2 תרגילים באותו מטווח - גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה?

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

2 תרגילים באותו מטווח - גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה?

על ידי shimons » 22 מאי 2010, 20:28

בתחרות הסטנדרט האחרונה נוכחנו שוב כמה ההרגל למקם שני תרגילים באותו מטווח יכול להרוס ולהוציא את החשק מכל התחרות.

הסקווד שלנו נתקע כשעה ורבע לפני תחילת תרגיל 2, וגם לאחר שהתחלנו אותו לקח המון זמן לסקווד של 5 אנשים (שלושה הלכו הביתה כי התייאשו מלחכות - משהו שלא ראיתי כבר הרבה זמן בתחרויות) לסיים את שני התרגילים הצמודים במטווח 2.

איני בא בביקורת כלפי השופטים ו/או המארגנים שעושים מעל ומעבר (הבנתי גם שמספר שופטים הבריזו ברגע האחרון בלי להודיע מראש) אך מעלה כאן את הנושא לעיונם של הגורמים הרלוונטיים, האם הנ"ל הפך לגזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה?

האם כך נהוג גם בתחרויות בחו"ל? האם שם זה מתבצע באופן תקין שאינו גוזל זמן?

האם לא נכון יותר שהנתונים הכספיים (שלהבנתי הם שגורמים להרגל זה להתקיים) יחושבו שוב כך שיוגדר מראש שהמטרה אינה להרויח מקיום תחרות אלא כיסוי ההוצאות בלבד? האם במקרה כזה תוספת קטנה (גם כך העלויות אינן לכל כיס), למחיר התחרות למשתתף תוך התחייבות או הכתבה מראש על ידי ההתאחדות/ועדת ירי מעשי כי אין לבצע יותר מתרגיל אחד למטווח לא יפתרו את הבעיה ואיתה את עוגמת הנפש החוזרת ונשנית?

שמעון
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: 2 תרגילים באותו מטווח - גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה?

על ידי צבי גליק » 22 מאי 2010, 21:17

אני כמובן מצטרף לדעה של קודמי אך לחילופין (במידה ואכן הגורם הכספי הינו מכריע) ניתן לחבר את 2 התרגילים ברצף עבור יורה אחד כפי שכבר בוצע פעם אחת בעבר ואז יש להניח שהמעבר של הסקווד יהיה מהיר יותר (ןלו רק מעצם העובדה שיש בתרגיל רק סקווד אחד שיורה) . :roll: :P :P
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי סימל יעקב » 22 מאי 2010, 21:40

שמעון.

שאלה זו עליך להפנות למארגני התחרות.
הם אלו שקובעים כמה תרגילים יהיו בתחרות, ואיפה יהיה כל תרגיל.
כנראה שהלקח עדיין לא נלמד.
אני חבר גאה במועדון הפרה המשוגעת.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי איציק אלנבוגן » 23 מאי 2010, 08:38

חברים,
לשאלתו של שמעון :-
כן , גם בחו"ל משתמשים באותה חומת מפגע לשני תרגילים, אך, כפי שציין צבי (והוא יראה זאת בקרוב...), אותו יורה יורה את שני התרגילים ברציפות ובדרך כלל נקודת הסיום של התרגיל הראשון סמוכה מאוד לנקודת ההתחלה של התרגיל השני.
מה שנקרא בסודנית עתיקה hot range.
יש כאן בהחלט שיקולים כספיים וזה לגיטימי.
התקלות בתחרות האמורה היו פיצול היורים ל6 ולא ל5 סקוודים, ומחסור בשופטים.
אני מזמין את אותם יורים שהלכו הביתה כי נאלצו להמתין בצל שעה וחצי ("אוי אוי אוי..."), לעבור קורס שופטים ולעבוד 8 שעות בשמש, ללא הפסקה, ובנוסף גם לנסות ולהתחרות...
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ג'וקר » 23 מאי 2010, 09:58

איציק אלנבוגן כתב:חברים,
לשאלתו של שמעון :-
כן , גם בחו"ל משתמשים באותה חומת מפגע לשני תרגילים, אך, כפי שציין צבי (והוא יראה זאת בקרוב...), אותו יורה יורה את שני התרגילים ברציפות ובדרך כלל נקודת הסיום של התרגיל הראשון סמוכה מאוד לנקודת ההתחלה של התרגיל השני.
מה שנקרא בסודנית עתיקה hot range.
יש כאן בהחלט שיקולים כספיים וזה לגיטימי.
התקלות בתחרות האמורה היו פיצול היורים ל6 ולא ל5 סקוודים, ומחסור בשופטים.
אני מזמין את אותם יורים שהלכו הביתה כי נאלצו להמתין בצל שעה וחצי ("אוי אוי אוי..."), לעבור קורס שופטים ולעבוד 8 שעות בשמש, ללא הפסקה, ובנוסף גם לנסות ולהתחרות...

מנסיוני הדל כשופט (עונה ראשונה) - כל מילה נכונה

לא פשוט לשפוט יום שלם ,ובמהלכו גם לבצע את כל התרגילים

זה אומר לעשות חוץ מהתחרות גם עוד 70-100 פעם את התרגיל שאתה שופט בו (אל תשכחו שהשופט מלווה את היורה ,אח"כ שלב הניקוד,. . .)

לגבי הנושא של חומות מפגע - בעיקר עניין כספי - שבד"כ מעכב את התחרות ,ותורם גם הוא לעייפות,עצבנות. . . - אבל אם היורים עייפים ועצבניים . . . .תחשבו על השופטים
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי simon » 23 מאי 2010, 16:58

או לפתוח עוד חומה (דורש כסף) או לעשות בהגיון.
בשני התרגילים שהיו (באותה חומה) באותו זמן היו 6 שופטים במשך שעה וחצי. עם קצת הגיון אפשר להסיג מהעובדה שאם 6 שופטים יכולים להרשות לעצמם להיעדר מתפקידם הראשי (לשפוט) למשך זמן זה - אין שום צורך בכמות כזאת של שופטים. אם כבר עושים 2 תרגילים באותה חומה, אז התרגיל שלפני החומה הזאת צריך להיות ממש גדול - 34 כדור עם בובר...( כדי ליצור חוצץ זמן ל 2 סקוודים לירות 2 תרגילים שבאותה חומה)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 24 מאי 2010, 03:13

חברים,

מאוד קל להעביר ביקורת מהצד בתור יורים.

מצטרף לאיציק - תעשו קורס שופטים, או תרימו תחרות בעצמכם ואז תבינו את העלויות הכספיות והלוגיסטיות הכרוכות(עוד חומה, עוד יום ל-PRE MATCH, עוד שופטים....).
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי צבי גליק » 24 מאי 2010, 04:42

ובכן חשוב להבהיר - אין טענה כל שהיא לשופטים ,ובהחלט כולנו מעריכים את רוח ההתנדבות ,המאמץ של כל שופט ותרומתם לכלל היורים. באם השקול הכלכלי מכריע וזו גזרה של "אין ברירה" אז מדובר רק בתכנון נכון יותר של התרגילים,החומות והחלוקה לסקוודים.
יש ביננו מהנדס תעשיה וניהול ? והרי לפניך "פרויקט" לתכנון "יצור" שוטף ומאוזן..........וגם לא כל כך מסובך!
:roll: :roll:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pildus2 » 24 מאי 2010, 08:18

simon כתב:בשני התרגילים שהיו (באותה חומה) באותו זמן היו 6 שופטים במשך שעה וחצי. עם קצת הגיון אפשר להסיג מהעובדה שאם 6 שופטים יכולים להרשות לעצמם להיעדר מתפקידם הראשי (לשפוט) למשך זמן זה - אין שום צורך בכמות כזאת של שופטים.

ובכן חשוב להבהיר - אין טענה כל שהיא לשופטים ,ובהחלט כולנו מעריכים את רוח ההתנדבות ,המאמץ של כל שופט ותרומתם לכלל היורים.

אם זו לא ביקורת וטענות, אז צריך לנסח מחדש את מושג הביקורת.
הסיבה ש6 שופטים "נעדרים מתפקידם" היא שבניגוד לחו"ל, אין יום ירי ייעודי לשופטים, ושופט, מעבר לעובדה שהוא מבלה את היום בעמידה וריצה אחרי שאר היורים,לרוב בשמש יוקדת, צריך גם להספיק לירות את כל התחרות בטווח זמן של כשעה, ולהספיק לחזור לתרגיל שלו כדי לאפשר לעמיתיו בתרגיל לצאת לירות גם כן. מעבר לפגיעה המקצועית באיכות הירי של אותו שופט,באמת חוצפה מצידנו להפריע ליורים ולגרום להם לחכות בצל כשעה.

אתם רוצים לייעל את התחרות? אין שום בעיה. ישלם כל יורה סכום כפול כעלות התחרות,נבצע פרימצ' מסודר לשופטים יום לפני התחרות,כמו בכל תחרות מתוקנת באירופה,נשכור חומות כאוות נפשנו והכל יבוא על מקומו בשלום...עד הדיון הבא בסליק שידון במחיר השערורייתי של תחרויות ירי מעשי בארץ הקודש....
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 24 מאי 2010, 19:21

יפה נאמר.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shimons » 24 מאי 2010, 22:00

איני בא בביקורת כלפי השופטים ו/או המארגנים שעושים מעל ומעבר

חוששני שפספסתם את הנקודה - כפי שנאמר למעלה, הביקורת אינה נגד השופטים.

מצד שני, מי שמשתתף בתחרות ומשלם ממיטב כספו (וכולנו יודעים שמחירי הספורט הזה אינם זולים), רשאי לצפות כי התחרות תזרום כראוי גם אם משתמשים באותה חומת מפגע.

עובדה שאיציק עצמו ציין שבחו"ל עושים את 2 התרגילים ברצף ולא בשיטת הסירוגין האיטית הנקוטה במקומותינו. אשמח לשמוע מאיציק האם זכורים לו עיכובים בסדרי גודל כאלה בתחרויות בחו"ל.

עובדה נוספת היא, שבכל תחרויות הליגה של שנה זו לא זכור לי פקק בסדר גודל כזה, וברובן היו 2 תרגילים באותו מטווח. מה נשתנה?

מותר גם ללמוד מטעויות ולנסות לשפר, אף אחד אינו מושלם. לא תמיד התשובה האינסטינקטיבית של - "אז תבואו גם אתם לשפוט" - היא המתאימה ביותר.

שמעון
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי pildus2 » 24 מאי 2010, 22:21

אנחנו לא מתחבאים מאחורי התירוץ של "בואו אתם לשפוט" אחרת כבר מזמן כל השופטים היו פורשים, זו הייתה תגובה טבעית לטענות של קודמי.

תחרות יכולה להתקע ממגוון סיבות, החל מתכנון לקוי של זרימת תחרות,דרך כשלים בציוד מטווח שגוררים תרגילים חוזרים, ועד יורים שלא קמים להדביק מטרות ומעכבים את סיום הסקווד (ותאמין לי שיש המון כאלו,כל מי שהיה אצלי בתרגיל ביום שישי שמע אותי מוציא את הגרון בנסיון להרים אנשים להדביק).
יש לנו הרבה מאד מה ללמוד,גם לשופטים וגם ליורים, ויש לנו אילנות גבוהים מחו"ל להיתלות בהם (למשל להביא מדביקים ומרימי ברזלים ייעודים) אבל אנחנו צריכים לעשות את המקסימום בהינתן התנאים הנוכחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ג'וקר » 25 מאי 2010, 20:10

pildus2 כתב:אנחנו לא מתחבאים מאחורי התירוץ של "בואו אתם לשפוט" אחרת כבר מזמן כל השופטים היו פורשים, זו הייתה תגובה טבעית לטענות של קודמי.

תחרות יכולה להתקע ממגוון סיבות, החל מתכנון לקוי של זרימת תחרות,דרך כשלים בציוד מטווח שגוררים תרגילים חוזרים, ועד יורים שלא קמים להדביק מטרות ומעכבים את סיום הסקווד (ותאמין לי שיש המון כאלו,כל מי שהיה אצלי בתרגיל ביום שישי שמע אותי מוציא את הגרון בנסיון להרים אנשים להדביק).
יש לנו הרבה מאד מה ללמוד,גם לשופטים וגם ליורים, ויש לנו אילנות גבוהים מחו"ל להיתלות בהם (למשל להביא מדביקים ומרימי ברזלים ייעודים) אבל אנחנו צריכים לעשות את המקסימום בהינתן התנאים הנוכחיים.

אני חושב שהפתרון לבעיה הזו זה לא "להוציא את הגרון" ,אלא להזהיר ואח"כ להשתמש בסעיף 10.6.1 בחוקה :
פסילה מתחרות – התנהגות בלתי ספורטיבית
10.6.1 מתחרים יפסלו מתחרות בשל התנהגות אשר נחשבת לבלתי ספורטיבית בעיני שופט בתחרות. דוגמאות
להתנהגות בלתי ספורטיבית כוללות, אך אינן מוגבלות ל-, רמאות, חוסר יושר, אי-הענות להוראות סבירות
של נושא תפקיד בתחרות
, או כל התנהגות אשר עשויה להוציא לספורט שם רע. יש לידע את השופט
הראשי בהקדם האפשרי.

ותאמין לי שאחרי אחד או שניים כאלו הבעיה תפתר .

ואני לא מדבר על מי שעושה יבש ומתרכז בתרגיל כי הוא היורה הבא,או מי שממלא מחסניות לאחר ירי או סתם אוכל כריך ,אלא על יורים שבאופן עקבי אינם מדביקים
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד