אקדח בסדיר - יישוב זכאי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: אקדח בסדיר - יישוב זכאי
SPY ידידי
אין לי דבר וחצי דבר נגד רצונו של החייל לשאת נשק ואפילו להיפך ,יש לי בעיה עם הדרך שבה אתה מציג את הדברים שהופכת את האמצעי למטרה .
אני לא חושב שיש לשאת נשק רק לצורך נשיאת הנשק ,בטח לא בהלך רוח של "תחת ידי הקרות" ,זה בטח ובטח לא מוסיף
כבוד אוו הערכה לנושאי הנשק אלה רק מחזק את התפיסה שמדובר בחבורת מליטנטים קיצונית שבספק אם ראוי שישאו נשק בכלל .
לגבי בעיתיות של הנשיאה :
כמו שאתה יודע אני בהחלט נושא את הנשק הרבה יותר מבעל הנשק הממוצא (ובמקירים מסוימים אפילו יותר מנשק אחד),יחד עם זאת אני בהחלט לא עושה מזה מטרה קדושה בהחלט תוכל למצוא אותי מסתובב בביתי ללא נשק ואולי אפילו, שמו שמיים רחמנה לצלן וכ"ו ,מוריד את הזבל ויוצא לטיול עם הכלבה בלי נשק .
כאשר אני מגיעה כמתנדב משא"ז לתת עדות בבית משפט למרות שאני בתפקיד ולבוש מדים והכל אני מתכבד ומפקיד את הנשק בכניסה ואין לי שום בעיה עם זה .
כנ"ל כאשר אני מגיעה למשרדי ממשלה שונים אפילו במצבים שהמאבטחים במקום מאפשרים לי להיכנס עם הנשק כאשר הם רואים את תעודת המינוי ומה לעשות שהם לא בקיאים בהם ולא מבדילים בין תעודת שוטר למתנדב ,אני מפקיד את הנשק .
כאשר עבדתי המערך הביטחון בנתב"ג היתי מגיע חמוש ומפקיד את הנשק הפרטי ופועל לפי נהלי המקום .
בשרות המילואים אני נושא את הנשק איפה שאפשרי כלומר שנשק לא מהווה סיכון אבל לפני ירידה לדת"ק אוו מסלולי הסעה/טיסה אני בהחלט נועל את הנשק במקום בטוח והולך לא חמוש וזאת מבלי שאף אחד ירמוז אפילו .
אין לי דבר וחצי דבר נגד רצונו של החייל לשאת נשק ואפילו להיפך ,יש לי בעיה עם הדרך שבה אתה מציג את הדברים שהופכת את האמצעי למטרה .
אני לא חושב שיש לשאת נשק רק לצורך נשיאת הנשק ,בטח לא בהלך רוח של "תחת ידי הקרות" ,זה בטח ובטח לא מוסיף
כבוד אוו הערכה לנושאי הנשק אלה רק מחזק את התפיסה שמדובר בחבורת מליטנטים קיצונית שבספק אם ראוי שישאו נשק בכלל .
לגבי בעיתיות של הנשיאה :
כמו שאתה יודע אני בהחלט נושא את הנשק הרבה יותר מבעל הנשק הממוצא (ובמקירים מסוימים אפילו יותר מנשק אחד),יחד עם זאת אני בהחלט לא עושה מזה מטרה קדושה בהחלט תוכל למצוא אותי מסתובב בביתי ללא נשק ואולי אפילו, שמו שמיים רחמנה לצלן וכ"ו ,מוריד את הזבל ויוצא לטיול עם הכלבה בלי נשק .
כאשר אני מגיעה כמתנדב משא"ז לתת עדות בבית משפט למרות שאני בתפקיד ולבוש מדים והכל אני מתכבד ומפקיד את הנשק בכניסה ואין לי שום בעיה עם זה .
כנ"ל כאשר אני מגיעה למשרדי ממשלה שונים אפילו במצבים שהמאבטחים במקום מאפשרים לי להיכנס עם הנשק כאשר הם רואים את תעודת המינוי ומה לעשות שהם לא בקיאים בהם ולא מבדילים בין תעודת שוטר למתנדב ,אני מפקיד את הנשק .
כאשר עבדתי המערך הביטחון בנתב"ג היתי מגיע חמוש ומפקיד את הנשק הפרטי ופועל לפי נהלי המקום .
בשרות המילואים אני נושא את הנשק איפה שאפשרי כלומר שנשק לא מהווה סיכון אבל לפני ירידה לדת"ק אוו מסלולי הסעה/טיסה אני בהחלט נועל את הנשק במקום בטוח והולך לא חמוש וזאת מבלי שאף אחד ירמוז אפילו .
רועי 357 כתב:עם חייל גר בשטחים
הוא ראשי לבקש לצאת עם נשק צבאי לבית
(90% מהחיילים מקבלים)
חיילים באירוע פח"ע ללא נשק היו כבר הרבה
תראו את אותו חייל מאגוז באירוע של הטרקטור בירושלים
הוא פשוט עשה מה שאותם שוטרים ומאבטחים לא עשו...
חייל ג'ובניק צריך אישור של אל"מ וזו פרוצדורה (אני לדוגמא בתקופה מסויימת הייתי ג'ובניק, עד שהצלחתי להגיש את הבקשה,כבר קניתי אחד פרטי וכבר ידעתי שאני חוזר לקרבי,אפילו תשובה לא קיבלתי...), נהג צריך אישור כדי לצאת עם הנשק (שיש לו תמיד) אישור אל"מ בכל חודש מחדש!!!
אגב במקרה של הטרקטור החייל היה גר "רק" בי-ם אז הוא לא היה זכאי לצאת עם הנשק הביתה ובטח ברגילה, שבצבא כיום כולם כולל המ"פ משאירים את הנשק בבסיס.
- סליקאי ארד

אני בשוק איך שהצבא השתנה. בזמני לא היה חייל שלא יצא הביתה עם נשק - חייל זה חייל, עבר הליך חיול, עבר טירונות, עבר הכשרה בנשק (גם אם בסיסית). בזמני חיילי מודיעין, נהגים, שק"מיסטים ואנשי חימוש, היו יוצאים עם נשק הביתה, אלא אם כן היתה להם איזו פרוטקציה או איזה תרוץ. היום הפרוטקציה או התרוץ של חיילים כאלה הם עבור לצאת הביתה עם נשק, לא בלי. ועוד עם חתימת אל"מ. לא ייאמן. כמו בגרמניה ששם אסור לעזוב את היחידה עם נשק.נדב. כתב: חייל ג'ובניק צריך אישור של אל"מ וזו פרוצדורה (אני לדוגמא בתקופה מסויימת הייתי ג'ובניק, עד שהצלחתי להגיש את הבקשה,כבר קניתי אחד פרטי וכבר ידעתי שאני חוזר לקרבי,אפילו תשובה לא קיבלתי...), נהג צריך אישור כדי לצאת עם הנשק (שיש לו תמיד) אישור אל"מ בכל חודש מחדש!!!
אגב במקרה של הטרקטור החייל היה גר "רק" בי-ם אז הוא לא היה זכאי לצאת עם הנשק הביתה ובטח ברגילה, שבצבא כיום כולם כולל המ"פ משאירים את הנשק בבסיס.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
guyweisz כתב:אני בשוק איך שהצבא השתנה. בזמני לא היה חייל שלא יצא הביתה עם נשק - חייל זה חייל, עבר הליך חיול, עבר טירונות, עבר הכשרה בנשק (גם אם בסיסית). בזמני חיילי מודיעין, נהגים, שק"מיסטים ואנשי חימוש, היו יוצאים עם נשק הביתה, אלא אם כן היתה להם איזו פרוטקציה או איזה תרוץ. היום הפרוטקציה או התרוץ של חיילים כאלה הם עבור לצאת הביתה עם נשק, לא בלי. ועוד עם חתימת אל"מ. לא ייאמן. כמו בגרמניה ששם אסור לעזוב את היחידה עם נשק.נדב. כתב: חייל ג'ובניק צריך אישור של אל"מ וזו פרוצדורה (אני לדוגמא בתקופה מסויימת הייתי ג'ובניק, עד שהצלחתי להגיש את הבקשה,כבר קניתי אחד פרטי וכבר ידעתי שאני חוזר לקרבי,אפילו תשובה לא קיבלתי...), נהג צריך אישור כדי לצאת עם הנשק (שיש לו תמיד) אישור אל"מ בכל חודש מחדש!!!
הסיבה לצמצום הגורף ביציאה עם נשקים היא בגלל ריבוי מקרה הגניבות של הנשקים כאשר החייל בחופשה מתוך הבית שלהם. כלומר, המשטרה לא הצליחה למנוע\לצמצם את הפריצות או אפילו לתפוס בדיעבד את הפורצים , אז במקום לטפל בתופעת הפריצות טיפלו בנשקים (!).
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
לא מדייק נדב
חיילים לוחמים יוצאים עם נשק לבית
החוק אומר מי שלא נמצא בפעילות לחימה(הכשרות,טירונות וכו...)
ליפני שנתיים המצב היה כל שגם קצינים היו יוצאים בלי
המצב השתנה אחרי המון פניות לרמטכ"ל
והיום מי רק מי שלוחם יוצא עם
ויש נהלים לגבי נשק בבית
חיילים לוחמים יוצאים עם נשק לבית
החוק אומר מי שלא נמצא בפעילות לחימה(הכשרות,טירונות וכו...)
ליפני שנתיים המצב היה כל שגם קצינים היו יוצאים בלי
המצב השתנה אחרי המון פניות לרמטכ"ל
והיום מי רק מי שלוחם יוצא עם
ויש נהלים לגבי נשק בבית
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
יעני הנשק הפך לסמל סטטוס - פעם זו היתה הכמותה, אחרי זה אם לבשת דגמ"ח או שוקו (עד שהכל הפך לדגמ"ח), אחרי זה (או במקביל) אם יצאת עם מקוצר או מטאטא (או גלילון בימים הטובים ההם). עכשיו עצם זה שיש עליך נשק מראה לעולם שאתה לוחם. איפה הזמנים שנעלי פלדיום קנו את עולמנו...
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
אני יכול לספור על יד אחת את היחידות שעדיין נועלות פלדיום
האמת שמזמן ניסיתי קצת ללכת איתם-איום ונורא הדבר הכי לא נוח שיש פשוט גומי ובד נקרע אחרי חודש
חזרתי לנעליי הרים של אסולו
האמת שמזמן ניסיתי קצת ללכת איתם-איום ונורא הדבר הכי לא נוח שיש פשוט גומי ובד נקרע אחרי חודש
חזרתי לנעליי הרים של אסולו
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
guyweisz כתב: עכשיו עצם זה שיש עליך נשק מראה לעולם שאתה לוחם.
לא סתם נשק, אלא נשק עם ערכת וואסח פראית. FLAT TOP, כוונת אופטית, מתפסים עם מסילות אביזרים מ-4 צדדים, פנס טקטי, לייזר, וידית הסתערות קדמית. כמה שיותר להעמיס יותר טוב, ואם היחידה לא מנפקת אז קונים מה שאפשר בריקושט.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר