m-5 Bul

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

m-5 Bul

על ידי ben1 » 12 מאי 2010, 19:16

אני מתעניין ברכישת אקדח בול m5 אשר ישמש אותי לתחרויות ירי מעשי (סטנדרט) ולנשיאה קבועה.
(מחלק Goverment ומחלק Commander )
אשמח לשמוע חוות דעת המומחים על האקדח מבחינת אמינות (מעצורים, עמידות לאורך זמן) ושירות שניתן ע"י בול.
(האקדח נוח לי מבחינת נשיאה וירי)

תודה.
It's Better to Have a Gun and Not Need It, Than to Need a Gun and Not Have it
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: m-5 Bul

על ידי c425x » 12 מאי 2010, 20:03

השירות שקיבלתי בבול תמיד היה אדיב, מקצועי והוגן.
לגבי האקדח, לדעתי זו אופציה לא רעה בכלל לירי מעשי מבחינת התמורה לכסף.
לגבי נשיאה יומיומית, אני מעדיף כלים פחות רגישים ללכלוך וסוגי תחמושת מסוימים ולכן הולך עם גלוק (בהחלט על חשבון אחיזה והדק הרבה פחות נוחים).
האם ראית את הדגם החדש של BUL - ה- SAS? מהמעט שניסיתי אותו, בהחלט שווה בדיקה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 12 מאי 2010, 20:44

אני אמנם לא מומחה ,אבל היה לי אקדח כזה עם צינת קומנדר .
לדעתי אקדח נהדר התצורה הבססית ואפשר בהחלט להמשיך ולשפר עוד יותר
אבל חשוב לקחת בחשבון שאם האקדח מיועד לנשיאה לא להגזים אם השיפורים למקומות שבהם האקדח מאבד מהאמינות .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 13 מאי 2010, 07:14

אקדח טוב , נשאתי אותו עלי 8 שנים, מתוכם שנתיים לקח לי להביאו למצב שירה ללא מעצורים כלל,אבל כבר נטבע לי במוח הספק התמידי מתי יהיה המעצור הבא :evil:
לכן נפרדנו כידידים .
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי צלנר ערן » 13 מאי 2010, 08:48

אם תרצה - יש לי למכירה בול M5 עם צינה בציפוי שחור , כוונות XS BIG DOT עם טריטיום, קנה 5.5 אינץ' עם הברגה למפצה סטייה (כלול) או משתיק (לא כלול). עם משפך , חיספוס לקת למניעת החלקה, קנה עם טס הזנה ולא בסיגנון 1911 קלאסי, תפס מחסנית ועצר מחלק מוגדלים וניצרה דו- צדדית משופרת. 3 מחסניות ושני נרתיקים מקיידקס בנוסף להמון חלקים וקפיצים לחלפים יימסרו לקונה. הקוטר הוא 0.45 והאקדח כבר עבר מסכת טיפולים כך שהוא מזין ללא דופי. כל החבילה כולל הכל יימכרו ב 4000 ש"ח ולא פחות.
ניתן להתרשם מהאקדח בקישור :
http://www.youtube.com/watch?v=ZUVEvX1e79E

וגם:
http://www.youtube.com/watch?v=jnsPFld0 ... re=related
ערן
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ben1 » 15 מאי 2010, 22:56

תודה למשיבים.
GUSS: האם לאקדח היו מעצורים רבים גם בכדורים FMJ או רק בכדורים "אקזוטיים"?
אילו שינויים ביצעת בנשק?
It's Better to Have a Gun and Not Need It, Than to Need a Gun and Not Have it
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 16 מאי 2010, 06:26

א, אני יורה רק תחמושת רגילה, לכל האקזוטיקה אני אני מתיחס כגימיק נחמד ולא יותר.
ב.באקדח התחלתי[ כמו כל מי שלא יודע מה בדיוק לעשות] בהחלפת קפיצים,[נקודה כואבת, עד היום,אם אין לך מד קפיצים,אתה נתון בידי המוכרים שלא תמיד יודעים, ולרוב מוכרים לך מה שיש,,].זה עזר כמו כל תרופת פלאצבו, -במחסנית השלישית מסתבר כי הקפיצים הישנים היו טובים יותר :|
אז התחלתי ללמוד את הנושא,והגעתי לעינין שיש מידות שונות ל"לינק" השמיניה הידועה,
מכאן עד לקביעה באם אני צריך לינק קצר יותר או ארוך יותר עברו עוד כמה מאות כדורים,ועשרות מעצורים,
לאחר שיפור הרמפה ולינק מתאים, יריתי די הרבה כדורים ללא מעצורים, עם הזנה תקינה,וחליצה,סבירה,
היתרון שאסור לישכוח היה ההדק ,וחידוש הקשר שעד היום קצת חסר לי,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי צלנר ערן » 16 מאי 2010, 10:53

אני הגעתי למצב שבו האקדח מזין באופן שוטף כבר אלפי כדורים ללא מעצורים ולפחות שלוש מאות מהם הולופויינטס שונים כולל בדירוג +P ורגילים מכל המשקלים. אני עובד עם קפיץ של 18 ליברות כדי לאפשר ירי עם תחמושת כבדה וחזקה להגנה עצמית ולאחר כל התיקונים אין יותר מעצורים בשום סוג של כדור. מס' פעמים המחלק לא נעצר לי על עצר המחלק בגמר המחסנית וגיליתי שזה בגלל הצורה שבה אני אוחז באקדח בזמן הירי.
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ירוני » 22 מאי 2010, 23:13

לא הבנתי דבר אחד, הבול אקדח מצויין לאחר שיפורים רבים רבים, וירי לאחר ירי, ובדיקה לאחר בדיקה, אם כן, מדוע לקנות אקדח שמלכתחילה דורש שיעבדו עליו?!
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 23 מאי 2010, 06:33

לא יודע אם זה רק אני..
אבל במציאות שיש היום בארץ (קנית - תשכח מלמכור ומחירי תחמושת של 2.5 שח לכדור) אני מוכן להתקרב לאקדח שצריך להריץ אותו עד שיגיע לרמת אמינות טובה, רק אם המוכר מתחייב לי בכתב על תחמושת חינם עד שהכלי יורה 1000 כדורי ללא מעצור אחרי התיקון האחרון.

כי רק במחיר של התחמושת שיורים כדי לרכוש בחזרה את הביטחון בכלי אפשר לקנות גלוק/הקלר או כל אקדח אחר מאותה הליגה ולישון בשקט.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי איציק אלנבוגן » 23 מאי 2010, 08:18

הניסיון שלי-
כל אקדחי הבול שלי, הסטנדרטיים , והיו לי 4 בהיסטוריה, עבדו ללא דופי מהכדור הראשון.
אקדח הסטנדרט הנוכחי שלי bul M5 ipsc ירה כבר למעלה מ 15000 כדורים ללא כל מעצור.
ביום שישי האחרון, בתחרות הסטנדרט, הוא שימש 4 (!) יורים - 3 מתוכם הלכו הביתה עם גביעים.
לא ניקיתי את האקדח לפני התחרות, בשישי לפני כן ירו בו בתחרות בליגה למקומות עבודה.
באותו שבוע ,ביום ראשון, ירתה בו יורה בתחרות קליעה, קליבר גדול, בליגה למקומות עבודה, והיא זוכה בשנה שלישית ברציפות בגביע שנתי מצטבר, מקום ראשון.
האקדח משמש חניכים שלי בקורסים, יורים במועדון שלי שאינם בעלי רשיונות עדיין, ואותי, גם להגנה עצמית.
בתחרות המדוברת ביום שישי, חבר ירה באקדח בול M5 קומנדר שרכש משומש בכ 1500 ש"ח, בהנאה רבה.
במועדון שלי יש חברה שעזרתי לה לרכוש בול M5 קומנדר משומש וישן (מהסדרה שעוד היה כתוב עליה SPINGFIELD ARMORY) ב1200 ש"ח והוא משמש אותה כבר למעלה מ4 שנים, ללא כל בעיות.
הtest case הנוסף שלי הוא חניך שלי בקורס ירי מעשי שרכש בתחילת הקורס אקדח דומה לשלי ונהנה ממנו לכל אורך הקורס ,ובתחרות ,ללא כל בעיות.
אפשר למצוא גם הרבה אקדחים אחרים אמינים מאד, השאלה היא מה מידת ההנאה מהשימוש בהם !
זה לא שהכל אידיאלי בממלכת בול, הבעיות הן בעיקר באקדחים אקזוטיים, חריגים או בבעיות נקודתיות פה ושם.
והערה לגבי מחיר התחמושת שציין איתמר- כל מתאמן קבוע, לא רק יורה ירי מעשי , משלם חצי מהמחיר שצוין כאן ואף פחות.
המחיר שצוין הוא מחיר דלפק למחדשי רשיונות ויורים מזדמנים. עוד סיבה לעבור קורס ירי מעשי...
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי pildus2 » 23 מאי 2010, 09:08

שכחת את היורה מהמועדון שלך שקנה ממך את ה M5 הקודם שלך, ונהנה מכל שניה איתו, אפילו שהוא לא לוקח גביעים :)
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 23 מאי 2010, 17:30

זה עדיין לא עונה על שאלתי - ציינתם שיש בולים שעובדים מצויין "ישר מהקופסא", אך זה לא עונה על שאלתי מדוע לקנות בולים שלא כאלו ואז להעביר אותם מסע שיפוצים מפרך שמי יודע מה יהיה אחריו, אולי עוד מסע דומה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 23 מאי 2010, 21:44

itamar כתב:כי רק במחיר של התחמושת שיורים כדי לרכוש בחזרה את הביטחון בכלי אפשר לקנות גלוק/הקלר או כל אקדח אחר מאותה הליגה ולישון בשקט.
א.

אם אתה לוקח בחשבון שפער המחירים בין בול מהקופסא לזה של גלוק(כל הקלר הס מלהזכיר)
מהקופסא אתה קונה כמה מאות כדורים זה קצת מסדר את המשווה .
מה גם שבול מהקופסא הוא בהרבה יותר מתאים לירי מעשי /ספורטיבי מגלוק בכל יום בשבוע .

איציק אלנבוגן כתב:הtest case הנוסף שלי הוא חניך שלי בקורס ירי מעשי שרכש בתחילת הקורס אקדח דומה לשלי ונהנה ממנו לכל אורך הקורס ,ובתחרות ,ללא כל בעיות.

צר לי ידידי ומורי אך אני נאלץ לחלוק עלך בנקודה זאת
אני מזכיר לך שביום הראשון שהאקדח של ו' יצאה מהכספת (אחרי שהוא ויתר על הציפוי "הבעיתי" שהוא רצה רק כדי לקבל
את האקדח בזמן הקורס ) התחילה הבעיה של נפילת המחסנית אחרי שזה טופל היתה בעיה בקפיץ המחזיר ורק אחרי שזה הוחלף באחד רך יותר העסק התחיל לדפוק כמו שצריך וכך היה רוב הקורס עד שבשיעורים האחרונים התחילה בעיה של
נקירה חלשה ורק אחרי החלפת הנוקר העסק התחיל לדפוק שוב ,איך שהיו אומרים בתוכנית הסטירה "שבוע סוף" "בינתייים".

ירוני כתב:זה עדיין לא עונה על שאלתי - ציינתם שיש בולים שעובדים מצויין "ישר מהקופסא", אך זה לא עונה על שאלתי מדוע לקנות בולים שלא כאלו ואז להעביר אותם מסע שיפוצים מפרך שמי יודע מה יהיה אחריו, אולי עוד מסע דומה.

פשוט מאד כדי לזכות ביתרון תחרותי .
לדוגמה אותו ו' המוזכר מתחרה בתחריות הליגה למקומות עבודה ובמסגרת התחריות הללו הוא מנסה לקלוע 30 כדורים
בסבבים של 5 כל פעם לתוך עיגול שהקוטר שלו הוא כ7 ס"מ מטווח של 15 מטר ,זה אתגר שהוא עומד בו מספר פעמים
בכל שנה מצד שני אני לא יכול לחשוב על תרחיש הגיוני שבו שוטר אוו לוחם כל שכן אזרח פרטי ידרשו לביצועים כאלו
ולכן מרבית אקדחי הלחימה שאתה יכול לקנות מהמדף פשוט לא בנוים לתת דיוק כזה .
(סתם בשביל לסבר את האוזן יש גם תחריות שאפילו הדיוק הזה לא יספיק שכן שם הקלע מנסה לקלוע לעיגול של 5 ס"מ
מטווח של 25 מטר על מנת לזכות במלוא הניקוד )
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 23 מאי 2010, 22:11

כלומר, רבים מן הבולים יוצאים היטב מן הקופסא, אך לא היטב על מנת להשיג את הנדרש בתחרות. ובכן, האם יש נשק שכן יוצא מהקופסא מתאים לכך?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד