בסדר?
ניתן להבין, האם החייל מועד לפורענות משיחה עם מפקדיו הישירים.
ניתן לדרוש מהחייל להצניע את הנשק כשהוא מסתובב איתו.
ניתן להטיל על החייל תפקיד של אחראי בטיחות בנשק (לדרוש ממנו לקרוא חומר מקצועי בנושא וכו').
ישנן הרבה דברים שאפשר לעשות ע"מ לצמצם סיכוי שמשהו יקרה. לעולם הסיכוי לא ירד לאפס. אבל אם לא נסמוך על חיילינו בדבר בסיסי כמו נשיאת אקדח, איך נסמוך עליהם בתפקידיהם הראשיים?
- סליקאי טיטניום

itamar כתב:אני רוצה להזכיר לך שאת רשיון הנשק של אותו החייל, הנפיקה אותה המדינה שצה"ל במקרה שייך אליה. כמו שהצבא מכיר ברשיון נהיגה אזרחי כרשיון נהיגה לכל דבר ועניין, כך הוא גם צריך להכיר ברשיון הנשק.
א.
רשיון נהיגה אזרחי לא תופס בצבא, נדרשת השתלמות כדי להמיר רשיון אזרחי לצבאי, וחייל שמחזיק רשיון צבאי ופג תוקפו* של הרשיון האזרחי עדיין רשאי לנהוג ברכבים צבאיים. זה מה שכתוב על הרשיון שלי (ט. 1350) - קשה לי להאמין שמשהו השתנה מאז.
ואין פה שום צדקנות, אני מסכים עם דון לגמרי. חייל מקבל נשק למשימה מוגדרת, סיים את המשימה - מחזיר את הנשק. הרדוקטיו אד אבסורדום שלך מיותר כאן - בזמן פעילות חייל עולה למגדל שמירה עם נשק - בסוף פעילות הוא גם יורד מהמגדל וגם מחזיר את הנשק. היחס בין חיילים עורפיים לחיילים קרבים (ותומכי לחימה) הוא אדיר - ללוחם הנשק הוא כלי העבודה - ועבורו באמת שאין טעם להפרד מכלי העבודה שלו. עבור חייל עורפי, כלי העבודה הוא נניח המקלדת - וחובה להוריד למינימום את הזמן שהוא נושא נשק - במיוחד כשהוא נמצא בבסיס עם מערכת אבטחה מסודרת.
* גם במקרה פסילת רשיון - ראה סעיף 41 כאן http://www.alegranti.co.il/%D7%A4%D7%A1 ... %95%D7%9F/
נערך לאחרונה על ידי Neon Golden בתאריך 07 מאי 2010, 08:43, נערך פעם אחת בסך הכל.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
חסר כלי נשק להתאבד איתם\לירות בהם בתוך הבסיס?
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
spy כתב:הרי האקדח לא היה נעול בכספת שרק לאותו חייל היתה גישה אליה... מה היה קורה אילו חייל אחר היה פותח את הכספת, מוצא את האקדח ומתחיל לשחק בו?
ומה קורה כשאותו חייל מקבל M16 לתורנות שמורה או אבט"ש? אש זה כן בסדר?
spy
סתם מעניין אותי - מה היה באותה כספת חוץ מהנשק של אותו חייל.... משהו אומר לי שזה לא היה כרטיסיות אוטובוס. מתוך כל תכולת הכספת הדבר שהכי מדאיג אותך זה שהאקדח יגנב ?! אם אתה לא דואג שמורשי הגישה לכספת יגנבו מסמכים בסיווג סודי או סודי ביותר - למה את דואג שהם יגנבו אקדח? מהשורה התחתונה של הפוסט שלך נראה שאתה דווקא רוצה לסמוך על החיילים שלך - עכשיו אתה פוחד שהם יגנבו מכספת צה"לית?
וכן - כאשר חייל מקבל נשק לתורנות זה חלק מהסיכון המחושב של עלות-תועלת - העלות היא לסמוך על חייל עם נשק - התועלת היא אבטחת המתקן. הקצין התורן אחראי לאותה קבוצה של חיילים. אין שום תועלת בחייל שנושא נשק אישי בבסיס מאובטח - רק סכנה לנזק במיוחד אם התפקיד שלו אחר לגמרי.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
תראה אני מכיר חיילים בסדיר גם לוחמים וגם לא שיש להם רישיונות מהתקופה האחרונה,
אין להם זכות לבקש המלצת סא"ל כי אתה בא בתור אזרח ולא בתור חייל.
ויש תבחינים שהם במיוחד לדברים צבאיים אז צריך אישור.
ישוב זכאי? תמציא להם את כל האישורים שאתה צריך וזה יספיק.
(מניסיון אבל כבר ראיתי אנשים שניגשים על אותו תבחין חלק קיבלו וחלק לא-על סמך אי עמידה בתבחין)
אין להם זכות לבקש המלצת סא"ל כי אתה בא בתור אזרח ולא בתור חייל.
ויש תבחינים שהם במיוחד לדברים צבאיים אז צריך אישור.
ישוב זכאי? תמציא להם את כל האישורים שאתה צריך וזה יספיק.
(מניסיון אבל כבר ראיתי אנשים שניגשים על אותו תבחין חלק קיבלו וחלק לא-על סמך אי עמידה בתבחין)
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
yogev כתב:donduck כתב:spy כתב: אגב, אותו חייל שהיה לי - לא קיבל אישור גורף אלא רק להגיע איתו לבסיס ואז לנעול אותו בכספת במשרד. אני חושב שזאת החלטה לא נכונה, אבל אז הייתי קצין ממש זוטר ולא ממש התיחסו להמלצותי בתחום מדיניות.
חסר כלי נשק להתאבד איתם\לירות בהם בתוך הבסיס?
אני מדבר רק מנק' המבט האישית שת אותו מפקד שאמור לאשר נשיאה של האקדח הזה בבסיס.
אם הצבא החליט שנשק פרטי לא ינשא בבסיס, החלטה שאפשר לדון עליה, אבל היא מחייבת, אין לקצין בכיר שום סיבה לפעול כנגד החלטה של המערכת שמעסיקה אותו.
מה עוד שחלק נכבד ביותר מהקצינים בבסיסים העורפיים אינם חשודים באהדת יתר לאקדחים. ולהוכחה- כמעט כולם ויתרו על נשיאת נשק ברגע שזה כבר לא היה חובה. יש להם מספיק אחריות וצרות אמיתיות. אין שום סיבה בעולם שהוא יקח על גבו את העניין הזה, בלי שום קשר לכמות הנשק שנמצאת או לא בכל רגע נתון בבסיס.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
Neon Golden כתב:spy כתב:הרי האקדח לא היה נעול בכספת שרק לאותו חייל היתה גישה אליה... מה היה קורה אילו חייל אחר היה פותח את הכספת, מוצא את האקדח ומתחיל לשחק בו?
ומה קורה כשאותו חייל מקבל M16 לתורנות שמורה או אבט"ש? אש זה כן בסדר?
spy
סתם מעניין אותי ...
וכן - כאשר חייל מקבל נשק לתורנות ...
זאת בדיוק הכוונה שלי, ואולי לא הסברתי את עצמי כראוי:
אם לא סומכים על החיילים, אז איך זה פתאום בסדר לשים אקדח בכספת שהגישה אליה לא נשלטת ע"י אותו חייל/מפקדו 24/7? הרי אז הנקש נגיש להרבה יותר אנשים... ואם כן סומכים - אז למה לא לאפשר לו לשאת את האקדח עליו? מבחינת ניהול סיכונים אמיתי (לא להתבלבל עם ניהול סיכונים כסת"חי) יש פתוח סבירות לאירוע בטיחותי כשהנשק נמצא בשליטתו הבלעדית של החייל. כש נושאים נשק באופן קבוע - מתרגלים אליו, לומדים להתנהל איתו נכון יותר, גם הסביבה מתרגיל לכך שאותו חייל נושא נשק והוא מפסיק להיות מוקד משיכה. כך יורד סיכוי למשחקים/תאונות/אובדן.
בנושא תועלת מנשיאת נשק בתוך מתקן מאובטח - טוב, אני חולק עליך. אין דבר כזה אבטחה של 100%.
- סליקאי טיטניום

spy כתב:donduck כתב:spy כתב: אגב, אותו חייל שהיה לי - לא קיבל אישור גורף אלא רק להגיע איתו לבסיס ואז לנעול אותו בכספת במשרד. אני חושב שזאת החלטה לא נכונה, אבל אז הייתי קצין ממש זוטר ולא ממש התיחסו להמלצותי בתחום מדיניות.
עכשיו, אחרי שלמדתי את תורת ניהול הסיכונים אני לא חושב שזאת היתה החלטהלא נכונה. אני בטוח שזאת היתה החלטה לא נכונה. עדיף שהאקדח יהיה על החייל - כך תהיה לו שליטה עליו 100% מהזמן. הרי האקדח לא היה נעול בכספת שרק לאותו חייל היתה גישה אליה... מה היה קורה אילו חייל אחר היה פותח את הכספת, מוצא את האקדח ומתחיל לשחק בו? ומה קורה כשאותו חייל מקבל M16 לתורנות שמורה או אבט"ש? אש זה כן בסדר?
ניתן להבין, האם החייל מועד לפורענות משיחה עם מפקדיו הישירים.
ניתן לדרוש מהחייל להצניע את הנשק כשהוא מסתובב איתו.
ניתן להטיל על החייל תפקיד של אחראי בטיחות בנשק (לדרוש ממנו לקרוא חומר מקצועי בנושא וכו').
ישנן הרבה דברים שאפשר לעשות ע"מ לצמצם סיכוי שמשהו יקרה. לעולם הסיכוי לא ירד לאפס. אבל אם לא נסמוך על חיילינו בדבר בסיסי כמו נשיאת אקדח, איך נסמוך עליהם בתפקידיהם הראשיים?
אחרי שהכרתי לעומק את הנושא של ניהול סיכונים
הגעתי למסקנה שבארצנו ישנן שתי שיטות עיקריות
"כסת"ח - הגורמת לשיתוק ואי עשיה.
"סמוך" הגורמת לכל תקלה אפשרית.
ברוב הארגונים בארץ אין תרבות של ניהול סיכונים (גם לא בטוח שניהול)
אשמח להתבדות
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
Neon Golden כתב:itamar כתב:אני רוצה להזכיר לך שאת רשיון הנשק של אותו החייל, הנפיקה אותה המדינה שצה"ל במקרה שייך אליה. כמו שהצבא מכיר ברשיון נהיגה אזרחי כרשיון נהיגה לכל דבר ועניין, כך הוא גם צריך להכיר ברשיון הנשק.
א.
רשיון נהיגה אזרחי לא תופס בצבא, נדרשת השתלמות כדי להמיר רשיון אזרחי לצבאי, וחייל שמחזיק רשיון צבאי ופג תוקפו* של הרשיון האזרחי עדיין רשאי לנהוג ברכבים צבאיים. זה מה שכתוב על הרשיון שלי (ט. 1350) - קשה לי להאמין שמשהו השתנה מאז.
ואין פה שום צדקנות, אני מסכים עם דון לגמרי. חייל מקבל נשק למשימה מוגדרת, סיים את המשימה - מחזיר את הנשק. הרדוקטיו אד אבסורדום שלך מיותר כאן - בזמן פעילות חייל עולה למגדל שמירה עם נשק - בסוף פעילות הוא גם יורד מהמגדל וגם מחזיר את הנשק. היחס בין חיילים עורפיים לחיילים קרבים (ותומכי לחימה) הוא אדיר - ללוחם הנשק הוא כלי העבודה - ועבורו באמת שאין טעם להפרד מכלי העבודה שלו. עבור חייל עורפי, כלי העבודה הוא נניח המקלדת - וחובה להוריד למינימום את הזמן שהוא נושא נשק - במיוחד כשהוא נמצא בבסיס עם מערכת אבטחה מסודרת.
* גם במקרה פסילת רשיון - ראה סעיף 41 כאן http://www.alegranti.co.il/%D7%A4%D7%A1 ... %95%D7%9F/
חביבי... תמשיך ככה ואתה מגדל דור שלם של חיילים שבמלחמה הבאה יזרקו את הנעליים שלהם ויברחו מהאויב בהתקלות הראשונה. את הניצנים של זה כבר ראית במלחמת הלבנון השניה. כדאי שתתעורר.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

Neon Golden כתב:...עבור חייל עורפי, כלי העבודה הוא נניח המקלדת - וחובה להוריד למינימום את הזמן שהוא נושא נשק - במיוחד כשהוא נמצא בבסיס עם מערכת אבטחה מסודרת...
חייל עורפי - הוא עדיין חייל. חלק ממרכיבי התפקיד של כל חייל - יכולת לחימה אישית. אם מרכיב זה לא נדרש - אפשר לסגור את כל יחידות צה"ל שאינן לוחמות ולהפריט אותן.
אני עשיתי את הטירונות ואת קורס הקצינים שלי מזמן, עוד לפני הזובור הכלל חברתי על נושא נשיאת נשק. המפקדים שלנו אמרו לנו באופן חד משמעי (גם בטירונות וגם בקק"צ): אתם חיילים. לא חשוב באיזה תפקיד אתם משמשים, תמיד יכול להיות מצב שבמלחמה תפגשו את האויב פנים מול פנים. מה תגידו לו? סליחה, אני לא לוחם?? אתם לובשי מדים. אזרח ברחוב לא יודע מה תפקידכם ואיפה אתם מוצבים. לכן במקרה הצורך - אתם חייבים להיות מסוגלים לתפקד כמו חיילים. מה תעשו? תגידו שאתם רק טכנאים?
כל חייל חייב להיות מסוגל לתפעל נשק ברמת הפרט. בין אם הנשק מנופק ע"י צה"ל לבין אם נרכש לפי רשיון של משה"פ. אם המפקד חושב שחייל לא מסוגל להתנהל עם נשק בבסיס בצורה בטיחותית - הדרך היא לאמן ולא לאסור.
- סליקאי טיטניום

כמו במארינס
כל חייל מארינס הוא קודם כל רובאי ולא משנה מה תפקידו
כל חייל מארינס הוא קודם כל רובאי ולא משנה מה תפקידו
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
יש לציין שזאת דעתי האישית ולא דעתם של מקבלי החלטות בנושא בצה"ל. לצערי...
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד